Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

"Прекалено дебели, за да воюват", или проблемите на британската армия със затлъстяването

Армията на Великобритания се слави като една от най-добрите и ефективните в света, но публикувани в неделя нови данни сочат, че това в близко бъдеще може да се промени, съобщава агенция "Франс прес".

Според данни на британското министерство на отбраната повече от 32 000 войници не са успели да се справят с изпитите за физическа подготовка през последните три години, а повече от 22 000 са с наднормено тегло, което ги поставя в риск от различни заболявания.

Всички британски войници трябва да преминат изпит за физическа подготовка два пъти годишно, а тези, които не го издържат, имат право да се явят отново в рамките на седем дни. Няколко поредни провала на изпита могат да доведат до прекратяване на военната служба.

Мъжете под 29 години трябва да могат да направят 44 лицеви опори в рамките на две минути, 50 коремни преси за още две минути и да изтичат 2.4 километра за 10 минути и половина. Жените пък трябва да направят 21 лицеви опори, 50 коремни преси и разполагат с 13 минути, за да изтичат същото разстояние. За по-възрастните войници изискванията се занижават.

По данни на британския вестник "Сънди таймс", 29 600 мъже и 2819 жени не са успели да вземат изпита за физическа подготовка между април 2011 и март 2014 г.

"Това са 11% от военнослужещите през разглеждания период, но много от провалилите се по-късно успяват да се справят с изпита", съобщи британското министерство на отбраната. "Всички военнослужещи имат достъп до необходимата екипировка и тренировки, които да им позволят да отговарят на изискванията на армията за физическа сила. Военните, които не се справят със стандартите, в крайна сметка биват уволнявани", добавя министерство.

Вестникът разкрива, че 22 000 войници са в риск от втори тип диабет, високо кръвно и заболявания на сърцето заради лошата си форма. Статията носи заглавие "Твърде затлъстели, за да воюват" и се позовава и на висш военен, според който най-важната предпоставка за лошите резултати е лошото хранене на повечето войници.

"При все че войниците могат да ядат салата и храна с малко калории, им се предлагат и тежки закуски, пържени картофи за обяд и за вечеря, както и мазен пудинг", коментира той.

Цитираните данни не включват войниците, ранени в мисии в Ирак и Афганистан, както и тези, които страдат от заболявания или наранявания по време на обучение.

http://www.dnevnik.bg/evropa/2014/06/25/2331025_prekaleno_debeli_za_da_vojuvat_ili_problemite_na/

"Мъжете под 29 години трябва да могат да направят 44 лицеви опори в рамките на две минути, 50 коремни преси за още две минути и да изтичат 2.4 километра за 10 минути и половина. За по-възрастните войници изискванията се занижават."

Ако не ме опънат да бягам, че хич ме няма в бягането, другите нормативи ги покривам с лекота, въпреки, че като ЕГН вече съм в графата на "по-възрастните войници" със занижени изисквания.

Аз като бях войник трябваше да направя на изпит за 60 секунди общо 60 лицеви+коремни преси. Няма значение дали ще направиш 20 лицеви и 40 преси, трябва да ти излезе общата бройка. А тия английски, дето плюс това са професионална армия (!) явно стават само да плюскат в столовата и да лъскат бастуна. Не се изненадвам защо през двете световни войни германците са гледали с презрение на "томитата".

• Глобален Модератор
Публикува

затова се разработват автоматични дронове и оръжия за масово поразяване. Кой ще ти се мори да тича от храст на храст, бре бруте. Тая работа остана далеч в миналото, когато славните легиони извървяваха по 35 километра на ден, а след това си правеха укрепен лагер или влизаха директно в бой според обстоятелствата.;)

• Глобален Модератор
Публикува

Псевдоримский нестроевако! :harhar:

Тук не става дума за това дали имало дронове и друга техника. Войникът трябва да е в добра форма, защото става дроб не само телом, но и духом. Мърда, помияр демек. Като британските мамини синчета.

• Глобален Модератор
Публикува

гладен войник хоро не играе ;)

Че ти си яж бре. На мен като новобранец ми се полагаха по 4 яденета на ден, ама втората закуска я пропусках, а на първата гледах да не ям много, че после на ФП-то не можеш да тичаш и да се набираш. Важното е храната да не ти се лепи по задника от мърдосване, както е станало при томитата.

Чудя се само де го Алвата да заклейми като Демостен и Катон тази отживала и репресивна институция войската.

• Администратор
Публикува

В брой 66 на списание "Българска Наука" има много интересна статия по въпроса: http://issuu.com/bgnauka/docs/bgnauka66

Наднорменото тегло един от факторите за снижаване издръжливостта на войнския състав и едно от най-честите заболявания на модерното общество.

http://nauka.bg/m/%D1%81%D0%BF-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0-66

• Глобален Модератор
Публикува

Войникът трябва да е в добра форма, защото става дроб не само телом, но и духом.

Именно! Затова и в космическите войски да го вземат, първо трябва да го научат на пехотните работи. И освен строевата, трябва да го научат да се бие с щик!!!

Като прадядо си. С това врага няма да срази, обаче духът... ;)

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Наистина са доста смешни нормите. Мога да ги покрия въпреки, че от години спиртувам само на маса :) и че всъщност вече и аз трябва да съм към групата на тия със "занижени изисквания".

Обаче при ония лошите от САС, съвсем не стоят така нещата ;)

Редактирано от Warlord
  • Модератор Инженерни науки
Публикува

И аз мисля че ще ги покрия..

А тези от спешъл еър сървисиз са гадове. Препоръчвам филма Ultimate force /Максимална сила/

• Глобален Модератор
Публикува

Ся ако питаш тукашните спецове хеле па рашките, веднага ще ти кажат, че ВДВ ше ги насерат САС в каквото и да е отношение. Помня обаче и изказване на Беър Грилс, който беше минал за кратко от там, както впоследствие и през чуждестранния легион. И сравнявайки ги според него опитът и формата, които могат да се придобият в САС ставали само като добра начална подготовка за влизане в легиона.

• Потребител
Публикува (edited)

Май, май на там отива. Дорис е много близао до истината за бъдещето на хамериканския войник

и друга гледна точка

Редактирано от ABBEY18
  • Глобален Модератор
Публикува

Безпилотните машини може и трябва да продължават да навлизат, а жертвите да се ограничават. Но специално за горно споменатите служби и изпълнението на спец акции няма как да стане и в близкото и в далечното бъдеще.

• 3 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

Другия уйкенд ентусиастите ще могат да се пробват в подобно начинание:

https://www.facebook.com/photo.php?v=1517425981807645&set=vb.1399228953627349&type=2&theater

В Банкя. Полосата е дълга към 5 км и навсякъде е кал до колене. Щяло и някакви награди да има. Обаче са се оакали с таксата - 78 лв. за участие. Същото нещо но на по-дълга и модерна полоса в Уулвърхямптън е безплатно и наградите са над трицифрени.

• Потребител
Публикува

Незнам дали сте чували за "Доктрината Дуе" по името на един италиански генерал. Той в началото на 20 те също развива идеята, че армията на бъдещето ще е малка и технически снабдена до зъби. Според него моторните коли, картечниците, самолетите, тежката артилерия и танковете ще обезсмислят войника. Цитирам по памет "В бъдеще войника ще е нужно просто да натисне едно копче за да приведе в действие машина която ще свърши работата вместо него".

Е, на Дуе тогава не му се е получило, да видим дали ще им се получи на американците.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!