Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Кобрата е щабът му много добре знаеха, че нямат шанс срещу Кличко. Затова и не внесоха такси в във всички боксови асоциации, а само в една, колкото да може да се проведе мача.

А за чалгаджийското му държане преди и след двубоя, просто нямам думи.

• Мнения 158
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикува

Пулев има нужда от нов треньор.По възможност американец.И бих му препоърчал да живее в чужбина.Тука е в много кофти приятелски кръг.

• Глобален Модератор
Публикува

оф, добре че мина и тази истерия, че вчера всички бяха откачили, буквално. Сега ще се почне плюенето.

• Глобален Модератор
Публикува

на мен това ми е любопитно как раздухването на нещо, което е неосъществимо засяга и рационално мислещи хора. Едномесечната медийна истерия преди мача направо ми мязаше на 'Биг Брадър' манипулация. Ако се сещаш в романа '1984'. има една много поучителна фраза: "Не искам да ме лъжеш, че виждаш шест пръста на ръката ми. Искам да повярваш, че ги има."

Та така и нашият боксьор си беше повярвал, барабар с целокупния народ, че срещу фамилия като Кличко /фактор от 15 години в бокса/ има някакви шансове. И след побоя /не съм го гледал, но прегледах коментарите/ типично на промитите мозъци, по-голямата част от феновете /включително и Кубрат/ отказаха да приемат, че в действителност пръстите са 5 и се развиха едни теории за допинг, мафия, конспирация и пр. Просто нашият не е от световна категория. Може би някой ден ще стане, ама дотогава много бой има да изяде.

• Глобален Модератор
Публикува

Цялата тази истерия се отрази в негативен план и в чисто боксов аспект.Кубрат тръгна да се надиграва с Кличко и още първия рунд два пъти беше на пода.Трябваше да се надлъгва с него да се крие по ринга и евентуално в последните рундове когато Кличко се умори да търси нокаут.Кубрат е доста по млад от него и трябваше да го чака да се умори.Но цялата тази истерия и гордостта му го накараха да атакува от първите секунди.Може би Пулев трябваше да тръби че Кличко е големия фаворит че той е горд че въобще е стигнал до този мач и т.н.Да накара Кличко да го подцени и т.н.

• Глобален Модератор
Публикува

на мен това ми е любопитно как раздухването на нещо, което е неосъществимо засяга и рационално мислещи хора. Едномесечната медийна истерия преди мача направо ми мязаше на 'Биг Брадър' манипулация. Ако се сещаш в романа '1984'. има една много поучителна фраза: "Не искам да ме лъжеш, че виждаш шест пръста на ръката ми. Искам да повярваш, че ги има."

Та така и нашият боксьор си беше повярвал, барабар с целокупния народ, че срещу фамилия като Кличко /фактор от 15 години в бокса/ има някакви шансове. И след побоя /не съм го гледал, но прегледах коментарите/ типично на промитите мозъци, по-голямата част от феновете /включително и Кубрат/ отказаха да приемат, че в действителност пръстите са 5 и се развиха едни теории за допинг, мафия, конспирация и пр. Просто нашият не е от световна категория. Може би някой ден ще стане, ама дотогава много бой има да изяде.

От световна си е, но онзи е изключителен, физически и психически и като майсторство.

Що се отнася до "мафията", беше спомената, но в никакъв случай не беше развявана. Напротив, човекът пет пъти каза и подчерта: "Не се оправдавам, не съм доволен от себе си, продължаваме напред,"

Цялата тази истерия се отрази в негативен план и в чисто боксов аспект.Кубрат тръгна да се надиграва с Кличко и още първия рунд два пъти беше на пода.Трябваше да се надлъгва с него да се крие по ринга и евентуално в последните рундове когато Кличко се умори да търси нокаут.Кубрат е доста по млад от него и трябваше да го чака да се умори.Но цялата тази истерия и гордостта му го накараха да атакува от първите секунди.Може би Пулев трябваше да тръби че Кличко е големия фаворит че той е горд че въобще е стигнал до този мач и т.н.Да накара Кличко да го подцени и т.н.

Да, у нас са царе на предварителните фойерверки. Цялата тая кампанийност в един момент направо омръзна предварително.

А иначе човекът си е изключителен боксьор, категорично отказва да играе за друга страна, освен България и се стара с всички сили.

Просто избърза с украинеца.

• Глобален Модератор
Публикува

Ако с Кличко бяха играли 5 шахматни партии, Кубрат може би щеше да има по-големи шансове. Известно е, че играе шахмат. (А за Кличко не зная дали играе и той.)

• Потребител
Публикува

Ситуацията е такава, че ние българите имаме нужда от малко съвременна национална гордост. За това стана така, не го наложиха толкова медиите, колкото нуждата от това да бъдем достойни.

• Потребител
Публикува (edited)

П.П. А на всички негови критици бих припомнил че в следващите 100 години едва ли друг българин ще играе мач за световна титла в най престижната категория в бокса.Кубрат сам извървя пътя от панелката в Младост /или май беше Люлин/ до големия ринг в Хамбург.Не малко нали?

Предпочитам да видя ПАК българин в мач за световната титла по шахмат.

А за бокса... ето малко класика в жанра

само в ......13 и 14 !!! рунд си нанесоха повече удари отколкото нашия и Кличко за целия мач

Редактирано от JImBeam
  • Потребител
Публикува

Преди мача се получи нещо подобно както в Русия.
Благодарение на масирано промиване на мозъците, повярвахме, че еди кой си е едва ли не Господ, въпреки, че останалата част на света не мислеше така.

• Глобален Модератор
Публикува

Не, просто медиите и разни ентусиасти раздухаха нещата до невъзможност.

Около мен непрекъснато чувах: "А дано, ама не бива да се шуми така предварително. "

• Глобален Модератор
Публикува

Бе като изключим патриотичните ни желания, те специалистите предварително си знаеха , че ше стане така. Очаквах обаче дори и при загуба нашия да покаже борба, да се държи достойно, да затрудни опонента, да има дълъг и драматичен двубой. Нищо такова нямаше, разочарованието е голямо - двубоя беше скучен, погушкаха се 3-4 рунда и накрая след няколко накдауна и внезапен нокаут.

Кличко е голям. И напълно заслужава да е световен шампион. Това е първата загуба на Пулев в професионалнтия бокс и то срещу световния шампион, т.е. не е болка за умиране, бъдещето продължава да е пред него. Може след години да достигне класата на Кличко, може и отново да се бори за поясите и този път да триумфира. Всичко може. Ама с кючеци у Бияд нема да ги бъде тия далавери.

• Потребител
Публикува (edited)

Забележете кога е публикувана тази постановка: Published on Sep 23, 2013 ,С малко са надценили нашия, нокаута му е в 6 рунд / 22мин./, може би щото са му "пуснали" големия брат. Ама можеше по-добре са го докарат визуално, единствено походката му към ринга е 1 към 1

Редактирано от JImBeam
  • Потребител
Публикува

Аман от тоя Пулев бе, проглушиха ни ушите и ни пробиха очите. Не мога да разбера докога избиването на зъби и пускането на кръв и други течности ще бъде приоритет на нацията. Чудя се защо като някакви добичета се платят до полуда, цялата нация трябва да говори за това, а когато група ученици отиват и печелят, забележете, олимпиада по математика или физика, дума не се обелва. Значи трябва да решим дали приоритет на нацията ще са боксиорите, или учените, крайно време е.

И още нещо. Ако някой допуска глупостта, че един боксиор може да прослави нацията, то трябва да допусне и неминуемата мисъл, че въпросният Пулев я посрами.

• Глобален Модератор
Публикува

гладиаторските боеве винаги са били приоритет на обществото. Кой се интересува от философи и учени? Разни социопати като тебе:))))

• Потребител
Публикува (edited)

Алвич, тая тема е табу за тебе, веднага си изтривай постовете :grin:

Редактирано от JImBeam
  • Глобален Модератор
Публикува

те обществата не се променят. Тълпата иска хляб и зрелища. Виж идеални общества, съставени от ерудирани, хуманни и доброжелателни алтруисти са утопия.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

дека ги виде тея общества? Вместо да хвърчиме до Марс и Сатурн пускаме бомби по арабите. Ебахти просперитета.

Редактирано от Last roman
  • Потребител
Публикува (edited)

Ами Япония, Израел, Швеция, Норвегия. Примери бол.

Да хвълчиш към Сатурн не значи просперитет. То и Северна Корея постоянно пускат нови спътници, ама......

Редактирано от alvassareiro
  • Глобален Модератор
Публикува

Освен техногенната Япония /дето просто са впрегнали промитата рая да бачка здраво/, но пак издишаща, защото не може да конкурира евтината продукция от Китай, къде виде просперитет в Израел, Швеция и Норвегия?

• Потребител
Публикува

Кобрата е щабът му много добре знаеха, че нямат шанс срещу Кличко. Затова и не внесоха такси в във всички боксови асоциации, а само в една, колкото да може да се проведе мача.

А за чалгаджийското му държане преди и след двубоя, просто нямам думи.

Да, така е и според мен.

И ДА! Не очаквах такова държание на Пулев след мача. Разбирам да беше и малко равностоен, но не беше. Освен това Кубрат правеше повече нечисти удари от Кличко, верно че Кличко си полягаше и си ги просеше, но това не го оправдава.

Не мисля, че е така. Истерията си беше тук, щото много хора повярваха или искаха да вярват, че Пулев може да детронира украинеца. Също така не мисля, че Кубрат е имал такава тактика. Верно, сега пак гледах мача. Но след два нокдауна в първия рунд още (втория нокдаун много тежък!), тактика трудно може да се следва. Освен глуха защита, но Кобрата очевидно не я владее. Но и с глуха защита поляка (предишния претендент) не прокопса никак, не падна в нокаут, но такъв бой понесе, че надали ще го видим на ринга.

Не, не, не! 'Тръбенето' и другите глупости са си част от играта, т.е. шоуто. Това не е футбол, а е бокс. Ако беше приел подобна тактика, Кличко просто нямаше да приеме срещата и то основателно. С един единствен аргумент - 'Ми като аз съм фаворит що си търсиш боя!?'.

Бе като изключим патриотичните ни желания, те специалистите предварително си знаеха , че ше стане така. Очаквах обаче дори и при загуба нашия да покаже борба, да се държи достойно, да затрудни опонента, да има дълъг и драматичен двубой. Нищо такова нямаше, разочарованието е голямо - двубоя беше скучен, погушкаха се 3-4 рунда и накрая след няколко накдауна и внезапен нокаут.

Кличко е голям. И напълно заслужава да е световен шампион. Това е първата загуба на Пулев в професионалнтия бокс и то срещу световния шампион, т.е. не е болка за умиране, бъдещето продължава да е пред него. Може след години да достигне класата на Кличко, може и отново да се бори за поясите и този път да триумфира. Всичко може. Ама с кючеци у Бияд нема да ги бъде тия далавери.

Нашия показа борба, но след двата нокдауна през първия последва изключително тежък удар в третия. Преди нокдауна, при аматьорите това щеше да е нокдаун. Кубрат залитна и пое към въжетата и това го спаси от падане, но малко след това при далеч по-лек удар, падна. В четвъртия намери сили да нанесе една серия, но десния му закачи първо рамото на Кличко и после брадата му, левия беше в десетката, но все пак е по-слаб. Ако беше успял да вкара и двата може би Кличко щеше да падне в нокдаун и нищо не се знаеше. Така, че се бори момчето ;). В 5-я според мен се Кличко намери правилния момент. За да го завърши тогава, не че Кубрат имаше шансове за нещо повече. Дали щеше да е в 6-тия, 8-мия или при глуха защита след 12-я по точки, беше ясно след тежките два нокдауна.

Аман от тоя Пулев бе, проглушиха ни ушите и ни пробиха очите. Не мога да разбера докога избиването на зъби и пускането на кръв и други течности ще бъде приоритет на нацията. Чудя се защо като някакви добичета се платят до полуда, цялата нация трябва да говори за това, а когато група ученици отиват и печелят, забележете, олимпиада по математика или физика, дума не се обелва. Значи трябва да решим дали приоритет на нацията ще са боксиорите, или учените, крайно време е.

И още нещо. Ако някой допуска глупостта, че един боксиор може да прослави нацията, то трябва да допусне и неминуемата мисъл, че въпросният Пулев я посрами.

Алва мой съвет, пиши там дето разбираш и си силен, не спами в подобно теми.

И една молба към Романа, би ли разчистил темата от спама, включително и твоя!?

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!