Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)

Ами това е нормално да са Руснаци, какви да бъдат Американци ли? Нима в нашата история няма случай примерно Българи да са се борили за свободата на Македония? Що за обвинение е това? Според вас е оправдано за един Американец да се изпращат подразделения на редовната армия във суверенна държава, а за хиляди руснаци да изпратиш командири е акт на нечувана и невиждана агресия...

Редактирано от ABBEY18
  • Модератор Военно дело
Публикува

Това недоразумение Украйна трябва час по скоро да прекрати съществуването си и да стане част от великата руска империя, каквато е било винаги.

• Потребители
Публикува

Нима в нашата история няма случай примерно Българи да са се борили за свободата на Македония?

Няма нито един случая на Българин, който се е борил за свободата на Македония, поради очевидни граматически причини, първо. И, второ, когато българи са се борили за Македония и са вдигали въстания все още не е имало македонска държавност в споменатата територия. Поради което не става въпрос за агресия, както е случаят на Русия спрямо Украйна, а за освобождение.

Хей, модераторю, Фружине Асене, самоизтрий си последните постове.

• Потребител
Публикува (edited)

Рано или късно "неучастието" на руските войски ще цъфне в този документ:

Федеральный закон "О ветеранах"

ПЕРЕЧЕНЬ
ГОСУДАРСТВ, ГОРОДОВ, ТЕРРИТОРИЙ И ПЕРИОДОВ ВЕДЕНИЯ БОЕВЫХ ДЕЙСТВИЙ С УЧАСТИЕМ ГРАЖДАН РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ

Редактирано от Atom
  • Потребител
Публикува

За мен Българин е с главно Б и въобще не ме интересува граматиката в случая

• Потребители
Публикува

За мен Българин е с главно Б и въобще не ме интересува граматиката в случая

Вторият аргумент явно също не те интересува, щом мълчиш да дадеш мнение по него. Или вероятно сега четеш и търсиш да откриеш пример за българско въстание или бойни действия на българската армия срещу македонската държавност?

Не те интересува граматиката и фактите, ама искаш някой да ти повярва по темата?! Няма как да стане.

• Модератор Военно дело
Публикува (edited)

Що да си изстривам постовете? Не са полит коректни ли? Или си изумен, че в България има русофили?

Аз наистина симпатизирам на Путин и го смятам за най великия жив човек.

Ето ти и песен в негова прослава.

И още нещо.

post-70-0-06011000-1409339941_thumb.jpg

Редактирано от Frujin Assen
  • Потребители
Публикува

Що да си изстривам постовете? Не са полит коректни ли? Или си изумен, че в България има русофили?

Аз наистина симпатизирам на Путин и го смятам за най великия жив човек.

Ето ти и песен в негова прослава.

Щото си модератор, който жестикулира със средни пръсти и агресивни призиви към Украйна. Което освобождава обикновените юзъри да псуват на воля из форума.

А относно Путин, дори да не ми пееш песни, виждам, че той е еротизираща фигура за теб.

И да попитам по темата? Имаш ли данни за началото на политическата кариера на Путин, за първите му предизборни обещания да е казвал, да е обещавал, че ще върне Крим на Русия или че Украйна е недоразумение...? Или в последните дни се сети за тези неща, когато му се удаде възможност да аргументира агресията?

• Потребител
Публикува

Не ме разбра. Даже Левски да стане от гроба или да се прероди, а тоталитарни и вождистки плакати не бих правил. Не бих и подкрепял. Това си е култ към личността.

От началото на кризата с Украина, руснаците най-редовно 'пробват' нашето въздушно пространство. И това ли е в реда на нещата!? Не нам дли го писах в темата за новите изтребители . Не си мисли, че случайно военния министър е искал американски екипажи да носят дежурства тук. А по-повод на турските и гръцките нарушения, дай раяснения за несанкционирани такива на военни самолети, щото не съм чувал или чел за такива, иначе ще трябва да те улича в лъжа!

Съжалявам, че не мога да ти дам статистика, данните ми са от разговори с един приятел пилот на МиГ29, които обаче датират от преди няколко (около три) години. За турците не мога да коментирам, но гърците специално редовно се случава да нарушават нашето въздушно пространство не нарочно (е преди може да е било нарочно), но просто защото при някои тренировки някои маневри могат да бъдат изпуснати и неволно да нарушиш въздушното пространство.

А руски самолети не ми е известно да са нарушавали нашето въздушно пространство. Воплите бяха за това че летели над международни води...

Ангеле, я да те попитам, за колко време и къде си бил в Зап. Европа? Че да ръсиш такива тъпотии (бе извинение!)! Нямало нищо общо! Нито в ценностните с-ми, нито в културата! И само за источна Европа или дже включваш славяните. И чехите ли мразят и словаците, щото те са славяни но в централна Европа. И чак МРАЗЯТ! Значи във Франция (според теб) нас ни мразят, а магребските араби и негрите от екваториална френска Африка не мразят. Или в ЮК мразят нас повече от пакитата и там другите. Или пък мразят всички!? Значи според теб те са расисти някакви!? Щото ако някой мрази цял етнос или нация то той е расист. Като наш Фружин, в чието семейство не се е казвало циганин, а мръсен циганин ;).

Колкото и да ти е странно това е така. В западните държави ако си черен без образование и идваш от някоя изпаднала държава от третия свят имаш много по-големи права от колкото ако си от източна Европа, а не дай си боже фамилията ти да завършва на "в". Има българи с турски корени, които са си сменяли имената на турски, за да могат по-лесно да си намерят работа в Англия...

• Потребител
Публикува

Като не можеш не пиши!

Аз например знам за хиляди случаи, когато румънски и съветски изтребители са 'нарушавали' въдушното пространство на НРБ. За един ден а два часа, а с разчета проследих над 140 цели! Бя много доволен! Оказа се, че минали над 400 ;). Просто...учение ;).

Пропуснах да спомена, че тогава бяхме във Варшавския договор! БТВ, и без учения ние нарушавахме въдушното пространство на Румъния. С 25-ците. Те не можеха да завиват на форсаж в територията на НРБ.

Не, не са нарушавали, но ни пробват, бавно и методично. БТВ сега сме член на НАТО. Имаме 3 или 2 читави 29-ки и няколко 21-ци. Крайно недостатъчно, щото с тези 'проверки' се иразходва целия ресурс. И именно затова искаме екипажи от Щатите. Че от кого да поискаме!? От Турция или от Гърция, руънците си имат и те проблеми.

Колкото и да ти е странно не е така! Освен ако не постнеш някакви док-ва.

Писах по-горе, че имам доста познати и близки приятели там. Освен това виж и официалната статистика. Ако е така, надали повече от милион и половина българи биха седяли тм и биха итегляли семействата си.

• Потребител
Публикува (edited)

Митак, гърция, сърбия и румъния едва ли биха тръгнали срещу нас, едва ли имат толкова големи мераци. Дори и турция сега като съюзник в нато едва ли би си нарушила спокойствието. Само щатите имат интерес при нас нещата да се развиват по определен начин за да могат те да си прокарват политиката срещу русия. Т.е. ако румъние нещо наруши, то ще е или от невнимание или заради поръчение от високо. Както "украинското" управление на въздушния трафик пусна малазийския самолет да "пробва" как ще сработи. И не е до самолета, нечия сигурност, а за чиста пропаганда - да използват повода да си провеждат политиката. Т.е. ние сега можем да очакваме проблем само от щатите. Щото те от наша територия си правят нещата срещу русия. И ако трябва русия да отговаря, най-вероятно ще има български жертви, а не американски. И те ще се врътнат е ще се направят на дръж ми шапката и разбира се за всичко ще обвинят русия. Щатите имат интерес, и работят по него, всички да се настроят срещу русия, за да могат когато кажат да имат готова настроена нагласа на населението за морална и реална подкрепа за съответни действия. Виж колко хим.оръжия намериха в ирак, нали за тях тръгнаха. Виж в сърбия какво стана - пак по техен сценарий. Пък колко са заклани в сърбия, кой е колил, това едва ли някой ще разбере със сигурност. Но е факт че сърбия си беше стабилна, но възбудиха нестабилност и повод за бомбене. Да видят русия как ще реагира. Тя не реагира и милошевич го осъдиха, не сърбите. Сега минаха в украйна. Картата със "независимата украинска държава дето иска да се откопчи от лапите на меца" е само повод за настройване на обществената нагласа против русия. Пък ако тръгне украйна да воюва с русия ще е супер. Та въпроса не е кой колко пъти нарушава граници а какво стои зад това. Работа може да се свърши с едно нарушение и нищо да не стане от 500 нарушения. Ти геополитиката и американските икономически интереси изобщо май ги пропускаш. Ама ако сега позволят на русия да не се подчини, долара много лесно ще рухне и с него и цялата прогнила (вече) къщичка на американската мечта. Ти разбираш ли какви ще са мащабите на тяхната криза ако позволят на русия, китай, индия и пр. да си продадат дълговите книжа и да избегнат посредничеството на долара. Пода из под краката на американците ще падне митак. Това означава да си най-големия длъжник в света. Сега си поддържат пода само с пушката. И това го няма в медиите, затова и много хора не го знаят. Отделно че и не се интересуват, медиите им помагат за това. Никоя криза досега не се е съобщавала предварително от масовите медии. И тази ще дойде като "изненада". Ако американците спрат да прокарват демокрация със самолетоносачи.

Редактирано от sirius
  • Потребител
Публикува

Митак, гърция, сърбия и румъния едва ли биха тръгнали срещу нас, едва ли имат толкова големи мераци. Дори и турция сега като съюзник в нато едва ли би си нарушила спокойствието. Само щатите имат интерес при нас нещата да се развиват по определен начин за да могат те да си прокарват политиката срещу русия. Т.е. ако румъние нещо наруши, то ще е или от невнимание или заради поръчение от високо. Както "украинското" управление на въздушния трафик пусна малазийския самолет да "пробва" как ще сработи. И не е до самолета, нечия сигурност, а за чиста пропаганда - да използват повода да си провеждат политиката. Т.е. ние сега можем да очакваме проблем само от щатите. Щото те от наша територия си правят нещата срещу русия. И ако трябва русия да отговаря, най-вероятно ще има български жертви, а не американски. И те ще се врътнат е ще се направят на дръж ми шапката и разбира се за всичко ще обвинят русия. Щатите имат интерес, и работят по него, всички да се настроят срещу русия, за да могат когато кажат да имат готова настроена нагласа на населението за морална и реална подкрепа за съответни действия. Виж колко хим.оръжия намериха в ирак, нали за тях тръгнаха. Виж в сърбия какво стана - пак по техен сценарий. Пък колко са заклани в сърбия, кой е колил, това едва ли някой ще разбере със сигурност. Но е факт че сърбия си беше стабилна, но възбудиха нестабилност и повод за бомбене. Да видят русия как ще реагира. Тя не реагира и милошевич го осъдиха, не сърбите. Сега минаха в украйна. Картата със "независимата украинска държава дето иска да се откопчи от лапите на меца" е само повод за настройване на обществената нагласа против русия. Пък ако тръгне украйна да воюва с русия ще е супер. Та въпроса не е кой колко пъти нарушава граници а какво стои зад това. Работа може да се свърши с едно нарушение и нищо да не стане от 500 нарушения. Ти геополитиката и американските икономически интереси изобщо май ги пропускаш. Ама ако сега позволят на русия да не се подчини, долара много лесно ще рухне и с него и цялата прогнила (вече) къщичка на американската мечта. Ти разбираш ли какви ще са мащабите на тяхната криза ако позволят на русия, китай, индия и пр. да си продадат дълговите книжа и да избегнат посредничеството на долара. Пода из под краката на американците ще падне митак. Това означава да си най-големия длъжник в света. Сега си поддържат пода само с пушката. И това го няма в медиите, затова и много хора не го знаят. Отделно че и не се интересуват, медиите им помагат за това. Никоя криза досега не се е съобщавала предварително от масовите медии. И тази ще дойде като "изненада". Ако американците спрат да прокарват демокрация със самолетоносачи.

Надежда всяка тука оставете...

• Upvote 2
  • Потребители
Публикува

И това го няма в медиите, затова и много хора не го знаят.

Ама ти очевидно го знаеш. Обама или Путин, или и двамата заедно, ти го подшушнаха?

Сириусе, не бой се, че американците от наша територия водят глобална политика. Тук ли са базирани техните шпионски самолети, управлението на сателитите и сървърите? Или всеки ден гледаме речите на Обама по нашите ТВ, както беше навремето с Брежнев и другите, за да промиват мозъците на тукашното русофилско население? Геополитиката на синорите и деретата беше до Първата световна война. След това нещата се изнесоха във въздуха, космоса и технологиите.

• Upvote 3
  • Потребител
Публикува (edited)

Не, не са нарушавали, но ни пробват, бавно и методично. БТВ сега сме член на НАТО. Имаме 3 или 2 читави 29-ки и няколко 21-ци. Крайно недостатъчно, щото с тези 'проверки' се иразходва целия ресурс. И именно затова искаме екипажи от Щатите. Че от кого да поискаме!? От Турция или от Гърция, руънците си имат и те проблеми.

Хайде спри се с тези глупости. Един наистина некомпетентен човек назначен за президент ги каза и сега толкова хора като латерна повтарят едно и също. Руснаците били пращали самолети над международни води за да изразходват ресурса на нашите мигове... Рядко малоумие е това повярвай ми. Първо територията е международна и имат право да си летят колкото си искат. И никой не може да им каже копче. Второ нашите пилоти нямат за цел да си клатят краката по цяла година, те трябва да летят колкото се може повече за да запазват поне минимални летателни умения. А най-добрата тренировка са подобни прехвати. Не случайно такива ситуации се уговарят и между съюзници а и се инсцинират по учения със собствени средства. Ако ВВС са изоставени до толкова, че няколкото прехвата на мними нарушители са им изразходили ресурса, някой от висшите ни военни трябва да ходи на съд. Защото санитарния минимум за пилотите ни е около 70 часа годишно, а за добра подготовка се смятат някъде над 150. Средства за това трябва да бъдат осигурени по един или друг начин.

А ако някой е толкова откровено тъп, че да смята как изведнъж без никаква провокация, руски самолет ще бомбардира нашата територия, то този човек няма място в ръководството на държавата. Но това е отделен въпрос. Така че ако някой е искал да пести ресурс на самолетите, за сметка на натренираността на пилотите спокойно е можел да не ги праща на прехват. Все пак по международните споразумения всеки самолет на всяка държава може да лети колкото си иска в международното въздушно пространство.

Няма нито един случая на Българин, който се е борил за свободата на Македония, поради очевидни граматически причини, първо. И, второ, когато българи са се борили за Македония и са вдигали въстания все още не е имало македонска държавност в споменатата територия. Поради което не става въпрос за агресия, както е случаят на Русия спрямо Украйна, а за освобождение.

Хей, модераторю, Фружине Асене, самоизтрий си последните постове.

Можем само да се надяваме тук в България да има истински държавници, които в един бъдещ момент в който българите в македония са застрашени да кажат: "майната им на международните договори, по-важно е да пазим нашите."

Ама ти очевидно го знаеш. Обама или Путин, или и двамата заедно, ти го подшушнаха?

Сириусе, не бой се, че американците от наша територия водят глобална политика. Тук ли са базирани техните шпионски самолети, управлението на сателитите и сървърите? Или всеки ден гледаме речите на Обама по нашите ТВ, както беше навремето с Брежнев и другите, за да промиват мозъците на тукашното русофилско население? Геополитиката на синорите и деретата беше до Първата световна война. След това нещата се изнесоха във въздуха, космоса и технологиите.

Всъщност сега ни промиват мозъците много по-интензивно от колкото руснаците по време на студената война...

Редактирано от angelmr
  • 4 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува (edited)

Геополитиката на синорите и деретата беше до Първата световна война. След това нещата се изнесоха във въздуха, космоса и технологиите.

... Геополитиката на синорите и деретата никога не е свършвала и никога няма да свърши. За да имаш технологии първо трябва да имаш пари, а за да имаш пари трябва да контролираш определни синори и дерета. Нещата не са сложни, но трябва да притежаваш умението да мислиш, а не да се повтаря като папагал, каквото ти спуснат по медиите.Лошото е че това умение последно време взе да става доста кът.

Редактирано от КГ125
  • Upvote 2
  • 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

едно забавно клипче от разтуха на американеца Уолкър по повод санкциите на ЕС. Пичът избрал да живее в Русия и да се занимава с селско стопанство:

Редактирано от Last roman
  • Upvote 1
  • Потребители
Публикува

Глупост на глупостите, извини ме за силните думи. Нашата ценностна система и културни особености нямат нищо общо със германските, или английските. Това че временно сме в тяхната сфера на влияние, няма нищо общо. Запомни че западно европейците МРАЗЯТ хората като нас от източна Европа, особено тези със славянски имена. И според тях и според нас, ние никога няма да бъдем част от едно цяло. ЕС започна като чисто икономическо обединение и опита да бъде превърнат в хомогенна държава изповядваща единни ценности гарантирано ще се сгромоляса.

Ангелчо, Ангелчо, нищо полезно и практично и задълбочено не четеш и не вдяваш в тоя форум, тук там клъвваш по нещо, и вървиш с рогата напред..

Ами да ти кажа фактите

Първо че култура/културни особености, и цивилизация (или цивилизационен избор, избор на модел - политически и цивилизационен) не са едно и също, и няма никакво логическа необходимост двата вида ценности да са аналогични..

Сравка: дебелите книги, Невски и алвасарейро, мен

Второ никой не ни мрази (фантазираш, и изобщо не вникваш в разликата между омраза и предразсъдъци)

Трето ние сме част от ЕС (и на малките деца е ясно че страните в ЕС са различни културално, и икономически)

Не знам как да ти го кажа по-меко, но мнозинството българи наистина не се отъждествяват с така наречените евроатлантически ценности (които в есенцията си се проявяват като даване на всичко ценно на американците плюс пълната и безрезервна поддръжка на тяхната политика, без да имаме наша). Ако имаше партия, която да представлява това мнозинство, отдавна да сме изритали американските бази. Което е и една от причините за все по-ниския процент гласували. И повярвай ми, едва ли би искал хората с моите виждания да хванем гората. Това е част от една отминала епоха. Но ако кризата ескалира до там ножа да опре до кокала, аз няма да имам скрупули да воювам за България. Което в условията на глобална криза би означавало срещу нато (нека ти напомня че Турция е основния елемент на нато в Европа и в същото време в Турция се възражда неоосманизма).

Както ти написах по-горе, Евроатлантическите цености, не са европейски ценности (ценностите на ЕС)

Турция няма как да е "основния елемент на НАТО", поради простата прична че НАТО е съюзна организация, а дали в Турция се възражда или не неосманизма (каквото и да значи това) - на 90 процента от хората в България им е все тая

(за "възраждането на неосманизма" говорят атакаджиите, виж колко им са симпатизантите им, и сложи още пет процента)

Абсолютно същото бих казал и за човек който се гордее, че подкрепя американския корпоративен тоталитаризъм и анти човешката американска външна политика от последните 20 години. Аз обаче не съжалявам такива хора. Ако са на власт и имат някаква отговорност за случилото се, те рано или късно ще си понесат последствията. Останалите безгласни букви от нета просто са ми смешни.

Ха-ха, аз тук не съм видял някои да подкрепя "американския тоталитарен корпоративизъм" (каквото и да значи това)

• Потребител
Публикува

Ник, логиката "90% им е все тая" е много зле. Това не показва истинност, а безхаберие. 90% им е все тая относно теорията за относителноста, какво правим, да я махнем от учебниците ли.

Турция има редовна войска, не наемна. Което ще рече човешка сила. Като добавим и нелошото въоръжение става съпоставимо с войската на цялото нато в европа барабар с щатските бази. Отделно че ако рече да се отцепи от нато, случайно, ще намери още подръжка от исток. Нато не е хеопсовата пирамида да откара с хиляди години, не се заблуждавай във вечноста му. И по принцип не се заблуждавай.

• Upvote 3
  • Потребител
Публикува (edited)

Ъъъ, и аз да кажа, Европейският съюз въобще не е панацея за тия дето уж споделяли "европейските ценности". Аз например споделям евроатлантически /каквот` и да значи тва/, европейски на мен ми звучи някак си изпразнено от съдържание. Поне наполовина изпразнено.

Редактирано от kramer
  • Upvote 1
  • Потребители
Публикува

Отделно че ако рече да се отцепи от нато, случайно, ще намери още подръжка от исток.

Поддръжка от изток за кое - за да изпълни заветната мечта на Матушката да сложи пак кръста на "Света София" като символ на новоустановената руска власт над Проливите ли? :grin: Защото без НАТО това чака Турция.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!