Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Днес по вардар ни мразят до дъното на костите, това е голямата трагедия, тотално промиване на мозъци в името на един хищнически план от Белград, но ние не трябва да отвръщаме със същото. Защото тези хора в Македония, са най-големите жертви.

Значи те да ни плюят, а ние да им се обясняваме в любов, защото били жертви. Че на нас какво ни пука чии жертви са.Така или иначе вече не смятат за българи.

• Глобален Модератор
Публикува

Това не е вярно, не се заблуждавай!

Грубостите срешу България не изхождат от народа на Македония, а от няколко пропагандни източника!

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН поздрав за Алвата и за така добре изложения материал! И с какъв стил! :good:

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

В политиката понятие народ няма, то фигурира само в пропагандата. Има елити. Македонският елит е антибългарски това е безспорен факт. Населението на Македония е разнородно. Половината, а вече може би и повече от половината е албанско. А бившите българи в болшинството си се смятат за македонци не за българи. За тях България е враг, който иска да ги окупира.

• Глобален Модератор
Публикува

Това обаче не се споделя от тях, а от част от елитите им. И не, не е вярно, че няма народ в едно общество - има си. Има дори общества с антинародни елити.

• Потребител
Публикува (edited)

Вижте сега, ще се солидализирам с КГ. Всеки, който е бил в Македония и се интересува от тази проблематика знае, че днес в Република Македония историята е политика. Или по-точно политиците правят политика от историята. Това не е никак учудващо, защото създаването на македонска нация е политически въпрос. И точно в момента сме свидетели на второ действие от трагедията - антиквизацията на македония, един чисто политически проект на управляващия елит. От тези въпроси обикновените хора малко се вълнуват, или никак не се вълнуват. Затова казвам, че омразата и антибългаризмът е на ниво елит - политически, в смисъл, че ако се пишеш българин има репресии, цензура в медиите, и икономически - че може да си изгубиш работата.

Обикновените хора ги вълнува работата и семейството, нормално е ако губиш работата си или има репресии срещу теб, да си мълчиш. Но масовото мнение не е на антагонизъм и антибългаризъм сред народа.

Една дума за антиквизацията. Много теории има за това чудо, че това е начин да се интегрират албанците, или че това е поредният опит македонците да се дистанцират от България. Каквито и да са причините, се търси един силен ефект - управляващата комунистическа класа да остане на власт. Македония днес е точно онова, което беше Сърбия през 90те. След падането на Берлинската стена и комунистическите режими из източна европа, само Сърбия продължи да бъде комунистическа - не толкова, колкото румъния или Българи, все пак говорим да югосоциализъм, но елитът от 80те години задържа властта в Сърбия. Защо се случи това?

Просто комунизмът там се облече с национал-шовинистката идея - както казах и в началото на темата, комунистите след ПСВ търсят националната кауза, за да иват гориво. Същото стана и през 90те. Комунистите пригърнаха радушно идеята за Велика Сърбия и тръгнаха да я реализират. Бжежински казваше, че национализмът е последната крепост на комунизма. Всъщност явно не е знаел, че същото се е случило и след ПСВ с флирта между ВМРО и Интернационала. Комустистическата партия на Сърбия прегърна актуалната идея на национализма, нещо което между другото се прави днес и в Северна Корея.

И в Македония. Комунистите там решиха да преразгледат македонизма, който по ред причини беше вече демоде. Значи трябва или да си ходят, и държавата да стане номална, или да раздуят още повече национализма, като го тластнат в нова насока. И точно това се прави днес.

Разликата е, че днес Сърбия се поизчисти от старите елементи, няма го Милошевич, Мира е в Москва, процес, който не мина без сътресения - бая президенти и мин.-председатели бяха убити там. А македония не знаем кога ще стигне до тая точка и ще стигне ли въобще.....Затова послената крепост на комунизма днес е Република Македония.

Редактирано от alvassareiro
  • Upvote 3
  • Глобален Модератор
Публикува

Значи те да ни плюят, а ние да им се обясняваме в любов, защото били жертви. Че на нас какво ни пука чии жертви са.Така или иначе вече не смятат за българи.

Няма никакъв смисъл и ние да плюем обратно по тях. Мене лично съвсем никак не ме вълнува, че някой някъде ме мрази, така че - игнор. Да мразят каквото си искат, докато в същото време шиптарите ги оправят отзад. Една новина отпреди известно време:

Масов бой избухна днес в македонския парламент по време на заседанието на комисията за финанси и бюджет, предаде БГНЕС.

В сбиването участваха депутати от двете албански партии - Демократичния съюз за интеграция и Демократическата партия на албанците. Освен размяна на ругатни в парламента депутатите демонстрираха и боксьорските си умения. Част от тях отнесоха по няколко крошета и удари в корема. На част от народните представители дори им се наложи да потърсят лекарска помощ, а един беше приет в болница.

След сбиването депутатите от ДПА обявиха, че напускат парламента и обвиниха ДСИ в антиалбански действия.

Това + случката на стадиона в Белград по време на мача Сърбия-Албания все повече ме карат да се чувствам комфортно от съществуването на БЮРМ-ски и сръбски буфер между нас и тая напаст.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Кога всъщност е измислено тези хора да се наричат точно македонци и от кой? Същото и за страната?

• Потребител
Публикува (edited)

Няма никакъв смисъл и ние да плюем обратно по тях. Мене лично съвсем никак не ме вълнува, че някой някъде ме мрази, така че - игнор. Да мразят каквото си искат, докато в същото време шиптарите ги оправят отзад. Една новина отпреди известно време:

Това + случката на стадиона в Белград по време на мача Сърбия-Албания все повече ме карат да се чувствам комфортно от съществуването на БЮРМ-ски и сръбски буфер между нас и тая напаст.

Това да се твърди, че албанците са напаст, е пълно безумие. В Македония именно те са гласът на разума, надделеят ли демографски с антибългарския македонизъм е свършено. Те искат интеграцията на страната в ЕС и НАТО, те са носители на здравия разум. А ние с албанците имаме много общо - два национални въпроса, които много си приличат по генезис, решени по едно и също време - 1941-1943, техният с помощта на Италия, нашият на Германия,и в никакъв конфликт помежду си. Там където свършва Велика Албания почва Велика България. Приказка.

• Upvote 2
  • Потребител
Публикува

Затова послената крепост на комунизма днес е Република Македония.

Айде пак се почна със старата песен за митичните комунисти и още по-митичната УДБА и прочие световни конспирации. Де го Ромът да удари едно рамо. Елитът си е елит и той е антибългарски не заради комунистите, а заради собственото си оцеляване. А що се отнася до обикновените хора те може и да се интересуват какви са, но не се смятат и за българи. То това е целта и на елита.

Това да се твърди, че албанците са напаст, е пълно безумие. В Македония именно те са гласът на разума, надделеят ли демографски с антибългарския македонизъм е свършено. Те искат интеграцията на страната в ЕС и НАТО, те са носители на здравия разум. А ние с албанците имаме много общо - два национални въпроса, които много си приличат по генезис, решени по едно и също време - 1941-1943, техният с помощта на Италия, нашият на Германия,и в никакъв конфликт помежду си. Там където свършва Велика Албания почва Велика България. Приказка.

Зависи за кого не са напаст. За макетата са голяма напаст, защото мирно и тихо превземат тяхната страната. В ЕС и НАТО иска и македонския елит, защото също като нашия си представя че ще лапа повече. А ние с албанците нямаме нищо общо. Даже блъгодарение на италианците те завзеха западна Македония и прогониха българите оттам. Алва много хляб има още да ядеш, сокато схванеш за какво иде реч.

И не, не е вярно, че няма народ в едно общество - има си. Има дори общества с антинародни елити.

В политиката няма народи, не изобщо

• Потребител
Публикува

Айде пак се почна със старата песен за митичните комунисти и още по-митичната УДБА и прочие световни конспирации. Де го Ромът да удари едно рамо. Елитът си е елит и той е антибългарски не заради комунистите, а заради собственото си оцеляване. А що се отнася до обикновените хора те може и да се интересуват какви са, но не се смятат и за българи. То това е целта и на елита.

Зависи за кого не са напаст. За макетата са голяма напаст, защото мирно и тихо превземат тяхната страната. В ЕС и НАТО иска и македонския елит, защото също като нашия си представя че ще лапа повече. А ние с албанците нямаме нищо общо. Даже блъгодарение на италианците те завзеха западна Македония и прогониха българите оттам. Алва много хляб има още да ядеш, сокато схванеш за какво иде реч.

В политиката няма народи, не изобщо

Че то страната е и на албанците, че те са над 40 процента вече....Македонският елит категорично не желае да влиза в ЕС, защото ще изгуби властта си.

То е ясно, че повечето македонци не се считат за българи, макар някои да не са натова мнение, но въпросът е да са нормална държава, не патология, каквато вмро дпмн ги прави.

• Upvote 2
  • Потребител
Публикува

Че то страната е и на албанците, че те са над 40 процента вече....Македонският елит категорично не желае да влиза в ЕС, защото ще изгуби властта си.

То е ясно, че повечето македонци не се считат за българи, макар някои да не са натова мнение, но въпросът е да са нормална държава, не патология, каквато вмро дпмн ги прави.

Е как да не иска, иска, ама от ЕС не ги искат. Македония ще престане да бъде патология, когато албанците станат болшинство, а измислените македонци невзрачно малцинство.До тогава ще си бъде патология, защото са измислен народ. Народ без минало и бъдеще.

• 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

Бих сменил първата дума на темата с България. Македонците са точно толкова объркани относно произхода си, колкото и ние. И двата случаи народът ни е подложен на целенасочена манипулация и откровени абсурди и лъжи.

• Глобален Модератор
Публикува

terorio, ако си влязъл в този форум, за да се заяждаш и да избиваш комплекси, много бързо ще бъдеш лишен от възможността да пишеш тук.

• Потребител
Публикува

Боже, колко мъка има на този свят. Кое е комплекс ? Да обиждаш определен кръг хора, заради техните виждания, в тема която няма нищо общо ? И то не с оборващи аргументи, а с нападки към личността. Ето това наистина издава комплекс. Наречен е комплекс на малоценност. Когато ти е насъдено нещо в главата от малък ,след като се сблъскаш с аргументи и факти противоречащи на това, ти се чувстваш уязвим и длъжен да търсиш начин да се защитиш. Големият въпрос защо ме обиждате лично, при положение че можете да ми отговорите в лично съобщение и да застанете зад действията си.
И така - това се нарича страх от различно мнение и липса на доблест и чест да защитиш действията си, нападайки лично някого, защото не си сигурен в своите собствени аргументи! И @Last Roman - мен не ме е страх да бъде лишен да пиша тук, но Вас ви е страх да обясните собствените си постъпки ! И знаеш ли защо ? Защото нямам комплекс да се чувствам малоценен и знам че това не променя нищо, но Вие ще продължите да си живеете в собствените си илюзии , отритвайки всичко което Ви противоречи и залъгвайки се че проблемът е решен. Но както казах - това не променя фактите - проблемът е във ВАС. А фактите се оборват с факти и цялата наука се крепи на факти. Когато те е страх да говориш с факти, започваш с лични нападки. Това е нивото, което показва @Last Roman и за съжаление явно това е нивото на форум за НАУКА. После ми говори че това не е нивото и на голяма част от БАН.

• Потребител
Публикува (edited)

Тези хора са неграмотни. От тия един обясняваше, че преди битката при онгъла карл мартел разбил арабите при поатие. Мъкааа.

Ти се намеси в темата ми, ако нама какво да кажеш за македония, къш.

• Потребител
Публикува (edited)

Аз не съм тия.Аз не съм един от тия.Аз разсъждавам.АЗ мисля свободно и правя преценки и заключения на базата на ФАКТИ. Аз не съм кон с капаци.АЗ знам че съществително собствено име се пише с ГЛАВНА БУКВА. На базата на този ФАКТ и на НАПИСАНОТО от теб, разбирам че ТИ си неграмотен!
Така аз си правя изводи и логически връзки за всяко едно нещо. Друга връзка, която правя е че си кон с капаци, при положение че определяш други за неграмотни, а ти самият не осъзнаваш че си такъв. АЗ нямам предразсъдъци, затова не допускам да бъда заблуден и не вярвам сляпо в нещо, без да направя въпросните логически връзки! Бих се радвал, ако ТИ станеш един от "тия", защото колкото повече има, толкова по - добре за България.

Относно Македония, интеграцията в ЕС се забавя доста и мисля, че трябва България да се намеси в спора с Гърция относно името и да настоява да се реши по - бързо, за да може този процес да се отпуши. :bg:

Редактирано от terorio
  • Глобален Модератор
Публикува

ако ще се дърляте - има си лични съобщения за това. Лично на мен ми дреме на гладиуса за това кой какъв е.

terorio, понеже си нов във форума /и беше пуснал някакви теми без покритие, които скрих/, ще ти поясня, че aвтохтонните бълнувания тук сме ги дъвкали многократно и честно казано вече пропагандата на тази секта ни е омръзнала поради еднотипните глупости, които се повтарят на папагалски принцип. Има си раздел за историческо моделиране, където се разискват разни недоказани и фантастични хипотези или се измислят нови в движение, така че ако ти се троли - давай смело там:

http://nauka.bg/forum/index.php?showforum=134

• Потребител
Публикува (edited)

Е, аз може да съм граматически неграмотен, но такива като теб са исторически неграмотни.

Тръгнал да ми говори за факти. Смешки.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!