Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува (edited)
Колегата Пламен Брадваров, който някои от вас познават от сбирките на Клуба през 2011-2012г., организира първата от новата поредица сбирки, които Клуб "Военна История", както обещахме през 2013г., се заема да популяризира. Начинанието е лично негова инициатива и всички заслуги за, не се съмняваме, чудесната организация, може смело да изкажете към него. Ето и информацията:

"Благодарим на всички (49 души!), които гласуваха в анкетата и избраха първата тема на подновените сбирки. Поради големият интерес към две от предложенията (разлика само от 1 глас), решихме да изнесем сказки и по двете теми. Ще започнем все пак със "Судан или спасяването на Генерал Гордън", а в следващата сбирка ще е посветена на Източния фронт през Първата Световна война.

И най-важното: Датата е 12 Ноември, часът 19:00. Мястото е ул. Княз Борис I, 73.

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!“

Приканваме всички заинтересовани да се отзоват на поканата!

Още не е сигурно да ли нещата ще потръгнат поради пречки от всякакво естество, но има малък кръг от надъхани хора, които се надявам да успеят. Добре е да се включат повече хора за целта.

Аз утре няма да успея, но за следващата лекция, която по все още непотвърдени данни ще е на 25-и и на друго място съм на линия. Точна информация ще бъде скоро оповестена.

Редактирано от Warlord
  • Модератор Биология
Публикува

Успех на подновеното начинание!

Да се трупа репутация и рейтинг!

• Администратор
Публикува

Аз също не съм сигурен дали ще успея да отида, но си го записвам като ангажимент.

Ние ще го подкрепим по всякакъв начин - Успех на начинанието.

Ще е хубаво тези сбирки да свършват и с текстове, които да може да ги видим някъде :)

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Е незнам дали ще се намерят и стенографи ;) Но така или иначе ако замисления ритъм от по 2 сбирки месечно се задържи и занапред (вторник и сряда вечер ще се редуват доколкото разбрах), все ще може да се посещават от време навреме и от по-заетите заинтересовани.

Редактирано от Warlord
  • Потребители
Публикува

Аз ще ида, albireo говори много добре за Британската империя (а и не само за нея). Някъде по-натам мисля и да се включа с някаква тема.

• Глобален Модератор
Публикува

Това ще е добре, той спомена, че по-натам ще има нужда от още лектори.

• 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

Сбирка на Ариергард - "Източния фронт 1914-1917 - Щрихи към огромния конфликт"

25 ноември, 19:30, Офис център Виридиан на ул. Казбек, 63

• Глобален Модератор
Публикува

Утрешното изложение за Руската армия

Източния фронт през Първата световна война 1914-1918 – Руската перспектива

І. Първа фаза (1900-1914)– Начало на военните действия

1. Театърът на бойните действия кто терен, население и икономика, както и очакванията

2. Руската императорска армия

3. Ставката на върховното главно командване

4. „А” или „Г”? – планове за войната с „германските държави” и причини за включването на Руската империя във войната на този й етап.

5. От „Към сърцето на Германия!” до „Нито крачка назад!” –Таненберг, Красник, Галиция, Лодз...

ІІ. Втора фаза (1915)- Ескалация на конфликта

6. Превземането на Пшемисъл и Карпатските проходи

7. „Снарядната криза” – Дългата война и отговора на тази ситуация в икономиката и общата мобилизация

8. Горлице-Тарнув и Великото отстъпление

9. Новото значение на артилерията, конницата и крепостите в тази фаза на войната

ІІІ. Трета фаза (1916-1918)– Горчивия край

10. Алексеев, Брусилов, Гурко и новия подход на Ставката

11. Пробива при Луцк (Брусиловската офанзива)

12. Румънското разширение на фронта

13. Февруарската революция и операция „Албион”

14. Краят на Императорската армия и Октомврийската революция

15. Бресткия и Букурещския мирни договори – „Нито мир, нито война!”

Даниц ще е водещия, така че със сигурност ще е забавно :)

• Глобален Модератор
Публикува

Студентите в СУ, а и останалите бг университети, могат само да съжаляват, че нямат лектори като Даниц и Албирео :) дори и на лаиците, момичетата и отговорника за бара и салона (който беше принуден да остане след работно време) беше интересно и вълнуващо до края. Само всеобщата умора от работния ден и дългото мероприятие в този късен час сложиха край на една много интригуваща и много дълга тема. Огромни знания, усилия и артистичност хвърлиха лекторите. Респект за което.

Сбирките ще продължат, не е ясно още къде, при какви условия и в каква конфигурация, но ентусиазъм има, а това е важното.

10624696_10204502355470679_6940152796518

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

ми утре и аз ще изнеса една презентация за външната политика на Август пред ентусиасти студенти по право, така че подобни разчупени мероприятия определено са похвални.

Редактирано от Last roman
  • Глобален Модератор
Публикува

Казвай ги овреме тия неща.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!