Отиди на
Форум "Наука"

Отворен клуб  ·  29 потребители

Пътуване

Recommended Posts

• Администратор
Публикува

Всяка година всеки си прави някакви планове за пътувания или за посещения на различни туристически обекти.

В началото на всяка година излизат класации на дестинации по цял свят в различни категории. Като може би един от най-популярния сайт за дестинации е http://www.lonelyplanet.com/ , който аз научих от един израелец, с когото се запознах в Котор (Черна гора) миналото лято. Сайта си заслужава вниманието и е доста интересен..., но той е един от многото, който препоръчва различни дестинации. Радостното е че вече и България се включва в тези препоръки с Пловдив.

Лично аз си мисля за Трансилвания лятото и някой от най-интересните места в Турция за тази година. Но това е лесният вариант, по трудният, ако имам възможност бих обиколил така наречените "стан" държави.

Какво може да ми препоръчате в моите дестинации?

Какви са вашите желания и идеи за посещение?

Една снимка от Трансилвания:

8589+large.jpg

• Потребители
Публикува

Definetly "Stan"-countries ще си бъде преживяване достойно за роман. За мен това е малко като да прекараш нова година с туземци на необитаем остров - никога не знаеш дали няма да превъзгласят за крал и да те изпекат минути след това...
Аз повече се питам - какви геройства е нужно да извършиш, за да се добереш до Камбоджа? Извън първото - да спечелиш 2-3 хиляди за билети и престой...

• Модератор Инженерни науки
Публикува

Всяка година всеки си прави някакви планове за пътувания или за посещения на различни туристически обекти.

В началото на всяка година излизат класации на дестинации по цял свят в различни категории. Като може би един от най-популярния сайт за дестинации е http://www.lonelyplanet.com/ , който аз научих от един израелец, с когото се запознах в Котор (Черна гора) миналото лято. Сайта си заслужава вниманието и е доста интересен..., но той е един от многото, който препоръчва различни дестинации. Радостното е че вече и България се включва в тези препоръки с Пловдив.

Лично аз си мисля за Трансилвания лятото и някой от най-интересните места в Турция за тази година. Но това е лесният вариант, по трудният, ако имам възможност бих обиколил така наречените "стан" държави.

Какво може да ми препоръчате в моите дестинации?

Какви са вашите желания и идеи за посещение?

Една снимка от Трансилвания:

8589+large.jpg

Замъка Бран (на Дракула) ти препоръчвам, мен ми е препоръчан де, не съм го видял

• Глобален Модератор
Публикува

Замъка Бран (на Дракула) ти препоръчвам, мен ми е препоръчан де, не съм го видял

Преди няколко години замъкът бе затворен за посетители.

Аз го видях през решетката на парадния вход ... това беше.

Публикува

Definetly "Stan"-countries ще си бъде преживяване достойно за роман. За мен това е малко като да прекараш нова година с туземци на необитаем остров - никога не знаеш дали няма да превъзгласят за крал и да те изпекат минути след това...

Аз повече се питам - какви геройства е нужно да извършиш, за да се добереш до Камбоджа? Извън първото - да спечелиш 2-3 хиляди за билети и престой...

За 4000 лв (всичко) ми казаха, че може да си отиде до Мачу Пикчу

• Потребител
Публикува (edited)

При туризма всичко е строго индивидуално, зависи от конкретните предпочитания на човек. Така например като бяхме в Хургада, едно семейство не си подадоха носа извън хотелския комплекс и се чудеха как всеки ден ние сме се били трепели да обикаляме по пясъците да гледаме гробници и камънаци, и сме пропускали благинките на ол-инклузива.....

1. Черна гора- Хърватия : Като тръгнеш от Будва, о.Св.Стефан и Котор, та през Дубровник, Плитвички езера и стигнеш до Опатия и Триест / естествено по пътя има много други интересни места, но тези не трябва да се пропуснат/

2. Кападокия - ако обаче искаш да не се претупват нещата, избери фирма която организира поклоннически турове. Същото важи и за турове до Израел и Йордания

3. Фериботен тур из цикладските острови - непременнно о.Делос, и Санторини, другите спирки са Парос, Наксос, Миконос...

Редактирано от JImBeam
  • Глобален Модератор
Публикува

Синая, Бран, Брашов, са окей дестинации. По становете не бих се врял - прекалено е екстрийм за мен.

Засега съм си набелязал тази година да посетя трите Рима /агейн/, плюс разходка до някоя нордическа страна лятото, когато тук стане жега.

• Администратор
Публикува

Темата се превърна повече в препоръчване на дестинации от колкото за плануването им. Я вие кажете къде искате да ви отведе вятъра.

Миналото лято посетихме Македония, Албания, Черна Гора, Босна и Херциговина и Сърбия. Естествено за 30 дни не можахме да видим всичко, но за сега балканите ми стигат...за това и писах за Турция и Румъния...още не ми се ходи в Гърция.

А вие? :)

• Upvote 1
Публикува

Аз като мине годината ще кажа, че нищо предварително... ;)

• Глобален Модератор
Публикува

мен ми се оди в Португалия и Сицилия в интерес на истината, може и в Тунис за следващата НГ.

• Потребител
Публикува

Аз лично съм замислил едно ходене в юго-източна Турция и по-точно района Урфа-Диарбекир.

За есента пък съм планирал един Узбекистан - Самарканд и Бухара са твърдо в програмата, на мен по ми се ходи и към Ферганската долина но приятелите, с които ще ходя по ги влече към Аралско море...

Също съм замислил да посетя и МАКС-2015 но зависи какъв бюджет ще ми остане :)

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Темата се превърна повече в препоръчване на дестинации от колкото за плануването им.

Че тя основно препоръката е водеща. Като ми препоръча някой нещо, разпитвам го подробно кое-как, набирам инфо от където мога и тогава вече планирам. Когато "ме светнаха" за Санторини,/ наред с вулкана, изрично ми препоръчаха селището с разкопките Акротири / известно с керамиките на двамата боксьори и рибаря/ иначе като нищо можеш да го пропуснеш, щото тур-агенциите не го включват заради превоза. Наемаш си моторетка и си ти :) . Там например спокойно можеш да не им се връзваш да те водят на топлите минерални извори - нито се извори, нито са топли :)

На мене мечта ще си ми остане да походя по Камино-то, ама така и не можах да "излъжа" никой от познатите, осново поради продължителността на начинанието.

Редактирано от JImBeam
  • Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Администратор
Публикува

Имаш право :)

Аз за Камино още не съм се отказал!

За Диарбекир мога само да кажа, че си заслужава но да се внимава. Има много стари и интересни православни църкви. Ето малко информация от нас: http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=14280 и http://nauka.bg/2013/52/Voina-i-nadezda-v-Diarbekir-2012.pdf

Лично на мен ми бе интересно да прочета какви са желанията на съфорумците.

• Глобален Модератор
Публикува
  • Глобален Модератор
Публикува

Къде искам да отида? Най-вече Япония, Перу и Нова Зеландия.

Иначе по план лятото ще ходя до Чехия и в Сърбия. И може би още някъде наоколо според зависи от останалото време и средства.

• Потребители
Публикува

Мадагаскар, Аляска и Гоби... Но едва ли ще стане точно през 2015 :grin: Струва си обаче да се планира...

• Администратор
Публикува

Тази година Италия (около Неапол), като основно се целя към Испания и Португалия. Може би и малко балканите.

Много бих искал Русия, Китай и Япония, но всичко с времето си.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Всичко зависи от.....

Миналата година по-това време когато бях на вакум сложен, до кенефа.

Така, че тази година всичко по-надалече е вече бижу.....

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Публикува

Във всяка точка по-света, засега само чрез пътуване извън тялото, а по натам когато завърша генератора на червейни дупки в мазето и физически.

Извън това физически със семейството може би Лондон. И ако изскочи някой бизнес трип.. Така примерно септември бях в Швейцария Германия и Франция...

Ако изскочи нещо отвъдокеанско няма да е зле

• Потребител
Публикува

На никой ли не му се ходи в Барса .....Саграда Фамилия, парка Гюел, къщите-шедьоври на Гуади ? Само за това си струва.

Публикува

Катедралата пропусна... Ходи ми се как.. Но има приоритети

• Потребител
Публикува (edited)

Катедралата пропусна...

Ти нея само като катедрала ли я знаеш ....щото са няколко и си имат именца :) . То аз 3 пъти съм ходил, ама и тази година ако излезе някой нискотарифен полет пак ще прескоча за 2-3 дни

Редактирано от JImBeam

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!