Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребители
Публикува

Това, което прочетох за ген. Кацаров и сие е свързано с безкрайна алчност и много пари - може и в обратен ред, пълно самозабравяне на парвенюта, които буквално за ден се виждат мултимилионери, и след което започват истинските им драми за тях самите. Малцина оцеляват психически след такъв шок. Не знам защо, ама не ми е много интересно да се ровя в тези съдби, тези хора сами са си избрали този живот, техен проблем. Нищо, ама нищо общо не мога да имам с тях. Не ме интересуват.

• Мнения 329
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

Публикува
Преди 7 минути, Б. Киров said:

Това, което прочетох за ген. Кацаров и сие е свързано с безкрайна алчност и много пари - може и в обратен ред, пълно самозабравяне на парвенюта, които буквално за ден се виждат мултимилионери, и след което започват истинските им драми за тях самите. Малцина оцеляват психически след такъв шок. Не знам защо, ама не ми е много интересно да се ровя в тези съдби, тези хора сами са си избрали този живот, техен проблем. Нищо, ама нищо общо не мога да имам с тях. Не ме интересуват.

Имаш , нямаш децата ти живеят в тая кочина ! , бог да ги пази , исках да кажа , ооо къде си Дарвин !:)

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 4 минути, laplandetza said:

Имаш , нямаш децата ти живеят в тая кочина ! , бог да ги пази , исках да кажа , ооо къде си Дарвин !:)

Детето ми излезе по белия свят, далече е, но не й казвам да се връща, пък и да й кажа - няма да го направи. За мен пък е късно да отивам там.:)

Редактирано от Б. Киров
  • Потребители
Публикува
Just now, laplandetza said:

Така е добре. Дано да намери спокойствие и смисъл. 

Мисля че го е намерила, така поне ми изглежда, жалко е само, че нейните деца вече ще бъдат австралийци, но такъв е живота.

• Потребители
Публикува

Само питам, лаф да става..Какво лошо за обществото има в това човек да е алчен, и да движи милиарден бизнес?
Не съм убеден че в случая  алчността е определяща, но както и да е, виждал съм хора да движат бизнес,просто защото им е в кръвта.. От друга страна има алчни хора,които са мързеливи , глупави и гледат да изкарат парино  без да влагат усилия или да правят нещо за околните и обществото   (което за мен е потресаващо). За мен е голямата и съществена разлика меджу ТИМ и мафията..

Да, за самия човек  е много кофти, защото не може да живее като хората и да се радва на живота, но не е ли така с много богаташи-работари по света..(Тръмп)

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 22 минути, nik1 said:

Само питам, лаф да става..Какво лошо за обществото има в това човек да е алчен, и да движи милиарден бизнес?
Не съм убеден че в случая  алчността е определяща, но както и да е, виждал съм хора да движат бизнес,просто защото им е в кръвта.. От друга страна има алчни хора,които са мързеливи , глупави и гледат да изкарат парино  без да влагат усилия или да правят нещо за околните и обществото   (което за мен е потресаващо). За мен е голямата и съществена разлика меджу ТИМ и мафията..

Да, за самия човек  е много кофти, защото не може да живее като хората и да се радва на живота, но не е ли така с много богаташи-работари по света..(Тръмп)

Ник, тука се хващаш за думата "алчен", ама тя при горните господа и компанията им е в контекст: нищо лошо няма да е алчен и да прави много пари, така е, когато играе по правилата и върви по стълбата, а не са го метнали на върха й като маймуна с една торба мангизи върху гърба му и са му казали "сега си бизнесмен, другарю"; хората тази игра с правене на парите лев по лев са я учили няколко века, тука хващаш един пейзан от село и го назначаваш за милионер, и той реално е милионер - там е драмата и за него и за обществото.

Тръмп специално съм му гледал почти всички серии от "Стажанта", този пич си обича живота и лукса, даже е доста сноб - идваше пред стажантите с някакво суперскъпо червено ферари, само да им демонстрира кой е боса и всякакви такива номера; гледах снимки на апартамента му в Тръмп-тауър, направо си и кичозен лукс, някакъв барок с много златни орнаменти и тежки мебели, човекът си пада по аристократичните неща, даже си е кръстил последния син Барон:)

п.с. не пиша това за хората от ТИМ, не ги познавам лично, може да са велики бизнесмени с качества за това, Борис Морев от "Тютюн" на Димов също е парвеню, но гениален бизнесмен, в кръвта му е; говоря за оная пасмина, която е от интриганти и бездарници и придобива парите си с насилие, интриги и мръсотия.

Редактирано от Б. Киров
  • Потребители
Публикува (edited)

Не е точно така, те развиват бизнеса си на основата на всякави сделки (имам познат от най-вътрешните хора на ТИМ). Те са холдинг..Единият от ТИМ-а е страшно комбинативен и той е в основата на просперитета на холдинга. Той е с манталитета на хората ,родени да правят голям бизнес и доколкото знам човекът работи по 14-16 часа на ден (според мен разликата между парвенюто и бизнесмена се изразява именно в това, кой колко работи)
Иначе,нещата стоят така, доколкото съм запознат. Започват с охранителния бизнес и разни мутренски дейности (включително изземване на бизнеси по силов начин), минават през Химимпорт,  и продължават нататък сами. (ключовото е че сами създават огромния холдинг с над 50 разнообразни бизнеса)

Ако всичките пари и активи им се бяха изсипали като подарък, нямаше да могат да стигнат до днешното състояние на холдинга (това е холдинг с много и разнообразни дейности)  Оборотът им се оценява на 5 процента от БНП на България. Ти самият отчиташ, че би следвало да има психологически срив, ако всичко това им беше подарено.. ( на мен и 100 лева да ми подарят сигурно няма да мога да спя)

Редактирано от nik1
  • Потребители
Публикува
Преди 1 минута, nik1 said:

Не е точно така, те развиват бизнеса си на основата на всякави сделки (имам познат от най-вътрешните хора на ТИМ). Те са холдинг..Единият от ТИМ-а е страшно комбинативен и той е в основата на просперитета на холдинга. Нещата стоят така, доколкото съм запознат. Започват с охранителния бизнес и разни мутренски дейности (вклчително изземване на бизнеси по силов начин), минават през Химимпорт,  и продължават нататък сами..

Ако всичките пари и активи им се бяха изсипали като подарък, нямаше да могат да стигнат до днешното състояние на холдинга (това е холдинг с много и разнообразни дейности)  Оборотът им се оценява на 5 процента от БНП на България. Ти самият отчиташ, че би следвало да има психологически срив, ако всичко това им беше подарено.. ( на мен и 100 лева да ми подарят сигурно няма да мога да спя)

ОК, съгласен съм, затова добавих послеписа, не ги познавам, не мога да кажа, че е така или не е така. Това което виждам от тях налице е отбора Лудогорец, и понеже се интересувам от футбол и малко разбирам, писах, че го оценявам като отличен за България продукт, което на фона на пълната разсипия в българския футбол е явление.

Публикува

Ник, не си прав, имат голямо влияние, но като цяло са вредни за благополучието на населението., Ясно е защо, по правило всички картели или големи иконом. субекти са вредни. Този разговор , ще е дълъг, а и ти си като религиознооблъчените, разговор със стена......................

• Потребители
Публикува

Ключовата дума е "холдинг" (най-големия в България)..Тази дума според мен изключва "бездарността", а мръсотия със сигурност е имало..

• Потребители
Публикува
Преди 1 минута, laplandetza said:

Ник, не си прав, имат голямо влияние, но като цяло са вредни за благополучието на населението., Ясно е защо, по правило всички картели или големи иконом. субекти са вредни. Този разговор , ще е дълъг, а и ти си като религиознооблъчените, разговор със стена......................

Холдинги има по цял свят, а ако е за спора и популизма (ти си популисти според мен) това което е безвредно е при ловците и събирачите..

• Потребители
Публикува
Преди 8 часа, nik1 said:

Ключовата дума е "холдинг" (най-големия в България)..Тази дума според мен изключва "бездарността", а мръсотия със сигурност е имало..

Мисля че работата не е в големината и формата на бизнес - дали ще е холдинг, еднолична фирма или корпорация, за мен не е от значение. Важното е този или тези, които се занимават със съответния бизнес да имат лично отношение и познания за него. Бил Гейтс, Питър Цукерман, Тръмп, един производител на розово масло, чиито дядо е правел това в розоварна - всички тези хора разбират от материята, с която се занимават, това, което правят ги вълнува, те са и технолози в бизнеса си, имат отношение към продукта. Няма начин да си истински капиталист в добрия смисъл на думата, ако не те вълнува продукта ти, не го разбираш и познаваш. Колко от българските предприемачи са такива? Не става въпрос за парите, които печелиш, те са само цифри, важното е какво правиш и как го правиш.

Публикува
1 hour ago, Б. Киров said:

Мисля че работата не е в големината и формата на бизнес - дали ще е холдинг, еднолична фирма или корпорация, за мен не е от значение. Важното е този или тези, които се занимават със съответния бизнес да имат лично отношение и познания за него. Бил Гейтс, Питър Цукерман, Тръмп, един производител на розово масло, чиито дядо е правел това в розоварна - всички тези хора разбират от материята, с която се занимават, това, което правят ги вълнува, те са и технолози в бизнеса си, имат отношение към продукта. Няма начин да си истински капиталист в добрия смисъл на думата, ако не те вълнува продукта ти, не го разбираш и познаваш. Колко от българските предприемачи са такива? Не става въпрос за парите, които печелиш, те са само цифри, важното е какво правиш и как го правиш.

Киров, този твой поглед е утопичен, такива хора правят социална икономика, бизнес с  много социална мисъл в него. Подобни са на изчезване.

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 11 минути, laplandetza said:

Киров, този твой поглед е утопичен, такива хора правят социална икономика, бизнес с  много социална мисъл в него. Подобни са на изчезване.

Ама как социална икономика? Посочвам ти Цукерман, създателят на Фейсбук, милиардер, Бил Гейтс, създател на Майкрософт, милиардер, Доналд Тръмп, преди всичко строителен предприемач, чел съм книгата му, човекът разбира от строителство до качеството на плочките за фаянс, лично отива в изградената сграда, проверява всеки детайл, ако не отговаря на стандарта му, не приема работата. Това не е социален бизнес. Аз като си правя книга, стоя часове до рамото на печатаря и знам точно какво да гледам и знам какво прави той, нищо социално няма - за мен тази книга част от мен, ако не стане възможно най-добра като качество и полиграфия, това е личен провал за мен, не мисля само дали ще я продам, правя я от начало до край и разбирам какво правя. Не можеш да си отчужден от един продукт, да седиш в някакъв офис и да мислиш само за пари и печалби и този продукт да е добър като качество, а щом е така защо го правиш, кой има полза от такъв продукт.

Е да, след като си направил нещо добро, иновативно и качествено, то вече става и социален бизнес, обществото и хората имат полза от него, възползват се от неговите качества, ерго то носи социални ползи, социален бизнес е, полезен за всички.

Редактирано от Б. Киров
Публикува

Социално е. Щом лично босът или босовете са ангажирани в технологията на бизнеса, в материалната част, ако е произв. дейност в етапи на производство. Такива са ангажирани с добрите си кадри и гледат нещата да вървят оптимално, а кадрите да са доволни и работоспособни. Такива босове не могат така лесно да преструкторират бизнеса , да играят с духа на своето производство или каквато и да им е била материалната дейност. Тръмп може да е такъв, но онея аватари от суратя и другия мекомилиардер не са в тая категория.

• Потребители
Публикува (edited)

Преди 26 минути, laplandetza said:

Социално е. Щом лично босът или босовете са ангажирани в технологията на бизнеса, в материалната част, ако е произв. дейност в етапи на производство. Такива са ангажирани с добрите си кадри и гледат нещата да вървят оптимално, а кадрите да са доволни и работоспособни. Такива босове не могат така лесно да преструкторират бизнеса , да играят с духа на своето производство или каквато и да им е била материалната дейност. Тръмп може да е такъв, но онея аватари от суратя и другия мекомилиардер не са в тая категория.

пак казвам, не ги познавам лично хората, но по презумпция, логически, има голяма вероятност да си прав, защото примерно да се занимаваш с производство на фармацевтични продукти, без да имаш базови познания, а и в детайли за фармацевтика, не че е невъзможно, но няма начин да бъдеш сред най-добрите. Можеш да си назначиш добри кадри, но не си в състояние да ги контролираш ефективно, след като не познаваш материята на производството и продукта, а и е съмнително, че ще назначиш по веригата на производството най-добрите без такива познания, как ще ги оцениш. И на Ник му писах за тях, това което виждам като качество е футболния им отбор, вероятно някой от тях обича и разбира от футбол и затова са направили нещо качествено. И виж, този отбор е нещо социално, радва феновете и публиката, доставя положителни емоции, покрай това и печели пари. Качествен продукт, направен с разбиране и мерак. Селекцията, треньорът, всичко показва, че е така и в крайна сметка пълни стадиони.

п.с. не знам кой мегамилиардер имаш предвид, но и Цукерман и Гейтс са селфмейд мегамилиардери; и двамата започват бизнеса си като студенти, и двамата сами сътворяват продуктите си със собствени способности. Гледах един филм за създаването на Фейсбук, Цукерман измисля тази медия като студент втори курс, прави го като социална мрежа в университета, после му светва в главата, че може да направи бизнес с идеята си и го прави, сега има над 1 милиард потребители; подобна е историята и на Гейтс, такава е и тази на Гугъл.

Редактирано от Б. Киров
  • Потребители
Публикува (edited)
Преди 2 часа, Б. Киров said:

В един мегахолдинг обективно няма как собственикът да разбира в дълбочина бизнесите, и това не се очаква от него..Ще илюстрирам: едва ли Ли Гонхи, председателят на Самсунг, разбира от едновременно от банки ,финансово дело, развлечения, корабостроене, авиостроене , електроника и битова техника, взети заедно..
Въпросните  хора от ТИМ притежават 3 мегахолдинга, собствениците имат достатъчно силен търговски и бизнес нюх и умения, за да знаят какви компании и активи да купят и как да ги развият ,по-точно как да намерят подходящите хора, за развитието на тези компании..

Ще дам два примера: Никой в България не искаше да се занимава с гражданска авиация, или тези които се занимаваха бяха несериозни и все нещо ставаше и нещата далдисваха- този бизнес е много рисков (влияе се от много фактори), нископечеливш е, но тези момчета се включиха, и днес имаме национален превозвач..
Никой от олигарсите в България нямаше и не правеше ТВ медии с бизнес и икономическа насоченост. Правят чалга, филмови, патриотични, развлекателни, жълти,астрологични и врачки,поп-музика и други канали, но не такива с бизнес и икономческа насоченост и профил. Тези момчета направиха България он Еър, а миналата година доведоха Блумберг в България..(Bloomberg TV Bulgaria);.
Мое мение, не задължавам никого с него: Да се коментира професионално бизнеса в България смятам се иска доста кураж и независмост, и почтенност дори, защото бизнесът и икономиката са свързани здраво с политиката и политиците; Освен в Капитал и Инвестор, в България има силно медиийно затъмнение, или "омерта" върху сериозните дискусиите върху бизнеса и икономиката, Аз лично се интересувам и знам какво има на медийния пазар ,това са Капитал и Инвестор..

ПС

Момчетата са образовани, имат по две-три образования, поне за единият от тях е сигурно че има толкова, ако това  притеснява някого.. Близко е до ума е че един фатмак и шапкар, бил той военен, пък бил генерал, или ченге, или борец и мутра трудно може да  се справи с една стотна от бизнеса им в момента..

Редактирано от nik1
  • Потребители
Публикува
Преди 12 минути, nik1 said:

В един мегахолдинг обективно няма как собственикът да разбира в дълбочина бизнесите, и това не се очаква от него..Ще илюстрирам: едва ли Ли Гонхи, председателят на Самсунг, разбира от едновременно от банки ,финансово дело, развлечения, корабостроене, авиостроене , електроника и битова техника, взети заедно..
Въпросните  хора от ТИМ притежават 3 мегахолдинга, собствениците имат достатъчно силен търговски и бизнес нюх и умения, за да знаят какви компании и активи да купят и как да ги развият ,по-точно как да намерят подходящите хора, за развитието на тези компании..

Ще дам два примера: Никой в България не искаше да се занимава с гражданска авиация, или тези които се занимаваха бяха несериозони и все нещо ставаше и нещата далдисваха- този бизнес е много рисков (влияе се от много фактори), нископечеливш е, но тези момчета се включиха, и днес имаме национален превозвач..
Никой от олигарсите в България нямаше и не правеше ТВ медии с бизнес- и икономическа насоченост Правят чалга, филмови, патриотични, развлекателни, жълти,астрологични и врачки,поп-музика и други канали, но не такива с бизнес насоченост и профил. Тези момчета направиха България он Еър, а миналата година доведоха Блумберг в България..(Bloomberg TV Bulgaria);.
Мое мение, не задължавам никого с него: Да се коментира професионално бизнеса в България смятам се иска доста кураж и независмост, и почтенност дори, защото бизнесът и икономиката са свързани здраво с политиката; Освен в Капитал и Инвестор, в България има медиийно затъмнение, и омерта върху сериозните дискусиите върху бизнеса и икономиката, Аз лично се интересувам и знам какво има на медийния пазар - Капитал и Инвестор..

ПС

Момчетата са образовани, имат по две-три образования, поне за единият от тях е сигурно че има толкова, ако това те притеснява.. Близко е до ума е че един фатмак и шапкар, бил той военен пък бил генерал, или ченге трудно може да  се справи с една стотна от бизнеса им..

Значи тяхната сфера на бизнес и компетентност е в намирането на подходящите хора, които да развиват печеливши компании. Пак е вид предприемачество, но материята е подбор на кадри, способни да развиват успешно определен бизнес, пак изисква познания и разбиране на материя, каквато са кадрите и нюх към успех в някакво производство или услуги. Аз лично съм скептик към такива мега форми на бизнес с обща шапка на върха, но това е мое мнение.

България он Еър го гледах до преди няколко месеца, докато изхвърлиха водещия и махнаха оттам Блумбърг. Направиха от двете момчета, коментиращи компетентно икономика и пари преди това, нещо като ходещи слушалки, които употребяват за политически интервюта. Според мен там нивото падна много, лично мнение. Липсват професионални анализи и по-зъдълбочени коментари, а го имаха, но отидоха към злободневна политизирана тематика, вероятно конюнктура. Както и да е, това е само отклонение.

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 36 минути, Б. Киров said:

Значи тяхната сфера на бизнес и компетентност е в намирането на подходящите хора, които да развиват печеливши компании. Пак е вид предприемачество, но материята е подбор на кадри, способни да развиват успешно определен бизнес, пак изисква познания и разбиране на материя, каквато са кадрите и нюх към успех в някакво производство или услуги. Аз лично съм скептик към такива мега форми на бизнес с обща шапка на върха, но това е мое мнение.

България он Еър го гледах до преди няколко месеца, докато изхвърлиха водещия и махнаха оттам Блумбърг. Направиха от двете момчета, коментиращи компетентно икономика и пари преди това, нещо като ходещи слушалки, които употребяват за политически интервюта. Според мен там нивото падна много, лично мнение. Липсват професионални анализи и по-зъдълбочени коментари, а го имаха, но отидоха към злободневна политизирана тематика, вероятно конюнктура. Както и да е, това е само отклонение.

Съгласен съм, нивото на България он Еър падна много с рокадите покрай Блумберг (които взе най-добрите) и с излизането на Веско Дремджиев от медията.

----------

Да, това е типично предприемачество: Нюх и умения за намиране на подходящи хора, бих казал  и за намиране подходящи компании и активи; Визия и някаква доза увереност и риск, че дадена компания има потенциал да се развие и да донесе печалби.
Типичния български предприемач (който по "правило" е на средна възраст или малко под средата) - не гледа по-далече от "къщата си"(имотите си) и старините си, и пак по "правило" избягва рисковете, големите проекти и диверсификацията, и бих казал е предпазлив към иновациите в бизнеса си, ./Не визирам олигарсите, и хората правещи бизнес заради и с помощта на държавата, търговията с влияние и договорките/ ИТ-секторът пък е изцяло ориентиран към външните пазари, и е изключение, по скоро този бизнес се движи от хора с нетипична българска предприемаческа култура, от хора със "западна" такава..
Метатафорично в тази връзка бих казал че тези момчета от ТИМ донасят малко по-свеж вятър над тази прогорена нива (или застояло езеро) на бългаския бизнес и предприемачество..

Редактирано от nik1
  • Потребители
Публикува
Преди 2 минути, nik1 said:

Съгласен съм, нивото на България он Еър падна много с рокадите покрай Блоомберг (които взе най-добрите) и с излизането на Веско Дремджиев от медията.

----------

Да, това е типично предприемачество: Нюх и умения за намиране на подходящи хора, бих казал  и за намиране подходящи компании и активи; Визия и някаква доза увереност и риск, че дадена компания има потенциал да се развие и да донесе печалби.
Типичния български предприемач (който по "правило" е на средна възраст или малко под средата) - не гледа по-далече от "къщата си"(имотите си) и старините си, и пак по "правило" избягва рисковете, големите проекти и диверсификацията, и бих казал е предпазлив към иновациите в бизнеса си, ./Не визирам олигарсите, и хората правещи бизнес заради и с помощта на държавата, търговията с влияние и договорките/ ИТ-секторът пък е изцяло ориентиран към външните пазари, и е изключение, по скоро този бизнес се движи от хора с нетипична българска предприемаческа култура, от хора със "западна" такава..
Метатафорично в тази връзка бих казал че тези момчета от ТИМ донасят малко по-свеж вятър над тази прогорена нива (или застояло езеро) на бългаския бизнес и предприемачество..

И пак си идваме на основната тема за българската икономика през целия 20-ти век и досега, тя все гравитира около държавата и държавно-политическите поръчки. Така е било и преди 1944, дори и такъв титан за нашите мащаби като Буров го е правел, с единия крак в политиката, и оттам прелива в банката и фирмите си; после концентрацията достигна върхова форма в държавния капитализъм, каквото представляваше т.н. социалистическа икономика, и след разпада й, тези които започнаха да я приватизират на парчета все към държавно субсидиране и поръчки гравитират - като започнеш от Мултигруп, минеш към следващите (май се наричаха Г-8 или нещо подобно мегаломанско, Красимир Стойчев щеше да прави "най-голямата печатница на Балканите", все на мега-проекти ги избива, ама с държавни средства присвоени), та, колкото и да го въртим и сучем, тимаджиите пак май в този коловоз влизат, макар и малко по различни, последната поръчка за военни корвети, обсъждахме я тук в друга тема, натам отива - 800 млн. са това, не е шега. Даже не става персонално да обсъждаме един или друг, просто моделът се възпроизвежда непрекъснато, независимо от лицата и групировките. В случая с корветите обсъждахме и плюсовете, защото има такива, и минусите, които също ги има. Но не мога да се сетя за създател на някакъв български бранд с извънбългарско значение, марка, която да се наложи с иновация и качество, каквито са да речем мерцедес, фолцваген, волво, самсунг и т.н., почти всяка европейска икономика има такива национални брандове.

• Потребители
Публикува (edited)

Качествените и маркови,"брандови" и иновационни продукти у нас се произвеждат предимно от мултинационални корпорации,те са по-скоро брандове на мултинационалите ("Брандовите" бира, битова техника, сензори, ... . ,цветни метали, благородни метали и нефтопродукти са такива ).

ПС

Мултинационалите са иноваторите и двигателите на българската икономика; Което всъщност не е лошо, напротив; показва че "сингапурския" икономически модел е жизнен и може да се приложи в малка България..(Стига политиците ни от тук нататък да имат достатъчно интелект и визия, за спрат да  възпроизвеждат формите на абсурдния държавен капитализъм)

Редактирано от nik1
  • Потребители
Публикува

Дорис ми беше препоръчала една книга на Мойзес Наим "Краят на властта", сега я дочитам, в която много убедително се развива тезата, че днес става все по-възможно малки фирми без никакви ресурси да изместят от пазарите им големи корпорации; и са преведени множество такива примери. Не говорим само за някакви скъпо струващи производства като авиационната промишленост, кой малък би могъл да се конкурира с Боинг или Еърбъс, но в сфери като хранителната промишленост, напълно реално е да се появи буквално от нищото производител на марка вино или бира, която да завладее големи пазари, измествайки утвърдени марки. Да, но и в тези сфери, поне аз, не знам да имат успех българските предприемачи и производители. Чак с носталгия се сещам за Бай Ганя, който преди да стане маскара и да се втурне в политиката, разнася розовите мускали из Европа, които по негово време са били уникален български бранд. После и оттам са ни изместили турци и иранци.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!