Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 8 минути, Гагов said:

какво му е ужасното, обоснови се не само да караш на емоции:)

Това е научен форум и постовете трябва да бъдат съобразени с господстващите теории, останалото е псевдонаука. С конкретният случай, това е ОТО.

Ако се запознаеш с тази голяма частна теория ще разбереш защо предизвиква подобна емоция написаното за връзката м/у обем и гравитация.

• Потребител
Публикува
Just now, Б.Богданов said:

Това е научен форум и постовете трябва да бъдат съобразени с господстващите теории, останалото е псевдонаука. С конкретният случай, това е ОТО.

Ако се запознаеш с тази голяма частна теория ще разбереш защо предизвиква подобна емоция написаното за връзката м/у обем и гравитация.

Караш на декларации, вместо да се обосновеш защо така, та кажи на форумистите без да клинчиш, по какво смяташ че силата на гравитацията не зависи от плътността на обектите ? или да смятам спора ни за приключил ?

• Глобален Модератор
Публикува

Колега, просто пишеш неверни неща, какво да опровергавам? Например, да опровергавам че един кубичен метър вода има различна гравитация като един кубичен метър олово? 

• Потребител
Публикува
Преди 22 минути, Б.Богданов said:

Колега, просто пишеш неверни неща, какво да опровергавам? Например, да опровергавам че един кубичен метър вода има различна гравитация като един кубичен метър олово? 

Ми не си прав в твърденията си, посочи изсточник който опровергава моите твърдения, или дай свои аргументирани доводи, в подкрепа на твоите твърдения, а не само да караш на декларации.

• Глобален Модератор
Публикува

Посочих - Алберт Айнщайн 

• Потребител
Публикува
Преди 19 минути, Б.Богданов said:

Посочих - Алберт Айнщайн 

нищо не си посочил, казваш безпрецедентно и необосновано да се запозная със ОТО, ми чел съм я, но никъде не се споменава че плътността не играела роля за силата на гравитацията. Напротив, тензорът който описва в ОТО кривината на пространствовремето- респективно силата на гравитацията, показва че тази сила се влиае от плътността на масата-енергията, същото което и аз твърдя.

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Doris said:

може да прочетете  тук за разликата между гравитационна сила и налягане вътре в обема на Земята:

Ми налягането е правопропорционално на гравитационната сила, това и малко дете го знае, налягането във вътрешността на Юпитер е милиарди килограми на квадратен сантиметър, за разлика от този на земята, ми Юпитеровата гравитация е по голяма от земната, ма то гравитацията на едно бяло джуже със диаметър по малък от този на Юпитер е много по голяма. Извод, гравитацията зависи от плътността но не и от масата, но се предизвиква от наличие на маса.

• Потребител
Публикува
1 hour ago, Гагов said:

Караш на декларации, вместо да се обосновеш защо така, та кажи на форумистите без да клинчиш, по какво смяташ че силата на гравитацията не зависи от плътността на обектите ? или да смятам спора ни за приключил ?

Добре бе, Гагов, в закона на Нютон за гравитацията, какво участва маста или плътноста? ОТО само ще те обърка допълнително.

Публикува

Леле, како Янке !:)

Кой, кой питаше за налягането. Ш центъра на земята, или някъде там близо до него , резултатната в мрежата на гравиефектите, сумарната е близо до нула, но гравитационни въздействия  са в пълна сила , деистват „сли„ .  Налягането е най високо, защото образно казано едната половина на планетата привлича другата и обратно а вие в средата сте в това огромно менгеме:)

• Потребител
Публикува
Преди 22 минути, Gravity said:

Добре бе, Гагов, в закона на Нютон за гравитацията, какво участва маста или плътноста? ОТО само ще те обърка допълнително.

Да в закона на Нютон за гравитацията фигурира само масата, но той не е бил достатъчно наясно , затова е формулировал недостатъчно прецизно този закон, иначе закона си действа. Ми то по какво ще различиш голяма маса от голяма плътност на масата , само по формулата за плътност, маса върху обем, да ама този обем не променя масата, един килограм памук се равнява на един килограм олово, по маса,  ама плътността е различна, гравитацията също е вследствие на маса, но нейната величина се влиае от плътността но не и от количеството маса, все едно една сила да я разположиш на 1000 квадратни сантиметра и на 1 квадратен сантиметра, къде стойността и ще е по голяма ? виждаш ли разликата ?, та това и казвам, гравитацията зависи от плътността на масата, но не и от масата, а се предизвиква от наличие на маса. Ми то ако зависеше не от плътността а само от масата, то тогава 2 тела едното което е с много малка плътност ще има същата гравитация като тяло с голяма плътност, но това не е забелязано, напротив установено е че тела с голяма плътност имат и голяма гравитация.

• Потребител
Публикува

ще дам следният пример, имаме 1 тон маса съсредоточен в 1 кубически сантиметър обем, и същата маса съсредоточена в 1000000000000000000000000000000  кубически сантиметра обем, което се равнява приблизително на плътността на междузвездният газ, та каква гравитация той създава ? тоя междузвезден газ ? някой може ли да каже ?

• Потребител
Публикува

Ако масата на земята е разпределена на милиони кубични парсеци обем, нямаше и да има помен от земна гравитация:) ха сега какво е збъркал Нютон?

• Глобален Модератор
Публикува (edited)
Преди 16 часа, Гагов said:

казваш безпрецедентно и необосновано да се запозная със ОТО, ми чел съм я

Ми разбери я, Гагов. Хубаво е да се чете, но без разбиране резултатите са нулеви.

* * * 

Представи се еднакъв обем и различна маса, кое ще има "по-силна" гравитация ? 

Редактирано от Б.Богданов
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 38 минути, Б.Богданов said:

Ми разбери я, Гагов. Хубаво е да се чете, но без разбиране резултатите са нулеви.

* * * 

Представи се еднакъв обем и различна маса, кое ще има "по-силна" гравитация ? 

за ото колко я разбирам разбирам че си мислиш че не я разбирам, което няма как да разбереш. А когато имаш еднакви обеми и различни маси в тея обеми, имаш и различна плътност оттам и различни гравитации. Ай със здраве :)

Редактирано от Б.Богданов
  • Глобален Модератор
Публикува

а обратното? различни обеми и еднакви маси, какво се случва?

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Б.Богданов said:

а обратното? различни обеми и еднакви маси, какво се случва?

пак имаме различна плътност формулата за плътност е https://wikimedia.org/api/rest_v1/media/math/render/svg/f63465553e3f944d6ef79f90f992a02cf29c7f38

• Глобален Модератор
Публикува
1 hour ago, Гагов said:

пак имаме различна плътност формулата за плътност е https://wikimedia.org/api/rest_v1/media/math/render/svg/f63465553e3f944d6ef79f90f992a02cf29c7f38

питам за гравитацията, а не за плътността. 

• Глобален Модератор
Публикува

Питам -  различни обеми и еднакви маси, различна гравитация ли се наблюдава!

• Потребител
Публикува (edited)
1 hour ago, Б.Богданов said:

Питам -  различни обеми и еднакви маси, различна гравитация ли се наблюдава!

да

Редактирано от Гагов
Публикува

Центъра на масите ,  примерно какъв е център на маса на тяло в обем голяма звезда и същата маса , газопрахов облак със среден диаметър няколко стотици светлинни години.

Грави потенциал на област с разстояние еднаквоотдалечено от цент.на маси е различен , от тука идат разликите , от обемната плътност ма масенергия , от там и от обемните характеристики на гравиефекта. При големи разстояния се приближава до „точков“ обект.

Публикува (edited)

Представете си огромен газопрахов облак , вие сте близо до него и поради своята огромност , ще имате гравитация с постоянно „Г“ гравиускорение, т.е. констанна „сила.“ , хомогенно „поле“ .  Сега си представете невъобразимо огромен подобен облак и вие сте в него ,  нчкъде там в него в безкрая , няма да има никакво „Г“ , никакъв потенциал, никаква „сила“, но това е лъжливо , всъщност ще ви действат невъобразимо огромни „сили“ на гравиефект, което вероятно е нещо различно от обикновен „ефект„ , нещо като  квантов Вакуум.

Ха сега си представете Космос, огромен „облак“ едромащабно плавно променящ се . Вие сте някъде там.................................Вакуумът ,,,,,,,,, Драгари !:)

Редактирано от laplandetza

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!