Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Имам две котки, на 11 и на 9 години. В края на миналата година забелязах подутини на коремчетата им. Занесохме по-малката при кварталния ветеринар и той каза, че има тумори и трябва да се оперира. От тогава обмислям какво да правим. Изчетох каквото мога из интернет има мнения за и против операция. На всичко отгоре на по-старата котка подутините спаднаха и сега нищо не се забелязва. Иначе и двете са добре - хранят се, играят.

Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, ще съм благодарна да сподели информация.

• 2 седмици по-късно...
  • Глобален Модератор
Публикува

Хирургията тук е повече от препоръчителна! Отстраняване на тумора + млечната жлеза, по възможност и лимфните възли в близост.

• Потребител
Публикува

Много ти благодаря за отговора! Проблемът ми е, че нашият квартален доктор иска радикално двустранно отстраняване на млечните жлези и лимфните възли, което ми изглежда много сериозна и тежка операция, а от друга страна въпреки, че до сега се е справял отлично с проблемите на животните, които съм му носила, оборудването му не е кой знае какво. Искам да ги занеса за преглед и на друго място, но тия ледове са ни блокирали колата от доста време. На всичко отгоре мои познати,, които са минали по тоя път никак не ме обнадеждават.

• Потребител
Публикува
Преди 39 минути, fixxxsers said:

Хирургията тук е повече от препоръчителна! Отстраняване на тумора + млечната жлеза, по възможност и лимфните възли в близост.

Котките са на 11 и на 9 години. А при тази възраст рискът от толкова тежка операция не става ли прекалено голям?

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Ами разбира се, че има риск. Аз лично съм премахвал такъв тумор на котка, която беше на 13 г. Винаги ми се е струвало, че съвети от познати са често вредни. Имайте доверие на лекарите. Операцията не е кой знае колко сложна ( когато човек знае какво прави) и не изисква някаква специална апаратура и оборудване. Може да се консултирате и с друг лекар, но не вярвам друго да ви каже.

Редактирано от fixxxsers
  • Потребител
Публикува
Преди 20 часа, Шпага said:

Котките са на 11 и на 9 години. А при тази възраст рискът от толкова тежка операция не става ли прекалено голям?

Има едно популярно приравняване на котешките години към човешките, което разбира се е условно, просто за ориентация:

556598_419943061378361_1196972934_n.jpg

Средната продължителност на живота при котките е 14 години. Една добре гледана десетгодишна котка може да изглежда чудесно , горе-долу като човек на попрището жизнено в средата.:)

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!