Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Защо дават само по един залп, толкова е капацитета на един пълнител ли?

• Потребител
Публикува
Преди 16 минути, Warlord said:

Защо дават само по един залп, толкова е капацитета на един пълнител ли?

Един залп, но както гледах на по цеф поне 4 или 5 снаряда излетяха. Значи около 16-20 "куршумчета" съвкуп изпратиха....Нема броня да се противопостави на това. СМСМ.

• Потребител
Публикува
Преди 11 часа, Skubi said:

Един залп, но както гледах на по цеф поне 4 или 5 снаряда излетяха. Значи около 16-20 "куршумчета" съвкуп изпратиха....Нема броня да се противопостави на това. СМСМ.

На какъв калибър и дулна енергия няма броня която да се противопостави? 

Така като го гледам, това ще да е някаква високотехнологична алтернатива на противопехотните мини. Инсталация за многократна употреба, която има по-голям обсег, може да се демонтира, презареди и използва повторно. Но по същество върши работа от типа на това:

• Потребител
Публикува
Преди 20 часа, Joro-01 said:

Може да се преведе като метална буря. Не е нещо ново, но е яко.

От клиповете си правя извода, че това го гласят за някакви бъдещи автономни системи, които да предотвратят предвижването на противника в някаква зона, без използването на оператор, или собствени войски на терен. 

Не ми харесва този извод честно казано. Дано да греша. 

• Модератор Инженерни науки
Публикува

Преди години (мисля около 2000 четох за това) нямаше снимки, бе замислено като скорострелно оръжие. Имаше илюстрации от самолети..

Стреля нна залпове, защото не може да осигури толкова бързо зареждане, за да има равномерност. Не и без усложнения и бна разумна цена.

• Модератор Инженерни науки
Публикува
Преди 8 часа, angelmr said:

От клиповете си правя извода, че това го гласят за някакви бъдещи автономни системи, които да предотвратят предвижването на противника в някаква зона, без използването на оператор, или собствени войски на терен. 

Не ми харесва този извод честно казано. Дано да греша. 

Направо си познал.

Последното се казва Area denial system, не го бях гледал.

• Потребител
Публикува
Преди 12 часа, Joro-01 said:

Направо си познал.

Последното се казва Area denial system, не го бях гледал.

Да де, аз за това написах и този коментар. :) А извън тази област, не виждам голям смисъл от чак толкова висока скорострелност. Има си лимитиращи фактори като живот на цевта, носим боекомплект и тнт. За пехотни оръжия оптималната скорострелност е в границите на 600-700 изстрела в минута. За ПВО е нужно повече. Може би там, в приложенията за точкова защита, е другата ниша, която такива системи могат да запълнят. До сега тази работа я вършат гатлинг сисстеми, но гатлинга има нужда от някакво физическо време (десети от секундата), за да се развърти и достигне работната скорострелност. И пак ги ограничават до към 4000 изстрела в минута, заради прегряване на цевите. 

• Потребител
Публикува

Техническите проблеми с време биват преодолявани. Поне моят опит е такъв. Но моралните....Престъпиш ли веднъж една граница....

Например най-новата новина, че някъде в Мексико някъкви бандити се заградили в една къща и.....и полицията вика за помощ военните които решават проблемът коренно. Няма, арест няма съд, затвор.....Всичко решават на веднъж.....

• Глобален Модератор
Публикува

Е прегряването на цевите точно не ми звучи като технически проблем, който може да бъде преодолян. Но едва ли на тия метални бури идеята им е по някакъв начин да влезнат в конфигурация годна за ползване в пехотата.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!