Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител
Публикува
On 14.06.2018 г. at 17:13, mitaca said:

БТВ, Скуби преди 3 седмици бях в Будапеща за няколко дни. Абе всичко ми хареса! Ама жена му почти умря от глад, почти всичко е люто. Вечеряхме в едно ресторантче до Оперетата близо до "Андраши" (снимах се със статуята на Калман). Там очевидно сервират специалитети о-но от свинско (навсякаде имаше рисунки на прасета и схеми, как нищо не се хвърля). Та умрях от смях, когато влязоха няколко японски туриста и попитаха каква риба сервират. Келнера съвсем сериозно им обясни, че в Унгария хубава риба няма, тука се яде само свинско или телешко ;) .

Недълеч от там има един суши ристорант.....Но ако излезеш на Андраши към Октогона има един Сеа Фоод Ресторант, където всякакви видиве морски деликатеси може да се консумират по поръчка. Там поканих жената на рожденият и ден да яде миди  Св. Якоб на грил печени.....

http://www.thebigfish.hu/

Най-бързата ми госба/малко труд/ взех бутчета на патица и гъска, леко нарязах кожата посолих ги и в тъвата надолу с кожата 200 градуса 30-40 минути, обръщам ги също 30-40 на 200 градуса, пак ги обръщам и покривам с фолио тъвата и около 20 минути на 180 градуса. /така стават меки и сочни месото не изсъхва/. А да докрай в = режим. Бях взел и парче черен дроб 600гр и 1кг мазнина, 100 грама бюлон и 6 склиди чесън. Черният дроб в ледена вода слагам докато разтопя маста. Подсушаваме черният дроб и изливаме върху него горещата мас, бюлона и чесънът. 25 минути печем под капак. Изваждаме дробът в стъклен съд, изхвърляме чесънът и маста печем докато се прочисти. Когато е готова я изливаме върху черният дроб, и оставяме под капак да изтине. През това време нарязван на ситно/жулиен/ 1:2 червено и бяло зеле и го задушавам с малко сол, захар, оцет. Картофи измивам и ги режа на дълго на 4 и във фурната поръсани с зехтин сол върху хартия ги запичам.....Това беше.....

Tepsibe sült kacsa krumplival Libamáj egyben sütve

  • Харесва ми! 1
  • 5 years later...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...
×

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!