Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)
Цитирай

жестомимичен език познаваш ли?

Не. Сестра ми е специален педагог, но живее в Италия. Като нормален човек, който е имал остър слух, не успях да възприема жестомимиката. Благодаря, че попита. :)

Редактирано от insighting
  • Мнения 59
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 35 минути, insighting said:

Не. Сестра ми е специален педагог, но живее в Италия. Като нормален човек, който е имал остър слух, не успях да възприема жестомимиката. Благодаря, че попита. :)

Жена ми е олигрофен психопедагог, но поради съкращения и дадоха ученичка която до менталното има и недостатък от слух....Хмм интересно стана, защото глухото довн синдромно дете почна да учи жена ми на основните мимични термини. Сега вече и аз знам как се показва, гладен съм, жаден, ходи ме се до тоалетна по малка/ голяма работа....

Което е замислящо не намерих на нета анимация или гогле преводач на/от писан текст на мимика или от мимични знази на текст...

Но гледайки това ужасно количество хора със супер слушалките и дум-дум музиките най-малко след 20 години ще има голям интерес за решаване на проблемите на слабо или хич не чуващите хора....За съжеление....извинявам се стана малко оф топик.

Редактирано от Skubi
  • Глобален Модератор
Публикува

То това е условно казано зала. Всъщност представлява помещение, което побира до 30-40 души и няма нужда от озвучаване. Стига разбира се всички да не започнат да се надвикват едни други, както стана на последната дискусия на няколко пъти :) 
Намирането на жестомимичен преводач тъй или иначе ми изглежда отвъд възможностите и финансовите рамки на това начинание, но можеш например да застанеш достатъчно близо до лектора, така че да четеш по устните му какво казва.
Иначе относно живото предаване - замисля се да се запис със камера на някоя от следващите лекции. Торн на шега каза, че на следващата няма да е в България, но ако го пуснем по скайпа, може спокойно да участва. За което не мисля, че ще има някакъв проблем - може да се пусне и камера, както и звук, който да увеличаваш на твоите слушалки/колонки.

• Потребител
Публикува
Преди 44 минути, Skubi said:

Жена ми е олигрофен психопедагог, но поради съкращения и дадоха ученичка която до менталното има и недостатък от слух....Хмм интересно стана, защото глухото довн синдромно дете почна да учи жена ми на основните мимични термини. Сега вече и аз знам как се показва, гладен съм, жаден, ходи ме се до тоалетна по малка/ голяма работа....

Което е замислящо не намерих на нета анимация или гогле преводач на/от писан текст на мимика или от мимични знази на текст...

Но гледайки това ужасно количество хора със супер слушалките и дум-дум музиките най-малко след 20 години ще има голям интерес за решаване на проблемите на слабо или хич не чуващите хора....За съжеление....извинявам се стана малко оф топик.

Отговарям в темата, но който се интересува от проблема, може да пише на ЛС.

Да ползвам орязана версия на богатия ни български език, осакатен чрез жестомимиката, не е в моите разбирания. Аз говоря нормално и все още мога да се изразявам добре. Знам какво ще ми помогне и имам идея как да се направи, но не съм инженер. Моята слухова загуба се дължи на база лечение с антибиотиците гентамицин и стрептомицин в детска възраст, което дава отражение 20 г. по-късно. Само не знам за какво съм била спасена - за късмет или тегло.

Преди 12 минути, Warlord said:

То това е условно казано зала. Всъщност представлява помещение, което побира до 30-40 души и няма нужда от озвучаване. Стига разбира се всички да не започнат да се надвикват едни други, както стана на последната дискусия на няколко пъти :) 
Намирането на жестомимичен преводач тъй или иначе ми изглежда отвъд възможностите и финансовите рамки на това начинание, но можеш например да застанеш достатъчно близо до лектора, така че да четеш по устните му какво казва.
Иначе относно живото предаване - замисля се да се запис със камера на някоя от следващите лекции. Торн на шега каза, че на следващата няма да е в България, но ако го пуснем по скайпа, може спокойно да участва. За което не мисля, че ще има някакъв проблем - може да се пусне и камера, както и звук, който да увеличаваш на твоите слушалки/колонки.

Благодаря, трудно чета по устните. Не помага много. Ако застана близо до лектора, той трябва да говори толкова високо, че да го чува и последният човек в залата. Но всякакви говорни дефекти и недобра дикция ще намалят шанса да го разбера. :)

• 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

И все пак - ще се събираме ли скоро пак? Срещата беше интересна и полезна, направихме и малко оборот на заведението :-)

Лимонадата беше хубава, така че какво чакаме?

• Потребител
Публикува
1 hour ago, Р. Теодосиев said:

По-нататък ще е през следващите месеци имаме други сбирки, на които ще обсъждаме други толкова интересни теми.

Е те това не можах да проумея още като говорихме на живо. Толкова ли е претъпкано заведението всяка вечер, че да не се намери една и за нас, историчарите? Ако уважаемият Warlord се навие да бъде постоянен водещ, можем да се събираме нон-стоп. И не като някакви си там самосиндикалисти, а под мощното крило на списание "Наука"! И да сме достойни за това име, да го носим високо, като знаме!

Та бога ми, каква е пречката да го правим по-често?

1235.jpg

• Потребители
Публикува

Имам една презентация за "Камикадзе", която бях представил в Абордаж този месец. Мисля, че се получи интересно представяне, имаше лек спор и въпроси. Ако имате интерес, бих я повторил и на сбирка с вас :) 

cover (2).jpg

• Глобален Модератор
Публикува

Силно ЗА камикадзе!
А след като има интерес и желание от хората да се продължи и дискусията за(не)ощетената България - и за това съм съгласен :)
Vox populi vox dei

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!