Отиди на
Форум "Наука"

Подкрепяте ли (или пък - не) евентуално бъдещо излизане на България от ЕС и НАТО?  

12 потребители са гласували

1. 1. Подкрепяте ли (или пък - не) евентуално бъдещо излизане на България от ЕС и НАТО?

• Категорично - не; аз съм за оставане и в двата съюза.
      11
    • Искам да напуснем НАТО, но да останем в ЕС.
      1
    • Искам да напуснем ЕС, но да останем в НАТО.
      0
    • Категорично - да; аз съм за напускане и на двата съюза.
      0
    • Не мога да преценя.
      0

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Подкрепяте ли (или пък - не) евентуално бъдещо излизане на България от ЕС и НАТО, за каквото апелира Иво Христов, водач на листата (за парламентарните избори) на БСП в Пловдив?

Редактирано от ISTORIK
  • Глобален Модератор
Публикува

Моля, обърнете внимание, че темата се намира във военния раздел. Нека коментарите, ако има такива, са в контекста на бъдещото развитие на военното дело у нас. 

• 2 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Сега чак видях темата. Като за начало доколкото съм запознат Иво Христов НЕ подкрепя излизането на България от ЕС и НАТО.

Тъй, какво би се случило с българската армия ако излезем от НАТО и станем неутрална страна? Или дори аз бих предложил още по мек вариант, който е до някаква степен вероятен- България излиза от военната част на НАТО, но остава в политическата. Тоест влизаме в хипотеза България в ЕС, но сама се грижи за армията си.

Доколкото България не е получила от НАТО съществена помощ (в темата за турската армия разказах, как САЩ изграждат интегрираното ПВО на Турция и я снабдяват безплатно със стотици самолети), то няма и да загубим особено много. От друга страна армията е недолюбвана от нашите политици и те нямат нищо против да я закрият. Ако няма политическо желание за укрепване на армията ще се стигне до това към което и сега сме тръгнали. Армия без авиация и флот, с малко тежко сухопътно въоражение, малък брой лошо мотивирани войници.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!