Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 479
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, Skubi said:

ОТЛИЧНА КАРТА ! Нямам думи ! Малко Анализ и синтез гледайки картата мислейки и споделям мислите си !

Кой е двигателя на световниата икономика - мотора на света ? Китайските другари ! Те чрез главните европейски страни - Турция, Русия и Германия фактически са стъпили яко в Европата ! Забележете златните звезди на червен фон там където са Русия, Турция и Германия ! Башка - Иран, Ирак, Йордания, Алжир и т н. Впечатляващ китайски успех !

По малките държави - Холандия, Люксембург, Скандинавия , Англия, Франция, Италия, Испания, бившата Австро Унгария там начело е Германия. 

Около Русия водеща е Русия. 

Турция също укрепва бившата си империя - Грузия, Сирия и т . н. 

Само за Израел главен партньор са САЩ. Мароко с Испания , Белгия с Франция, Молдова с Румъния !

Забелязвате ли приятели КОЙ Е ГЛАВНИЯ ? Кой е главен партьор на Германия , Русия, Турция ? 

Редактирано от Du6ko
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 6 часа, Du6ko said:

...

"Китайските другари"... хахахахаха 

Цитирай

Whataboutism (also known as whataboutery) is a variant of the tu quoque logical fallacy that attempts to discredit an opponent's position by charging them with hypocrisy without directly refuting or disproving their argument,[1][2][3] which is particularly associated with Soviet and Russian propaganda.[4][5][6] When criticisms were leveled at the Soviet Union, the Soviet response would be "What about..." followed by an event in the Western world.

Редактирано от новорегистриран2
  • Потребители
Публикува (edited)

Преди 11 часа, Du6ko said:

ОТЛИЧНА КАРТА ! Нямам думи ! Малко Анализ и синтез гледайки картата мислейки и споделям мислите си !

Кой е двигателя на световниата икономика - мотора на света ? Китайските другари ! Те чрез главните европейски страни - Турция, Русия и Германия фактически са стъпили яко в Европата ! Забележете златните звезди на червен фон там където са Русия, Турция и Германия ! Башка - Иран, Ирак, Йордания, Алжир и т н. Впечатляващ китайски успех !

По малките държави - Холандия, Люксембург, Скандинавия , Англия, Франция, Италия, Испания, бившата Австро Унгария там начело е Германия. 

Около Русия водеща е Русия. 

Турция също укрепва бившата си империя - Грузия, Сирия и т . н. 

Само за Израел главен партньор са САЩ. Мароко с Испания , Белгия с Франция, Молдова с Румъния !

Забелязвате ли приятели КОЙ Е ГЛАВНИЯ ? Кой е главен партьор на Германия , Русия, Турция ? 

Пак лоша топка подаваш с това тролене.

Главният  партньор на Германия, Турция и Русия в момента е... ЕС, а на ЕС - САЩ.

..

Редактирано от nik1
  • Потребители
Публикува

EU is Russia's biggest trading partner.

http://ec.europa.eu/trade/policy/countries-and-regions/countries/russia/

The EU is by far Turkey's number one import and export partner

http://ec.europa.eu/trade/policy/countries-and-regions/countries/turkey/

Either the EU or the US is the largest trade and investment partner for almost all other countries in the global economy

http://ec.europa.eu/trade/policy/countries-and-regions/countries/united-states/

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 17 часа, Frujin Assen said:

Другото което изключително силно ме нервира. В момента в който се каже каквато и да била критика против запада и скачате с викове "Ти си комунист русофил, искаш България да стане руска губерния". Знаеш ли това на какво ми напомня? "Сегодня играеш джаз, завтра родину продаш". Ситуацията е просто огледална, само където днес Белене все още не е отворено. Но ако остане на хора като Стинка например още утре ще го отворят и ще пращат там комунисти и русофили.

Хайде не се прави на жертва (мен пък ме нервира двуличието ти)..
С Романа "колите и бесите" без никакви задръжки и принципи (особено той), и си толерирате "своите" пак така /Митакът е лош и и "ЕС-комсомолец", че пуска неудобни теми и има мнение различно от това на Романа , но при русоманът и руско пионерче Душко с жена рускиня, всичко е ОК с неговия трол, той само троли,  нищо друго не прави във форума...При теб постингите ти и съобщенията ти са политизирани и/или ги превръщаш в политика - както и  сега! Но си толериран, уж във форум, в който политиката е забранена/
..Ако ви дават власт - ще избесите всички ваши опоненти ,както сте го правили вече през 1944- -1945, не лъжете че сте някаква стока..

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува (edited)

Отдавна в Русия стигнаха до извода, че руската икономика е прекалено малка, за да има значима глобална икономическа тежест! И затова се чудят какви съюзи да организират с цел да укропнят икономическата тежест. а на нас се пробутва как ние трябва да излезем от ЕС...

Че има проблеми в ЕС е вярно, но все пак е много добра рамка. Как ние вътре се справяме зависи и от нас. Колко малки български компании, който не са клиентелистки, са успели да станат средни и по-нататък да изнасят, освен айти сектора?

Редактирано от stinka (Rom)
  • Модератор Военно дело
Публикува
Преди 1 час, nik1 said:

Хайде не се прави на жертва (мен пък ме нервира двуличието ти)..
С Романа "колите и бесите" без никакви задръжки и принципи (особено той), и си толерирате "своите" пак така /Митакът е лош и и "ЕС-комсомолец", че пуска неудобни теми и има мнение различно от това на Романа , но при русоманът и руско пионерче Душко с жена рускиня, всичко е ОК с неговия трол, той само троли,  нищо друго не прави във форума...При теб постингите ти и съобщенията ти са политизирани и/или ги превръщаш в политика - както и  сега! Но си толериран, уж във форум, в който политиката е забранена/
..Ако ви дават власт - ще избесите всички ваши опоненти ,както сте го правили вече през 1944- -1945, не лъжете че сте някаква стока..

Ще ти отговоря, ама на лично.

• Модератор Военно дело
Публикува
Преди 39 минути, stinka (Rom) said:

Отдавна в Русия стигнаха до извода, че руската икономика е прекалено малка, за да има значима глобална икономическа тежест! И затова се чудят какви съюзи да организират с цел да укропнят икономическата тежест. а на нас се пробутва как ние трябва да излезем от ЕС...

Че има проблеми в ЕС е вярно, но все пак е много добра рамка. Как ние вътре се справяме зависи и от нас. Колко малки български компании, който не са клиентелистки, са успели да станат средни и по-нататък да изнасят, освен айти сектора?

Цитирай

Отдавна в Русия стигнаха до извода, че руската икономика е прекалено малка, за да има значима глобална икономическа тежест!

Когааа! (както казваше една сестра ромка)

Цитирай

И затова се чудят какви съюзи да организират с цел да укропнят икономическата тежест

Тук сигурно имаш предвид БРИКС?

Цитирай

Гледам и не вярвам на ушите си! Стинка признава, че не всичко в ЕС е цветя е рози. То и в айти сектора е същото. Преди време слушах Хазин който каза нещо много интересно. То беше за Русия, но мисля важи и за у нас. Олигарсите взеха цялата икономика и натрупаха богатства чрез далавери и връзки с властта. Те не могат да се оправят в нормална конкурентна среда, понеже не са бизнесмени, а банални крадци. Затова олигарсите целенасочено смазват средния и дребен бизнес, за да не се укропни, защото ако се укропни ще ги отвее. 

Иска ми се да чуя какво мислят Ники и Киров за тези думи на Хазин.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 38 минути, Frujin Assen said:

Гледам и не вярвам на ушите си! Стинка признава, че не всичко в ЕС е цветя е рози. То и в айти сектора е същото. Преди време слушах Хазин който каза нещо много интересно. То беше за Русия, но мисля важи и за у нас. Олигарсите взеха цялата икономика и натрупаха богатства чрез далавери и връзки с властта. Те не могат да се оправят в нормална конкурентна среда, понеже не са бизнесмени, а банални крадци. Затова олигарсите целенасочено смазват средния и дребен бизнес, за да не се укропни, защото ако се укропни ще ги отвее. 

Още преди евразийския... затова го измислиха...

То няма система, в която всичко да е цветя и рози... комунизма затова е несъстоятелен и утопия.

... те трябва да намерят начин за взаимно съществуване и на клиентелисткия и на свободния бизнес. Щото в крайна сметка клиентелисткия е зависим от това, което държавата може да акумулира от свободния и да им го преразпредели. 

Редактирано от stinka (Rom)
  • Потребители
Публикува (edited)
1 hour ago, Frujin Assen said:

Оффффф стига с тази Русия...Писна ми

Темата не за Русия - тип пак заби натам (не знам  защо?). Ако разкажа нещата от моята гледна точка,  да не стане така че аз да съм виновен, след  като ти забиваш натам?.

Последно:

Проблемът вече не в олигархията (кога в Русия не е имало икономическа олигархия, която е близо до власта, апропо такава има в Корея и в Сингапур, и във всички така наречени крони-икономики), а в нещо по-страшно - одържавяването на икономикатата (70  процента от икономиката в Русия днес  е държавна, не само това, за разлика от Китай, където държавния сектор произвежда само 30 процента от БНП-то, в Русия той е повече от 70)  , съчетано с тотален клентилизъм и несменяемост на властта.
(Хазин пише малко  по-ранни времена, процесите обаче се развиват динамично и тенденциозно) .

Меритократичните принципи днес са почти изцяло са изключени, за ръководители и менаджери на одържавените сектори и предприятия се назначават хора, не според техните качества,  а  според тяхната лоялност и заслуги към властниците,  началниците/началника, и партията. /Дори в кръга на шегата се казва ,че кадърните ги уволняват и  на тяхно място идват хората с протекции/

Всъщност нормално е за система, в която няма сменяемост на властта, и липсва реалното разделение на властите - да се корумпира и да се държи точно така, и да се маргинализира...

Това е лекцията по икономика и политология (аз съм лектора в тоя форум, Киров е декана или ректора :))

И се занимай моля те с трола на Душко, да се ограничи..

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува

Явно някои много се ядосват че икономиката на Русия е нищожна и разкъсана на парчета. Аз писах за Китай, Турция, Русия и Германия. Ама тролчетата активисти не са забелязали Турция, Китай Германия а само нищожната Русия ги е раздразнила ... Мъка .

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 41 минути, Du6ko said:

Явно някои много се ядосват че икономиката на Русия е нищожна и разкъсана на парчета. Аз писах за Китай, Турция, Русия и Германия. Ама тролчетата активисти не са забелязали Турция, Китай Германия а само нищожната Русия ги е раздразнила ... Мъка .

Пак кофти игра и лошо тролене..Темата не е за Китай,Турция, Русия и Германия, да, и е дразнещо Русия да се навира във всяка тема във форума..

Докажи, че греша за теб.  Вместо да се правиш на ущипана на и обидена мома, напиши нещо по въпроса. Няма ли да е по-лесно?

Цитирай

Посоки за икономическо развитие на България"

Редактирано от nik1
  • Потребители
Публикува
Преди 4 часа, nik1 said:

Проблемът вече не в олигархията (кога в Русия не е имало икономическа олигархия, която е близо до власта, апропо такава има в Корея и в Сингапур, и във всички така наречени крони-икономики), а в нещо по-страшно - одържавяването на икономикатата (70  процента от икономиката в Русия днес  е държавна, не само това, за разлика от Китай, където държавния сектор произвежда само 30 процента от БНП-то, в Русия той е повече от 70)  , съчетано с тотален клентилизъм и несменяемост на властта.
(Хазин пише малко  по-ранни времена, процесите обаче се развиват динамично и тенденциозно) .

Меритократичните принципи днес са почти изцяло са изключени, за ръководители и менаджери на одържавените сектори и предприятия се назначават хора, не според техните качества,  а  според тяхната лоялност и заслуги към властниците,  началниците/началника, и партията. /Дори в кръга на шегата се казва ,че кадърните ги уволняват и  на тяхно място идват хората с протекции/

Всъщност нормално е за система, в която няма сменяемост на властта, и липсва реалното разделение на властите - да се корумпира и да се държи точно така, и да се маргинализира...

++ Това сме го разисквали и в други теми много пъти. Сега се сещам за Южна Корея, въпреки че има олигархия, не се толерира, не вкарват ли в затвора за 12 години бившия президент за облагодетелстване на една корпорация, хората я свалиха от улицата. Както и да е, олигархии има и в Сингапур, и май навсякъде. Според мен има една съществена разлика между западните олигарси и тези в Русия, Китай и България, например - там класата на капитала изпраща свои представители във властта, които работят повече или по-малко за отделни неини крупни фигури: в другия случай властта създава крупни капиталисти и те работят за нея.

Но си прав напълно в едно, в България, както и в Русия, държавата е прекалено силна и се меси прекалено много в икономиката, до степен да прави икономика. Китайците създадоха хибрид, който работи /те наблюдаваха Сингапур на Ли Куан Ю и се учеха от него/: държавата-партия контролира директно 30 процента от важните за нея сфери, в останалите 70 процента е пуснала хората да правят пари по правилата, тя единствено строго реферира правилата. Така се създават както селф-мейд милиардери, така и селф-мейд дребни предприемачи, законите за принадената стойност действат без да бъдат тормозени от феодална зависимост. В Русия съотношението е обърнато наопаки, а в България, въпреки че формално делът на държавната икономика не е голям, без благоволението на партийните функционери и държавните чиновници никакъв бизнес не може да просперира - скорошен пример една кметица на район, дребна риба, и то още гладна защото е нова, с пари, за които в Китай биха разстреляли, а в САЩ биха вкарали в затвор за дълго време сенатор. Да ни имат мащабите:)

• Потребител
Публикува

Още инфо което боли. % на емигриращите в дадените страни.

emigrants-2015-percentages.jpg

И сега това което и мен ме изненада, на къде отиват тези хора.....Дръще се!

emigrants-2015-countries.jpg

Значи ние повечето за турция заминаваме.....:ai:

TheTepegraph.co.uk

• Потребители
Публикува
Преди 42 минути, Б. Киров said:

++ Това сме го разисквали и в други теми много пъти. Сега се сещам за Южна Корея, въпреки че има олигархия, не се толерира, не вкарват ли в затвора за 12 години бившия президент за облагодетелстване на една корпорация, хората я свалиха от улицата. Както и да е, олигархии има и в Сингапур, и май навсякъде. Според мен има една съществена разлика между западните олигарси и тези в Русия, Китай и България, например - там класата на капитала изпраща свои представители във властта, които работят повече или по-малко за отделни неини крупни фигури: в другия случай властта създава крупни капиталисти и те работят за нея.

Но си прав напълно в едно, в България, както и в Русия, държавата е прекалено силна и се меси прекалено много в икономиката, до степен да прави икономика. Китайците създадоха хибрид, който работи /те наблюдаваха Сингапур на Ли Куан Ю и се учеха от него/: държавата-партия контролира директно 30 процента от важните за нея сфери, в останалите 70 процента е пуснала хората да правят пари по правилата, тя единствено строго реферира правилата. Така се създават както селф-мейд милиардери, така и селф-мейд дребни предприемачи, законите за принадената стойност действат без да бъдат тормозени от феодална зависимост. В Русия съотношението е обърнато наопаки, а в България, въпреки че формално делът на държавната икономика не е голям, без благоволението на партийните функционери и държавните чиновници никакъв бизнес не може да просперира - скорошен пример една кметица на район, дребна риба, и то още гладна защото е нова, с пари, за които в Китай биха разстреляли, а в САЩ биха вкарали в затвор за дълго време сенатор. Да ни имат мащабите:)

Напълно съм съгласен.

В крони-икономиките от Източна Азия (Сингапур също се води  такава икомоника), без контионентален Китай - олигархията във власт, работи за капитализма, създава правила по западен образец (тя е най-облагодетелствана и заинтересувана да има правила, и да е независма от властта и политиците)  , и тези правила важат както за политиците, така и за всички останали,

В Корея през, 2007, осъдиха министър-преседателката Хан-Мьон-Сук, за това че беше взела дарение от частна корпорация

https://en.wikipedia.org/wiki/Han_Myeong-sook

При другия тип "олигархия" (тя има варианти, както  пишеш)- олигархията е отгледана от властта, най-вече тя е зависима от  нея и от политиците които са на  власт

В Русия най- големият проблем,  мисля,за развитието и  днес,  е одържавената икономика, одържавяването

• Потребители
Публикува
Преди 14 минути, Skubi said:

TheTepegraph.co.uk

Според картата, при българската емиграция, води Турция.
Етническите турци масово емигририха, и се  устроиха  в Турция; за етническите българи, малко съм скептичен - има езикова бариера,

Иначе, в Турция не е зле за живот, работа, и инвестиции в жилище;

Преди имаше и малко социализъм в Турция - дамите се пенсионираха с 18 години стаж; за пенсионерите лекарствата и здравното обслужване е на символични цени (последното се запази, но законите за пенсиониране AKP-то ги направи европейски)

• Потребител
Публикува (edited)
1 hour ago, Skubi said:

TheTepegraph.co.uk

скуби, малка корекция ще направя. Имиграция е процес навътре, а емиграция е процес навън, най-просто казано.

Тоест от всички емигранти в БГ, %-тът на турските граждани е най-голям.

Малко скептичен съм към процентите в картите, не за друго, а защото няма източник. Може и да греша.

Редактирано от БатеВаньо
  • Потребители
Публикува (edited)
Преди 11 минути, БатеВаньо said:

скуби, малка корекция ще направя. Емиграция е процес навътре, а имиграция е процес навън, най-просто казано.

Тоест от всички емигранти в БГ, %-тът на турските граждани е най-голям.

Малко скептичен съм към процентите в картите, не за друго, а защото няма източник. Може и да греша.

Не е ли обратно?

https://bg.wikipedia.org/wiki/Емиграция

"Е"- навън : емигрирам от България навън, изселвам се от България, мигрирам от България към ..

"И"-навътре: имигрирам в България, заселвам се в България ,преселвам се в  България

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува
Just now, nik1 said:

Не е ли обратно?

https://bg.wikipedia.org/wiki/Емиграция

"Е"- навън : емигририрам от България навън, изселвам се от България, мигрирам от България към ..

"И"-навътре: имигрирам в България, заселвам се в България ,преселвам се в  България

Ник, извинявай. Поправих го.

• Модератор Инженерни науки
Публикува
Преди 1 минута, nik1 said:

Емитер :)

За "Имитер" не се сещам, колектор може би е техническия термин за приемник / събирател... :)

• Потребител
Публикува (edited)

да, така е. Най-лесното обяснение е когато си роден в страната Х и я напуснеш, си емигрант. Когато идваш от страната Y, в страната Х, ти си имигрант.

В картите, имената върху държавите са поставени от гледна точка на имигрантите, а процеса е обяснен с емиграция. Малко объркващо на пръв поглед, но в общи линии се показва, че турците мигрират в БГ и БЮРМ, немците в САЩ, австралийците в ОК и т.н.

данните малко ме притесняват дали са относително точни, не за друго, а защото са от 2010(world bank) и създадената формула за изчисление(статистически модел) не е предоставена.

Редактирано от БатеВаньо

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!