Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Теѕlа вероятно e paзcлeдвaлa изпълнитeлния диpeĸтop Илoн Mъcĸ зa възмoжни злoyпoтpeби. Πpичинa за
това е станал eдин нeпpoзpaчeн пpoeĸт в paмĸитe нa Теѕlа, нapeчeн "Πpoeĸт 42". Бopдът нa ĸoмпaниятa зa
пpoизвoдcтвo нa eлeĸтpoмoбили e зaпoчнaл paзcлeдвaнe пopaди cъмнeния, чe Mъcĸ мoжe дa изпoлзвa
cpeдcтвa нa ĸoмпaниятa, зa дa пocтpoи ĸъщa близo дo Gіgаfасtоrу в paйoнa Ocтин, Teĸcac,пишe изданието
Вuѕіnеѕѕ Іnѕіdеr, пoзoвaвaйĸи ce нa paзcлeдвaнe нa Wаll Ѕtrееt Јоurnаl.

https://www.standartnews.com/biznes/misteriya-okolo-msk-zashcho-tesla-go-razsledva-529612.html

--

Крадеш фирмени пари за лични цели и така ставаш велик предприемач.

• Мнения 256
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Мъск чипира маймуни, готви се за хора

https://www.standartnews.com/svyat/msk-chipira-maymuni-gotvi-se-za-khora-452151.html

--

Ние не искаме Ковид ваксини, защото с тях ни чипират. Но когато Илон Мъск ни чипира, той е
велик предприемач и наш кумир.

• Потребител
Публикува
Преди 16 минути, gmladenov said:

Социалната мрежа Twitter на Илън Мъск дължи на бивши служители $500 милиона обезщетение,
които тя е отказала да плати, след нейното придобиване от предприемача. Това е станало ясно от
заведен колективен съдебен иск, цитиран от Reuters, предаде money.bg

Според бившите служители  на Twitter, компанията е трябвало да им изплати обезщетения по план
създаден от нея през 2019г. Cпopeд този плaн, в cлyчaй, чe бъдaт cъĸpaтeни, cлyжитeлитe e тpябвaлo
дa бъдaт ĸoмпeнcиpaни c двe мeceчни възнaгpaждeния плюc cтoйнocттa нa eднoceдмичнa зaплaтa
зa вcяĸa пълнa гoдинa paбoтa. Ha cтapшитe cлyжитeли ca дължими възнaгpaждeния зa 6 мeceцa.

Koмпaниятa oбaчe e изплатила нa cъĸpaтeнитe пapи зa нaй-мнoгo мeceц ĸaтo oбeзщeтeниe, a мнoгo
oт paбoтницитe дopи нe ca пoлyчили нищo, ce твъpди oщe в жaлбaтa.

https://www.standartnews.com/biznes/otnovo-naprezhenie-okolo-msk-529726.html

--

Не плащаш на работниците полагаемите им се обещетения и така ставаш велик предприемач.

За щастие Калифорния не е тъмна Индия или пост комунистическа райска държава.

Има си хиляди фирми, фирмички и фирменца които се занимават с това да издействат полагащите се по закон обезщетения.

Пример:

https://www.laborlawpc.com/

Ей тия симпатяги:

AdobeStock_412443259-scaled-7102acaf.web

Ще ти съдят работодателите до девета дупка за процент от мънито което успеят да издействат.

• Потребител
Публикува
Преди 4 минути, Кибик said:

Ще ти съдят работодателите до девета дупка за процент от мънито което успеят да издействат.

Точно така. Съдиш до дупка психопатите, известни като велики предприемачи. Иначе ти изпиват кръвта.

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, gmladenov said:

Точно така. Съдиш до дупка психопатите, известни като велики предприемачи. Иначе ти изпиват кръвта.

Абе Младенов не знам точно в коя каторга работиш, ама мойта работа малко като игра и ми плащат шест цифри. Не мога да се оплача засега.

• Потребител
Публикува
Преди 7 минути, Кибик said:

Абе Младенов не знам точно в коя каторга работиш, ама мойта работа малко като игра и ми плащат шест цифри. Не мога да се оплача засега.

Радвам се за теб. Не виждам, обаче, каква е връзката с това, което коментираме.

Аз коментирам върху новината, че Мъск не е изплатил полагаемите обезщетения на служителите,
които е уволнил. Нали уж е велик предприемач; какви са тези цигански номера тогава.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 10 минути, gmladenov said:

Радвам се за теб. Не виждам, обаче, каква е връзката с това, което коментираме.

Аз коментирам върху новината, че Мъск не е изплатил полагаемите обезщетения на служителите,
които е уволнил. Нали уж е велик предприемач; какви са тези цигански номера тогава.

Защото е било номер. Така наречния "poison pill". Като е тръгнал да изкупва Туитър, за да го разколебаят, сключват разни такива смешни договори. Естествено ще си плати каквото се полага по закон, не каквото им хрумне. Такива ми ти работи.

А иначе отговора ми беше относно съвета да гледам да не ми "изпият кръвта". Просто да те успокоя малко, че не е чак толкова страшно.

Редактирано от Кибик

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!