Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

до средата на века вече ще са факт първите опити за колонизиране на други местообитания през космоса. Ако се породят непреодолими конфликти от разликите между различните по цивилизованост групи, ще се разделят през космоса (примерно)... Поне като временно решение...

За мен тия "прогнози" не са реалистични, защото почиват на подбрани фрагменти от общата картина и динамиката й. А те са комплексни - всяко вземане на "парче" вече лишава възможност да се формира адекватна прогноза. И все пак прогнозите са статистика и в нея е налице вероятности и възможности. Виждаме че дори при "времето" прогноза над 3 дни, вече рязко се намалява нейната вероятност...

• Мнения 614
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Публикува

Рамус

„„„......... А те са комплексни - всяко вземане на "парче" вече лишава възможност да се формира адекватна прогноза. И все пак прогнозите са статистика и в нея е налице вероятности и възможности.....„„

Тук отчасти си прав. За „космоса„  , смешно е , стремежи към интерпланетарна цивилизация, а още разделени с религии, нации, етноси, раси ,бедни и богати, ползващи пари и пазарно стопанство, семейства, социални роли, предрасъдаци, всичко за човека, но какво е човека,пълно дежавйу !!:)

Това бе общата картина, сега, в този момент, конвенцията и нейните  алкохолизирнопедофилсадистични изкълченяк създатели, отговорните от които с достъп и власт над огромно количество информация и глобална агентура.

• Потребител
Публикува (edited)

Нужни са няколко поколения за да се "внедрят" западните ценности в представителите на различните култури. Това е изключително сложен въпрос и за него се работи в посоката на социалния инженеринг.

Социалният инженеринг е глобален систематизиран процес. В него се използват огромни математически и компютърни ресурси за моделиране на социалните процеси и възможностите за тяхното насочване. Взимат се предвид все повече данни като входна информация за обработката. Използват се най-модерните течения в изчислителната техника - ИИ и суперкомпютри за най-новите методи на моделиране и тестинг. Всичко това непрекъснато се и развива - едновременно с неговото задълбочаване.

Социалният инженеринг се основава на глобално моделиране на социалните процеси и отношения.Това е естествено и неизбежно предвид че в глобалната култура никой вече не е отделен и нищо не се развива само регионално... В този смисъл моделът също става с комплексно значение и същност, ако въобще трябва да се доближи и да е съответствен на това, което моделира.

Същия процес няма как да мине без "цена". Няма как твърде много хора да не поемат тежестта на тази "цена". Една от основните цени - е тази на статуквото. Думичката традиция е част от тази цена. Всички, които имат за опорна точка традициите... ще отпаднат заедно с отпадането им. Традициите са част от националните идеологии и са важен елемент от задаването на битийността, от формирането на модел на ежедневието, отношенията и ценностите... Проблемът е, че всичко това ще е неадекватно на посоката на измененията и неговата естествена съдба е да отмине, за да се реализират адекватни на времето и отношенията, варианти.

В този смисъл - западната цивилизация в общ смисъл, ще е нещо като "утроба" или "инкубатор", сред които ще се развият ядрата на следващ етап в човечеството. Няма как това да стане като се замрази сегашното ниво и отношения. Не е достатъчно да се изменят само пришълците, а и самите 'домакини' Конвенцията задава именно пътеката и е елемент от това, че всичко ще се подложи на реформи.

Най-потърпевшите групи за "цената" на тия реформи са именно националните и религиозните идеологии и техните последователи. В общ смисъл - всички консервативни групи, основани на поддържането и репликирането на заварените положения от инерциите на досегашното - първи усещат задаващото се и правят доколкото могат инстинктивните си опити да отпор. Това чудесно се опримерява от темата , а и не само в този форум, нито само сред интернет. Нито е само в БГ...

Редактирано от ramus
  • Харесва ми! 2
Публикува

Рамус

„„„„.....Една от основните цени - е тази на статуквото. Думичката традиция е част от тази цена. Всички, които имат за опорна точка традициите... ще отпаднат заедно с отпадането им. Традициите са част от националните идеологии и са важен елемент от задаването на битийността, от формирането на модел на ежедневието, отношенията и ценностите... Проблемът е, че всичко това ще е неадекватно на посоката на измененията и неговата естествена съдба е да отмине, за да се реализират адекватни на времето и отношенията, варианти.....“““

Вероятно е така, на същата позиция съм, както казах и преди , въпросите Кои, Защо ............., дай ми твоят отговор.Моята информация за момента, не са читави кръговете реализиращи този тип глобализация.

• Потребител
Публикува
Преди 5 минути, laplandetza said:

дай ми твоят отговор.

Извинете ме, коректността налага да напиша само едно нещо към вас - написаното от мен е с вектор към сериозни хора. Към останалите нямам отношение, нито ме интересуват техните мнения. каквото зная, го зная. Ако сметна за нужно - пиша го. Ако не - не. Не нося отговорност за реакциите на един или друг - все пак всеки с приемането на правилата на форума, декларира в някаква степен за собствената си психична устойчивост. Ако тя не е налице, все пак не е наказуемо по никои закони.

Но вашите изцепки, са израз на... някои неща, които вече написах достатъчно по тях. Струваше ми се странно че никой не ви обръща внимание. Сега вече предполагам защо е така. Ако нещо ви смущава, просто не ме четете, но комуникация между вас и мен не може да има - липсват каквито и да са общи моменти.

• Потребител
Публикува
Преди 23 минути, ramus said:

За мен тия "прогнози" не са реалистични, защото почиват на подбрани фрагменти от общата картина и динамиката й. А те са комплексни - всяко вземане на "парче" вече лишава възможност да се формира адекватна прогноза. И все пак прогнозите са статистика и в нея е налице вероятности и възможности. Виждаме че дори при "времето" прогноза над 3 дни, вече рязко се намалява нейната вероятност...

Всичко което съм виждал до момента -  прогнозите на ООН, УНИЦЕФ, университети, независими икономисти, СБ, МВФ и т.н. са единодушни в това отношение. Разминаване и да има е след 2050, но не и преди това. Или ако има различия те са нищожни. Да, оценките са комплексни и да - в тях е впрегнат огромен математически и изчислителен ресурс.

В случая вече няма никакво значение дали прогнозите ще се изпълнят или не. 2050 е буквално утре, а политиките за следващите 20-30 години вече са определени и то точно на базата на тези прогнози. Озападняването на Африка за 20-30 години е невъзможно. Никакъв шанс нямат и каквито и да е мерки за забогатяване на африканците при каквито и да е други ценности.  Все още се въртят някакви идеи за ислямския свят, но сигурно и там ще се откажат да ги променят в каквато и да е посока.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

няма никакъв проблем да оставим "да видим" какво ще става, без да се подбират парченца от общата картина. Който има очи - ще я гледа общата картина - с очите на общия човек, а не на пристрастния или застрашения.

Проблемите са огромни и сложни. Дали ще се решат - може и да не. Едва ли сме единствената цивилизация на тази планета, която ще се е самоунищожила от вътрешните си конфликти и несъответствия. Едва ли сме уникални, за да представляваме само ние, хората, живота и еволюцията в космически мащаби. Има множество звезди и още повече планети, галактики, купове... дори вселени... Нито нещо започва, нито завършва с човечеството и няма никаква драма в това.

една голяма част от проблемите, обаче се основават на сегашното заварено положение на средностатистическата социална личност. Възможностите за изменение на тази личност не се свеждат само до случването някъде извън нея и тя само да реагира. в някакъв смисъл основните решения на проблемите по принцип са именно в самата личност и нейните вътрешни конфликти, противоречия, наслагвания...

Така, че... чудесно е само да се чака, вероятно е удобно, безопасно и така се избягва личната отговорност. Но един от вариантите за изменение на положението е, изменение на структурата на самата личност чрез специфични способи за самоуправление. Понеже не си падам по празните приказки и произволно фантазиране, ето това е посока, която съм поел аз в чисто вътрешен план. Тя има своите резултати... има и своите проблеми... и "цена". Но това няма как да е масов процес, а само за редките хора които имат нужното съчетание от... условия и дадености.

Публикува (edited)
Преди 14 минути, ramus said:

Извинете ме, коректността налага да напиша само едно нещо към вас - написаното от мен е с вектор към сериозни хора. Към останалите нямам отношение, нито ме интересуват техните мнения. каквото зная, го зная. Ако сметна за нужно - пиша го. Ако не - не. Не нося отговорност за реакциите на един или друг - все пак всеки с приемането на правилата на форума, декларира в някаква степен за собствената си психична устойчивост. Ако тя не е налице, все пак не е наказуемо по никои закони.

Но вашите изцепки, са израз на... някои неща, които вече написах достатъчно по тях. Струваше ми се странно че никой не ви обръща внимание. Сега вече предполагам защо е така. Ако нещо ви смущава, просто не ме четете, но комуникация между вас и мен не може да има - липсват каквито и да са общи моменти.

Хахах, трол долнопробен:ag:, от високите етажи на психодиспансера в Пловдив, който го затвориха и наоколо бродят сенки:ag:

Редактирано от laplandetza
  • Потребител
Публикува
Преди 46 минути, Last roman said:

Иначе из Зап. Европа е пълно с ислямистки гета, че и шериатска полиция. Там кой следи за прилагането и спазването на тази конвенция?

Пълно е разбира се, както и в България е пълно с цигански гета. Тя конвенцията е точно за справяне с този проблем. До сега никой не обръща внимание какво става вътре в гетата, а и да обърне, 10 организации скачат в защита на "общностите" и традициите им. Сега ръцете на властите са развързани - в конвенцията изрично е записано, че специалните мерки за превенция и защита не се приемат за дискриминация.

Иначе не знам какво ще стане с прилагането. Рано е още да се каже. тъй като е много малко времето  през което действа и то само в някои страни. Тепърва ще се види.

• ХаХа 1
Публикува

Простите въпроси даващи лице на Конвенцията, Кои и Защо, ровете за отговори, нужна е информация , а след това позицията идва от самосебе си, :ag:

Публикува
Преди 1 минута, Atom said:

...Тя конвенцията е точно за справяне с този проблем. До сега никой не обръща внимание какво става вътре в гетата, а и да обърне, 10 организации скачат в защита на "общностите" и традициите им. Сега ръцете на властите са развързани - в конвенцията изрично е записано, че специалните мерки за превенция и защита не се приемат за дискриминация. ...

Пълна глупост, не е за това Конвенцията, колкото успява в Германия, Франция. Да не си помислил че във Финландия има достатъчно силна водка, за да ме приобщи към тези Ви завети:ag:

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Atom said:

Тя конвенцията е точно за справяне с този проблем.

Да, аз също виждам нещата така.

Преди 5 минути, Atom said:

Рано е още да се каже. тъй като е много малко времето

Отново "да".

• ХаХа 2
Публикува

Преди време си мислех, край и в БГ ще настъпи Инквизицията с тази конвенция и последващи я национални мерки, НО приятна изненада, продължавайте все така, благодаря Ви !:)

Публикува

Получих съгласие от моя племеник, вече е мъж и взема решения. Когато беше тинейджър имаше конфликти с училищните ръководители, за малко да го отнемат от семейството му, намесих се и потулихме нещата. Това по повод обучението, децата не знаели още дали са момчета или момичета, щели да решат кога пораснат и след гълтането на мечове:ag:, но нашия им теглил балкански майни, на 15 години, след това какви разправии.........., социални в семейството на брат ми, разследване...........ако не се събудите, така и при вас, само за образованите семейства, и тези извън местните кръгове, другите талаши не ги закачат.

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 17 минути, laplandetza said:

Пълна глупост, не е за това Конвенцията, колкото успява в Германия, Франция. Да не си помислил че във Финландия има достатъчно силна водка, за да ме приобщи към тези Ви завети:ag:

В Германия конвенцията влиза в сила от другия месец, а във Франция действа от ноември 2014. Нямам идея какво са постигнали за 3 години.

Прочети конвенцията и я сравни със сегашното законодателство. Разликите са само и единствено по отношение на престъпленията типични за третия свят.

Редактирано от Atom
  • Потребител
Публикува
Just now, Atom said:

Прочети конвенцията и я сравни със сегашното законодателство

няма смисъл да му пишеш подобни предложения. Той живее в друга вселена и в нея ти нямаш никакъв шанс, каквото и да му пишеш.

Публикува
Преди 1 минута, Atom said:

Прочети конвенцията и я сравни със сегашното законодателство. Разликите са само и единствено по отношение на престъпленията типични за третия свят.

Ами не, казаха го , виж примерно постовете на Римлянина, разликите засягат Националните ви интереси,Националната сигурност , степените ви на свобода, Демокрацията като цяло, правата на Хората, най вече деца, защото е доказано след феминистки кампании и милиционерски прикрити издевателства страдат най вече децата !

Публикува
Преди 1 минута, ramus said:

няма смисъл да му пишеш подобни предложения. Той живее в друга вселена и в нея ти нямаш никакъв шанс, каквото и да му пишеш.

Аха, пак питам колко деца си отгледал в държава с експериментален „строй“ където конвенцията действа и практически, съвсем реално. Николко , нали, ти изобщо и в БГ нямаш нормален семеен опит, къде си тръгнал тогава....................

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 7 минути, laplandetza said:

Ами не, казаха го , виж примерно постовете на Римлянина, разликите засягат Националните ви интереси,Националната сигурност , степените ви на свобода, Демокрацията като цяло, правата на Хората, най вече деца, защото е доказано след феминистки кампании и милиционерски прикрити издевателства страдат най вече децата !

Кои са тези разлики, къде са? Дай един конкретен текст от конвенцията и ще го сравним със съществуващото законодателство.

Редактирано от Atom
Публикува

Вие май изобщо не разбирате, децата с подобни мерки , не само прословутата, конвенция ,а и джендър заветите, мерките за правата на детето и пр, децата забавят развитието си, социалната олигофрения става все по често срещана и то в страни катоФинландия , където по статистики са напред с образованието, което не е съвсем така. Искате ли тази съдба , кефи ли ви внуците ви да са на ниво кога станат пълнолетни на 14 годишни момчета от прокълнатия ислямски свят.

• Харесва ми! 2
Публикува
Преди 3 минути, Atom said:

Кои са тези разлики, къде са? Дай един конкретен текст от конвенцията и ще го сравним със съществуващото законодателство.

Мързи ме да се повтаряме , потърси си .

Друга история, споменавал съм , имам приятел евреин , на възраст е вече, има опит , знае български ,учил е в БГ по време на гнилия социализъм, инак е поданик на кралицата УК. от над  40 години.Казва с тези нови завети, имал чувството , баща му е случайно оцелял от холокоста, завръщат се тъмни неофашистки времена.Казва ,че властите тормозят образовани семейства в УК извън кръговете на системата и извъм малцинствата като пакита, индианци и пр , налитат най вече на поляци и европейци. Той е възмутен, когато е бил дете , дори и в тези отминали времена са се пробвали и върху него, а пък част от рода му е потресен от Швеция, мнението им , пълни фашисти, но се проявяват само срещу образовани бели хора, с мангалоидите са толерантни. Защо така се получава бе, нали  тези „конвенции „ са срещу тези стериотипни практики от третия свят, пък гледай къде налитат, що так бе.............................

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, laplandetza said:

Защо така се получава бе, нали  тези „конвенции „ са срещу тези стериотипни практики от третия свят, пък гледай къде налитат, що так бе.............................

Ами нали това казвам, идеята е "монголоидите" и т.н. да не се толерират, да нямат преференции. В UK между другото още не са  ратифицирали конвенцията. Какви мислиш са им притесненията?

Публикува
Преди 6 минути, Atom said:

Ами нали това казвам, идеята е "монголоидите" и т.н. да не се толерират, да нямат преференции. В UK между другото още не са  ратифицирали конвенцията. Какви мислиш са им притесненията?

Ти имаш ли представа какво е там, живял съм за кратко, но имам много инфо от местни, като споменатия човек.Какви монголоиди бе, ти евреите за такива ли ги смяташ , този човек , в частност, всъщност е аристократ, смес е между евреи,кхазарските такива,с полска аристокрация и с една четвърт немска кръв, пък и говори български, заедно с идиш, полски, английски, руски,баба му е отвлечена в царска Русия, суоми, немски,егати монголоида! , лекар  и с още две магистратури !

• Глобален Модератор
Публикува

"Изпаднала в утопичен унес конвенцията настоява, че трябва да се освободим от формиращите импулси на културата. Да занемарим и потиснем специфичните езици на мъжко-женската взаимност. Да се влеем в международната борба срещу стереотипните роли, основани на пола, тези древни чудовища.

Проблемът не е в превода, нито в буквата на тази Конвенция, а в нейния дух, във философията ѝ. Не буквата е плашеща тук, а духът.
Като чете Конвенцията, човек добива представа, че мъжете и жените са два изначално враждебни пола, които следва най-сетне да бъдат укротени с безпощадния бич на закона. Но двата пола имат и друга история помежду си. Именно нея я няма в документа и тази липса определя драматичната едностранчивост на намерението и посланието.
Далеч преди повелите на Съвета на Европа европейската култура е родила взаимността и любовта между мъжа и жената като венец на връзката между душите и телата. Това е благословението, което ни се е дало. И това събитие е нещо съвсем различно от рационално аргументираните права на маргинализираните общности, които разписваме от век-два насам. Именно любовта е главният отсъстващ в този самонадеян, лицемерен и агресивен документ.

Майчинството и бащинството са стереотипни роли, основани на пола, но и на любовта. И от тях ли да се откажем? Кавалерството също е стереотипна роля, останала от рицарските времена. По силата на внушената ни логика и нея трябва да разрушим.
Пак ще го кажем, никой разумен човек с базисни морални устои не подкрепя насилието над жени и деца. Но кой настоява децата ни да страдат в небитието на разгромяващата човека идентификационна обърканост! Да се лутат из лабиринтите на своята родова несрета. Защото митичният „трети пол“ е точно това – кухина отвъд биологията и културата, която просветените законници са се заели да запълнят с всевъзможни образователни практики и експерименти.

В конвенцията действа една съмнителна универсализираща претенция. Тя обявява, че локалните култури имат свои разбирания, езици и обичаи, но ние ще ги отменим в името на някаква универсална етика. Съветът на Европа не е менторът на историята, нито е господар на универсалната етика."

http://epicenter.bg/article/Savetat-na-Evropa-ne-e-mentorat-na-istoriyata--nito-e-gospodar-na-universalnata-etika/145897/11/0

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 26 минути, laplandetza said:

Ти имаш ли представа какво е там.....

Моя грешка. Имам предвид това:

Преди 54 минути, laplandetza said:

пълни фашисти, но се проявяват само срещу образовани бели хора, с мангалоидите са толерантни

Тази конвенция е чисто нова. Там където действа е от максимум 2-3 години, в Германия ще започне да работи от другия месец, а във Великобритания все още не е приета. Да се обвинява в някакви неща които са се случили преди е некоректно и безсмислено. Моето твърдение е просто - единствената разлика между законодателството на страните в ЕС преди тази конвенция и след нея ще е относно правата на жените от т.н. "нетрадиционни общности" (културни, етнически, религиозни и каквито там имат) и инструменти за отстраняване на някои "културни" и традиционни техни практики, които не се вписват в разбиранията на основното европейско население.

Дали тези проблеми ще бъдат решени е съвсем друг въпрос.

Ако имаш друга теза би трябвало поне да я изкажеш. Какво се цели според теб с тази конвенция, какво ново дава, което да го няма преди приемането и?  Бих приел всяка смислена идея, стига да е подкрепена с факти. Това е много просто - текста на документа е наличен, този и този член са проблемни защото .....Иначе остават само едни лозунги и нищо друго.

Редактирано от Atom
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!