Отиди на
Форум "Наука"

Джендър- психология или джендър- лакърдии

Recommended Posts

• Потребител
Преди 4 минути, nik1 said:

Троловците кат като теб - нещастени, смачкани и неграмотни са най-често яхнати здраво от популистите..Щом ти харесва, проблем няма..

За да не те яхат популистите, е най добре да нямаш мнение различно от това на непопулистите ли да разбираме?Това в кой труд по психиатрия го пише?

Преди 16 минути, nik1 said:

Аз съм с две пишлъонки, с тройни нива на тестостерона, и с XYXYXY на 10-та

Предполагам си за графа "друго,"значи?

....Само,че....защо трябва да изнервяш обстановката?Щом ти е писнало да обясняваш,и някой не те разбира-замислял ли си се,че грешката може и да е в тебе?

Или и ти за мойта графа,дето липсва?

• Потребители
Преди 1 минута, Втори след княза said:

Тъпо, много тъпо. Искрено се надявам да пишеш от чужбина- цялото боклук се изринахте.

За съжаление не съм в чужбина, защото боклука като теб остана в България и се умножи..

Че си тъп като гъз е очевидно от километри.. А и сигурно продължаваш да смяташ че интерполовостта се вменява с промивки?

• Потребител
Преди 1 час, ДеДо Либен said:

То е ясно , че сме прости и затова сме будун , но я вие като един Блестящ ум (гений барабар с некои други потребители и тяхното IQ) да ни просветлите какъв е процента на трансполовите?

И щом в българското законодателство проблема със смяната на пола е вече решен за какво е цялото това врякане и вдигане на шум?

Или като във вица за лорд Джон...

п.с.В сравнение с претензиите ви , езикът ви на моменти е леко каруцарски.Че ние сме прости , прости сме , но за да ви разберем не е необходимо да слизате на нашето ниво.

Кой е този виц за Лорд Джон ? Аз знам един такъв. 

Лорд Джон в замъка си . Навънка вали страшен дъжд, Лорд Джон на топло до камината в гостната стаяпие следобедния си чай и чете вестник Таймз. На вратата леко плахо се почуква. Лорд Джон отваря вратата и там девойка в лятна мокра рокля го пита.

- Лорд Дж, мога ди да се скрия от дъжда във Вашия замък !

- Разбира се влезте. 

Девойката с мократа лятна рокличка се настанява до камината , лорд Дж и налива чай и продължава да чете вестник Таймз. Девойката пита .

- Лорд Дж мога ли да си снема рокличката да я сложа до паравана до камината да съхне ?

- Разбира се може !

- Лорд Дж мога ли и бельото си да го изсуша ?

- Разбира се може. И продължава да чете Таймз и да си пие чая . 

- Лорд Джоррдж, мога ли да седна до вас в креслото , че е хладно голичка ?

- Разбира се че може , и и прави място в креслото и си чете вестника и пие чая.

- Лорд Дж мога ли да седна на коленете Ви, че ми е хладно ?
- Разбира се седнете. 

Девойката гола сяда на коленете на лорда и той четейки вестника си мисли.

" Тази мацка след има няма половин година и ще я сваля ! "

1550671260196916565.jpg

• Потребител
Преди 3 минути, nik1 said:

тъп като гъз е очевидно от километри.

Появата ти в темата за "Джендър лакърдии" е добро попадение. Защитниците станахте за смях и оплюване. Давай още примери на глупаци, защитници на "други" полове.

• Потребители
Преди 13 минути, Бобо said:

За да не те яхат популистите, е най добре да нямаш мнение различно от това на непопулистите ли да разбираме?Това в кой труд по психиатрия го пише?

Не,  "яхат човека" е защото е неграмотен, те използват страховете му..

Цитирай

....Само,че....защо трябва да изнервяш обстановката?Щом ти е писнало да обясняваш,и някой не те разбира-замислял ли си се,че грешката може и да е в тебе? 

Или и ти за мойта графа,дето липсва?

Форумът е научен, това е на някой участник му липсват елементарни разбирания за проблените върху който пише, не е мой проблем, мисля

(ако форумът беше социална мрежа, то нямаше да ми пука кой какво пише, не ми и пука какой какво пише Фейсбук !)

Цитирай

Не схващаш разликата между мнение, и наука и факти

Аз боравя ( в случая) с наука и проверими факти, с не с мнения

Редактирано от nik1

• Потребител
Преди 16 минути, nik1 said:

За съжаление не съм в чужбина, защото боклука като теб остана в България и се умножи..

Че си тъп като гъз е очевидно от километри.. А и сигурно продължаваш да смяташ че интерполовостта се вменява с промивки?

Интерполовостта е проблем за родител1 , родител2 и медицината.

Поради нищожния си процент е драма за родителите и детето , но за обществото не би трябвало да бъде от основните проблеми.

Още по-малко тая драма да се използва от трети лица за задни(лЕберастки) цели.Да се навира в главите на 9-10 годишни деца е безумие.

За нормалните хора е неприемливо да ги яхат както популисти и ватници , така и либерал-комунисти , социални инженери последователи на Бътлър

Редактирано от ДеДо Либен

• Потребител
Преди 5 часа, dora said:

Затова решението вече го посочих: отчитането, че социално изградени полови стереотипи съществуват - е как да не съществуват, но признаването им за незадължителни.

С други думи, една жена не е длъжна да отговаря на списък с характеристики (както настоява стереотипът), както и един мъж не е длъжен да бъде такъв, такъв или такъв. Може да бъде, но може и да не бъде и в това няма нищо нередно.

Практически как ще стане това  - с общи приказки и възпитание, но без каквато и да е конкретика?  Защото ако има  каквито и да е примери, а те не са съобразени с местните особености, веднага програмата се поставя в риск от обратния ефект. А местните особености, без изследване на място няма как да ги разберете.

Сега какво се получава - правят се някакви изследвания на широооко, на широооко и после изводите са стой та гледай. Като изследването което изкара, че българите искат жените да стоят вкъщи, а холандците жените  да са финансово независими. А всъщност действителността е точно обратна. Пък после ще борим някакви вятърни мелници и ще караме момичетата да не се страхуват от математика или някакви други глупости.

• Потребители
Преди 33 минути, ДеДо Либен said:

Интерполовостта е проблем за родител1 , родител2 и медицината.

Не е вярно .. Детето на Запад не е предмет или безгласно същество , а проблемът е най-вече  негов,
И със сигурност родителите коментират състоянието му в негово присъствие.

Цитирай

Още по-малко тая драма да се използва от трети лица за задни(лЕберастки) цели.Да се навира в главите на 9-10 годишни деца е безумие. 

За нормалните хора е неприемливо да ги яхат касто на популисти и ватници , така и либерал-комунисти , социални инженери последователи на Бътлър

Дори и да подесетиш историята на тези които са те яхнали , тя няма да стане истина. Просто е- християндемократите в Германия  и в бяла Европа -  която е христояндемокртатически клуб (факт, който съм илюстрирал  нееднократно, ако искаш да го илюстрирам пак - само кажи), не са либерал-комунисти и няма да бъдат никога такива.. /А и огледай се малко кой те е яхнал в България!/

Редактирано от nik1

• Потребители
Преди 43 минути, Втори след княза said:

Появата ти в темата за "Джендър лакърдии" е добро попадение. Защитниците станахте за смях и оплюване. Давай още примери на глупаци, защитници на "други" полове.

Не виждам някой да ме е оборил..

А тъпакът не знае друго, освен да се подиграва.. Ако не беше тъпак, щеще да прочете нещо (извън лакъдриите и опорките) и  да се замисли.

Редактирано от nik1

• Потребител
Преди 36 минути, Atom said:

Практически как ще стане това  - с общи приказки и възпитание, но без каквато и да е конкретика?  Защото ако има  каквито и да е примери, а те не са съобразени с местните особености, веднага програмата се поставя в риск от обратния ефект. А местните особености, без изследване на място няма как да ги разберете.

Сега какво се получава - правят се някакви изследвания на широооко, на широооко и после изводите са стой та гледай. Като изследването което изкара, че българите искат жените да стоят вкъщи, а холандците жените  да са финансово независими. А всъщност действителността е точно обратна. Пък после ще борим някакви вятърни мелници и ще караме момичетата да не се страхуват от математика или някакви други глупости.

С образование.

• Потребител
Преди 11 минути, nik1 said:

Не виждам някой да ме е оборил..

О-о. Това е сериозно педагогическо предизвикателство. Само игнориране спасява възпитания от простака.

(това последното е извод от написаното от теб "тъп като гъз" и речта ти много точно те характеризира)

Редактирано от Втори след княза

• Потребители
Преди 6 минути, Втори след княза said:

О-о. Това е сериозно педагогическо предизвикателство. Само игнориране спасява възпитания от простака.

Разбира се, предпочитам да съм простак, работещ с наука и факти , пред възпитан невежа и малоумник..

Редактирано от nik1

• Потребител
Преди 6 минути, dora said:

С образование.

Тъй де, аз за образованието говоря. С общи приказки и без конкретни примери - това ли е идеята? 

Това не е образование по наука , където може да вземеш който и да е учебник и да го приложиш където и да е.  Когато става въпрос за стереотипи или програмата трябва да е съобразена с конкретните условия или да е много, много обща, без каквато и да е конкретика.

Редактирано от Atom

• Потребител
Преди 1 минута, nik1 said:

Разбира се, предпочитам да съм простак, пред възпитан невежа и малоумник..

Като автор на темата не възразявам срещу който и да е избор на поведение на участниците. Важно е да е hot. Други теми може да искат сериозно отношение, но в "Джендър- лакърдии" има място и за теб. Ти предпочиташ да си простак, добре дошъл.

• Потребител
Преди 15 минути, Atom said:

Тъй де, аз за образованието говоря. С общи приказки и без конкретни примери - това ли е идеята? 

Не, има си начини.

Например, първо хващате едно училище, слагате камери и проверявате какво се случва в клас. Нещо такова:

http://www.ccctc.k12.oh.us/Downloads/Gender Bias in the Classroom2.pdf

После показвате на учителите какво правят (а не какво мислят, че правят) на основата на тези данни и им давате възможност да наблюдават поведението си на записа.

След това им разработвате програма как да се отнасят с учениците си по по-равностоен начин.

След една година проверявате дали от това е имало ефект. Например дали момчетата все още се провикват над гласовете на момичетата, взимайки им думата.

Това нещо го прилагате върху всички институции, според техните правомощия, като изисквате те да организират същото и да ревизират практиките си. Както сега става с личните данни - всички биват запознати и от всички се изксва да информират служителите си - нищо кой знае колко по-различно.

След година проверявате резултатите.

Паралелно с това вече сте задължили всяка организация със закон да проведе обучение на служителите си за стереотипите, основани на пола, и как те водят до дискриминация. Както и какви мерки могат да предприемат в ежедневната си работа, за да я намалят.

Никакво откриване на топлата вода не е необходимо, това отдавна се прави в развития свят...

Kaто цялостна мярка, към правомощията на националния омбудсман прибавяте това да се занимава с въпросите на половата дискриминация - на работното място, в и от държавните институции, етц.

Това за да не се създава нов орган.

Редактирано от dora

Губене на време и празнословия. Хубаво е да покажем кои световни кръгове създадоха Джендърмерията и налагат пресата върху развитите държави. Трябва добре да ги осветлим и да насъскаме гневните маси срещу тези социопати😎

• Потребители
Преди 1 минута, Втори след княза said:

Като автор на темата не възразявам срещу който и да е избор на поведение на участниците. Важно е да е hot. Други теми може да искат сериозно отношение, но в "Джендър- лакърдии" има място и за теб. Ти предпочиташ да си простак, добре дошъл.

Може да съм простак, но работя с наука и факти,..Това за мен значи, че отношението ми е сериозно..

Преди 1 минута, dora said:

Не, има си начини.

Например, първо хващате едно училище, слагате камери и проверявате какво се случва в клас. Нещо такова:

http://www.ccctc.k12.oh.us/Downloads/Gender Bias in the Classroom2.pdf

После показвате на учителите какво правят (а не какво мислят, че правят) на основата на тези данни и им давате възможност да наблюдават поведението си на записа.

След това им разработвате програма как да се отнасят с учениците си по по-равностоен начин.

След една година проверявате дали от това е имало ефект. Например дали момчетата все още се провикват над гласовете на момичетата, взимайки им думата.

Това нещо го прилагате върху всички институции, според техните правомощия, като изисквате те да организират същото и да ревизират практиките си.

След година проверявате резултатите.

Хахах, какви ли неща съм виждал,  във вашата глава е милиционерския Бай брадър, либералфашизоидния!😜

• Потребител
Преди 8 минути, dora said:

С образование.

Дора!Защо всички развити цивилизации в историята  изпитват проблем с възпроизводството си??Защо развити страни ...,да речем като Германия изпитват необходимост от жизненоважни  нови и нови попълнения от нискоинтелигентни ,непретенциозни свежи попълнения в редиците на собствените си народи!

Да-образование трябва!!!Но знаенето не е като моженето.

Освен знания,трябва и умение да можеш да оперираш с тях!

Няма лошо в това ,което прокламираш,но то има определено вредни последици в национален план!Отразява се на жизнеността на всяка една нация.Примерите са навсякъде-само е нужно да ги видиш.

• Потребител
Преди 6 минути, dora said:

Паралелно с това вече сте задължили всяка организация със закон да проведе обучение на служителите си за стереотипите, основани на пола, и как те водят до дискриминация. Както и какви мерки могат да предприемат в ежедневната си работа, за да я намалят.

И как ще проведете обучение за стереотипите като не сте фиксирали кои са стереотипите. Ще им говорите за бурките, женското обрязване, ирационалността и т.н. (тези които изредихте). Ще ви гледат като изтребител и никой няма да ви разбере. Или ще им кажете, че е добре да се гледа на жените само като на човек-вагина, а на мъжете като на човек-пенис и до там? Пак няма да ви разберат.

Вие живеете доколкото знам в Холандия. Как се справят там например със стереотипите, и справят ли се изобщо?

• Потребител
Преди 22 минути, Atom said:

И как ще проведете обучение за стереотипите като не сте фиксирали кои са стереотипите. Ще им говорите за бурките, женското обрязване, ирационалността и т.н. (тези които изредихте). Ще ви гледат като изтребител и никой няма да ви разбере. Или ще им кажете, че е добре да се гледа на жените само като на човек-вагина, а на мъжете като на човек-пенис и до там? Пак няма да ви разберат.

Вие живеете доколкото знам в Холандия. Как се справят там например със стереотипите, и справят ли се изобщо?

С необходимите експерти.

Във всяка държава има достатъчно.

Вкл. в България - и понятието "джендър" е известно на академичните среди от десетилетия, и изследвания  са правени колкото искате. Не само това, тематиката дори влиза в най-елементарния курс в някои от хуманитарните специалности, например филологическите - тоест и студентите в тях отлично знаят за какво става дума, без да са учени, изследователи или експерти.

За част от нещата, които пиша, не съм научила под формата си на някакъв експерт по джендър тематиката, а като най-обикновен студент в такава специалност - преди почти тридесет години - в също толкова най-обикновен български университет.

Просто по-неграмотната  - бих казала ПРЕСТЪПНО неграмотната - част от елита ни едва ли не сега научи, че има такова нещо и се направи на скандализирана.

След което под тяхно давление на скандализирано се направи и цялото общество. Класически случай на масова истерия - леле, ще ни превземат марсианците.

Глупаво и нелепо...

Почвам да се чудя толкова ли пък чак изпростяхме за тридесет години.... и май изводите не са много весели...

И за да не съм голословна, ето изследване:

https://balkansbg.eu/bg/content/b-identichnosti/135-zhenskata-identichnost-normi-predstavi-obrazi-v-balgarskata-kultura-ot-xix-nachaloto-na-xx-vek.html

Такива има и те изобщо не са малко - никакво откриване на топлата вода няма да се случи и в България...

Редактирано от dora

• Потребител
Преди 38 минути, nik1 said:

Дори и да подесетиш историята на тези които са те яхнали , тя няма да стане истина. Просто е- християндемократите в Германия  и в бяла Европа -  която е христояндемокртатически клуб (факт, който съм илюстрирал  нееднократно, ако искаш да го илюстрирам пак - само кажи), не са либерал-комунисти и няма да бъдат никога такива.. /А и огледай се малко кой те е яхнал в България!/

Бяла Европа и християндемокрацията си заминаха преди 50 години с Инок Пауъл.

Каква кочина е Европа в момента се онагледява от факта , че:

-член на АЛДЕ(либерали) е ДПС(БКП3) - етническа партия , ръководена от доносници на ДС , проводник на интересите на Русия.

-член на християндемократите - ГЕРБ(БКП2) - милиционери , шофьори от УБО и друг обслужващ комунистическата аристокрация персонал , прикрит проводник на интересите на Русия.

Никакъв подбор , морал и погнуса у европейците от местните им представители.

-член на Европейските социалисти - тия поне са си на мястото при полезните идиоти - БСП(БКП1) -партийна аристокрация и ръководни кадри от ДС - явен , неприкрит  проводник на интересите на Русия.

Основни опоненти на леберасткия мейнстрийм - не християндемократи и консерватори , а Орбан , Льо пен , Салвини - тъпи популисти , полезни идиоти , директно спонсорирани от Русия.Драма...

• Потребител
Преди 15 минути, dora said:

С необходимите експерти.

Във всяка държава има достатъчно.

Вкл. в България - и понятието "джендър" е известно на академичните среди от десетилетия, и изследвания  са правени колкото искате. Не само това, тематиката дори влиза в най-елементарния курс в някои от хуманитарните специалности, например филологическите - тоест и студентите в тях отлично знаят за какво става дума, без да са учени, изследователи или експерти.

Просто по-неграмотната част от елита сега научи, че има такова нещо и се направи на скандализирана.

След което под тяхно давление на скандализирано се направи и цялото общество. Класически случай на масова истерия - леле, ще ни превземат марсианците.

Глупаво и нелепо...

Не марсианците-едни други ще ни превземат...!Дет имат вроден имунитет срещу тва ,дето му викаш образование!

Редактирано от Бобо

• Потребител
Преди 7 минути, ДеДо Либен said:

-член на АЛДЕ(либерали) е ДПС(БКП3) - етническа партия , ръководена от доносници на ДС , проводник на интересите на Русия.

-член на християндемократите - ГЕРБ(БКП2) - милиционери , шофьори от УБО и друг обслужващ комунистическата аристокрация персонал , прикрит проводник на интересите на Русия.

-член на Европейските социалисти - тия поне са си на мястото при полезните идиоти - БСП(БКП1) -партийна аристокрация и ръководни кадри от ДС - явен , неприкрит  проводник на интересите на Русия.

Основни опоненти на леберасткия мейнстрийм - не християндемократи и консерватори , а Орбан , Льо пен , Салвини - тъпи популисти , полезни идиоти , директно спонсорирани от Русия.Драма...

Не само бела Европа, ами и Америка.....Ще дойде време и с зелена карта и разни супсидии ще те канят да се преселиш при тях/ако може с3-4 бели деца/ иначе в морето латиноси ще се потопят....

И хич не им се хабла испаньол или исглес....🤔

• Потребители
Преди 59 минути, ДеДо Либен said:

Много е лесно да се сложи знак за равенство между емиграция, политкоректност, и  митичния педофилски "либерал-комунизъм" (и дайте моля да видим кои точно партии или хора и как по-точно го изповядват днес - с факти, а не с общи приказки и внушения!)  и "сметките" излизат..

Е, аз не съм съгласен с тези "сметки"

http://drugi.dokumentite.com/art/politicheska-ideologiq-na-hristiqndemokraciqta/85098/p2

https://cao.bg/ангела-меркел-обявяваме-се-за-семейст/

Цитирай

Няма как да е друго... ЕС в този му вид и политически рамки предполага такова развитие (то не е непременно лошо,  защото има демокрация, плурализъм и състезание)

Забравихме и АLD - микс от радикални крайнолеви (феминисти и комунисти) и крайнодесни (антислямски) елементи

За нашите играчи - сори, ние бяхме присъединиени по милост и конюнктурни съображения..Моралът в политиката почти винаги е разтегливо понятие  - не е така само у нас, а във всички страни, където го няма двуполюсния модел..

Да не говорим че такъв вече няма - и социалдемократите (лявоцентристите) и дясноцентристите (консерватори и християндемократи) гравитират към центъра..

Цитирай

Оран и Льо Пен са опортюнисти, които го играят на фронта на авторитарния национализъм, Да ги мислим за защитници на някакви европейски християндемократически ценности, за мен лично е нон-сенс: 

Льо Пен директно казва че ще премахне ЕС, а властта на Орбан се захранва от самия ЕС  - с неговота християндемократическа икономическа същност..(солидарността и субсидиарността са станали принципи и на ЕС, Предшественика на ЕС е е създаден от християндемократическите партии, които са на на власт във всичките страни основателки, с изключение на Белгия)

Редактирано от nik1

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!