Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на филийки. 

Наредете ги в подходяща тава, добавете лука, чесъна, лимоновия сок, солта, черния пипер, червения пипер, ригана и залейте с водата. 

Покрийте тавата с фолио и изпечете печивото на умерен огън до готовност.

Плътността на картофите се изчислява чрез забождането в тях на клечка за зъби или на вилица.

Опишете готварската рецепта в протоколна бланка. Бланка можете да си харесате тук:

https://www.google.bg/search?q=Протокол+по+физика+за+8-ми+клас&rlz=1C1GCEA_enBG771BG771&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwikrbuAhrrbAhWCIcAKHYhAAX4QsAQIQQ&biw=1366&bih=647

Редактирано от ISTORIK
  • Потребител
Публикува

Само по принцип: В разграфена мензура, по ниво за пълнеж, поставяме измития картоф и наливаме вода, която да покрие картофа с поне две деления над картофа.

Добавяме по малко сол - кафени лъжички (?! - примерно), изчакваме разтваряне на солта - до момент, в който картофа започне да  "плува" в средната част на водата. Така - плътността на картофа е изравнена с плътността на водата. Отчитаме колко деления е  нивото на водата. По Архимед: Теглото на картофа е равно на теглото на изместената от него вода. (Плътността на водата е единица. Прието е: Един кубически дециметър вода тежи един килограм.) Плътността е равна на теглата, разделени на обемите. Изваждаме картофа и отчитаме разликите в нивото на водата в мензурата - това дава обем на картофа. Претегляме картофа и си правим съотношения за плътности.

пп Оформянето на документа - според изискванията на преподавателя. Дерзай!:bp:

...

 

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...
×

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!