Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Потребител
Публикува (edited)

Оказва се, че освен океаните замърсени с пластмаса са и водата и храната която пием и ядем. Според проучвания 90% от бутилираната вода е замърсена с микроскопични пластмасови частици - https://www.obekti.bg/chovek/90-ot-butiliranata-voda-sdrzha-mikroplastmasa По същия начин и солта която ядем, която почти винаги е морска сол, е замърсена с микрочастици пластмаса - https://dariknews.bg/novini/sviat/ucheni-otkriha-mikroplastmasa-v-luksozna-morska-sol-2073592

Да се чуди човек какво да пие и какво да яде. Замъсяването на организма явно е неизбежно.

Редактирано от makebulgar
  • Потребител
Публикува (edited)

 Защо крият истината за водата? Това което никой не ни казва е, че колкото и да е био и еко във водата и храната винаги има химически вещества и същества.Защо ли никой не говори за това?Не съм учуден от тайната програма за замърсяване на водата с пластмаси.

Редактирано от vvarbanov
  • Потребител
Публикува

Яжте каменна сол, пийте изворна вода. Който имапари си купува филтър за в къщи, не е ефтинаработа. Но останалото /плодове, месо, зърнени продукти/,едва ли можете да избегнете....

Даже и вракията може да има.

Точно сега си върих ракия от нектарин и гледам в помията плуват сини пърченца от пласмасовото буре....Гледам данего е ръфало таралеж или мишка....Не. После се сетих, че когато приготвях плодът за по-бързо /иначе с точилка троша плодът/ с електробъркачката няколко пъти се ударих вдъното на бурето.

Затова взех ситото и прецедих цялото буре.

После сложих да се пече.      

  • Модератор История
Публикува
Преди 4 часа, vvarbanov said:

 водата и храната винаги има химически вещества и същества.Защо ли никой не говори за това?Не съм учуден от тайната програма за замърсяване на водата с пластмаси.

Особено много има диводороден оксид.

  • Потребител
Публикува

Каменната сол трудно можем да си я доставяме, но можем морската да филтрираме. Купуваме от магазина сол, разтваряме я във вода, прекарваме я чрез обратна осмоза през някакъв микрофилтър който пропуска само солните атоми но не и микропластмасата, и накрая я оставяме пречистената солена вода да ѝ се изпари водата и солта да стане отново на кристали.

  • Потребител
Публикува
Преди 37 минути, makebulgar said:

Каменната сол трудно можем да си я доставяме, но можем морската да филтрираме. Купуваме от магазина сол, разтваряме я във вода, прекарваме я чрез обратна осмоза през някакъв микрофилтър който пропуска само солните атоми но не и микропластмасата, и накрая я оставяме пречистената солена вода да ѝ се изпари водата и солта да стане отново на кристали.

Хмммм. Да ти помогна. Като тръгниш нагоре в линия Русе-Букурещ, Румъния има поне 2-3 мини, но още малко на север в полска мина засол е най-голяма ...

Затуй маджарските царе по-едно време са били по и най даже и от френските и немските царе, защото до златните+сребърни мини са владеели най големите мини закаменна сол..... 

  • Потребител
Публикува
Преди 7 часа, makebulgar said:

Каменната сол трудно можем да си я доставяме, но можем морската да филтрираме. Купуваме от магазина сол, разтваряме я във вода, прекарваме я чрез обратна осмоза през някакъв микрофилтър който пропуска само солните атоми но не и микропластмасата, и накрая я оставяме пречистената солена вода да ѝ се изпари водата и солта да стане отново на кристали.

Влез в първия попаднал ти фуражен склад. Каменна сол на огромни буци, колкото щеш. 50ст килото

 

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...
×

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!