Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
On 29.09.2018 г. at 21:45, Frujin Assen said:

Още новини

1 Ердоган обвинява САЩ, че не са му предали Минбадж както са се разбрали по рано и там остават кюрдски терористи.

2 Турците евакуират населението от крайграничните села с обяснението, че създават учебни зони. 

3 Малид Муалем-външен министър на Сирия е заявил, че засега е доволен от ситуацията в Идлиб.

4 ХТШ е извършила нападение над сирийската армия близо до равнината Ал Габ, убити са четирима сирийци и са ранени петима. В отговор сирийската артилерия е обстреляла град Кабани.

5 Боевете в Сувейда продължават.

6 Боевете при Бугуз Фуркани продължават.

7 В Джейш ас Шегур е бил проведен митинг против съглашението Ердоган- Путин. Съобщава се, че част от бойците на ХТШ, Джейш ал Иза и Хорас ад Дин заедно с част от мирните жители са готови да преминат на страната на Халифата за да се противопоставят на сделката с кървавия диктатор Асад.

игил.jpg

Виждаме идлибски опозиционери с халифатски знамена. Хвала на таквизи опозиционери!

20-30 маймуни на 4-5 мотора снимани отблизо и навярно крещят алаху акбар....

В една селска кръчма ще намериш толкова запалянковци на местният 3 класен футболен отбор....🤣

• Мнения 400
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Модератор Военно дело
Публикува (edited)

ХТШ се реформира. Сега той ще има три армии във всяка от които по три бригади на териториален принцип.

1 Армия Джейш ал Абу Бакр ал Садик

Лива Бадия, Лива Идлиб, Лива Хомс

2 Армия Джейш Умар бин Ал Хаттиб

Лива Халаб, Лива Хама, Лива Шаркия

3 Армия Джейш Осман бин Афен

Лива Худуд, Лива Сахел, Лива аш Шам

Редактирано от Frujin Assen
  • Харесва ми! 1
  • Модератор Военно дело
Публикува

Продължават боевете в Ас Сафа, там сирийците имат някой скромни успехи, най големия от които е превземането на района Кабр Шейх Хусейн. Така са на 4 км от централните части Тел Ас Сафа които се явяват основната халифатска крепост.

ас сафа.jpg

• Харесва ми! 1
  • Модератор Военно дело
Публикува

МЪЛНИЯ В БГ НАУКА!!!

След многодневни кандърми ръководството на ХТШ се е съгласило с предложенията на турското разузнаване да се изтегли от демилитаризираната зона  в Идлиб и да разпусне своето "Правителство на националното спасение". Обещано им е присъствие във "Временното правителство" на умерената опозиция.

• Харесва ми! 1
  • Модератор Военно дело
Публикува

Не съм писал няколко дни едно защото нищо съществено не се е случило, второ бях зает.

1 За трети път в последната седмица кюрдите влизат в Шадж и за втори в Хаджин. Там американците постоянно бомбят, но когато спрат и кюрдите влязат халифатците контраатакуват и изтласкват кюрдите. 

2 Сирийското правителство е изразило увереност, че Турция ще успее да разоръжи опозицията в Идлиб и да изгони от там чуждестранните наемници. След което турската армия ще поеме контрола над Идлиб. Когато и това стане ще започнат конкретните преговори между Асад и Ердоган за предаването на Идлиб под сирийска власт.

3 Партизанската война в Африн продължава. Кюрдите всекидневно съобщават за убити опозиционери.

4 Съобщава се, че в ХТШ е започнало масово дезертьорство. Опозиционерите се вливат във враждебната ДТС. Започнала е поредната гражданска война между ДТС и ХТШ. ДТС се хвалят, че са убили 7 командири при засада когато отивали на съвещание, а ХТШ, че са убили няколко бойци от ДТС при бой в Хазарин.

идлиб.jpg

Предполагаема карта на демилитаризираната зона в Идлиб.

5 В Рака халифатците са се опитали да вдигнат въстание, но опита е бил осуетен от кюрдите. Те съобщават, че в него са участвали няколко десетки души. Убити са шестима, а са пренени още четирима, останалите са успели да отстъпят извън града.

6 В Ас Сафа продължават тежките боеве. Появяват се съобщения, че халифатците са изгубили надежда и се опитват поединично да избягат от района.

• Харесва ми! 1
  • Модератор Военно дело
Публикува

Новините

1 Започнала е отново войната между ХТШ и ДТС. ХТШ щурмуват град Кафр Халаб, а край Тадил е имало сражение. Това са градове близо до Алепо.

2 Ахрар аш Шам и Ислямската партия на Туркестан са отхвърлили договора Ердоган-Путин и са обявили, че няма да се изтеглят от демилитаризираната зона.

3 Опозиционерите от Ахрар аш Шаркия също са се обявили против ставащото и в северна Сирия са започнали да нападат отряди от протурската ССА.

4 В боевете при Ас Суса между кюрди и халифатци са победили халифатците, като са изтласкали кюрдите и даже са взели пленници.

5 Халифатците са атакували нефтеното поле Коноко и са успели да убият няколко кюрди и да взривят някакво оборудване.

6 Племенното арабско опълчение от Рака е нападнало кюрдски блокпост в покрайнините на града. Убити са няколко кюрди.

7 В боевете при Ас Сафа сирийците са превзели местността Ард ал Банат. Към фронта са изпратени подкрепления.

8 Бойци от Джейш ал Иза са проникнали на сирийска територия за да минират път в Латакия, но са били заловени.

9 Водят се боеве между кюрди и халифатци при Ал Багуз.

10 Руснаците са казали какво са поискали от Ердоган. Пълно разоражаване на опозицията в Идлиб, а тези които не се разоражат ще бъдат унищожени.

11 Слухове, че руснаците ще разположат в Сирия задхоризонтен радар, благодарение на който ще могат да следят всеки самолет който излита, лети и каца в твърде обширен район от Израел и Саудитска Арабия, през Турция до Иран.

12 При Азаз кюрдите са успроили засада и са убили няколко бойци от ССА.

13 Слухове, че ХТШ са превзели от Нуредин ас Зинки (част от ДТС) град Мираназ.

• Харесва ми! 2
  • Модератор Военно дело
Публикува

1 Започнало е извеждането на тежкото оръжие от демилитаризираната зона.

2 Кюрдите от Афринско са се оплакали, че опозиционерите от ССА се държат като окупатори мародерстват, като крадат всичко до което се докопат и проявяват ненужно насилие.

3 Боевете при Ал Марашида между кюрди и халифатци продължават.

4 Халифатците продължават с терористичните актове в Рака. Само за миналата седмица са взривили 12 бомби.

5 Продължават боевете при Ас Сафа

6 Халифатските спящи клетки в Идлиб започват да се събуждат и да организират атентати. Вчера в Ал Дана е взривена бомба, убит е един човек.

7 В Сирия са разгърнати С-300ПМ2, които не са експортна версия и са най модерните за момента.

• Харесва ми! 2
  • Модератор Военно дело
Публикува

1 В Шахил и Абу Хамам халифатците са извършили два големи взрива- убити са над 10 кюрди. 

2 Американците са бомбили Ал Суса.

3 Опозиционерите от Ислямска партия на Туркестан са нападнали сирийските позиции в Латакия, но са били отбити.

4 Халифатците са нападнали кюрдски конвой около Ал Шадади, убити са няколко кюрди.

5 Боевете при Ас Сафа продължават.

6 В Рака халифатците са извършили голям взрив, убити са неустановено число кюрди.

43542722_1934412999940000_6706443737368625152_n.jpg

Сухейл Хасан

• Харесва ми! 1
  • Модератор Военно дело
Публикува

1 Опозицията е обстрелвала Алепо в опит да накара сирийците да я атакуват и така да провали договора Ердоган-Путин.

2 Турците са реагирали остро на прехвърлянето на още кюрди в Минбадж и са обвинили САЩ, че провалят споразумението. 

3 Руснаците са доволни от ситуацията в Идлиб и от това, че Ердоган е успял да накара опозицията да изведе тежкото оръжие.

4 ХТШ и Ислямската партия на Туркестан са се обявили против извеждането на тежкото оръжие и са изразили недоверие към Турция.

Боевете при Ас Сафа

• Харесва ми! 1
  • Модератор Военно дело
Публикува

1 Американците извеждат ЗРК Пейтриът от Йордания

2 Израелските Ф-35 са спрени от полети по съвет от САЩ докато се разследва катастрофата в Южна Каролина.

• Харесва ми! 2
  • Модератор Военно дело
Публикува

1 При Хаджин са задържани две руски гражданки- Амина Кадирова и Халифа Саланова заедно с малолетните им деца. Смята се, че са съпруги на халифатци и са се опитали да избягат.

2 Боевете при Хаджин продължават. Халифатците пак са извършили партизанско нападение над нефтодобивните платформи, а американската авиация ги е бомбила.

3 В битка при Бахра халифатците са убили над 10 кюрди.

4 Ердоган е заплашил САЩ, че ще нападне Минбадж със или без договорка.

5 Двама американски войници са били убити, а трима ранени при терористичен акт в Рака.

6 Американската армия е бомбила Хаджин със забранения бял фосфор.

7 Слухове, че халифатците са атакували бежански лагер в провинция Деир Зор и са взели в плен над 100 мирни жители.

• Харесва ми! 2
  • Модератор Военно дело
Публикува

1 След пристигането на подкрепление сирийците са подновили настъплението си в Ас Сафа.

2 ХТШ са приели да спазват договорката между Ердоган и Путин. А после пак са отказали-цирк.

3 Гражданската война между ХТШ и ДТС в Идлиб продължава, имало е боеве при град Джабал Туркмен- победили са ХТШ.

4 Халифатците се хвалят, „е при две атаки над Шефах са убили над 30 кюрди.

• Харесва ми! 1
  • Модератор Военно дело
Публикува

Пиша по рядко в темата, тъй като не се случва нищо по особено, а не виждам смисъл всеки ден да пиша едни и същи неща за партизанските войни в Сирия, които за момента не променят нищо.

1 Халифатците са подпалили помпени станции в нефтените полета Омар. 

2 Кюрдите са признали, че имат трудности във войната с Халифата.

3 ХТШ отново са отказали да напускат демилитаризираната зона в Идлиб

4 Сирийците прехвърлят големи сили в Ас Сафа.

5 Халифатците са организирали две големи контраатаки над кюрдите в Деир Зор

6 Руснаците са се съгласили да дадат отсрочка на Ердоган да кандардисва ХТШ.

7 Боевете в Сувейда

8 Продължава гражданската война в Идлиб

9 Продължава партизанската война на халифатците против кюрдите

10 Продължава партизанската война на кюрдите против турците в Африн

11 Сухейл Хасан е пристигнал в Абу Духур, слухове, че скоро сирийците ще нападнат ХТШ която отказва да се изтегли от демилитаризираната зона.

• Харесва ми! 1
  • Модератор Военно дело
Публикува

Попадна ми сериозна информация. Според нея Турция сериозно се укрепява в Сирия. На жителите се раздават турски лични документи, пусната е обръщение турската лира, турците формират сили за безопасност от свои привърженици. По всичко изглежда, че турците имат намерение дълго да стоят в Сирия, а според някой опасения и завинаги.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Едва ли някой се е съмнявал къде ще се окаже сирийския дивизион С-300, но вече потвърдено и от сателитните снимки.
https://twitter.com/imagesatint/status/1055164949952106496

ПС: Засега са 4 ПУ, както и каза Шойгу - първо са били в Хмеймим, докато е вървяло оборудването на въпросната позиция. Транспортирани са (от Хмеймим) миналата седмица.

• Модератор Военно дело
Публикува

Така.

Не пиша по темата, тъй като няма и какво да се пише. Кучето си лае керванът си върви. Всички партизански войни - на Халифата против кюрдите, на кюрдите против турците си продължават без значителни изменения. Турците продължават да кандардисват ХТШ да се махне, но те не се махат. Продължава гражданската война в Идлиб между опозиционерите. Ердоган засега се проваля, но Путин си мълчи, сирийците току прехвърлят войски и се готвят да нападнат, но не нападат. Боевете в Ас Сафа продължават, халифатците там продължават да се държат.

• Харесва ми! 1
  • Модератор Военно дело
Публикува

Отново няма някакви особени новини, но все пак.

Най новото е, че при започналите пясъчни бури в Сирия халифатците започнаха офанзива против кюрдите и ги изтласкаха от районите до иракската граница.

халифат.jpg

Ердоган отново е обявил, че има намерение да окупира всички кюрдски райони на Сирия, тъй като там има терористи.

• Модератор Военно дело
Публикува

Още новини.

1 На турската граница са забелязани американски военни. Смята се, че Ердоган няма да посмее да заповяда нападение при което могат да пострадат американци. 

2 Съобщава се, че халифатците са убили чуждестранни съветници при настъплението си. Смята се, че са американци и/или французи. 

3 Американците са започнали масирани бомбардировки над халифатските райони.

• Модератор Военно дело
Публикува

Новините.

1 ДТС са превзели от ХТШ град Кафр Хамра, в хода на боевете е убит високопоставен конандир от ХТШ.

2 В Хасака и Рака се усилва партизанската война на арабите против кюрдите. 

3 Тежки боеве между ДТС и ХТШ при град Дараат Изза.

4 Съобщения, че халифатците готвят голяма офанзива против кюрдите. Халифатци са забелязани при солите полета Малах.

халифат1.jpg

Отбелязал съм ви на картата Малах, където са забелязани халифатци.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!