Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Администратор
Публикува

В Южна Сирия беше открито тялото на войник от проправителствена милиция, обвинен, че е участвал в масово убийство на цивилни в района. 

Той е бил отвлечен преди четири дни от бунтовници в Хирбат Газала.

Войникът е участвал заедно с брат си в клането на над 80 цивилни в Карфа.

Във видеоклип, публикуван онлайн, признава престъпленията си преди екзекуцията си. Тялото му е изхвърлено на международната магистрала в Дараа.

---------

Бунтовници са атакували в град Дараа командира на милиция, работеща за 4-та дивизия, командвана от Махер Асад, брат на президента Башар Асад. 

Командирът е убит на място заедно с още един войник от същата милиция.

https://t.me/drmjournal/8729

• Харесва ми! 1
  • 4 месеца по късно...
  • Мнения 449
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Глобален Модератор
Публикува

В последните 72 часа настъпиха драматични промени във войната в Сирия.Изглеждащия замразен конфликт избухна с пълна сила .Внезапно настъпление на опозицията завари правителствената армия тотално неподготвена.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

https://news.bg/int-politics/buntovnitsi-postaviha-pod-svoy-kontrol-golyama-chast-ot-grad-alepo.html

Алепо е на практика превзет от опозицията.Град по-голям от София падна за по малко от 72 часа.

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува (edited)

Доста на юг са се придвижили

И кюрдите най-вероятно ще се впуснат скоро.

Ако запазят този темп на придвижване до седмица ще са.пред Хомс

Редактирано от vandu
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 4 минути, vandu said:

Доста на юг са се придвижили

И кюрдите най-вероятно ще се впуснат скоро.

Ако запазят този темп на придвижване до седмица ще са.пред Хомс

Сега асадистите твърдят,че отстъплението е тактическо и истинските битки още не са започнали.Ще видим.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 32 минути, resavsky said:

Сега асадистите твърдят,че отстъплението е тактическо и истинските битки още не са започнали.Ще видим.

Чакат армагенон генералът, Сергей Суворкин, да дойде и разбомби до руини и останалата част на Алепо.....

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 12 минути, Skubi said:

Чакат армагенон генералът, Сергей Суворкин, да дойде и разбомби до руини и останалата част на Алепо.....

https://syria.liveuamap.com/en/2024/30-november-11-proassad-forces-have-began-air-strikes-on

Разбомбването май започна.

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикува

Една интересна статия, която прави обзор на всичко до момента:

https://webcafe.bg/index.php/svyat/voynata-v-siriya-se-sabudi-kakvo-znaem-do-momenta.html

Аз следя Телеграм канала на De Re Militari - https://t.me/drmjournal Тук има доста информация, кратко и ясно какво се случва в момента.

И информация от последните часове:

Започнала е бунтовническа атака върху военното летище Куейрес. 

Куейрес е една от най-важните бази за руските и сирийски ВВС операции в Северна и Северозападна Сирия. 

https://t.me/drmjournal/10590

-----

Бунтовническите сили са завзели почти напълно южен и източен Идлиб. 

📍 Под бунтовнически контрол са: Абу Духур, Маарат ан Нуман, Кафр Нубл и Хан Шейхун. 

Градовете са завзети без особена съпротива, въпреки че преди час силите на правителството бяха изпратени от Морек в очакване на изграждане на нова отбранителна линия около този район.

https://t.me/drmjournal/10589

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 6 минути, Р. Теодосиев said:

Една интересна статия, която прави обзор на всичко до момента:

https://webcafe.bg/index.php/svyat/voynata-v-siriya-se-sabudi-kakvo-znaem-do-momenta.html

Аз следя Телеграм канала на De Re Militari - https://t.me/drmjournal Тук има доста информация, кратко и ясно какво се случва в момента.

И информация от последните часове:

Започнала е бунтовническа атака върху военното летище Куейрес. 

Куейрес е една от най-важните бази за руските и сирийски ВВС операции в Северна и Северозападна Сирия. 

https://t.me/drmjournal/10590

-----

Бунтовническите сили са завзели почти напълно южен и източен Идлиб. 

📍 Под бунтовнически контрол са: Абу Духур, Маарат ан Нуман, Кафр Нубл и Хан Шейхун. 

Градовете са завзети без особена съпротива, въпреки че преди час силите на правителството бяха изпратени от Морек в очакване на изграждане на нова отбранителна линия около този район.

https://t.me/drmjournal/10589

Армията на Асад просто рухна.Най интересното е,че в Техеран считат,че атаката на джихадисттите се ръководи от израелски офицери .

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикува

Чета различни неща, че Израел и Турция координирано са предприели тази офанзива.

- Според съобщенията руските военни се изтеглят от всички свои бази в провинциите Алепо, Хама и Дейр ез-Зор, и се отправят към Хмеймим на крайбрежието.

- Съобщава се, че големи конвои на правителствените сили се изтеглят от центъра на Хама към Хомс. 

- Множество сирийски и турски източници съобщават, че Хама може да падне в близкото денонощие.

Източник: https://t.me/drmjournal

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 20 минути, Р. Теодосиев said:

Чета различни неща, че Израел и Турция координирано са предприели тази офанзива.

Не случайно тази атака започна няколко дни след примирието между Израел и Хизбула.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

Няма ли вариант нормалните държави да се разберат и подкрепят Асад срещу гарантиране на неговото оттегляне веднага след това и избори след изчистване на всички тези милиции и групировки + гарантиране, че Сирия ще остане светска държава а всякакви религиозни ненормалници ще бъдат държани на къса каишка. 

Баси тъпата политика толкова ли запада+Русия и Турция не могат да свършат това. 

• Неясен 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 4 минути, Димитър Йорданов said:

Няма ли вариант нормалните държави да се разберат и подкрепят Асад срещу гарантиране на неговото оттегляне веднага след това и избори след изчистване на всички тези милиции и групировки + гарантиране, че Сирия ще остане светска държава а всякакви религиозни ненормалници ще бъдат държани на къса каишка. 

Прекалено романатично ми звучи.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 18 минути, Димитър Йорданов said:

Ако беше някой младеж на около 10 години би бил логичен този подход.....Но от мъж в зряла половъ възраст  и и отвърден светоглед малко странно ми звучи....Не знам майтап, ракия или друго влияе на такива предложения....🤣😂🤣

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 19 минути, Skubi said:

Ако беше някой младеж на около 10 години би бил логичен този подход.....Но от мъж в зряла половъ възраст  и и отвърден светоглед малко странно ми звучи....Не знам майтап, ракия или друго влияе на такива предложения....🤣😂🤣

Просто ми е писнало от тъпа политика и всякакви религиозни милиции в този район. Западните държави, Израел, Русия - никой от тях няма интерес държавите там да се управляват от религиозни фанатици и коне с капаци. Имат интерес да има светски държави и нормално живеещи хора там за да не бягат със стотици хиляди към Европа, Русия или другаде. Светски държави с уредени закони и правила е най-добре. Ако цената за изчистването на всички тези групировки е да подкрепят Асад, а той да се оттегли веднага след тяхното унищожаване и да се проведат нормални избори за мен това е добре. Лошото е, че ако продължи войната с пълна сила там стотици хиляди ще тръгнат отново към Европа. А ако спечелят тия групировки е много вероятно да се появи поредната управлявана от религията държава, а никой с акъла си няма интерес от това. 

Редактирано от Димитър Йорданов
  • Потребител
Публикува
Преди 55 минути, Димитър Йорданов said:

Колкото в България след '89 се разчистиха.

• Потребител
Публикува
Преди 19 минути, Димитър Йорданов said:

Лошото е, че ако продължи войната с пълна сила там стотици хиляди ще тръгнат отново към Европа. А ако спечелят тия групировки е много вероятно да се появи поредната управлявана от религията държава, а никой с акъла си няма интерес от това. 

Погледни само колоко са заинтересовани да дестабилизират Европа и ЕС....Ако погледниш турците, колоко е останало от наследството на Ататюрк, Иран, Пакистан, Афгатистан, йеменр Сомалия....И не дей забравя на всякъде където може да има, стане суматоха, безглавие, срещу демокрацията, либерализма, РУСНАЦИТЕ са там. Помагат на автокрациите, диктаторите, консервативите по цял свят.

За какво говорим. Виждай, не само гледай.:az:

• Потребител
Публикува (edited)

Руският Z-канал Рибар с оценка на ситуацията в Сирия:

• Сирия отново е в пламъци и всяко възстановяване може да бъде забравено за неопределен период от време. И всички страни наблизо ще пострадат от огъня в Сирия - Ливан, Ирак, Иран, Турция.
  • Русия ще загуби статута си в тази страна, която просто престава да съществува пред очите ни. Това е сериозен удар по репутацията на Руската федерация, въпреки че основната вина е на сирийското ръководство и системните проблеми на държавността.
  • Иран и „оста на съпротивата“ ще загубят своя потенциал, който вече беше силно отслабен заради войната в Ивицата Газа и операцията на Израел в Ливан.
  • През следващите седмици, може би дори дни, терористите от ИДИЛ и "умерената" опозиция ("Рибар" директно нарича тази опозиция "екстремисти", визирайки ХШТ) също ще се присъединят към "празника на хаоса", който ще потопи страната в катастрофа, която не се е случвала в минали години.
  • Масово изселване на населението. Като се има предвид колко бързо напредват бойците, скоростта на бягството на цивилни ще се ускори, предрича "Рибар" и добавя, че ще има нови вълни от бежанци от Сирия: "Къде ще бягат? Първо ще се втурнат към близки страни като Ливан, Йордания, Турция, но това ще е само временна точка, тъй като там няма стабилност, за която мечтаят".
  • Крайната дестинация, разбира се, ще бъде Европа. Първа в този списък ще бъде Италия. Смешно съвпадение е завръщането на италианския посланик в Дамаск за решаване на проблема с миграцията в навечерието на събитията в Алепо. Следващи по ред ще са Гърция, Румъния, Франция, Германия и т.н.

Постингът на Рибар завършва с пожелателния извод, че от цялата дандания Европа само ще страда:

Тази ситуация допълнително ще засегне тежкото положение на Европа като част от нейното целенасочено унищожение. Сривът на икономиката и индустриалния комплекс, прекъсването на газопроводи и подводни кабели, съчетани с некомпетентни власти - а сега и нова вълна от мигранти.

Случи се така, че Близкият изток е бил буре с барут от хиляди години. Ако си спомняте, никога не е имало мир в Близкия изток. Е, Европа я очаква изключително тъжно развитие на ситуацията, тъй като след това, което се случва в Сирия, Европа я очаква катастрофа.

https://t.me/rybar/65888

Редактирано от gmladenov
  • Потребител
Публикува
Преди 6 часа, Димитър Йорданов said:

да има светски държави и нормално живеещи хора

Че то именно светските държави причиниха неизмеримо повече кървища в сравнение с религиозните. Либия,Ирак на Саддам...

Преди 6 часа, Димитър Йорданов said:

стотици хиляди ще тръгнат отново към Европа. А

В България само две хиляди (2000) араби получиха разрешение за постоянно пребиваване. И около 15 000 минаха транзит през нашата страна на път за Западна Европа. И не,арабите не са виновни,че налазиха Запада,а "либералните" политици като Меркел,които ги поканиха...

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Появи се информация, че в Дамаск, Сирия, се извършва опит за преврат срещу Асад. Сирийски медии съобщават за стрелба в столицата пред президентския дворец.

Местната телевизия прекъсва излъчването си, а медиите, лоялни към режима на Асад, пишат за опит за държавен преврат.

(П.С. Твърди се, че това са престрелки между сирийските части, разрешаващи някакъв вътрешен техен си проблем?)

-------

Израел и САЩ провеждат консултации в очакване на падането на правителството на Башар Асад - Israel Channel 12

------

Силите на Hayat Tahrir al-Sham са достигнали Хама и изминаха около 60 км без съпротива - сирийската армия продължава да отстъпва. Съобщава се, че правителствени войски също се струпват там. Вероятно там ще е сериозното сражение, което се размина при Алепо.

Редактирано от scaner
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, scaner said:

Появи се информация, че в Дамаск, Сирия, се извършва опит за преврат срещу Асад. Сирийски медии съобщават за стрелба в столицата пред президентския дворец.

Местната телевизия прекъсва излъчването си, а медиите, лоялни към режима на Асад, пишат за опит за държавен преврат.

(П.С. Твърди се, че това са престрелки между сирийските части, разрешаващи някакъв вътрешен техен си проблем?)

-------

Израел и САЩ провеждат консултации в очакване на падането на правителството на Башар Асад - Israel Channel 12

------

Силите на Hayat Tahrir al-Sham са достигнали Хама и изминаха около 60 км без съпротива - сирийската армия продължава да отстъпва. Съобщава се, че правителствени войски също се струпват там. Вероятно там ще е сериозното сражение, което се размина при Алепо.

Възниква въпросът, че какво ще стане с руската военноморска база. Това е главната стратегическа точка на руснаците, да контролират средиземно море и нефтените полета за които се води спор към чие государство да принадлежат.....

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 12 часа, gmladenov said:

Случи се така, че Близкият изток е бил буре с барут от хиляди години. Ако си спомняте, никога не е имало мир в Близкия изток. Е, Европа я очаква изключително тъжно развитие на ситуацията, тъй като след това, което се случва в Сирия, Европа я очаква катастрофа.

Не се е случило. Винаги е било. От както има писана история, даже и от преди...Тук винаги е кипяло. Не случайно и трите най-големи религии вярващи в един Бог са се излюпили от тук....

• Глобален Модератор
Публикува

Твърди се,че до края на деня / най късно утре/ ще започне контраатаката на правителстмената армия.Въобще ситуацията е крайно любопитна и дори засенчи събитията от Украйна.

• Харесва ми! 3
  • Администратор
Публикува

Кадри от вътрешността на базата Куейрес: https://t.me/drmjournal/10648

По информация на източници на ДРМ, бунтовническите сили смятат да отправят искане към Украйна за съвети относно ВВС.

Припомняме също, че в редиците на бунтовническите сили има дезертирали пилоти от сирийските ВВС.

https://t.me/drmjournal/10648

--------

Военното командване на Сирийската национална армия (СНА) съобщава за превземането на селищата Ал Маликия, Шауарха, Ал Джауз и Тат Мараш в провинция Алепо след сблъсъци със силите на про-кюрдския алианс Сирийски демократични сили. 

Силите на СНА продължават да напредват към Тал Рифат.

https://t.me/drmjournal/10649

-----

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!