Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Jonathan Schwartz's research in the documentary Turned Out: Sexual Assault Behind Bars found that "in male prison populations where entitlement to (anal and oral) penetration (or perhaps possessing a 'wife') is the ultimate symbol of domination - part of the symbolic economy of an all-male, hyper-masculinist environment.

Изследванията на Джонатан Шварц : Оказа се: сексуалното нападение зад решетките установи, че „в мъжките затворнически групи, където правото на (анално и орално) проникване (или може би притежаване на„ съпруга “) е най-важният символ на господството - част от символичната икономика на една мъжка, хипермаскулистична среда.

• Потребител
Публикува (edited)

Обобщение на съжденията до сега:🧠

1.    Сексът е самоцел за човека, задоволяваща хормоналното напрежение на тялото му и вече осъзната- като цел за продължаване на рода.
2.    Използването на секса като средство за постигане на други цели освен удовлетворяване на нагона и продължаване на рода е непълноценно и нетрайно.
3.    Женската, отдала се на мъжкия получава предимството да не бъде физически насилвана. Петелът не кълве кокошки, които сами клякат. В половото насилие при животните има оплодотворяващ момент, но при другите страсти у човека, а и имайки предвид контрацептивите, налагането на лични страсти не носи социални ползи.
4.    Индивидуалните страсти, разглеждани общо могат да съдържат обществено полезна съставка редом с обществено разрушителната. Социално положителният момент ( като вектор и сума от вектори) определя значението й.
5.    Сексът като средство е ползван и като унижение на другия за подчертаване на статусна разлика, позволяването на сексуален акт е признаване на доминиране, независимо от пола на унижения. В някои среди сексуалният акт е най-важният символ на господството.
6.    Владетели, издигнали се чрез сближаване с императриците, биват безсрамни, безогледни, алчни. Неморални във всичко.
7.    Цялостният процес до половия акт има и игрова съставна. Понякога играта, достигането до акт е по- атрактивна от самия акт. В този случай не точно потребността от секса е основна, а потребността от игра, преследване, съблазняване.
8.    Спазването на групови норми при сексуалния акт понякога бива афиширано, което е потребно за приемане в група и е своеобразна инициация.
9.    "Отдаването" и съобразяването със страстта на доминанта е дало възможност да се създаде група с най- просто разпределение на ролите- мъжка и женска.
10.    Използването на сексуалните контакти е било и е популярен  начин за постигане на други цели. От психологическа гледна точка е успешен адаптивен механизъм за постигане на целите. От социално- психологическа, сексуална връзка с лице от желана група, дава възможност за преодоляване на групови бариери и приемане.
11.    Проблемът за "сексът като средство" е част от проблема за личните страсти в социума. Страстта към секс, пари, власт, имоти, биват осъждани, защото нарушават съществуващата в някакъв относителен ред и стабилност система. Смята се за нечестен и не според приетия ред- постигат се цели без социално приемливи способности и съответен труд и усилия. Поражда проституция, разврат.
12.    Отделянето на моралната гледна точка, която е осъдителна от психологическата  и социално- психологическата, които са позитивни, отразява реално противоречие в индивидуалната и групова оценка на явлението „сексът като средство”.

Редактирано от Втори след княза
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 2 часа, Doris said:

Ха-ха, тъпотии на квадрат...Правите ли изобщо разлика между човек и кокошка? 😄😄

Предлагам ви чудесната възможност, ако темата ви интересува да изложите сериозно мнение. Част от критиката е ползотворното обратно мнение, което поощрявам.

• Потребител
Публикува
Преди 8 часа, Втори след княза said:

8.    Спазването на групови норми при сексуалния акт понякога бива афиширано, което е потребно за приемане в група и е своеобразна инициация.

Това съждение се отнася за много тесни групи и е силно оспоримо. Приемам го като частен случай.

• Потребител
Публикува

Помислих си за смисъла на "сексът като средство" за снемане на напрежение, натрупано в живота. То е реалистична и практикувана техника, но отговаря на определението, че е непълно- който прави секс за да снеме външно напрежение, нито снема външното напрежение пълноценно, нито прави секс пълноценно.

Публикува
Преди 56 минути, Втори след княза said:

Помислих си за смисъла на "сексът като средство" за снемане на напрежение, натрупано в живота. То е реалистична и практикувана техника, но отговаря на определението, че е непълно- който прави секс за да снеме външно напрежение, нито снема външното напрежение пълноценно, нито прави секс пълноценно.

Като донякъде запознат с човешкото тяло , практикувам секс редовно  < за здраве> При мъжа е важно да го прави.

• Потребител
Публикува
Преди 6 минути, laplandetza said:

Като донякъде запознат с човешкото тяло , практикувам секс редовно  < за здраве> При мъжа е важно да го прави.

При жената- също. Секс с кеф и заради самия секс си е част от здравия живот.

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, laplandetza said:

Различно е, жените също, при мъжете е с по голяма полза.

Рекъл Вуте. Ако требе да опраим жената, па не можем, съседо че извикам. Само мир да е.

Знае шопа му с шоп, че семейният мир се донагласява с онова средство. В "оправяне" има нещо мъдро. Нещо се е разцентровало, криво върви, вдига шум, "требе да се оправи". 😃

• Потребител
Публикува (edited)
On 15.01.2019 г. at 6:59, Doris said:

Ха-ха, тъпотии на квадрат...Правите ли изобщо разлика между човек и кокошка? 😄😄

Почувствах се обиден от това да оценят темата ми като "глупости на квадрат". Коректно помолих за обяснение. Като не се появи такова, помислих си дали е проява на глупост?

Не ще да е. Във физиката, например, движението се изразява абстрахирано от вида на обекта- там не правят изобщо разлика между човек и кокошка, а го изразяват чрез движението на точка. Значи Doris злонамерено оскърбява и се държи просташки по отношение на темата.

Това да влезеш в някоя тема, да се изплюеш и да не се обърнеш на виковете на стопанина "Хей, хей, ЗАЩО?" си е направо оскърбителна постъпка.

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, Втори след княза said:

Това да влезеш в някоя тема, да се изплюеш и да не се обърнеш на виковете на стопанина "Хей, хей, ЗАЩО?" си е направо оскърбителна постъпка.

Така е, но не им обръщай внимание и не се коси! "Гълъбици сър!"  Ако всеки тук им обръщаше "особено" внимание, до сега за мен и теб щеше да има безмилостна дискриминация-наказания от власт имащите, заради несъгласието ни с "правилните и научни доводи", подкрепени с линкове на английски! А ти доста подробно си обяснил значението на секса като средство за издигане в йерархията-кариерното развитие на единият от половете, не притежаващ друго конкурентно качество, освен предлагането на секс! Те за това не им остава нищо друго, освен да реагират по този начин!

• Потребител
Публикува
On 13.01.2019 г. at 23:27, Втори след княза said:

Мата Хари. Името е достатъчно.

Харви Уейнстейн. Ако обвиненията в съда паднат, остава въпросът кой кому е натрапвал секс. Ще се измъкне ли старият козел или наистина актрисите са му се бутали сами в ръцете?

По вероятно е второто, за да се издигнат и да станат известни. Днес вече като се сбръчкаха и никой не ги брои вече за нищо, измислиха Ме Тоо, та отново да са в центъра под светлините на прожекторите!

• Потребител
Публикува
On 14.01.2019 г. at 10:33, Втори след княза said:

Кратко обобщение: Използването на сексуалните контакти е било и е популярен  начин за постигане на други цели. От психологическа гледна точка е успешен адаптивен механизъм за постигане на целите. От социално- психологическа дава възможност за преодоляване на групови бариери и приемане от високо статусна група. От морална гледна точка е укорим, доколкото се смята за нечестен и не според приетия ред- постигането на целите не е чрез социално приемливи способности и съответен труд и усилия

То това го знаят всички, дори и тези, които не са чели дебели книги. От както е възникнало човечеството, най-древната професия просперира и до днес. И освен като професия такъв труд полагат точно тези които нямат други способности, за да постигнат набелязаните от тях цели!

• Потребител
Публикува

Съдия:

-Разкажете госпожо как стана насилието!

-Ами то така беше, че този мързавец ме притисна до едно дърво в паркът и ей така, права ме изнасили.....

-Но, госпожо! Как? Вие сте близо 1.80 м висока а подсъдимият едва е 1.50м.

-Ами то така беше, че той се качи върху един пън, аз пък приклекнах малко и така ме изнасили......Честно Ви казвам....

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 22 часа, herkules said:

То това го знаят всички, дори и тези, които не са чели дебели книги. От както е възникнало човечеството, най-древната професия просперира и до днес. И освен като професия такъв труд полагат точно тези които нямат други способности, за да постигнат набелязаните от тях цели!

Винаги когато има интимна връзка между хора с различни възраст и статус (положение, власт, пари, връзки), подозирам, че сексът е средство. Единият дава статус, а получава друго (възможно дори да добави статус, пък може и наслада), другият дава д..., пък добива възможност за статус, доколкото позволява сделката. :)

Цитирай

Въпреки твърденията, че Хю Хефнър не е оставил нищо на съпругата си Кристъл Харис след смъртта си, младата вдовица ще получи луксозно жилище за 7 милионна долара в Холивуд, както и сумата от 5 милиона долара според предбрачното им споразумение. Това пише вестник "Дейли мейл".

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/stsena/palavata-vdovitsa-na-khyu-khefnr-udari-koravoto-prilapa_news547833.html

Непосредственият секс е между млади, здрави, които създават семейство и имат деца. Никой не го прави с дядо или баба по любов.

И това го знаем от практичен разум, без дебели книги :).

• Потребител
Публикува
1 hour ago, Doris said:

Темата е тъпотия, и да ви обяснявам, няма да ме разберете.

Превърнахте форума в бунище на сексистки комплекси.

Обяснението бе нужно на читателите. Отговорът ви е една голяма дупка в кашкавала. Не сте чела внимателно примерите в които отразявам византийски царе и балзакови герои. Пълна сте с предубеждения. Не защитихте изобщо защо физиката може да игнорира разликата между човек и кокошка, а други науки да не могат да се абстрахират от различиета съобразно изследванията си.

Няма лошо- и от нищото има полза Вж. Дж. Родари.

Цитирай

Имало някога едно човече от нищо. Имало нос от нищо, уста от нищо, дрехи от нищо и винаги се обувало в нищо. Тръгнало на път по едно шосе от нищо, което не водело никъде. Срещнало една мишка от нищо и я попитало:

— Не се ли страхуваш от котката?

— Не, разбира се — отговорила мишката от нищо. — В тази страна от нищо има само котки от нищо, които имат мустаци от нищо и нокти от нищо. Освен това аз уважавам кашкавала. Ям само дупките. Нямат никакъв вкус, но са много сладки.

— Главата ме заболя — казало човечето от нищо.

— Това е глава от нищо: даже и да я удариш в стената, няма да те заболи.

Човечето от нищо искало да опита, потърсило стена, за да си блъсне главата, но стената била от нищо и тъй като се било засилило — паднало от другата страна. И от другата страна нямало съвсем нищо. Човечето от нищо така било уморено от всичкото това нищо, че заспало. И докато спяло, сънувало, че е човече от нищо и вървяло по един път от нищо и срещнало една мишка от нищо и започнало и то да яде дупки от кашкавал и излязло, че мишката имала право: просто нямали никакъв вкус.

Моля да не увеличавате спама с присъствието си извън темите в които имате образование.

• Потребител
Публикува
On 24.01.2019 г. at 12:51, Doris said:

Темата е тъпотия, и да ви обяснявам, няма да ме разберете.

Е, ние от плебса не можем да  те разберем, щото не владеем перфектно като теб английски, а линковете ти на английски от "научни" сайтове и списания са "най-достоверни", но отлично разбираме какво целиш! Успя да накараш админите да изтрият вече една тема на автора, и сега целта ти е отново същата! Дали тази тема е тъпотия или не е, мисля че, не трябва да решаваш ти! Аз пък я намирам за доста актуална и интересна. Не разполагам с време за да я коментирам обстойно, но не искам пак да я изтрият като предишната.

Цитирай

Превърнахте форума в бунище на сексистки комплекси.

Я да видим сега колко раздела има този форум и колко различни теми има публикувани? Струва ми се, че тази тема и други подобни не са целият Форум - Наука, а една микроскопична част от него! И, какво ще рече "сексистки комплекси" защото бунище го знаем какво е, колкото и да ни мислиш за ниско-интелигентни. Темата за интимността като средство включва и секса. Та, сексист сигурно ще да е мъж обичащ много секса!?! А, комплекси, предразсъдъци, мачизъм шовинизъм и прочее, са си феминистични прийоми, с които се манипулира обществото и власт имащите. Трябва ли аз да смятам, че форумът се е превърнал във феминистична собственост, където женските недостатъци трябва да се скриват, и да се измислят несъществуващи по-високи женски постижения от мъжките, като принос за човечеството?

• Потребител
Публикува

herkules, а случвало ли ти се е секс, като средство за сдобряване? На мен ми е доста чудно. За да има секс, жената изтъква, че трябва да е предразположена, ухажвана, в хубава обстановка.

Сексът за сдобряване именно с това е абсурден. Преди това са се ругали, крещели са, обстановката не е била никак хубава, а думите никак мили. Как така се получава, че жената се съгласява на секс при тези условия? Много ми е чудно, макар че съм го преживявал. Допускам, че мъжът дава някакви признаци на напускане - "Нетърпимо е!Напускам!" и жената се уплашва и прави нещо за да бъде пожелаена. Може да има фалш от негова страна- уж напуска, ама остава. Ама сигурно има фалш и от нейна старана. Уж той е ужасен ... (да не изброявам), но сексът си е нещо семейнообразуващо. Друго си е "говедото да бъде вързано за сливата, че да не бега" както казва шопът.

• Потребител
Публикува
Преди 3 часа, herkules said:

Аз пък я намирам за доста актуална и интересна.

Действително, колко интересни случки има във всекидневието.

Дойде ми на ум, как стари ергени с жилища биват прилъгвани и след една вечер в дамска компания им прибират жилищата. Как съпрузи и съпруги ползват изневярата като средство да натрият носа на другия и си съсипват сами живота- удавен в кавги и мръсни номера. Как най- неудобните за казване молби се казват след секс, та да минат по- успешно и как необичайни техники се използват по конкретен повод- за демонстрация на нещо си и за постигане на нещо си, вместо обикновения детераждащ секс.

Много, много неща можеха да се разкажат от зрели и непредубедени хора, но де такива?

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 17 часа, Втори след княза said:

herkules, а случвало ли ти се е секс, като средство за сдобряване? На мен ми е доста чудно. За да има секс, жената изтъква, че трябва да е предразположена, ухажвана, в хубава обстановка.

Ти не я гледай какво казва жената. Тя едно казва, а за друго мисли. При мен се беше случило още преди да се оженя. Разсърдих и се фиктивно, защото не дойде с мен  на един рожден ден на приятел. В същност дори се зарадвах за това че не дойде, а беше обещала. Майка и получила някакво обриване, яла развалена храна в някакво заведение, и моята отишла да я види без да ми се обади. То не бяха после извинения, не беше чудо, едва се сдържах да не се разсмея. Казах и, че ще я изпъдя и сексът дойде като по поръчка без да съм го поръчвал. Така стават някои сдобрявания, а моята жена аз си я разпечатах. Много ме харесала преди да се запознаем, но не смеела да ми каже.  Запознаха ни в една дискотека нейна приятелка и мой приятел, като след това се ометоха, дисководещият ни покани на танц, а аз щях да припадна от притеснение. Беше най-красивото момиче! След това нещата се наредиха последователно, оженихме се след 9 месеца. Първото ни дете падна, но след това  дойдоха щерките през три години. Нямам късмет на момче и това си е, а много исках да имам син! Я виж тук този случай! Е, аз държа много на щерките си и се старая нищо да не им липсва, но това момче от клипа на Карбовски го разбирам!!!

Сексът е физиологична нужда и за двата пола, и е средство използвано предимно от жените, за постигане на цели, които без мъж не могат да постигнат, нищо че имат претенции за можещи и независими от мъжете. В същност са си дори много зависими, а една жена без мъж е нищо, каквито и привилегии да им предоставя феминизмът. 

Редактирано от herkules
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, herkules said:

........... Разсърдих и се фиктивно, защото не дойде с мен  на един рожден ден на приятел. В същност дори се зарадвах за това че не дойде, а беше обещала. Майка и получила някакво обриване, яла развалена храна в някакво заведение, и моята отишла да я види без да ми се обади. Хммм, хммммм, бих пратил куриер с цветя на майката за здраве....

Много ме харесала преди да се запознаем, но не смеела да ми каже.  Туй то. Тогава кой-кого ловува? Споко си плуваш сводоно в басейнът на удоволстнията на младешкият живот а през това верме от трибуната някоя се е прицелила и Ти е дигнала мерникът......Хихихихихи

Сексът е физиологична нужда и за двата пола, и е средство използвано предимно от жените, Хмммм, хмммм това след раждане на 1-2-3 деца рязко намалява и то при жените.

за постигане на цели, които без мъж не могат да постигнат, Хммм, хмммм сега е вече модерно да изпъдят търтеят от жилището и да го дерът докато е жив... 

СМСМ😎

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 24 минути, Skubi said:

това след раждане на 1-2-3 деца рязко намалява и то при жените.

Потвърждение тук и тук.

Това ме навежда на мисълта, че след раждане и в менопауза трябва да сме внимателни, да не очакваме кой- знае каква взаимност.

Мисля си обаче и за един друг аспект- в някои моменти и отказът от интимност може да стане средство. "Няма да ти дам, докато ..." У Аристофан Лизистрата ще спре Пелопонеската война като жените от елинския свят спрат временно сношенията. (За заместител- момчета и ръкополагане ;) авторът не споменава, явно в неговата култура е неестествено) 

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!