Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)

От известно време насам забелязвам отдръпване на венците си и подуване на места. При посещенията ми при зъболекаря той не ми е казвал никога, че имам пародонтално заболяване, но аз виждам, че го има и започнах да чета материали в интернет по тази тема.
В много от статиите и коментарите по форуми хората пишат, че пародонтозата не се лекува, докато в други източници чета, че има лечение за тази болест.

Обръщам се към хората, които страдат от нея и които са се лекували - имаше ли резултат от лечението и какъв е бил той?

Редактирано от ISTORIK
  • Потребител
Публикува
Преди 23 минути, siyana_power said:

От известно време насам забелязвам отдръпване на венците си и подуване на места. При посещенията ми при зъболекаря той не ми е казвал никога, че имам пародонтално заболяване, но аз виждам, че го има и започнах да чета материали в интернет по тази тема.
В много от статиите и коментарите по форуми хората пишат, че пародонтозата не се лекува, докато в други източници чета, че има лечение за тази болест.

Обръщам се към хората, които страдат от нея и които са се лекували - имаше ли резултат лечението и какъв е бил той?

Първият шок е когато един здрав зъб почне да се клати /съвсем не боли/ и при едно по силно хапване например в твърд суджук изведнъж се преобърне от място си......

Има вече зъболекари които само това се занимават. 

Работата е следваща.

Пълна блокада с инжекции в горните и долните венци. След това тикат венците чак до корените на зъбите и с ултразвук и други препарати изчистват всичкият камък и други отпадъци по зъбите. Képtalálat a következÅre: âfogkoeltavolitasâСлед това с подходящи лекарства мажат Képtalálat a következÅre: âfogkoeltavolitasâзъбите и връщат венците на място и ги зашиват между зъбите. След Х време свалят конците и мажат венците с лекарста. Това още повтарят 1, 2 пъти и готово.

Препоръка спирането на цигари и ежегодно сваляне на зъбният камък.....

• Потребители
Публикува
Преди 2 часа, Skubi said:

Първият шок е когато един здрав зъб почне да се клати /съвсем не боли/ и при едно по силно хапване например в твърд суджук изведнъж се преобърне от място си......

Има вече зъболекари които само това се занимават. 

Работата е следваща.

Пълна блокада с инжекции в горните и долните венци. След това тикат венците чак до корените на зъбите и с ултразвук и други препарати изчистват всичкият камък и други отпадъци по зъбите. Képtalálat a következÅre: âfogkoeltavolitasâСлед това с подходящи лекарства мажат Képtalálat a következÅre: âfogkoeltavolitasâзъбите и връщат венците на място и ги зашиват между зъбите. След Х време свалят конците и мажат венците с лекарста. Това още повтарят 1, 2 пъти и готово.

Препоръка спирането на цигари и ежегодно сваляне на зъбният камък.....

Увредената костно-челюста тъкан  не се самовъзстановя...И "джобовете" също не изчезват "яко дим" ..  Това знам.

Преди 3 часа, siyana_power said:

Обръщам се към хората, които страдат от нея и които са се лекували - имаше ли резултат лечението и какъв е бил той?

Правилният отговор за мен е "Излекуване като от вирусно заболяване-  по скоро не, но заболяването може да се забави и овладее в много голяма степен.. Т.е. то подлежи на лечение и контрол"

Скуби е написал препоръките за това..

Инжекциите са специфични антибитици, които атакуват този тип бактерии, които са отговорни за процесите

• 9 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Случайно попаднах на този въпрос. Интересно е, едни източници в зъболекарските среди за пародонтита твърдят, че няма никакъв проблем с лечението. 

Публикува
Преди 28 минути, Дидия Вайова said:

Случайно попаднах на този въпрос. Интересно е, едни източници в зъболекарските среди за пародонтита твърдят, че няма никакъв проблем с лечението. 

Аха , най сполучливо се лекува с .......... клещи😀

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 48 минути, laplandetza said:

Аха , най сполучливо се лекува с .......... клещи😀

Значи.

С 4-5-6 не си спомням колко инжекции Ти правят пълна упойка на венците. После вземат като бормашината но ултразвукова или каква палка и с помоща на горепоказаната кука, буквално обелват всеки един зъб наоколо и свалят наслоеният се над и под венците камък и други....Това трае доста, време и много-много не боли но звукът.....

Когато свършат с разни препарати мажат и почивка. Ако случайно упойката почва да те отпуща, сигнализираш и Ти дават още. После пак мият, ако ще стържат докато не решат, че е ОК. Тогава почват да шият. Между всеки зъб теглят нагоре венците и ги зашиват. Степ бай степ горе и долу. Доколкото може ги скриват, но и така има, че възелчетата ти боцкат езикът или устните-бозите отвътре. Нотова ще го усещаш когато Ти мине упойката.  Ще свикнеш. Така си близо седмица през която трябва да жибуркаш ежедневно няколко пъти с разни препалати. После назад при дентиста за да извади шевчетата едно по едно. Кеф. И плащаш доста солидна сумичка.....и струва около 400 евро

Иначе от ден за ден почват да Ти се клатят зъбите и при едно силно хапване някоя мръвка или по корав суджук ооопс ти пада един зъб....И хич не кърви. Така, че има че ни си го и забелязъл кога си го глътнал. И не само лошите, пломбираните падат ами и здравите. И когато наред идат фротоватите зъби, тогава е вече късно, защото протезата немогат на нищо да я фиксират....Трябва да чакаш всичките да опадат или да ти ги изтеглят и да почнеш с имплантати.   Но много пъти в долните челюсти не може зашото е нисък кокалът или много тънък/обикновено при жените/. Тогава трябва първо имплантация на собственна кост която по-рано са я цепвало от кръста, но сега вече сепят кост от горната част на челюстите и я имплантират до коста на венеца. Чакаш 30-60 дена и тогава почват да навиват винтовете за да държи имплантата....струва около 6000 еврота....

Така, че струва си годишно да сваляте камъкът от зъбите. Малко неприятно и частично кърви.....Но си струва.

image.jpeg.57e7135c11d8ca4da10e438c18d17ee4.jpeg

Редактирано от Skubi
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, laplandetza said:

Ахаха,   лекуваме го, всяка седмица по няколко пъти😀, абе Скуби, нали това работя , надбагваме се с природата, постоянни опити като ония от анадола със забременяването😃

На мен пък са го правили. И от тогава не съм губил зъб.....Но подръжката е важна. Защото ако имаш склонност, ще се появи пак....Нали? Както всички дуги работи. Ако тати или мама е кончила в лудница, или специфичен рак, или лоши очи, зъби, сърце и тнт и Ти имаш голям шанс затова....Но ако знаеш, /не мож се спаси/, най-много да изтеглиш времето за да не е преждевременно. Нали?

Но  Бай Начо свинаря това не го бърка...Плуй си зъбите на земята и реже слънинката на по-дребни късчета и от хляба сърцавината....

А ракията пък не трябва да се дъвчи...:cool2:

• Потребител
Публикува

Най-новото по въпроса - може да се пусне в широка употреба веднага, щото съставките са вече одобрени и се ползват в други лекарства :

https://medicalxpress.com/news/2019-11-periodontal-disease-patent-treatment-method.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-nwletter

То преди време бяха намерили вещество, което предизвиква бурен растеж на пулпа на зъбите. Като страничен ефект от одобрено лекарство бяха го забелязали и затова се предполагаше, че много бързо може да бъде въведено в практиката. Демек - край на пломбите. И познайте - повече нищо не се чу или видя по темата. Да видим това от линка горе дали ще се промъкне покрай стоматологичната маф..., пардон, многоуважаваната стоматологична общност

• 8 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Шиниране на зъбите се налага при пациенти с напреднала пародонтоза или след ортодонтско лечение. Тук има повече инфо по въпроса

https://aleksandarvalev.com/услуги/шиниране-с-фибровлакно/

• Потребители
Публикува

Ежегодно премахване на зъбния камък. Ако се наложи и лекарства - има един антибиотик зелен, който преди се е налагало да пия.

Но, пак си зависи от генетиката - има хора, които цял живот не са си махали зъбния камък и нямат проблеми с охлабването на венците. Във всеки случай с постоянна грижа, няма няма да е проблем.

• 10 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

https://www.bg-shop.info/

BGSHOP – оферти от онлайн магазини

Широка гама оферти  - техника, стоки за дома и градината, мебели, мода, детски играчки, вижте и текущи промоции в някои онлайн магазини. Не пропускайте специалните промоции на онлайн магазини в bg-shop.

• Потребител
Публикува

https://vzaro.bg/

Онлайн бутик за дрехи VZARO - сърцето на българската мода

Първият български моден бранд, създаващ усещане за уникалност. Лимитирани парфюмни аромати и дамски аксесоари в онлайн магазина на VZARO.

• 1 year later...
  • Потребител
Публикува

Онлайн магазин за био и корейска козметика - Свиден Дар

Открийте нашата селекция от естествени и ефективни козметични продукти за лице, коса и тяло! Насладете се на бърза доставка и изключително обслужване.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!