Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, nik1 said:

Това са емоции и съдене според морални критерии, а не политологични и исторически аргументи...

Не схващащ..

Руснаците са най-голята националност в СССР, и те не представени пропорционално, а малпропорционално, в ключовите позиици

От друга страна , над-пропропоционално са представени евреите и украинците..

Споко.. Аз не милеяза СССР, други милеят..

Схващам аз схващам.

Но не исках толковада изтънявам работите. Защото цялото нещо с комунизмът от идеологията, до осъщтествяването фигурират пропорционално повечето евреи....Има когато освен грузинеца, почти всички са евреи около него.....Но ако на това слагаме ударението ще ни банат за антисеминизъм. Така, че......✋

• Мнения 345
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

За падането на СССР много митове се дъвчат предъвкват повтарят по сто пъти и си намират немалко  последователи, защото всеки от тях е добре базиран на логика и „реални факти”.

Има един клон на наука, която се нарича статитистика, която на теория е хладни факти, пред които всички трябва да мълчат. На практика има и един друг, често ползван клон т.нар. „стъкмистика” (известният метод на Нагласьов и Нагодяйкин ползван дори и от инжинерите). На тази „стъкмистика” искам да и отделя особено внимание, защото това е мнооого често срещано явление в цялата история на човечеството. Статистика с възможно най-реални и верни данни се ползва примерно от корпорациите, които проучват пазара и определят стратегията си. Същото важи и примерно за анализатори от разузнаването, които трябва да ползват най-чиста информация. За правителствата обаче, за разните изследователи, доктори и философи на икономика и социология, които оправдават действия или създават/оборват теории се ползва клона наречен „стъкмистика”. Работил съм в големи фирми (не на високи постове) и съм имал достъп до статистически данни. Мога да споделя, че съм виждал същевременно и ползвал според случая, съвсем официални, подредени, точни и напълно законосъобразни данни, но със съвсем различни крайни цифри. Говоря за три съвсем различни резултата, от съвсем различен порядък за едно и също нещо – примерно за себестойноста на продукцията, за печалбата, за инвестициите. Базирано на моя скромен опит абсолютно никой не може да ме убеди във верността на каквито и да било публично оповестени данни. Разбира се няма как да се оформи мнение без информация. Затова ползваме статистиката, но винаги човек трябва да има едно и две и три наум за абсолютно всички публични данни. Аз не вярвам на нито една цифра представена за времето на краха на СССР – няма как да я проверя, не съществува независим източник от който да се вземе.

„Стъкмистиката” прави следното за БВП на САЩ:

Примерно продаваш къща за 200 К, това влиза като +200 К в БВП. Купувача я препродава за 250 К – това е нови +250 к за БВП. Трети я препродава за 275К – нови +275К за бюджета. Т.е една къща за условни 200К (това не е стойността на ресурса вложен, който е да речем 150К) се напомпва до икономическа мощ от 725 К. Ето начин да се надува балона. Друг начин -  примерно се появява една компания като фейсбук, която става популярна и успешна в дейността си и решава да се листва на борсата. Тази компания има реален ресурс взет от икономиката да речем от факсове, компютри, бюра, служебни коли, сгради за офиси т.н. за да речем 30 млн (съвсем измислена от мен цифра). Изведнъж от продадени 50% акции (някой дава за тях някакви финасови инструменти, които може и да не са реални пари) компанията събира 1 млрд. Остават непродадени други 50% от основателите, за които никой не е вадил и няма никакви налични пари, но те са още +1млрд за икономиката. Борсите са много интересна, сложна и световно-съзаклятническа помпа за балона на икономиката, който може да се пукне във всеки един момент при желание. Реално аз не знам дали е вярно, че по гореописания начин се процедира с БВП на САЩ. Черпя информация от разни общодостъпни източници, които могат да заблуждават и лъжат най-нагло. Не съм участвал в процеса, нямам достъп до него. Практически е невъзможно обикновен човек да знае какво и как се включва в статистиката пускана в обращение. Знае се обаче, че социалистическият строй в СССР не ползва и няма как да се изкуши от попмата наречена „борса”. Не ползва и помпата на печалбата в размерите от запада - там къщите не се продават с 50, 150 или 100000050% печалба. Така че, за мен за данните представяни от СССР има логика да са по-близки до истината. Далеч съм от мисълта, че тяхната статистика е вярна и точна – държава, която манипулира обществото няма как да ползва верни данни, а това на практика е всяка държава във света.

Мисълта ми е, че в общият случай човек няма как да не се позовава на някаква статистика. Обаче винаги трябва да са с предимство реално проверимите простички и осезаеми факти и резултати. Ние няма как да знаем колко точно памук, обувки или жито се е произвеждало и е складирано в СССР по времето на разпада. Можем обаче да се вслушаме от мненията на очевидци на времето. Повечето хора, които аз познавам считат, че живота е бил по-лесен и за предпочитане по време на социализма, но и това не е абсолютната истина защото има и хора, които никак не са очаровани от миналото и не са 1-2%,  по скоро всеки трети-четвърти, което не е никак малко. Тези да речем 25-30% са повече от достатъчно да бутнат режима при желание за това от страна на властимащи(информация-имащи) фактори от върхушката.

• Потребител
Публикува
Преди 8 минути, Feanor said:

За падането на СССР много митове се дъвчат предъвкват повтарят по сто пъти и си намират немалко  последователи, защото всеки от тях е добре базиран на логика и „реални факти”.......

Обаче винаги трябва да са с предимство реално проверимите простички и осезаеми факти и резултати. Ние няма как да знаем......

Рухна ли действащият социализъм начело с СССР? Рухна. Китай е друга боза. И на него ще дойде времето. Куба, Корея, Венезуела са маслинки....За разнобразие....

Иначе играта със статистиките....Ще ти дам 100 лева да изпиеш една чаша вода. После ти ще ми дадеш 100 и аз да изпия. Освен това, че не сме вече жадни увиличихме ГДП то на РБ с 200 лева.....😆

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 55 минути, Skubi said:

Да милееш за СССР е сякаш да милеш, за Ердоганчо. Навсякъде турски 😵паши да ти казват какво можеш да правиш и какво не.....

Майтап:

Комисари има в СССР,... при Евро-райха на Хитлер....и в ЕС, ха-ха-ха-ха

http://www.extremecentrepoint.com/archives/13329

Драма няма ,ха-ха-ха-ха, разни хора, разни интереси и идеали...

Аз еврофил, макар и Бюргерите да не ми се вписват добре.

Марсилезата звучи по-добре, и има по-въздействащ върху масите в Европа текст..
А французойките са божествени...да не ме баннат за сексизъм...

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува
Преди 8 часа, resavsky said:

Типичен пример за руска гениалност - да атакуваш през минно поле защото там не те очакват.Някакво си минно поле.

Да но ако минеш хващаш врагът топъл топъл по бели гащи. По добре покрай минните полете , отколкото срещу дулата на картечниците и пушките.

Разбира се напредналата немска техника и войски се движат по пътищата ! А руската техника и сапоги се движат и там където НЯМА пътища и пътеки а през блата , сукаци и гори. Немците заминират пъ я , руснаците минават покрай пьтя и мините ) 

Така става при Белоруската операцич 44 година когато Рокосовски през блататп удря в гърбъ Група Ариии ЦЕНТЪР ! И групата армии се разпада вьпреки заповедите на Фюрера и умението на генерал фелодмаршал Валтер Модел. По сравнениеис Белорусия 44 , Стплинград е детска градина .

Ако трябва съвсем през минно поле отначало то се обработва със снаряди или подръчни материали и се правят проходи в полето от мини.

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, resavsky said:

Андропов не е светец разбира се но чак пък такъв патологичен убиец.Цвигун например са самоубива защото е болен в крайна фаза на рак.Суслов умира в болинца вярно е но е над 80 години и едва ли инсулта е чак такава изненада.Брежнев си е развалина някъде от средата на 70 те години и т.н.Самия Андропов много пъти го е предупреждавал за хаотичния прием на лекарства.Машеров си умира при автомобилна катастрофа.Кулаков от инфаркт.Не виждам нищо конспиративно.Да Андропов си разчиства сметките с конкурентите но не и по такъв начин.Например Андропов разсипва шефа на Московския комитет на партията Гришин уж по принципни съображения а всъщност да го отстрани като конкурент.Така е работел Андропов.

Горбачов обвинява другите долу горе по - млади членове в Политбюро - Гришин и Романов в корупция и така ги елиминира. Гришин и Романов просто като граждани на Москва и Петербург са в пъти по - интелигентни от Горби , селяндурина подмазач от туристическо - селскостопанския Юг на Русия. Абе той и Бай Тошо не беше върхъ на интелекта , но си беше ХИТРЕЦ . А Горби освен тьпак , беше и некадърник. 

Единственното в което Горби беше добър бе ПОДМАЗВАЧЕСТВОТО . Което е много полезно да направиш кариера . Ама тежко и горко на тая фирма или държава с шеф некадърник подмазвач. 

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 48 минути, Du6ko said:

Да но ако минеш хващаш врагът топъл топъл по бели гащи. По добре покрай минните полете , отколкото срещу дулата на картечниците и пушките.

Разбира се напредналата немска техника и войски се движат по пътищата ! А руската техника и сапоги се движат и там където НЯМА пътища и пътеки а през блата , сукаци и гори. Немците заминират пъ я , руснаците минават покрай пьтя и мините ) 

Така става при Белоруската операцич 44 година когато Рокосовски през блататп удря в гърбъ Група Ариии ЦЕНТЪР ! И групата армии се разпада вьпреки заповедите на Фюрера и умението на генерал фелодмаршал Валтер Модел. По сравнениеис Белорусия 44 , Стплинград е детска градина .

Ако трябва съвсем през минно поле отначало то се обработва със снаряди или подръчни материали и се правят проходи в полето от мини.

Е Жуков не е разчитал на снаряди или подръчни материали. Просто е пращал пехотата напред през мините.И в интерес на истината е постигал тактическа,стратегическа и всякаква изненада.

• Потребител
Публикува
Преди 20 часа, dora said:

Затова и се ползваше с такава популярност сред западните лидери още с появата си ("Тhis is someone we can talk with" - цитирам по памет Рейгън), но със значително неодобрение и неразбиране у дома, по същата причина.

В езика на преговорите „С него може да се говори” преведено означава „намерихме балъка” или също може да значи „този се продава”( не мисля, че Горбачов се е продавал, поне не в началото). И двата случая това е закодираното "има начин да стане на нашето".

Навремето индианците са ги тупали по рамото, казвали са им Учу-чу-чу-унчуна много Голям Вожд, голяма работа, много ги разбира работите, много наш, много голям, най-голям приятел, истински приятел. Ние много го харесваме и ние с него искаме да си говорим, той най-ги разбира нещата от всички в селото. Ей тука сега ще си говорим много хубаво. Няма лъжа, няма измама, ние никога не лъжем, и ние обича хора затова ние ще дадем от наше богатство за него по християнски, да учи вожда християнството и да знае, че ще стане, най-големия ще стане. Ето сега даваме му едни хууубави мъниста,  ето сега един много хуууубав, най-хубавия, най-лъскавия, мнооооого специален нож, най-специален, само за най-добри приятели нож - с него той може убие всички лоши хора. Я сега Голям Приятел да сложи пръста тука на тая хартия да подпишем приятелство. Голям вожд за нищо да не се притеснява – ние сме с него. Да гледа ние колко богати и ние колко добри. Да гледа Голям Вожд и ще стане хубав и богат като нас. Да не се притеснява за нищо ние така правим. Ние така подкрепя всички наши приятели, а той наш най-специален приятел. Това наш обичай с пръста, така правят всички богати хора - това цивилизация. Ние приятели за нищо, ние обичаме хората, ние по християнски обичаме всички по света, даже наши врагове. Ама врагове лоши и ние не можем да си говорим с тях. Ние си говориме и подаръци само на наши приятели. Между другото ти тука една земя имаш. От нея полза може много повече. Ние знаем как да управлява, ние по-добре управлява, ние тебе те научи как да я развие, ти като сложи пръста ние вече може на тебе помогне и научи. Ти за тебе безплатно два коня пет брадви и много мъниста, ти само сложи пръста тука. Не се притеснява, кон мъниста и брадва много вървежни в село много ще помогнат. Хората ще се радват и възхищават от наше приятелство.

Горбачов за мене е съвременен некадърен индиански вожд, който племето след година-две в управление е усетило, че нещо хич не е в ред. Той ги е убедил, че царевицата не стига защото досега садихме от най-едрите зърна и това е неправилно. За да има повече царевица, ще садим от по дребните и така ще има повече за ядене. Да ама нещо все повече взе да не достига...

Да се мисли, че е възможно да те обичат и уважават акулите е направо смешно ако не беше трагично.

А да бъдеш „популярен” сред акулите означава „вкусен”.

Азиатците са известни като "хора много трудни за преговори". Погледенете Япония, погледнете Китай. С тях "трудно се говори" - защо ли са така силни, може би защото не дават да си отхапят от тях?

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 2 часа, Feanor said:

Ние няма как да знаем колко точно памук, обувки или жито се е произвеждало и е складирано в СССР по времето на разпада. Можем обаче да се вслушаме от мненията на очевидци на времето.

1145.jpg

Преди 2 часа, Feanor said:

Можем обаче да се вслушаме от мненията на очевидци на времето. Повечето хора, които аз познавам считат, че живота е бил по-лесен и за предпочитане по време на социализма, но и това не е абсолютната истина защото има и хора, които никак не са очаровани от миналото и не са 1-2%,  по скоро всеки трети-четвърти, което не е никак малко. Тези да речем 25-30% са повече от достатъчно да бутнат режима при желание за това от страна на властимащи(информация-имащи) фактори от върхушката

Каквото е било, било е.

Свършило е.. На снимката по-горе и това по-долу

https://clubz.bg/1676-razsekreteno_provalyt_na_ikonomikata_na_socializma

И не може да се върне..

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, Feanor said:

В езика на преговорите „С него може да се говори” преведено означава „намерихме балъка” или също може да значи „този се продава”( не мисля, че Горбачов се е продавал, поне не в началото). И двата случая това е закодираното "има начин да стане на нашето".

Не съм много съгласна с това,

вижте примерно международните му награди:

- Нобелова за мир

- Награда за Свобода (Роналд Рейгън) https://en.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan_Freedom_Award

- Награда за заслуги за обединението на Германия.

- Доктор хонорис кауза на множество американски университети  - и няколко европейски

Считан е за една от най-важните световни личности на 20 век.

Никой от предшествениците му не може да се похвали с това.

Не мислете, че преговорите за разоръжаване са били проста работа, вижте срещите около Рейкявик и впоследствие. Ако ги проследите внимателно, ще видите, че и инициативата, и заслугата за това е изцяло на Горбачов, подозрителният към намеренията му Рейгън (+администрация) само го следват. Защото не вярват, че за разлика от реципрочните преговори между Картър/Рейгън и Брежнев, Горбачов е наистина решен да предложи и постигне повече - първо IMF през 1987 и след това  СТАРТ1/2.

Преди да спечели Рейгън, Горбачов спечели Маргарет Тачър. Тя всъщност играе значителна роля в посредничеството между тях:

https://www.margaretthatcher.org/document/105592

Вижте и SDI  - по времето на Горбачов САЩ нямат никакво намерение да се отказват от Студената война.

Горбачов сложи край на Студената война.

Редактирано от dora
  • Глобален Модератор
Публикува

Горбачов може и да беше популярен в света /поне до един момент/ но не и в собствената си страна.Там половината го смятат за некадърник другата половина за предател.В  средата на 90 те години се опита да се върне  голямата политика /откъдето Елцин го изхвърли през 1991 година/ но на едни президентски избори в Русия геройски получи почти един процент.А и в световен план популярността му спадна драстично.Пардоксално но в момента  Русия Хрушчов и Брежнев са много по популярни от него.За Сталин да не говорим.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 34 минути, dora said:

Не съм много съгласна с това,

вижте примерно международните му награди:

- Нобелова за мир

- Награда за Свобода (Роналд Рейгън) https://en.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan_Freedom_Award

- Доктор хонорис кауза на множество американски университети  - и няколко европейски

Считан е за една от най-важните световни личности на 20 век.

Никой от предшествениците му не може да се похвали с това.

Не мислете, че преговорите за разоръжаване са били проста работа, вижте срещите около Рейкявик и впоследствие. Ако ги проследите внимателно, ще видите, че и инициативата, и заслугата за това е изцяло на Горбачов, подозрителният към намеренията му Рейгън (+администрация) само го следват. Защото не вярват, че за разлика от реципрочните преговори между Картър/Рейгън и Брежнев, Горбачов е наистина решен да предложи и постигне повече - първо IMF през 1987 и след това  СТАРТ1/2.

Преди да спечели Рейгън, Горбачов спечели Маргарет Тачър. Тя всъщност играе значителна роля в посредничеството между тях:

https://www.margaretthatcher.org/document/105592

Горбачов сложи край на Студената война.

Съгласен съм че Горби беше УВАЖАВАН човек ! Уважиха го, но когато ЕБН ( Елцин Борис Николаевич) му спретна преврат , Запада би един шут на Горби. Все пак за запада бе по - изгодно разпад а СССР отколкото слаб СССР. 

БЕЛИЯ ЧОВЕК винаги се е грижил и обичал аборигените !

335058dbacfa56d553fff97755f4a9a2_48d0082

Преди да спечели Горбачов големите блага от Марго Татчър и Рони Рейган , индиянските вождове спечелиха от наивността и добродушието на Европейците и американците .

Доскоро най - изгодната сделка в историята на човечеството беша на 4 май 1626 година . Тогава Белите Хора - Холандските колонисти ЗАКОННО И ЧЕСТНО купиха от аборигените остров Манхатън за мъниста ( стъклени топченца с дупчици ) герданчета и гривни . Днеска тази стока би струвала около 20 долара. Трудно ми е да си предствая колко струва 1 кв метър зеямя в Манхатън ? 

( За 1 кожа от бик финикийците купиха от африканците земите на Картаген. Също изгодна сделка.) 

Горбачов в края на 20 век сключи още по - изгодна сделка с Запада. Винаги е хубаво , да имаш такива искренни, честни обичащи те приятели както западните Демокрации, особенно щедри и добри са англо - саксонсците. 

Редактирано от Du6ko
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 20 минути, resavsky said:

Горбачов може и да беше популярен в света /поне до един момент/ но не и в собствената си страна.Там половината го смятат за некадърник другата половина за предател.В  средата на 90 те години се опита да се върне  голямата политика /откъдето Елцин го изхвърли през 1991 година/ но на едни президентски избори в Русия геройски получи почти един процент.А и в световен план популярността му спадна драстично.Пардоксално но в момента  Русия Хрушчов и Брежнев са много по популярни от него.За Сталин да не говорим.

Не е парадоксално-закономерно е .

И в България е същото,но тука има и една голяма част от хората,които още чакат светлото бъдеще,но вече не от изток, а от запад..

В Русия разбраха,че светлото бъдеще няма нищо общо със запада.И тука сигурно ще го осъзнаем скоро..Навярно обаче,вече ще е късно!

Редактирано от Бобо
  • Потребител
Публикува
Преди 14 минути, resavsky said:

Няма спор, че не го харесват, и това не е нелогично. Точно по същата причина, по която не е нелогично да харесват Путин. С което не ги обвинявам, само отбелязвам.

Ако Горбачов не беше име, едва ли ББС щеше да прави интервюта с него по актуални въпроси на Руската политика през 2013 и 2016 година. Все пак той май е почти деветдесетгодишен вече.

• Потребител
Публикува
Преди 16 минути, resavsky said:

Руснаците са неблагодарни и навместо да се РАДВАТ на НАГРАДИТЕ на Горбачов - 

- Нобелова за мир

- Награда за Свобода (Роналд Рейгън)

и много много други - например ХОНОРАРА за рекламиране на Австрийсските Ж П линии, френски дезодоранти, итлиански гуменки и други са недоволни , че той им разрушил здравеопазването, науката, индустрията ! А те не знаят че това е благо !

Первый и единственный президент СССР Михаил Сергеевич Горбачёв повёл себя как дешёвая шлюха и снялся в коммерческой рекламе пиццы сети американских кафешек "Хат". Это, кстати, международная версия рекламы сети кафешек "Хат". Какой позор!

Погледнете колко са НЕБЛАГОДАРНИ руснаците ! Навместо да се радват, че ПИЦА ХЕТ е разрешила на президента им да я рекламира, те са недоволни !  
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, Бобо said:

И в България е същото,но тука има и една голяма част от хората,които още чакат светлото бъдеще,но вече не от изток, а от запад..

Ти откъде го чакаш? Не можахте да разберете,че докато се кланяте на някои , и обвинявате другите кланящи се в лоши поклони ще си останете наклонени,все едно накъде!

Преди 10 минути, Бобо said:

В Русия разбраха,че светлото бъдеще няма нищо общо със запада.И тука сигурно ще го осъзнаем скоро..Навярно обаче,вече ще е късно!

Абсолютно. Наскоро разбраха,че светлото бъдеще няма да дойде, или поне не скоро, и не запада им е виновен ами техните си управляващи начело с Путин. Та мисълта ми е прав си, светлото бъдеще няма нищо общо с запада, тях ги ограбиха собствените управници, бяха меко казано потресени !:ai: Преди да дращите по форумите поне се поинтересувайте как стоят нещата наистина !?

Преди 15 минути, dora said:

Няма спор, че не го харесват, и това не е нелогично. Точно по същата причина, по която не е нелогично да харесват Путин. С което не ги обвинявам, само отбелязвам.

Беше любовта към Путин, сега е най-мразения човек,след пенсионната реформа, не харесват и Елцин,всъщност харесват само Сталин.

• Потребители
Публикува
Преди 5 минути, Бобо said:

В Русия разбраха,че светлото бъдеще няма нищо общо със запада.

Толкова са добре в Русия без Запада, че вече са стигнали до мезосферни величини  на светлото бъдеще*....Остава да се откажат от малкото което са приели  -  да бъдат суровинен придатък на Запада, (вместо да са част от него)..., за да продължи купона още по-весело..

*Най-богата на ресурси страна в света е пета година без растежв икономиката си, при повивашане на ценатата на енергоносителите  на международния пазар..Страна която не страда от липса на работна ръка , заради средноазиасткия резерв

*Най-богата на ресурси страна в света не може да се справи със епидемията от Спин, и с бедността на пенсионерите и работещите бедни

Страна от третия свят , с атомно оръжие и голяма армия, не топли никого... Освен зомбитата..

• Потребител
Публикува
Преди 8 минути, bulgaroid said:

Беше любовта към Путин, сега е най-мразения човек,след пенсионната реформа, не харесват и Елцин,всъщност харесват само Сталин.

Четох го някъде това, но ми се струва, че е временно. Ще му се посърдят, посърдят и после пак ще им хареса.

Въпреки че и да не им харесва, то какво? Нищо. Ще се посменят с Медведев още седем-осем пъти и готово. Но да не отплесваме темата :)

• Потребител
Публикува
Преди 21 минути, bulgaroid said:

Ти откъде го чакаш? Не можахте да разберете,че докато се кланяте на някои , и обвинявате другите кланящи се в лоши поклони ще си останете наклонени,все едно накъде!

Абсолютно. Наскоро разбраха,че светлото бъдеще няма да дойде, или поне не скоро, и не запада им е виновен ами техните си управляващи начело с Путин. Та мисълта ми е прав си, светлото бъдеще няма нищо общо с запада, тях ги ограбиха собствените управници, бяха меко казано потресени !:ai: Преди да дращите по форумите поне се поинтересувайте как стоят нещата наистина !?

Сталин доведе до самоубийство един австрийски художник (фюрера на Европа) и е враг на културата и цивилизацията !

tmpxes7sN.jpeg

Путин и той поставя свои агенти за Президенти , даже на Велики Държави. Страна от Третия Свят слага Президент на ... 

Навсичкото отгоре Путини  застваи рускините да работят до 60 години ако нямат деца. Тия рускинпи които имат деца работят до 57 или 55 години ! Добре , че у нас няма такива извращения с жените. нашенките работят до 68 години. 

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, Du6ko said:

БЕЛИЯ ЧОВЕК винаги се е грижил и обичал аборигените !

335058dbacfa56d553fff97755f4a9a2_48d0082

Преди да спечели Горбачов големите блага от Марго Татчър и Рони Рейган , индиянските вождове спечелиха от наивността и добродушието на Европейците и американците .

Е много сполучливо сравнение  - Горбачов и Седящия бик и Текумзе.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 50 минути, bulgaroid said:

Къде съм споменал ,че се кланям на някой?Казах само,че руснаците осъзнаха ,че "светлото им бъдеще"не е свързано с ценностите на запада.

Казах сащо,че и при нас важи това!

Но не към казал,че трябва, щом не се кланям на запад,непременно  да се кланям на изток!.

Другото са интерпретации,които са си изцяло подчинени на твоята логика!

Путин си държи стабилни нива на рейтинга си.-Това са ми впечатления от разговори с руснаци,не от соцпроучвания!И този факт се дължи преди всичко на това,че показа среден пръст на запада!

Редактирано от Бобо
  • Потребители
Публикува
Преди 37 минути, Бобо said:

Путин си държи стабилни нива на рейтинга си.-Това са ми впечатления от разговори с руснаци,не от соцпроучвания!И този факт се дължи преди всичко на това,че показа среден пръст на запада!

Няма що, това е "науката"

Явно за теб рейтингът е най-важен.. 

Е да, ама рейтингът на Путин спада, защото положението се запича..

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, dora said:

Четох го някъде това, но ми се струва, че е временно. Ще му се посърдят, посърдят и после пак ще им хареса.

Въпреки че и да не им харесва, то какво? Нищо. Ще се посменят с Медведев още седем-осем пъти и готово. Но да не отплесваме темата :)

Дали? Само да видиш какви закони се приемат и какво се твори там в момента ! Путин е бита карта вече, сам си го направи, то затова и иска да им спре интернета. А номера с Медведев вече не минава, сега иска да се сменя с Лукашенко или по-точно да прави обща държава с Белорусия и да стане президент на обединението.

• Потребител
Публикува
Преди 7 минути, bulgaroid said:

Дали? Само да видиш какви закони се приемат и какво се твори там в момента ! Путин е бита карта вече, сам си го направи, то затова и иска да им спре интернета. А номера с Медведев вече не минава, сега иска да се сменя с Лукашенко или по-точно да прави обща държава с Белорусия и да стане президент на обединението.

Нищо не мога да кажа. Надявам се сямо все някой ден руският народ да постигне спасението си.

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Du6ko said:

Путин и той поставя свои агенти за Президенти , даже на Велики Държави. Страна от Третия Свят слага Президент на ... 

Навсичкото отгоре Путини  застваи рускините да работят до 60 години ако нямат деца. Тия рускинпи които имат деца работят до 57 или 55 години ! Добре , че у нас няма такива извращения с жените. нашенките работят до 68 години. 

Това сега ли го измисли или четеш тезиси отнякъде?:ag:

Преди 51 минути, Бобо said:

Къде съм споменал ,че се кланям на някой?Казах само,че руснаците осъзнаха ,че "светлото им бъдеще"не е свързано с ценностите на запада.

Казах сащо,че и при нас важи това!

Но не към казал,че трябва, щом не се кланям на запад,непременно  да се кланям на изток!.

Другото са интерпретации,които са си изцяло подчинени на твоята логика!

Ми, ..така излиза от написаното. И ще трябва да те разочаровам,точно сега руснаците се обръщат точно към ценностите на запада, видяха,че с царя батюшка не става, много краде. Не е лошо преди да пишеш,да се информираш какво е реалното положение на нещата. С четене на българска преса не става

Преди 55 минути, Бобо said:

Ами явно отдавна не си говорил с тях,Путин има най-ниския рейтнг откакто въобще има рейтинг и продължава да пада, а реално е още по-нисък. И средния пръст не пълни хладилника,както и анимационните филмчета със заплахи от ядрени удари, трудно е да си патриот като си гладен и беден,

.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!