Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• 3 месеца по късно...
  • Мнения 138
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува

От доста време насам уважаемият Южняк демонстрира девиантно поведение: обижда, трие, редактира постове без причина и т. н. Пример от днес:

Изглежда има някакви лични или професионални проблеми, които го изнервят. Моля да му ограничите модераторските права, докато си ги реши.

• Потребител
Публикува
Преди 8 часа, Кухулин said:

обижда, трие, редактира постове без причина и т. н.

"Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely." лорд Актън.

Питай го с какво да подмажеш ръката му. :) 

• Потребител
Публикува

Уважаеми участници, вие сами станахте свидетели на това как администрирането на Южняка унищожи напълно всякакъв диалог и дори вече няма особен интерес към традиционно обсъждани теми тук. Първо на първо - тоя човек много рядко се вясвяше в тоя форум в продължение на 2-3 години. Второ: с неговото хаотично появяване само заформя накой нов скандал и поредица от обиди и редактирания /триене към някой редовен или случаен участник.  Ако трябва да намеря подходящата дума за ситуацията - бих ползвал гротеска. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Гротеска

• Потребител
Публикува

Да уточня все пак: не съм предложил Бан за лицето, нека да участва на равни начала и да спазва правилата, уважавани и спазвани от всички останали.   Не съм предлагал бан за никого и надали ще тръгна да го правя освен в много екстремни случаи. Да подариш админ права на некоректен участник е като да пуснеш в къщата си пишман майстор:  вместо да ти отстрани повредата последния ще изпочупи много здрави неща и ще  сътвори купища нова работа.

• Потребител
Публикува (edited)

Имаме също технически проблем и проблема е в следното:

image.png.594dd9e286411ff135e3ef1a1068bf3a.png

Според описанието: това е модератор в категория "Антропология".

Но забележете че в тази категория никой не пише. Дори и специалиста по Антропология за последните няколко години не съм го видял да е написал каквото и да било в неговата категория. Вместо това той модерира във всякакви други теми несвързани с тясната му специалност и най вече в историческите теми.

Би било редно админите да упражняват правата си само в рамките на дадените им правомощия. 

Редактирано от tantin
  • 2 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Не съм сигурен дали става дума точно за проблем, по-скоро за неудобство. Когато се ползва класическия изглед на форума всеки един текст се чете добре и ясно. Но ако се мине на другия изглед, който не ти вади зрението вечер или нощем понякога някои текстове са с тъмни букви на тъмен фон. Илюстрирам.

Текста става достатъчно контрастен и видим едва след маркиране. 

Има ли вариант при тъмната тема на форума тези текстове, които са почти невидими, ако не ги маркираш да бъдат по-контрастни? 

Screenshot_20240202_170040_com.android.chrome.jpg

Screenshot_20240202_170032_com.android.chrome.jpg

• Администратор
Публикува

Няма как, защото конкретните текстове се копират и постват директно във форума и се запазва форматирането с конкретен цвят на буквите. И в този случай цвета на буквите е тъмен. Ако няма зададен конкретен цвят на текстовете (буквите), то системата ги форматира и ги показва спрямо темата.

• 5 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Въпрос към Росен:  готови ли сте да премахнете на административните правомощия на доказано некоректни администратори ? 

Имаме такъв един доказан пример. Човека може да е супер-специалист и доказан авторитет и въпреки това да не става за админ. Но здраве да е. Потребителите могат да виждат и да преценят сами коректността или некоректността на административните намеси.  

• Потребител
Публикува
Преди 57 минути, tantin said:

Въпрос към Росен:  готови ли сте да премахнете на административните правомощия на доказано некоректни администратори ? 

Имаме такъв един доказан пример. Човека може да е супер-специалист и доказан авторитет и въпреки това да не става за админ. Но здраве да е. Потребителите могат да виждат и да преценят сами коректността или некоректността на административните намеси.  

Какво означава некоректен администратор? Администратора на форума е само един. Ако говориш за модератор, то това е съвсем друг въпрос. Но все пак е добре един член на форум с над 6к поста да различава двете функции.

Освен това ако един член на форума се оплаква от действията на конкретен модератор, а всички останали членове на форума нямат проблеми, то някои хора би трябвало да се замислят преди да искат премахване на модераторски права.

• Администратор
Публикува
Преди 3 часа, tantin said:

Аз нямам идея за какво става въпрос.

Може да пишеш тук или на ЛС на мен.

Администратор съм аз, а модераторите са различни потребители, някой глобални, други по раздели.

Има си функция Репорт към всяко мнение. Ако някъде някой нарушава правилата, може да се сигнализира и аз ще го видя задължително.

• Потребител
Публикува

Да разбира се. Става дума за модератор. Знаете го кой е този модератор.

За същия този наш експерт вече бяха пуснати множество оплаквания.  Човека може да е супер-експерт и авторитет. Много уважаван и прочие. Но не става за модератор и посредник. Първо че не участва в редовни дискусии. Не следи развитието по тематики.

Появата на този модератор всеки път е съпроводена със скандали. Той самия се злепостави пред общността. Сам си срина и продължава да го прави крехкия си авторитет.. Спестете му моля ви се бъдещите му излагации. Знаете го кой е.

Понижете го в ранг на обикновен потребител за да си знае мястото и да не злоупотребява с дадените му права. 

По-ясно от това надали мога да се изкажа.

Поздрав.

• Администратор
Публикува

Нямам идея за какво говориш.

Пиши ми на ЛС, ако толкова не искаш тук да пишеш името на модератора.

Но като знам, колко пъти лично аз съм теб предупреждавал и какви глупости пишеше по определени теми, то за наказание да не излезеш пак ти :)

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!