Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)

@Ниkи ще помоля да побързаш с отговора, защото след малко ще ходя до психолог, защото се налага да се подновя разрешителното за оръжие. Таман ще имам възможност и да се консултирам по хипотезата ми за твоето поведение. В смисъл, че ще ми е полезна информацията за теб по зададения ми въпрос! 

.....

Е хайде, де! 15мин са предостатъчно време, за да напишеш две думи! Уж си много активен в тази тема, а пък сега нещо се бавиш?!?

...

Е?! С емотиконите на поста ми не ми отговаряш по същество?!? Притеснява ли те да ми отговориш?

...

Изтърках си дисплея от натискане на "рефреша", а отговор не виждам да си постнал. @Никииии!!!! Помолих те най-учтиво, човеко! 

....

Чакаш да изтече времето ми за редактиране на поста ли? И да излезне, че с поредни идентични  постове спамя ... хитър сиии! 

...

Спокойно! Изтече ми времето! Явно не можеш да се държиш като мъж и да отговориш като те помолят, но пък си позволяваш да изискваш това от останалите. Кога ще пораснеш?

Редактирано от kipen
  • Мнения 4,6k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува
Преди 4 минути, Ниkи said:

Последен въпрос: какъв вид доказателство признавате (щом не признавате математическото) за ефективно?

Признаваме го. Но за сега липсва. 

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 10 минути, Gravity said:

И какво доказва това?!

Освен че не е сметнал каквото се търси? :)

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, Ниkи said:

Доказва, че за земния близнак е изтекло по-малко време от колкото за пътуващия

Не ти ли писна да пишеш глупости?

Не всяка величина с размерност "време" е "времето изтекло за земния близнак", както и не всяка величина с размерност "метър" е "пътят на подвижния близнак". За решаване на задачи се иска малко повече интелигентност, на всяка стъпка да знаеш смисъла на всяка получена величина. А ти периш като през турски гробища, както се казва...

• Глобален Модератор
Публикува

Всичко което кажеш, може да се обърне срещу теб... внимавай. Вече ти го казах това

Аз нямам проблем с това - защото знам както правя в процеса на сметките, то това е и смисъла на физиката. Ама ти явно не знаеш, затова и получаваш смешни числа :)

• Глобален Модератор
Публикува
Just now, Ниkи said:

Ти влияеш отрицателно на хората в форума. Ти ги лишаваш от правото да имат собствено мнение.

Идеята на форума е хората не да имат собствено мнение, а да изградят методи за достигане на правилно мнение. Собствено мнение може да имаш и на пазаря.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 3 минути, Ниkи said:

Като е желателно да съвпада с твоето мнение

Има си обективен критерии за правилно мнение. Това че мойто много често съвпада с него, можеш да го разглеждаш и като случайна корелация :)

Изобщо, собствено мнение е, че 2+2=7. Правилното мнение предполагам знаеш какво е, от там и посоката да контролираш собственото си мнение, а не да го пляскаш безконтролно по темите.

• Глобален Модератор
Публикува

Кой играе ролята на контрольор?... математиката...или консенсуса...или ти...?

Правилата, които са валидни за всички. Когато смяташ нещо по физиката, трябва на база използваните формули и дадените величини, да проследяваш какъв е смисъла на резултата, а не да го тълкуваш как ти падне - да заместваш сливи и да си мислиш че получаваш круши, щото по размерност съвпадало... И като знаеш този смисъл, може да го използваш по предназначение в други формули в които той ще има смисъл, а не само да надуваш свирката, както правиш ти.

Аз просто ги знам правилата, така че в случая и аз върша работата на контрольор :) Научи се и ти да работиш по тях, и няма да има нужда от някой да те контролира чак толкова.

• Потребител
Публикува
Преди 42 минути, Ниkи said:

Къде беше последните 20 стр!

На всяка от тези страници ти разглеждаш различна задача!

Преди 42 минути, Ниkи said:

Доказва, че за земния близнак е изтекло по-малко време от колкото за пътуващия

!!!!

• Потребител
Публикува
Преди 50 минути, Ниkи said:

Последен въпрос: какъв вид доказателство признавате (щом не признавате математическото) за ефективно?

(Естествено - имам си доказателства за навлизане в дълбочина за реалност - от хипотезата ми.😎

Първо - отговаря на въпроса защо съществува инерциално движение (до преди хипотезата е постулат на база - опитът това показва), което можем да приемем за "неподвижно" и да свържем КС с него. То, инерциалното движение става с поглъщане на фотон от посоката на скоростта, образуване на частицата върху нов център и разсейване на погълнатото - така движението е равноускорително в един много кратък момент за направата на частицата - известна е  пилотната вълна на Дьо Бройл, която показва посока. Точно заради поглъщането на фотон, по посока инерция-скорост става и прословутото "скъсяване" При поглъщане, при много на брой частици (тяло, обект), поглъщането на фотони от околните полета е вътре в полето между частиците му, но ефективно имат значение тези по посока скорост. Това обяснява и защо скъсяването в ММ-опита по Лоренц-Фитцджералд, е вярно предположение. И така - Наличието на "неподвижна" среда за реализация на събития не пречи на СТО. Но пък помага на ОТО - възможна е кривина на пространство-време - има от къде да се "вземе" понятие за кривина.)

...

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, Ниkи said:

Малоум, в официалното решение на парадокса не ползват твоята хипотеза. Ползват само ЛТ и на тяхна база се произнасят, че пътуващия близнак се връщал по-млад. Ще те моля да се ограничиш до тях. Ако не можеш, не намесвай Пенроуз ;) 

Май трудно схващаш - Лоренц е намерил скъсяването на телата  (което ползваш за правила) преди пръкването на СТО и разни парадокси. ЛТ означава Лоренцова Трансформация. В СТО се ползва негова формула.

...

• Глобален Модератор
Публикува

Като контрольор не се справяш,...

Нямаш нужната квалификация, за да оценяваш. Факт.

...защото не успяваш да да ми покажеш, къде ми е грешката И в смисъла на резултата. Така че ти си до тук.

Много пъти съм ти решавал задачите. Сега очаквам да проявиш малко мъжество и сам да се заровиш в проблема, като следваш правилата грешката сама ще изскочи, това е нейното базово свойство - за това са и правилата. Демонстрирай какво си научил, няма аз винаги да ти смятам нещо. Не се опитвай да ме предизвикаш по тоя начин за милост, тъпо е.

Така че в случая целенасочено не ти помагам. Само от това, че резултатът ти не съвпада с общоприетия, трябва да ти светне лампичката че може би нещо бъркаш. Но само с тъпо взиране няма да стане.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, Малоум 2 said:

Май трудно схващаш - Лоренц е намерил скъсяването на телата  (което ползваш за правила) преди пръкването на СТО и разни парадокси. ЛТ означава Лоренцова Трансформация. В СТО се ползва негова формула.

Пръв до формулите на ЛТ достига Волдемар Фохт. Първите формули, дадени от Лоренц доста се различават от сегашните, сегашните ги формулира в пълнота Поанкаре.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 2 часа, Ниkи said:

Ти ме заплашваш... ;) 

Да! Да излезнеш "на светло", щото анонимността на "Ники" дава сила на простотията ти.

А "гаменът в теб" продължава да се крие. Стигна от спамер до трол в последните си постове!

Преди 1 час, Шпага said:

Ужас! Вместо с томахавка, Лудия Форумен Кон вече ще се развихри тук с :hunter:

Ами хайде ти опитай да усмириш Ники да се държи като зрял мъж и да се съобразява какво и в коя тема прави!

Или наблюдаването на необузданото му, безцеремонно и  малоумно-провокативно поведение ти носи наслада?!?

Да не би да го има варианта: "Ах, на мама момченцето! Вихри се на воля, маме! Нека им е на тия дето ръкопляскат без разрешение"?!?

Редактирано от kipen
  • Глобален Модератор
Публикува

За това разчитах на теб, но ти не успяваш да ми помогнеш... за съжаление

Аз ти реших тази задача, но с други числа. На теб остава, в същото решение да заместиш само новите числа. И да получиш отговора. Ти се тръшкаш по някакви непонятни причини, изфилософства 20 страници с глупости колко съм бил лош и как другите физици били по-глупави, но не успя да повториш елементарно умножение и деление. Какво очакваш, да ти сдъвкам храната? Ако ти при всички дадени от мен ресурси не си способен да извършиш две аритметични действия, защо аз трябва да го правя, и каква ще е общата полза? Утре пак същото?

Като разчиташ на нещо, стягаш си петата точка и следиш внимателно какво ти се обяснява, и следваш напътствията, а не ореваваш форума. Решението го има, смятай.

• Потребител
Публикува
Преди 26 минути, scaner said:

Сега очаквам да проявиш малко мъжество и сам да се заровиш в проблема, като следваш правилата грешката сама ще изскочи, това е нейното базово свойство - за това са и правилата.

Грешката няма да му излезне, поради липса на желание да я открие. Когнитивния дисонанс ще му я прикрива постоянно, защото се идентифицира с "гамена", който обаче го възприема като "борец за справедливост".

Да разбирам, че психолога не ти е подновил разрешителното

Не само, че ми издаде ново удостоверение за да ми послужи за разрешителното, ами и подкрепи хипотезата ми, че вероятно изпълняваш  длъжност в йерархична организация, в която си подчинен на някой човек, с утвърден в обществото авторитет, но пък ти вярваш, че това е несправедливо, съотнесено с твоите качества, които вярваш, че притежаваш.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 4 минути, Ниkи said:

Не, ти реши моя пример. Забравил си. Това което получи ти там, в официалното решение са го получили вече. Аз, с моето решение получих останалото. Така че се самосезирай.

Ти просто се пънеш да решиш абсолютно същото, но с други числа. И по друг път, който е много по-сложен - не че го съзнаваш. В случая, трябва да заместиш твоите числа в готовото решение, и получаваш каквото търсиш. После се усамотяваш в някое ъгълче и почваш да мислиш защо по твоя си начин се получава различно, съответно къде си сбъркал. Просто е. Не пречиш на другите със собствените си проблеми.

• Потребител
Публикува
Преди 45 минути, Ниkи said:

Добре. Над възможностите ти е. Няма лошо, само не се меси повече с хейт

Надменният тон не е нужен. Никъде не съм преминал добронамерения разговор. А пък къде видя хейт! 

• Глобален Модератор
Публикува
Just now, Ниkи said:

Хайде да спрем с празнословията. Ако не конкретизираш, е безсмислено да продължаваме с общите приказки

От това да ти посоча къде е разписано решението и как да си заместиш числата, каква по-голяма конкретика очакваш? Аз да ги заместя и сметна? Ай сиктир...

• Потребител
Публикува
Преди 29 минути, Ниkи said:

Извинявам се, ако си ме разбрал така. Не ми е било това целта

Да, но за пореден път коментираш избирателно, друго мое мнение а не това, което е съществено. Все едно се опитваш да го избегнеш. За това реших да спрем дискусията

Хайде да спрем с празнословията. Ако не конкретизираш, е безсмислено да продължаваме с общите приказки

Добре, спрам, явно е над възможностите и нямаш желание.

• Потребител
Публикува
Преди 14 минути, Ниkи said:

Не те разбрах?

Какво не разбра сега! Нали ти поиска да спра да разговарям с теб. Аз казах, че спирам. Какво има за разбиране!

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 23 минути, Ниkи said:

Интересува ни само t'B:

Майко мила...

Да почнемн от тук: защо те интересува това, събитие, като другото е свързано с подвижният близнак, съответно неговото място и момент на случване в това място?

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 3 минути, Ниkи said:

Там е земния близнак. Питаш ме за втори път

И ти за втори път не разбираш какво те питам.

t'B e момент на събитие, което се случва със земният близнак, в неговата точка Х'=0. Докато t'A е събитие което се случва с подвижния близнак в точката на обръщане. То именно ще ти даде колко време по земните часовници той е пътувал до тази точка, и това е точно колко време е остарявал земният близнак докато става това пътуване. Тоест точно това се търси. t'B в случая не ти носи никаква информация, колкото и пъти да го смяташ. Но всичко това идва едва след като разбереш условието на задачата...

За трети път ще ми се тръшкаш ли пак?

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!