Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Започнах работа в  Алианц България като застрахователен агент. За съжаление няма твърда заплата и доходите ми ще зависят от това колко застраховки ще направя. На интервюто имаше въпроси дали умея да убеждавам хората и дали съм достатъчно комуникативен. Единствено математиката ми е проблем защото в училище не наблягах много на този предмет.За Алианц съм чувал само добри неща от приятели и роднини, но в структурата не ги зная как функционират. Ако някой е работил за тях нека да сподели.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 2 часа, StikNet said:

Започнах работа в  Алианц България като застрахователен агент. За съжаление няма твърда заплата и доходите ми ще зависят от това колко застраховки ще направя. На интервюто имаше въпроси дали умея да убеждавам хората и дали съм достатъчно комуникативен. Единствено математиката ми е проблем защото в училище не наблягах много на този предмет.За Алианц съм чувал само добри неща от приятели и роднини, но в структурата не ги зная как функционират. Ако някой е работил за тях нека да сподели.

Първо трябва да слушаш един вътрешен курс. Където разни "спулочливи" шефове и агенти ще предадат какво е полицито, щратегията, законните обстоятелства и тнт. После държиш изпит от чутото. После те слагат до един телефон и ти казват да почнеш да въртиш студени номера. Това можеш да си помогнеш ако имаш познати които събират адреси и телефонни номера. Например в някой супермаркет срещу лукче, можеш да се регистрираш за една томбола, или каквото и да е друго. Поранно се ползваше телефонната книга или жълтата/ако ти е ресурса застраховане на филми/, но сега с мобилните....Или ако имаш пари същите адреси, тел номера, имена се продават и на черният пазар. Тук за около 10-20 еврота можеш да получиш пакет на 100 имена. Значи сядаш и почваш да въртиш тези номера и ако успееш дневно да навъртиш 200 си бабаитин....

Но новаците обикновенно почват с роднини, приятели и техните роднини докато не им дотегнат....

Ако пък имаш голям вътрешен човек/тати, мама, вуйчо, чичо и тнт/ да те спонсорира, тогава ще ти даде да осигуриш 1-2 големи фирми и тогава си готов за цял живот....Например бургаските рафинерии, или бензинените станции на Лукоил, и тнт.  

Дупи трябва и да издържаш на грубатните на многото повикани....

Само за идея. Има много хора които работят на запад, но имат къща, апартамент празен в България. Ползвай Фейса, за да им предложиш осигировка на имота/ако ще включване на бодегард който да наглежда/, против грабеж, пожар, наводнение.....

Приятна работа....:cool2::cool2:

ПС.

Незнам при Алианц Бг. как е, но тук/ING, не те приемат на работа като агент, ами трябва да си направиш еднолична фирма, тоест ти да си плащаш всички задължения/, с която сключват контракт. Те ти "помагат" отначало безплатно, но после ти удържат вече нещо, за ползване на телефон, канцелария или само стол, бюро. Плащат срещу сключените контракти, но само когато изтече времето за отказ....Нали имат 1-2 месеца да се откажат от сделката или чисто и просто не плащат застраховката клиентите....

Редактирано от Skubi
  • Потребител
Публикува

Много странно пишеш.

Има обучение, но най важното е да има клиенти. Защото без клиенти аз няма да имам комисионни от тях.

Има един сайт на Комисията за финансов надзор https://www.fsc.bg/bg/ Там се правят справки по номер на кола кога на човек му изтика гражданската. И евентуално ако изтича след 1 или 2 седмици се обаждаме на въпросния човек и го молим да дойде в офиса, но пак не е сигурно защото човека решава дали е навит за Алианц.

Сега се опитвам да навия един за апартамента му, но все още мисли човека. Други методи има ли за привличане на клиенти.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 53 минути, StikNet said:

Много странно пишеш.

Има обучение, но най важното е да има клиенти. Защото без клиенти аз няма да имам комисионни от тях.

Има един сайт на Комисията за финансов надзор https://www.fsc.bg/bg/ Там се правят справки по номер на кола кога на човек му изтика гражданската. И евентуално ако изтича след 1 или 2 седмици се обаждаме на въпросния човек и го молим да дойде в офиса, но пак не е сигурно защото човека решава дали е навит за Алианц.

Сега се опитвам да навия един за апартамента му, но все още мисли човека. Други методи има ли за привличане на клиенти.

Кое му е странното? Най-важното.....Всеки от раята живее, тях дере. Колкото се може по-прецизно....

Нещо.....не ми пасва?

МОЛИТЕ КЛИЕНТИТЕ ДА ИДВАТ В ОФИСААААААААААААААА?

Какво сте Вие, съд, полиция,кмет? 

КЛИЕНТЪТ Е ЦАР! Какво цар, БОГ!

ТРЯБВА ДА МУ СЕ ИЗБЛИЖЕ.........И ТО на ЛЪСКАВО! 

Поне докато не го хванеш с подписън контракт....После вече Ти диктуваш....

Каниш го да дойде........??????????Кои сте Вие, съд, полиция, кметсво, данъчни? Те те "канят" за справка. 

На крак отивам, ако ще пред вратата чакам в дъжд, сняг, студ, виелица, жега, докато ме пусне, когато на него му е удобно.....Само и само да успея.

Но както гледам, Вие на Алианц бг. не сте агенти, а  само бюрократи, чиновници, които попълват формуляри дадени от КОМИСИЯТА и после турмозите клиентите.....

......Европаааааааааааа е далеч.

Много.

Ну пока.:-)))))))))))))

Редактирано от Skubi

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!