Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Администратор
Публикува

Едва ли не всеки си мисли, че като си пусне сайт или онлайн магазин и вече е свършил цялата работа. А реалността е съвсем друга - работата тепърва започва!

Целта на един сайт или онлайн магазин е винаги е една и съща, да се вкарат колкото се може повече хора вътре, за да се запознаят с информацията, да се прелложат услугите или продуктите, които се предлагат. Независимо дали става въпрос за най-обикновен блог, където някой публикува своите мисли или сайт за шофьорски курсове или онлайн магазин за тениски. Всеки един от тези сайтове имат за цел да стигат до колкото се може повече хора. Но освен трафил от стотици и хиляди посещения сайтовете трябва да бъдат интересни и привлекателни, за да създават интеракции. Хората трябва да се задържат и да кликат, да разглеждат, да четат. Не просто да минават и да бързат да "цъкат хикса", а да остават доволни, да споделят сайта или конкретната статия, страница или продукт със своите приятели. Идеята е да се създава интерес и този интерес да води до действия. А тези действия да имат положителен ефект спрямо идеята на сайта.

Все пак идеята на всеки сайт е да стигне до колкото се може повече хора. За това и има много видове разпространение и споделяне на инфорамцията:

Цитирай
  • SEO;
  • Дигитална реклама в социални мрежи, Google Ads, партньорски сайтове;
  • Програматик;
  • Създаване на качествено съдържание - на сайта (чрез блог), в социалните мрежи, в партньорски сайтове, чрез инфлуенсъри;
  • Имейл маркетинг.

Първа стъпка в оптимизацията за търсачките на съществуващ сайт е технически SEO одит, който да оцени състоянието му. Това ще помогне за създаването на план по отстраняването на грешки, които имат съществено влияние върху класирането. Ако не сте запознати с материята, чек-лист няма да помогне. Важно е да се направи от SEO специалист.

Обърнете внимание на тази статия:

13 съвета за маркетинг и реклама [SEO Q&A част I]

Тя ще ви отговори на много въпроси като:

Какво да направя, за да излизам в Google?

След колко време ще стане откриваем сайтът ми в Google?

Имам ограничен бюджет за реклама. Къде да рекламирам първо?

Имам малък бизнес. Необходимо ли е да наема агенция, за да ръководи рекламните ми кампании?

Важно ли е да имам блог? С каква честота да публикувам новини?

Как влияят на позиционирането на сайта ми мета данните?

Какви аналитични инструменти да използвам за правилни и актуални статистики?

Как да проследявам трафика в сайта си? Как да използвам тази информация?

Помага ли на сайта ми поддържането на Facebook страница?

При споделяне на линк в социалните мрежи се показва определена снимка (og image). Може ли да се промени?

За електронните магазини добре ли е да качват продуктите си в сайтове за сравняване на цени или маркетплейси?

Има ли пряко отношение дизайнът на моя магазин за реализираните поръчки?

https://blog.superhosting.bg/netpeak-seo-answers.html

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!