Отиди на
Форум "Наука"

Колко често пазарувате през интернет?  

22 потребители са гласували

1. 1. Колко често пазарувате през интернет?

• Веднъж на няколко месеца
      4
    • Веднъж месечно
      5
    • Няколко пъти на месец
      7
    • Много рядко
      5
    • Никога
      1
    • Друго (опиши в коментарите)
      0
  2. 2. Започнахте ли да запазурвате повече в интернет от пандемията на сам?

• Да
      13
    • Не
      8
    • Друго (опиши в коментарите)
      1

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Р. Теодосиев said:

Може ли да разкажеш как и с какво са те излъгали?

От къде пазаруваш онлайн?

Най често това което показват по рекламата или нета, не покрива това което в действителност ще получиш. Или изгодната цена която изписват ако почнеш процеса за поръчка, таква такса, онакива проценти и накрая по-скъпо излиза от това което би си купил ако отидеш в един мол.

Предпоследното. Поръчах нещо по нета, платих го занапред с поставка на фохпощ.....и никога не пристигна.....Последното беше на фейса реклама от удобни сутиени. Имаше избор на цветове и размер. Избрах един размер и един цвят. Но с плащане при доставка. В този случай не може пощенска кутия да се посочи. И по елпоща ми съобщиха, че поръчката е приета и е на път към куриера. и после нищо....Поне 3 седмици се минаха и сутринта в 10 часа ми звънят по телефона, че тук е пред апартаментас поръчката. Казах ОК да я занесе назад защото съм на работа и да я донесе по-късно....После нищо....Потърсик старият адрес и им писах, а те ми отговориха, че с това че несъм платил съм анулирал поръчката....При това повториха анулираното и видях, че размера съвпада ама цветът не. Защото уж съм поръчал от трите цвята по-един.

По сигурни ми се вижда това което китайците правят. Поръчваш по интернет, но за самата стока трябва на място да отидеш и там плащаш. Така си поръчах Го-ПРо камера например...

Но няколко пъти ми се случва, да поръчам нещо и никакъв отзив да няма....

И ако търсиш нелп лайн да те пращат на безкрайни обиколки по автоответчиците. Но това навярно си го патил вече от банките, чрез мобифон компаниите до електро и водоснабдяващите компании. Изчезнаха гишета, изчезнаха хора. Понякога чисто проста информация искаш питаш и почва едно безкрайно идентифициране или на автотвечик. И ако е наистина сериозна работата обикновенно по-телефона не може да се уреди ами трябва лично да отидеш.

• 3 месеца по късно...
  • Потребител
Публикува

Рядко. Предимно от китайците разни джунджурийки. Калъфки и протектори за телефон, за дъщеря ми някакви боклуци за училище (ластици за коса, лепенки за нокти и т.н.). Преди около 4 години се бях зарибил и много пазарувах от китайците, ама вече не.

Последно преди година си взимах екипировка за планина от Германия и Словения. Обувките излизаха с 100 лева по-евтино отколото в БГ магазин.

• Потребител
Публикува

Май вече ще спирам да пазарувам от интернет. Прекалено често взе да ми се налага да връщам стоките. При това от уж реномирани сайтове.

• Администратор
Публикува
Преди 2 часа, Янков said:

Май вече ще спирам да пазарувам от интернет. Прекалено често взе да ми се налага да връщам стоките. При това от уж реномирани сайтове.

За какви стоки става въпрос?

• Потребител
Публикува
Преди 30 минути, Р. Теодосиев said:

За какви стоки става въпрос?

Електроника. Е Маг. Мебели от други търговци. Не отговарят на описанието. Поръчваш един модел, пристига друг. Пише че е налично, но се оказва че не е. Но най-зле са куриерските фирми. С тях вече ме е страх да имам работа. А Еконт са номер 1. Имам ли друга опция, през тях не искам да поръчвам.

• 4 месеца по късно...
  • Администратор
Публикува

Всеки ден излитат по 108 самолета, пълни със стоки, поръчани през китайските гиганти в електронната търговия Temu, Shein, Alibaba. Вероятно вече сте пробвали да поръчвате от тях, а ако не сте, то е почти сигурно, че сте попадали на реклами на Temu, които ви показват рокли и тениски за 2 лв., ако изтеглите приложението. Китайският холдинг, към който е Temu, за близо две години от създаването си продава почти колкото Amazon - компания, която се развива от вече 30 години. Ключови за успеха ѝ са две неща, видими дотук: бързи доставки, както и много, много маркетинг.

Но дали е само това, какъв е новият модел за пазаруване и как променя пазарите, има ли рискове и може ли въобще да издържи подобно начинание, разговаряме в този подкаст с журналистката Калина Горанова и международния редактор Кирил Кирчев.

• 2 седмици по-късно...
  • Администратор
Публикува

Обзор на потреблението [2023]

По традиция на СуперБлога началото на годината е време за кратък обзор от числа и проценти от изминалите месеци. В света на онлайн търговията информацията и добрата основа, базирани на точна статистика, са ключ към успешните решения и реализирането на нови идеи. А и както вече сме казвали, цифрите никога не лъжат.

За да сме максимално точни спрямо статистическите данни за потреблението през изминалата година, отново се допитахме до нашите партньори от Българска Е-комерс асоциация, които ежегодно подготвят пълна статистика за индустрията в България.

Според тазгодишните данни от БЕА, обемът на пазара за период от четири години насам е удвоен. Страната ни бележи рекорд на интернет продажби през годината, които достигат до над 1.95 милиарда евро. Представено в проценти, това са цели 19% ръст в сравнение с предходната 2022 година. Този успех на индустрията отново говори за силното развитие и растежа на онлайн сектора в България.

Обзор на потреблението [2023]

Цялата статия: https://blog.superhosting.bg/e-commerce-2024-12-practical-tips-trends-and-statistics.html

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!