Отиди на
Форум "Наука"

Информация относно КОВИД-19

Recommended Posts

• Потребител
Преди 5 часа, monte christo said:

Глупости...

При население около 331 000 000 души са тествали "само" 3 570 000, т.е. 1%.

Макеее, Маке...

Копчето на каклулатора е заяло. 

Но няма значение. Важното е, че тук тестовете са малко. Обаче сега като направим 600 000 теста от поръчаните и картината ще е много по-ясна. 

• ХаХа 2

• Потребител
Преди 4 часа, ДеДо Либен said:

Китайците вече започнаха с леки корекции - първо на 80к болни добавиха 40к асимптоматични , които кой знае защо не са ги смятали досега , последно коригираха и смъртните случаи в Ухан с 50% нагоре , щото нещо докато дойдат всички отчети , имало обърквания и т.н.(и това видиш ли се случва точно при стройната, хилядолетна китайска бюрокрация)

Няма да се учудя , ако след години се окаже , че всички цифри са им с по една нула отзад.

Има да се чудиш и да се маеш още мноооого (зависи си от тебе), щото нямаш информация! Ако пък си мислиш че имаш жестоко се лъжеш. 

• Харесва ми! 1

Добро утро !
Днеска ппочна сериозната организация в лечението на инфектирани, екипа е сравнително голям, на мен се падат 3 човека помощници, за сега е спокойно , по 4 случая на ден е организацията за тези дни. Времето за подготовак преди лечението и онова след лечението е значително по дълго от самото лечение. По тази причина сега и ви пиша, има свободно време.😃

• Харесва ми! 3

• Потребител

Bad News

https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.04.11.036855v1

Значи има няколко метода за инактивиране на Ковид19. Единият е терменен шок. Според протоколите 56°C-30min and 60°C-60min, 92°C-15min. Според проучванията първите два безполезни. Вирусът се деактивира едва при 92 градуса и 15 минути....

Сега предпоръчаният и действаш протокол е 60 градуса 60 минути....Изглежда, че не само че не дезинфикцира ами и подпомага за разпространяването на вирусчето....

Затова предлагат да се ползват химични и/или други методи вместо топленето...... 😷

• Потребител
Преди 3 часа, laplandetza said:

Добро утро !
Днеска ппочна сериозната организация в лечението на инфектирани, екипа е сравнително голям, на мен се падат 3 човека помощници, за сега е спокойно , по 4 случая на ден е организацията за тези дни. Времето за подготовак преди лечението и онова след лечението е значително по дълго от самото лечение. По тази причина сега и ви пиша, има свободно време.😃

Пази се......

• Потребител

И понеже много от нас си кротуват в доброволен карантен, и дъжд не е валял, нема толкова вреда....Най много марулята да пожълтее, но и то от изсъхване защото и на виличката не ви пущат...

• ХаХа 1

• Потребители

С тревога наблюдавам как епидемията повлиява в най-негативен аспект на родното общество, като най-елементарната му част съответно е и най-гласовита по социалните мрежи... Циркът стигна до там да се задават въпроси на кризисния щаб дали има опасност от радиацията  ... Това ме кара да се замисля, дали злото или глупостта е по-опасна в наши дни.

• Харесва ми! 3
  • Благодаря! 1

Преди 23 минути, Kujiro said:

С тревога наблюдавам как епидемията повлиява в най-негативен аспект на родното общество, като най-елементарната му част съответно е и най-гласовита по социалните мрежи... Циркът стигна до там да се задават въпроси на кризисния щаб дали има опасност от радиацията  ... Това ме кара да се замисля, дали злото или глупостта е по-опасна в наши дни.

И двете, приятелю, < Злият Глупак с Власт>  тези елементи са в елитите на обществата, като <глупак> , разбирай ограничен многостранно индивид.

• Харесва ми! 3

• Потребители

НОЩ ни опази и от тревоги по радиацията

Националният оперативен щаб (НОЩ) даде най-странния си брифинг тази вечер. По традиция той се проведе в 23 часа, но темата бе повече от изненадваща - да се разсеят притесненията на хората от радиация заради пожара в Чернобил, който бушуваше десетина дни.

Този път не генерал, а главен комисар бе в основната роля - шефът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов. Той съобщи, че поискал разрешение от премиера Борисов за брифинга - за да информира населението за липсващата радиация. А поводът за всичко това били тревоги в социалните мрежи и обаждания лично до него с въпрос ще навреди ли стихията в Украйна на България. "Прословутият пожар в Украйна вече е погасен. Стойностите на радиационния гама фон са в нормалните за страната граници”, отчете Николов. Освен него, на брифинга се явиха ген. Венцислав Мутафчийски и директорът на НИМХ проф. Христомир Брънзов.

Срещата с журналисти продължи не повече от 6-7 минути. Така и не стана ясно откъде е дошла информацията, че българите се тревожат от радиация. Но най-голямата енигма бе какво общо има темата с коронавируса, заради който съществува НОЩ. https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/nosht-ni-opazi-i-trevogi-po-radiaciyata

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 20 часа, Doris said:

модел на разпространението на радиоактивното замърсяване на френския институт IRSN:

Благодаря за информацията. Бях останал с погрешното впечатление,че по правило България стои "на течението" идващо от Изток,(Русия,Украйна...),но на модела се вижда че то я заобикаля отдалеч. И Сърбия също... Може би и през 80-те години радиационният облак от аварията в АЕЦ"Чернобил" ни е подминал...

Преди 20 часа, Skubi said:

много от нас си кротуват в доброволен карантен

Някои кротуват,други - дрогирани карат джипове и убиват журналисти...

• Харесва ми! 3
  • Тъжен 1

При нас все по малко хора ебават социалната дистанция и изолация. Снощи фитнес залата беше пълна. Днеска ще решават и най вероятно училищата ще отворят, може би след 1 май.Вече почти никой не се маскира по улиците и магазините, хората са масово по парковете и по брега на морето, реката. Гледам събират се на групи младежите и пийват бира, възрастни се събират по дворовете на групички. Лошото е че временно безработните станаха половин милион и на горе, а тези с ограничени заплати са над половин милион. Положението разбира се е временно , поне до Август, така казват.Хората си получават парите за безработни, така работят вместо извънредни помощи или поемане на проценти от заплатата.Очаква се не всички да се върнат на работа, предвиждат едни около 12-15 процента от временно безработните да се превърнат в безработни за повече от половин година.
Местните експерти предвиждат инфлация в цялата еврозона, обезценяване на труда, доходите, валутата в близките 3, 4 години да е над 14 процента, т.е. за близките годинки да обеднеем заедно с другите удари по икономиката и социала с едно минимум една пета, тка казват. окло 20 процента по бедни ще са трудещите се в целия ЕС., прогноза за 3, 4 години нсапред.

• Харесва ми! 1
  • Тъжен 1

• Потребител
Преди 17 часа, К.ГЕРБОВ said:

НОЩ ни опази и от тревоги по радиацията

Националният оперативен щаб (НОЩ) даде най-странния си брифинг тази вечер. По традиция той се проведе в 23 часа, но темата бе повече от изненадваща - да се разсеят притесненията на хората от радиация заради пожара в Чернобил, който бушуваше десетина дни.

Този път не генерал, а главен комисар бе в основната роля - шефът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов. Той съобщи, че поискал разрешение от премиера Борисов за брифинга - за да информира населението за липсващата радиация. А поводът за всичко това били тревоги в социалните мрежи и обаждания лично до него с въпрос ще навреди ли стихията в Украйна на България. "Прословутият пожар в Украйна вече е погасен. Стойностите на радиационния гама фон са в нормалните за страната граници”, отчете Николов. Освен него, на брифинга се явиха ген. Венцислав Мутафчийски и директорът на НИМХ проф. Христомир Брънзов.

Срещата с журналисти продължи не повече от 6-7 минути. Така и не стана ясно откъде е дошла информацията, че българите се тревожат от радиация. Но най-голямата енигма бе какво общо има темата с коронавируса, заради който съществува НОЩ. https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/nosht-ni-opazi-i-trevogi-po-radiaciyata

аха в тъмното не ни намерила тази пуста и радиация.....Защо не беше нощ когато короната дойде....😷

• Потребител
Преди 3 часа, laplandetza said:

При нас все по малко хора ебават социалната дистанция и изолация. Снощи фитнес залата беше пълна. Днеска ще решават и най вероятно училищата ще отворят, може би след 1 май.Вече почти никой не се маскира по улиците и магазините, хората са масово по парковете и по брега на морето, реката. Гледам събират се на групи младежите и пийват бира, възрастни се събират по дворовете на групички. Лошото е че временно безработните станаха половин милион и на горе, а тези с ограничени заплати са над половин милион. Положението разбира се е временно , поне до Август, така казват.Хората си получават парите за безработни, така работят вместо извънредни помощи или поемане на проценти от заплатата.Очаква се не всички да се върнат на работа, предвиждат едни около 12-15 процента от временно безработните да се превърнат в безработни за повече от половин година.
Местните експерти предвиждат инфлация в цялата еврозона, обезценяване на труда, доходите, валутата в близките 3, 4 години да е над 14 процента, т.е. за близките годинки да обеднеем заедно с другите удари по икономиката и социала с едно минимум една пета, тка казват. окло 20 процента по бедни ще са трудещите се в целия ЕС., прогноза за 3, 4 години нсапред.

Че тогава ние българите, унгарците–дриплювците на Европа– нема ко да загубиме....Виж олигархите, мутрите имат, но те ще си намерят откъде да крадат....

Ти пък се дръж там на върхът на землянката, да не хванеш грозният вариант на С19. Алкохола му е майката. За дезинфекция на ръцете, лицето, гърлото, стомаха....

Как се произвежда водка - Храни напитки и музика

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2

Още един път Честито !, Другата голяма вълна Есено/Зимната с чип в г,за !

<<<......

Първите 50 смарт гривни за граждани под карантина осигурява Българският червен кръст.

Гривните имат вграден GPS модул, който ще алармира в случай на нарушаване на карантината, а функцията за гласово повикване ще улесни ползвателите за бърз контакт при необходимост от медицинска помощ или връзка с отговорните служби, съобщават от БЧК.

Гривните ще позволят да се намали честотата на посещения за проверка от страна на служителите на реда при карантинирани в домашни условия лица, както и ще намалят риска от заразяване от хора с доказана коронавирус инфекция.

Мобилен оператор дари безвъзмездно и 50 симкарти за срок от 6 месеца, чрез които да се извършва комуникацията с устройствата.

Направеното дарение е предназначено за РЗИ-София, във връзка с изпълняван пилотен проект, чиято цел е при модифициране на гривните да се отчита здравният статус на гражданите по време на извънредното положение.

Смарт гривните вече се прилагат ефективно в Полша, като предстои тяхното внедряване в редица държави в Европа и в Близкия изток.

• Харесва ми! 1

• Потребител
Преди 1 час, Skubi said:

И досега имаше, но му казваха домашен арест....Няма значение на крак или ръка....Все равно.

Социалната изолзация малко или много е домашен арест. Така че тези гривни много добра работа биха свършили.
Но естествено те са социално неприемливи и няма как да стане.

Преди 9 минути, gmladenov said:

Социалната изолзация малко или много е домашен арест. Така че тези гривни много добра работа биха свършили.
Но естествено те са социално неприемливи и няма как да стане.

Мярка за неотклонение домашен арест се отсъжда, постановява само от съд, тогава и гривничката или <кожен> чип там де не огрява😀.

Под карантина, не е мярка за неотклонение, напълно незаконна гривна !, следене по този начин.

Като става въпрос за карантини, не работят в малките населени места . хората се познават ,,,,,,,,,,,, знаете как става, Все едно аз да съм в карантина и в моя град да ме проверява човека с когото пия през вечер, няма да стане.😷😀

• Потребител
Преди 29 минути, laplandetza said:

Като става въпрос за карантини, не работят в малките населени места . хората се познават ,,,,,,,,,,,, знаете как става, Все едно аз да съм в карантина и в моя град да ме проверява човека с когото пия през вечер, няма да стане.😷😀

Да ама представи си, че си един такъв тип на когото никой не заповяда и макар  да си за карантина отидеш в кръчмата....И след време звъни телефонът ти или на кръчмаря, че веднага да си ойдеш защото ако нер пращат полицейските/военните да ти ударят 500-1000 лева въспитателна такса....За кръчмаря също защото е отворен след 15 часа....😂🤣😷

• Потребител
Преди 41 минути, laplandetza said:

Мярка за неотклонение домашен арест се отсъжда, постановява само от съд, тогава и гривничката или <кожен> чип там де не огрява😀.

Под карантина, не е мярка за неотклонение, напълно незаконна гривна !, следене по този начин.

Да ама по време на извънредно положениер някои граждански права не са в действие.....След нормализиране на положението.....После можеш да се оплакваш в три екземпляра и 1000 лв гербова марка.....😆

• Харесва ми! 1

• Потребители

Одобрен е клиничен тест на ваксина срещу Covid-19 в Германия, според Федералния институт за ваксини в страната. В теста 200 здрави участници на възраст между 18 и 55 години получават няколко варианта на ваксината, разработена от немската биотехнологична компания BioNTech, като учените изследват нейната ефективност при осигуряване на имунитет срещу вируса. Допълнителни тестове ще бъдат проведени на повече хора, включително тези с по-висок риск от заболяването, във втори етап. BioNTech е 12-годишната компания, която има около 400 служители, работещи по проекта.
Фарма гигантът Pfizer, който миналия месец подписа сделка за разработка и дистрибуция с BioNTech, също ще проведе изпитания за ваксината в САЩ, подлежащи на одобрение от регулатора. BioNTech, която също е осигурила 135 милиона долара инвестиция от базираната в Шанхай Fosun за комерсиализация на продукта в Китай, заяви, че одобрението на САЩ е „очаквано скоро“. „Това е четвъртото одобрено изпитване върху хора за кандидати за ваксина срещу Covid-19 в световен мащаб“, добави изпълнителния директор на BioNTech. BioNTech е една от двете немски компании, разработващи ваксини, които използват РНК, която носи инструкции за човешките клетки за производство на протеини, които се очаква, че ще се борят с болестта. CureVac, базирана в Тюбинген, също е разработила ваксина и е получила 80 милиона евро за подпомагане от Европейската комисия, но тепърва ще получи регулаторно одобрение за тестване. И двете компании са подкрепени от Фондация Бил и Мелинда Гейтс.

Германия следва Великобритания при одобряването на изпитание върху хора, след като здравният секретар Мат Ханкок обяви, че учените от Оксфордския университет ще започнат да изпитват ваксина върху хората този четвъртък. Очаква се около 500 доброволци да се включат в британската програмата до средата на май, като британското правителство обеща 20 милиона паунда за изследването.

В Китай в началото на този месец бяха одобрени тестове върху хора за две експериментални ваксини, според държавната медия Xinhua. Китайските кандидати за ваксина се разработват от базирано в Пекин звено на Sinovac Biotech от индекса на Nasdaq, и от Института по биологични продукти Wuhan, филиал на държавната китайска фармацевтична група. През март китайските власти дадоха зелена светлина за поредното клинично изпитване за кандидат за ваксина, разработено от Академията за военни медицински науки на страната и биотехнологичната фирма CanSino Bio.

В САЩ разработчикът на лекарства Модерна започна тестове върху хора за ваксината си съвместно с Националните здравни институти на САЩ.

В момента 86 екипа по целия свят работят за разработването на ваксина срещу Covid-19, включително изброените по-горе, които са на етапа на клиничното изпитание.

https://www.ft.com/content/0be0cb59-96e9-4b70-9fd9-79bab5f77962

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/coronavirus-vaccine-first-human-trials-germany-approved-begin-a9477691.html

• Харесва ми! 1

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!