Отиди на
Форум "Наука"

Информация относно КОВИД-19

Recommended Posts

Мен ме учудва мълчанието,,,,,,,,,, колегите мълчат.  

Никой не говори, известно е , онзи корона САРС 2003, е изучен добре и за него има произведен антисерум, а има и готовност да се произведе в огромни количества.

Новите корона 19, за тях вече има антисерум, готовност за производство е налице, още по страшно , антисерум за наличчните корона в циркулацията, плюс новите се ползва, но не е масово, само за <някои> случаи. 

Антисерум се произвежда вече и в отскоро разработени <биоинкубатори> .

Антисерума е част от ефективното лечение на <специалните> пациенти, успеха на лечението е над 95 процента.

https://en.wikipedia.org/wiki/Antiserum 

https://en.wikipedia.org/wiki/Passive_immunity

Редактирано от laplandetza

• Потребител

Китай вече открито отрича, че вируса тръгна от Ухан или Китай...

https://www.zerohedge.com/geopolitical/chinese-embassy-blasts-hasty-reckless-western-claims-virus-originated-wuhan

• Харесва ми! 1

• Потребители
Преди 19 минути, новорегистриран2 said:

https://www.zerohedge.com/geopolitical/chinese-embassy-blasts-hasty-reckless-western-claims-virus-originated-wuhan

Вижте тук какво казва на 12 април пред Фокс Нюз д-р Фаучи по повод на "подвеждащата информация" подадена им от Китай, нещата ще ескалират в посока на взаимните обвинения:

• Харесва ми! 2

Преди 20 минути, новорегистриран2 said:

....

Ще отрича, номера е да отичаш до дупка, основен принцип в борбата с <международното> и <семейното> разложение😀

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

• Потребител
Преди 15 минути, Б. Киров said:

Вижте тук какво казва на 12 април пред Фокс Нюз д-р Фаучи по повод на "подвеждащата информация" подадена им от Китай, нещата ще ескалират в посока на взаимните обвинения:

Да си го духа на лудият му шеф...За точно това говоря, че във Вухан имаха лаборатория с вирусологи даже почти до пазаря/на 5 улици беше май/ но този идиот ги съкрати...Кво ме интересува мен сега какви ги почват да лъжат когато негрите им мрът като мухи през есента...Нема кой да им хвърли боклука. Ще се вмиришат всичките.....

Редактирано от Skubi
  • ХаХа 1

• Потребители

Чул ви Господ:

Прогноза: Пикът на коронавируса у нас ще настъпи на 24 април

Американският институт IHME предвижда, че най-много починали у нас ще бъдат регистрирани между 19 и 30 април, след което броят им ще започне да намалява

България ще достигне пика на пандемията от коронавирус на 24 април, сочат прогнози на Института за здравни показатели и оценка (IHME) в САЩ. Данните на института са публикувани на специален сайт с прогнози за различните страни в света, които са засегнати от пандемията.

Според прогнозите на института пикът на смъртните случаи у нас ще бъде между 19 и 30 април, когато се очакват между 9 и 10 починали дневно, след което броят им ще започне да намалява. До 4 август броят на починалите от вируса българи ще бъде 303 души, предвижда още IHME.

0000006610.jpg

Институтът уточнява, че данните са валидни само при пълно спазване на мерките за социално дистанциране до май.
Към днешна дата потвърдените случаи на коронавирус в България са 611, а починали от началото на пандемията са 24 души.

IHME прогнозира още, че по време на пика на коронавируса у нас ще са необходими 349 болнични легла, от които 87 в интензивно отделение. По данни на института към момента общо наличните болнични легла в страната ни са 17 973, от които 856 в интензивно отделение, така че не се очаква недостиг или претоварване на здравната система дори в най-високата точка на пандемията у нас.

Страната ни разполага и със 74 апарата за обдишване, сочат данните на IHME.

България с най-застаряващи здравни служители в ЕС

Отделни данни, публикувани днес от европейската статистическа служба Евростат, показват, че към последното тримесечие на 2019 г. България е страната в Европейския съюз с най-голям дал на здравните служители на възраст над 50 години (56%). България е и сред страните членки на съюза с най-малък дял на здравните работници сред общия брой на заетите хора – около 4%, а спрямо общото население той е дори по-малък – едва около 2%.

В края на миналата година 14,7 млн. души на възраст над 15 години са били заети в системата на здравеопазването в ЕС, съставляващи над 7 на сто от общия брой на заетите хора в съюза и близо 4% от общото население.

От тях 1,9 млн. са лекарите, 4,5 млн. са медицинските сестри, акушерите и техните асистенти, 4,1 млн. са лични здравните асистенти, а други 4,1 млн. са заемали други длъжности в системата на здравеопазването.

Мнозинството от здравните работници в ЕС са жени – 78%, а над една трета (36%) от служителите в здравеопазването в съюза са на възраст от 50 години нагоре, следвани от тези във възрастовата група между 35 и 49 години (35%), а здравните работници под 34-годишна възраст са само 29%.

В 13 от 27-те страни членки на ЕС най-голям е делът на здравните работници над 50-годишна възраст, като след България се нареждат Естония и Латвия с по 50%, Италия с 45% и Литва с 42%.

В 11 страни членки заетите в системата на здравеопазването на възраст между 35 и 49 години са били с най-висок дял, а само в три страни тези на възраст между 15 и 34 години са най-многобройни – Малта (50%), Люксембург (47%) и Кипър (38%).

Най-голям е делът на здравните работници в Швеция (12% от заетите), следвани от Финландия и Дания (по 10%). Най-нисък е делът им в Кипър, Полша, Латвия, Румъния, Люксембург, България, Унгария и Слования – около 4%.

Спрямо размера на населението Швеция отново регистрира най-висок дял на здравните работници (7% от общото население), следвана отново от Финландия и Дания, както и от Холандия с по 6%. На обратния полюс са Полша, Румъния, Кипър, България, Латвия, Люксембург, Унгария, Словения и Гърция, където здравните служители са съставлявали едва около 2% от общото население.

По статията работи: Божидарка 

Апропо, погледнах и  прогнозата на икономистите от  БАН, само че нещо не им вярвам откъм здравната и медицинска страна (какъв  пик през "средата на август" при 2 месеца социална  изолация, стр 18, що за изсмукан модел?, никога и никъде не се е говорило за пик по "средата август" от лекарите и здравните власти)..Или така са написали текста,че  аз лично го да разбирам по различен начин,  от това което са имали предвид.. 

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 10 минути, nik1 said:

Апропо, погледнах и  прогнозата на икономистите от  БАН, само че нещо не им вярвам откъм здравната и медицинска страна (какъв  пик през "средата на август" при 2 месеца социална  изолация, стр 18, що за изсмукан модел?, никога и никъде не се е говорило за пик по "средата август" от лекарите и здравните власти)..Или така са написали текста,че  аз лично го да разбирам по различен начин,  от това което са имали предвид.. 

Този институт винаги е блестял с подобни неточности...

-----

В случая не виждам нищо не редно. Съставили са (поне) три различни варианта на събитията. Не че някой с власт ще тръгне да им ги чете, де.

Редактирано от новорегистриран2
  • Харесва ми! 1

• Потребител
Преди 58 минути, Б. Киров said:

Факт е, че китайските комунисти скриха за мащаба на опасността и не спряха международните полети от Ухан. Всяка себеуважаваща се световна сила би предприела наказателни мерки срещу тях. Важно е да видим и какво ще се случи, след като САЩ се съвземат (когато и да е това). Вероятно Тръмп и хората около него ще бъдат много по-настъпателни срещу Китай, в сравнение с досега. И тези, които са по средата ще страдат най-много.

• Харесва ми! 2

• Потребители
Преди 12 минути, новорегистриран2 said:

В случая не виждам нищо не редно. Съставили са (поне) три различни варианта на събитията. Не че някой с власт ще тръгне да им ги чете, де.

:) Нередното е това, че моделът най-вероятно им е сбъркан (или те са объркали имплементацията и сметките), защото никой вирусолог у нас досега не е споемавал че при 2 месеса изолация ще имаме пик през август (дотук се споменалвали  април или май) , а авторитетния IHME само преди 3 дни посои гормите дати..

• Харесва ми! 1

Преди 6 минути, nik1 said:

:) Нередното е това, че моделът най-вероятно им е сбъркан (или те са объркали имплементацията и сметките), защото никой вирусолог у нас досега не е споемавал че при 2 месеса изолация ще имаме пик през август (дотук се споменалвали  април или май) , а авторитетния IHME само преди 3 дни посои гормите дати..

Втори пик, по малък може и да има, но по скоро началото на Юли. 

Втора вълна ще има , края на есента/ нова година, или януари. Зависи кога го режисират <началниците> 😷

• Харесва ми! 2

• Потребител

Ей, че големи пикадори стаханте тук. Ако си кротувате стойте в карантината като други послушни народи, за 24 май всички ще сте на хорото.....и кебабчета с лютеница..... 

Ако не! Не! На друго хоро..

https://www.youtube.com/watch?v=abusPM-9mqQ

Редактирано от Skubi
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

• Потребители
Преди 7 минути, Skubi said:

Ей, че големи пикадори стаханте тук. Ако си кротувате стойте в карантината като други послушни народи, за 24 май всички ще сте на хорото.....и кебабчета с лютеница..... 

Ако не! Не! На друго хоро..

https://www.youtube.com/watch?v=abusPM-9mqQ

Нерде 24 май,  нерде средата на август 

• Харесва ми! 3

• Потребители
Преди 3 часа, nik1 said:

Нерде 24 май,  нерде средата на август 

Ето го на БАН "моделът":

2020-04-13_230436.jpg.c37661f388c6eb19bc15d8403799b138.jpg

Много грубо направен, извили са "кривата" някъде към 13 май към върха й, в крак със забраната на щаба, после плавно я спускат до декември, да не си помисли народът да се разпаше прекалено, страх лозе пази, българският учен е предпазлив оптимист.

Този модел в сайта, който работи и с американския случай, според мен, е по-точен, макар и много по-оптимистичен. Мисля, че е по-точен, защото редовно следя как се движи спрямо случаите в САЩ, на 95 процента е точен за тях, погледнах и за Германия и Франция, същата работа, защо тогава методиката им за България да е нещо различно, ние не сме нещо уникално, макар и да се мислим понякога за такова.

Последните им прогнози за България се различават от тези, дадени от Божидарка , нейните данни все пак са от 9-ти, а тази е от днес:

2020-04-13_230635.thumb.jpg.017aa346ceccfc89739b6bce1c52a807.jpg

колко консумативи са необходими, какво имаме, презастраховали сме се, "донейде можем да сме спокойни кат спартански воини", както пееше Мамалев

2020-04-13_230622.thumb.jpg.b3da02ad1f29134e2cbeb1018b343c70.jpg

Пик на смъртност между 20-24 април с до 9 случая дневно, зануляване на смъртност в началото на май

2020-04-13_230555.thumb.jpg.1a508f154eef5e57da5f8318935ddda5.jpg

Пикът в началото на май, после плато

Прогнозирана смъртност 66 души, максимум до 151

Може да е прекалено оптимистично, но това прогнозират.

https://covid19.healthdata.org/bulgaria

• Харесва ми! 2

• Потребител

https://ourworldindata.org/b0334a50-649b-4ad6-be20-61eaaf4bffb1

Старопиталищата проверени ли са? Тук скочи значително количиствоно заразени заради това. В западните страни казват близо 50% от починалите идват от старопиталищата....

• Upvote 1

• Потребители
Преди 3 минути, Skubi said:

https://ourworldindata.org/b0334a50-649b-4ad6-be20-61eaaf4bffb1

Старопиталищата проверени ли са? Тук скочи значително количиствоно заразени заради това. В западните страни казват близо 50% от починалите идват от старопиталищата....

Първите няколко случая, доколкото си спомням, бяха от такива, не вярвам да не ги наблюдават.

• Тъжен 1

• Потребител
Преди 1 минута, Б. Киров said:

Първите няколко случая, доколкото си спомням, бяха от такива, не вярвам да не ги наблюдават.

Проблемът е, че тук има 3 вида поддаржани старопиталища. Държавни, общински и частни. В частните не е проблем тест да правят. В държавните не правят, а общинските /общините нямат пари/, също не. Столичните също не. И сега има един скандал от един ден на други 198 старци + на корона от които вече 8 починаха от миналият петък. Столичният кмет още от началото на април молеше за това, че когато занасят старците на преглед или лечение в някоя болница, после ги връщат без тест за корона. От министерството пък отказвали казвайки, че в болницата немогат се зарази и тестовете са скъпи.....Сега ог скандала, почнаха да проверяват всичките старопиталища из страната и почти на всякъде намират заразени....... 

• Потребители
Преди 10 минути, Skubi said:

Проблемът е, че тук има 3 вида поддаржани старопиталища. Държавни, общински и частни. В частните не е проблем тест да правят. В държавните не правят, а общинските /общините нямат пари/, също не. Столичните също не. И сега има един скандал от един ден на други 198 старци + на корона от които вече 8 починаха от миналият петък. Столичният кмет още от началото на април молеше за това, че когато занасят старците на преглед или лечение в някоя болница, после ги връщат без тест за корона. От министерството пък отказвали казвайки, че в болницата немогат се зарази и тестовете са скъпи.....Сега ог скандала, почнаха да проверяват всичките старопиталища из страната и почти на всякъде намират заразени....... 

Ако не са ги изолирали от посещения, обяснимо е да намират заразени.

Мисля че още от началото тук забраниха свижданията и посещенията в старческите домове и болниците. Иначе като са затворени и не общуват с други хора освен персонала, практически нямат откъде да бъдат заразени.

• Харесва ми! 1

Ще се въздържа, инак при мен достига информация от верни мои източници, за ............. <събития> с възрастни хора, най вече от домове във Италия, Испания , САЩ, , особенно Италия........, събития, ............ които при извънредно законодателство гарантират доживотна или ............... сетете се.😢

• Потребител
Преди 34 минути, Б. Киров said:

Ако не са ги изолирали от посещения, обяснимо е да намират заразени.

Мисля че още от началото тук забраниха свижданията и посещенията в старческите домове и болниците. Иначе като са затворени и не общуват с други хора освен персонала, практически нямат откъде да бъдат заразени.

Не затова става въпрос....Защото имам приятел който майка му е парализирана от 30 години, разказва, че при последното посещение някъде началото на март само до входа го пуснали, дошла медицинска сестра и взела пелените и другите работи и хич не го пуснали пли майка му.....

Проблемът е когато болните /например диализа/ или тези които за ради други болести ги изнасят от старопиталището и след ден-два, седмица, месец когато оздравеят ги връщат от дадените болници.....И при това връщане е искал столичният кмет няколкократно –3 пъти– да проверяват тези старци. Накраят министърът или кой му писал и съвсем цинично му заявил, че няма да тестват защото не си струва и са скъпи. Това кметът ги показа тези писма защото го нападнаха, че това е от немърливоста на кметството. И сега властите като бесни търсят повод от страна на министерството да докажат, че във всички открити заразени питалища е изключително от свижданията...😷

• Харесва ми! 1

Хахах:D, говорих ви нещо за антисерума, помните нали😷

<<<< ...       Ю жнокорейски учени успяха да открият 38 антитела, които могат да неутрализират коронавируса. Това съобщи Центърът за контрол и профилактика на болестите към министерството на здравеопазването на страната.

Положителните свойства на тези антитела могат да бъдат използвани за лечение на заразилите се, предаде БГНЕС.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Германски учени: Знаем само за 6% от всички заразени с коронавирус!
Коронавирусът може да се активира повторно при излекувани
Изследването е проведено в лабораториите на Националния институт по здравеопазване и фармацевтичната компания Celltrion. В хода на изследването от кръвта на пациентите с коронавирус са извлечени антитела, които могат да бъдат използвани за лечението на заразените, защото са способни да обезвредят опасния вирус.

„Всички получени образци, включително 14 от тях, притежават силни, неутрализиращи коронавируса свойства“, подчертаха от Центъра за контрол и профилактика на болестите. В близко бъдеще ще бъдат проведени редица задълбочени тестове, включително и върху лабораторни животни, за да се потвърди положителния ефект на откритите антитела

• Потребител
Преди 7 минути, laplandetza said:

Хахах:D, говорих ви нещо за антисерума, помните нали😷

<<<< ...       Ю жнокорейски учени успяха да открият 38 антитела, които могат да неутрализират коронавируса. Това съобщи Центърът за контрол и профилактика на болестите към министерството на здравеопазването на страната.

Положителните свойства на тези антитела могат да бъдат използвани за лечение на заразилите се, предаде БГНЕС.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Германски учени: Знаем само за 6% от всички заразени с коронавирус!
Коронавирусът може да се активира повторно при излекувани
Изследването е проведено в лабораториите на Националния институт по здравеопазване и фармацевтичната компания Celltrion. В хода на изследването от кръвта на пациентите с коронавирус са извлечени антитела, които могат да бъдат използвани за лечението на заразените, защото са способни да обезвредят опасния вирус.

„Всички получени образци, включително 14 от тях, притежават силни, неутрализиращи коронавируса свойства“, подчертаха от Центъра за контрол и профилактика на болестите. В близко бъдеще ще бъдат проведени редица задълбочени тестове, включително и върху лабораторни животни, за да се потвърди положителния ефект на откритите антитела

Че то се знае. За богатите има ваксина. Пипваш няколко такива оздравели точиш им кръвта –има такова нещо, че само плазмата свалят, другото го връщат, нали?- и тази плазма с антителата ги удряш на платежноспособните клиенти.....Само дето съм чувал доста много трябва да получе за да се ваксинира....

Парата, парата всичко решава.....Фрагмент от филмът Елдорадо.

Когато има голямата епидемия между децата и на главният герой синът също го обявяват мъртъв...Бащата изважда златото и......мъртвото дете възкръсва......

• Потребител

Две нови публикации показват, че лекарството Remdesivir е високоефективно при спиране на механизма на репликация на COVID-19. Препарата е разработен 2014 г. от Gilead Sciences за лечение на Ебола и вирусите на Марбург. Според едното изследване Remdesivir може да бъде класифициран като „антивирусно средство с директно действие“ срещу SARS-CoV-2

https://www.jbc.org/content/early/2020/04/13/jbc.RA120.013679

https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2007016

• Харесва ми! 4

• Потребител

Тези информации, че витамина Д и Ц, че БДЖваксинация, че лекарствата за малария, частично и различно действат срещу Ковида и тнт.....ми напомня вицът за блондинката....

Влиза една в канцеларията на лекаря за изкуствено оплодяване и пита:

-Тук ли мога да си поръчам дете?

-?????

-Искам да е момче, като мачо като Чарз Бронзон!

-Така ли? -Става лекарят и взима от полицата една чаша и слага вътре малко бял прах и вода.

-Още нещо?

-Да е мусколесто като Шварценегер, да е умно като Степен Хавкинг, да е красиво като Алан Делон....

При всяко желание лекарят слага по някакви прахове, тинктури в чашата с вода.

-Заповядайте изпийте това. -Блондинката го изпива и моментално заспива.

-Еееееей сега ще ти дам аз един Бронзон и Делон!- казва лекарят и почва да си разпасва колана.......😷

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 2

Ние се шегуваме, Скуби, но примерно любимият ти Шорош по ихформираност вече е преьивял преди няколко години усложнена пневмония, след нея поредния инфаркт, гадтта вампиролашка го лекуваха със лабораторна система изкуствено сърце, изкуствен бял дроб, различна от достъпната технология, , неговото сърце умишлено го извеждат от работа, ,изкуств. бял дроб е с такъв капацитет способен на близка до нормалната сатурация,т.е. да замести изцяло неговия( това за момента официално не е достъпно) след близо 5, 6 дни терапии го преместват в специална камера, мини барокамера изпълнена с течност заместваща въздух, стабилизират и диша течност, а не въздух( в момента тази технология се ползва широко от американският воененфлот ), след още няколко дни го извеждат по процедурата. Не съм сигурен , но това е станало в една от американ. военни бази в европа.............

Ей , да не изтриете сега, това е информация, в момента  е като клюка, раздувка сред америк. военни. Не е шега проверете ако имате достъп до американ. чат.😷

Хахах, взеха да ви подготвят за 2, 3 , н /ти пик😷 Сега разбирате ли смисъла от този тип мерки.......... разтягане на извънредната ситуация в годината и почти сливане с очакваната Втора вълна, след нея нови мерки, извънредни закони........... идат и избори при вас, нали така:D, какви ще са изборите в извънредно законодателство... знаете си.

Другото решение беше както предложихме още началото на Март, селективна изолация, на рисковите групи. Подобно прави Беларус, Швеция, по здравата част от населението да поеме разпространението и да се избегне влачене на проблема с месеци напред, 2, 3 ти пик и др. такива хубавини.Ще избегнат и Втората вълна, или ако я има ще е с минимален ефект, освен ако <някой> не мутира вируса.

Ще продължавате ли да скачате в подкрепа на пагубните за вас <мерки и теглилки>

Редактирано от laplandetza

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!