Отиди на
Форум "Наука"

Информация относно КОВИД-19

Recommended Posts

• Потребител
Преди 5 часа, laplandetza said:

Ние се шегуваме, Скуби, но примерно любимият ти Шорош по ихформираност вече е преьивял преди няколко години усложнена пневмония, след нея поредния инфаркт, гадтта вампиролашка го лекуваха със лабораторна система изкуствено сърце, изкуствен бял дроб, различна от достъпната технология, , неговото сърце умишлено го извеждат от работа, ,изкуств. бял дроб е с такъв капацитет способен на близка до нормалната сатурация,т.е. да замести изцяло неговия( това за момента официално не е достъпно) след близо 5, 6 дни терапии го преместват в специална камера, мини барокамера изпълнена с течност заместваща въздух, стабилизират и диша течност, а не въздух( в момента тази технология се ползва широко от американският воененфлот ), след още няколко дни го извеждат по процедурата. Не съм сигурен , но това е станало в една от американ. военни бази в европа.............

Ей , да не изтриете сега, това е информация, в момента  е като клюка, раздувка сред америк. военни. Не е шега проверете ако имате достъп до американ. чат.😷

Може половината от него да е вече кийборг....Машина....или клоун. 😷Кой знае....

• Потребител
Преди 22 часа, nik1 said:

:) Нередното е това, че моделът най-вероятно им е сбъркан (или те са объркали имплементацията и сметките), защото никой вирусолог у нас досега не е споемавал че при 2 месеса изолация ще имаме пик през август (дотук се споменалвали  април или май) , а авторитетния IHME само преди 3 дни посои гормите дати..

https://www.imf.org/~/media/Files/Publications/WEO/2020/April/English/text.ashx?la=en

МВФ ни дава за тая година спад от 4%, което отново да припомня е само прогноза и нищо повече. Колкото по-бързо изчезне вируса при нас, толкова по-бързо икономиката ще се възстанови. Безработицата я дават закръглена на 8%.

Прави впечатление положението при съседите ни - пълен срив. Само сърбите няма да отбележат голям спад, защото и без това са на дъното. Другото важно е, че Западна Европа няма да се е възстановила и догодина.

• Потребител
Преди 1 час, новорегистриран2 said:

https://www.imf.org/~/media/Files/Publications/WEO/2020/April/English/text.ashx?la=en

МВФ ни дава за тая година спад от 4%, което отново да припомня е само прогноза и нищо повече. Колкото по-бързо изчезне вируса при нас, толкова по-бързо икономиката ще се възстанови. Безработицата я дават закръглена на 8%.

Прави впечатление положението при съседите ни - пълен срив. Само сърбите няма да отбележат голям спад, защото и без това са на дъното. Другото важно е, че Западна Европа няма да се е възстановила и догодина.

Не сме ли ние на дъното? И сърбите ли? 🤪

За икономията не беше ли другия отдел? С две три теми по-долу?😷

• Харесва ми! 1

Преди малко гледах др. Антониа Първанова по Студио Хъ,  7/8  , намерете и гледайте, застава с опита, знанието и името си, доста интересно, меко казано , поставя и възможен развой................ сами преценете.,

https://sedemosmi.tv/предавания/студио-хъ/видео/

Редактирано от laplandetza
  • Харесва ми! 1

• Потребител

Според нова публикация предаването на SARS-CoV-2 от прилепи към хора е станало посредством кучета. За змии, панголини и т.н, които бяха представяни като вероятния посредник се оказва, че вирусите, изолирани от тях, са твърде различни от SARS-CoV-2, като предполагаемият общ анцестор би бил твърде назад във времето - някъде през 60-те.                                                                                                                                                                                         

Друг интересен извод в изследването е, че храносмилателните системи на бозайниците вероятно са ключова мишена за коронавирусите, тъй като там се произвежда клетъчния рецептор ACE2, използван от вируса за влизане в клетката. Затова, според ползваната статистика, при 48,5% от заразените храносмилателните симптоми са главното оплакване

https://academic.oup.com/mbe/article/doi/10.1093/molbev/msaa094/5819559

Редактирано от boyko
  • Харесва ми! 1

• Потребител
Преди 9 часа, laplandetza said:

Преди малко гледах др. Антониа Първанова по Студио Хъ,  7/8  , намерете и гледайте, застава с опита, знанието и името си, доста интересно, меко казано , поставя и възможен развой................ сами преценете.,

https://sedemosmi.tv/предавания/студио-хъ/видео/

https://www.bnr.bg/plovdiv/post/101255411/krizata-s-covid-19-ne-e-zdravna-a-politicheska-posle-shte-stane-ikonomicheska

• Потребител

Малко извън темата. Стига с този китайски вирус! Около АЕЦ"Чернобил" е избухнал пожар! Всъщност са три огнища на пожара. Някакъв украинец незнайно защо и може би без да иска,ги е запалил. Някой сведущ по ядрената енергетика може ли да каже дали тези пожари са опасни за хората в Европа?

• Потребител

Рекорден брой заразени за 24 часа с COVID-19, в София и Кюстендил е страшно

http://zabulgaria.eu/рекорден-брой-заразени-за-24-часа-с-covid-19-в-со?fbclid=IwAR02iiN6jR-MQ_RMJSnlbro7qra6EYs4jvCqCcydEAIzNrq1JDfOPod3taY#

• ХаХа 1

Преди 1 час, Skubi said:

Рекорден брой заразени за 24 часа с COVID-19, в София и Кюстендил е страшно

http://zabulgaria.eu/рекорден-брой-заразени-за-24-часа-с-covid-19-в-со?fbclid=IwAR02iiN6jR-MQ_RMJSnlbro7qra6EYs4jvCqCcydEAIzNrq1JDfOPod3taY#

Стига с пискането и паниката, какво му е страшното, заразените би трябвало да са поме по 20 умножени за да вървят нещата.

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 13 минути, laplandetza said:

Стига с пискането и паниката, какво му е страшното, заразените би трябвало да са поме по 20 умножени за да вървят нещата.

Че от къде знаеш, че не са? И тук има тайни наредби....Кой кого кога обяввявя за заразен или не.

Тук патилите вече почнаха да пишат за безглавието царящо в здравеопазването...

Неотдавна един академик на 47 години, не пушач, спортуващ 6х2 часа получи короната....И чак когато вече кашляше кръв го приеха в болницата но и тогава със силна пнеумония....Но преди това болки в гърбът, лека кашлица/ще ми мине/, седмица после силни вцепеняващи болки със силна кашлица, домашният лекар вика бригадата, да му определят короната, но бригадата не иде, той отива в болницата, изпъждат го в къщи, след три дена кашлица с кръв, пак той отива в болницата и тогава го приемат но първо с пнеумония.....и после на дихателна и го въртят като шишче и понеже е млад и спортува пада в тези 50% които оцеляват.....

https://index.hu/belfold/2020/04/14/magyar_koronavirus_mta_doktora_szemelyes_beszamol_teszteles/

При шведите пък още по добре. Над 80 няма лекуване. Над 60+2 кронични болести няма лекуване. Оставят ги на Божия воля. Тайгетос за бумерите.

В Чили още по-добре. Починалите от короната ги смятат за оздравели, понеже те вече няма да заразят никого....

https://www.newsweek.com/chile-counts-those-who-died-coronavirus-recovered-because-theyre-no-longer-contagious-health-1497775

Навярно Пинера не иска да паникйосва населението.....😷

Редактирано от Skubi
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

Преди 12 минути, Skubi said:

При шведите пък още по добре. Над 80 няма лекуване. Над 60+2 кронични болести няма лекуване. Оставят ги на Божия воля. Тайгетос за бумерите.

Айде бе, от къде ги измъкна тея дезинформати бе, над 62/ 65, хахах, .............😀няма смисъл да говоря повече.

Вашият олигофрен Орбан............ драматизира за да ви хипнотизира😷. Според мен орбанчо е все още е  човек на шефовете на бай ти Шорош, обримчен в <мрежата>😀

Хахах, Ей го , На !😀 Тройно дестилирана мисъл😷

<<<<............ 

На никой не му е приятно да си седи вкъщи, всички бизнеси, които могат да работят - работят. Тези, които не могат ще ги компенсираме. Задачата ми е да ви опазя живи - край! В момента светът е болен. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който направи инспекция на строежа на тунел "Железница" и автомагистрала "Струма".

В коментар за предстоящите великденски празници и по-строгите мерки, министър-председателят бе категоричен, че трябва да се спазва заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, която бе подкрепена и от Националния оперативен щаб.

"Нищо по-добро не е приложила някоя страна от България. Всички мои колеги, които го наричаха "леко грипче" и се правеха на бабаити, сега като хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат, ние, Господ да е с нас (прекръства се - бел.ред), така да минем. Така че, ще започвам и свършвам с едно - искам да запазим българите живи и здрави", каза Борисов и допълни, че е убеден, че до месеци ще има ваксина срещу коронавируса.

"Всеки ден питах доктора кога ще хвърля патерицата, за да ходя, той казваше 31-ия ден. Сингапур и подобни, които се даваха за пример за един ден имат повече от България. Разпети петък работят само такива като нас и няколко сектора, други не могат да напускат областните градове. Разпоредих на министъра да пуснем пазарите и четвъртък и в понеделник. За три дни съм си сложил лук и той не се спарва. Извинявам се на този, дето показваше как му изсъхнал лукът, няма да изсъхне за една нощ. Мисля, че с веригите ще намерим разумния вариант", добави премиерът.

Той обяви, че е много доволен от напредъка на строителството на тунела "Железница" и магистрала "Струма".

"На строежа работят стотици хора, които хранят семейства. Всички работници спазват стриктно противоепидемичните мерки. Дори работниците, които са сами в камионите, са с маски", допълни Борисов.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който придружава министър-председателя, обясни, че тунел "Железница" ще бъде най-дългият шосеен тунел за автомобили и тежкотоварни МПС-та в страната. Той посочи, че вече около 600 метра от тунела вече са изкопани. От южната страна на тунела вече са прокопани около 250 метра и около 370-380 метра от северната страна. Общата дължина на тунел "Железница" ще бъде около 2 километра.

Преди да отпътува за Банско, министър-председателят бе попитан за президента Румен Радев, но отговори лаконично: "Не искам да говоря за този човек".

Борисов съобщи, че отива в курортното градче, което бе под 14-дневна карантина, за да провери как се справя дървопреработващата промишленост и как върви масово тестване на хората там за коронавирус. Започва масово тестване, стотици хора, има вече 20 хиляда ПСР теста, каза той.

• Потребител
Преди 10 минути, laplandetza said:

Айде бе, от къде ги измъкна тея дезинформати бе, над 62/ 65, хахах, .............😀няма смисъл да говоря повече.

Вашият олигофрен Орбан............ драматизира за да ви хипнотизира😷. Според мен орбанчо е все още е  човек на шефовете на бай ти Шорош, обримчен в <мрежата>😀

Returning to the treatment of the elderly, the retired professor’s former job, Karolinska University Hospital, the largest in Europe and serving not only Stockholmers but anyone else from Sweden, produced a creepy document like never before.

This was obtained by Aftonbladet and it follows that if intensive care units run out, medical staff should not allow patients over the age of 80 to be treated intensively, nor should people over the age of 70 who have more than one “significant organ failure” be admitted to the intensive care unit. ”And those over 60 years of age with more than two of the same (heart, lung or kidney disease) organ disease.

https://engnews24h.com/they-are-giving-up-on-the-elderly-infected-in-sweden/

С Орбан си закъснял с няколко брошури....Той вече отдавна не духа на Шорош а на Путин или Ердоган. Зависи какви са му интересите...Като истински циганин. Гледа къде какво може да намаже и после да се изтегли когато за плащане става въпрос.....😷

А еи го и следващият дестилат😷, освен обичайното дето си го знаете, подготвя ви за светлото инфекциозновиртуалпандемично бъдеще😀

<<<<  ...........    

На този етап България се справя с малко жертви от коронавирус. Това заяви в Пловдив шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, който откри в града нова лаборатория за диагностика на COVID-19 към Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги", цитиран от plovdiv24.bg.

"За съжаление тези лаборатории ще бъдат все по-нужни и за в бъдеще. Дори да отмине коронавирусът, което се надяваме да стане, човечеството винаги ще бъде изправено пред такива предизвикателства. Слава Богу, на този етап се справяме добре - имаме сравнително малко жертви, но те нямат брой и не може да ги делим на малко или много", коментира Мутафчийски.

"Явно ще трябва да свикнем с мисълта, че трябва да работим с този вирус. Дано бързо да се измисли надеждно лекарство, но засега признаците да минава не са съвсем налице", добави Мутафчийски.

Той цитира редица доклади на световни организации, в които се твърди, че именно инфекциозните болести - нови и мутирали вируси, могат да бъдат сред най-големите заплахи за човечеството. Мутафчийски определи положението като "много важен урок за хората". 

"В Европейската комисия излязоха основни документи - последният е пътната карта, по която може да се възобновява животът в Европейския съюз в условията на COVID-19. Едно от основните изисквания е да има достатъчен ресурс за изследване на хората - това е една от стъпките в борба занапред", коментира генералът.

По думите му, основният акцент в борбата с коронавируса продължават да бъдат именно местата за тестване и наличието на легла за интензивно лечение.

"Мерките не могат да бъдат премахнати навсякъде едновременно, а в зависимост от добрите показатели в дадената област", завърши генералът.

Преди 1 минута, Skubi said:

Returning to the treatment of the elderly, the retired professor’s former job, Karolinska University Hospital, the largest in Europe and serving not only Stockholmers but anyone else from Sweden, produced a creepy document like never before.

This was obtained by Aftonbladet and it follows that if intensive care units run out, medical staff should not allow patients over the age of 80 to be treated intensively, nor should people over the age of 70 who have more than one “significant organ failure” be admitted to the intensive care unit. ”And those over 60 years of age with more than two of the same (heart, lung or kidney disease) organ disease.

https://engnews24h.com/they-are-giving-up-on-the-elderly-infected-in-sweden/

С Орбан си закъснял с няколко брошури....Той вече отдавна не духа на Шорош а на Путин или Ердоган. Зависи какви са му интересите...Като истински циганин. Гледа къде какво може да намаже и после да се изтегли когато за плащане става въпрос.....😷

За шведите има едно < Ако.........> което си пропуснал, в момента нямат проблеми с невъзможност за обгрижване, ако имат съседна Финландия е гарантирала помощ, предполагам си забравил, Швеция/Финландия имат собственно десетилетно военносъглашение и договори в съглашението, то включва и такива извънредни ситуации, бедствия.Няма да им се наложи да избират, така мисля сега, преди време имах съмнения ,че са се продали и подложили в театрото да разиграят минитрагедия или поне да послужат за негативен пример, но прилича да съм се объркъл.

Орбан е човек на групировки в САЩ, провежда в момента изцяло политика на едно от крилата в американската отбрана и секретни /силови служби

• ХаХа 1

• Потребител
Преди 21 минути, laplandetza said:

За шведите има едно < Ако.........> което си пропуснал, в момента нямат проблеми с невъзможност за обгрижване, ако имат съседна Финландия е гарантирала помощ, предполагам си забравил, Швеция/Финландия имат собственно десетилетно военносъглашение и договори в съглашението, то включва и такива извънредни ситуации, бедствия.Няма да им се наложи да избират, така мисля сега, преди време имах съмнения ,че са се продали и подложили в театрото да разиграят минитрагедия или поне да послужат за негативен пример, но прилича да съм се объркъл.

Орбан е човек на групировки в САЩ, провежда в момента изцяло политика на едно от крилата в американската отбрана и секретни /силови служби

Няма АКО. АКО има когато си се насрал. Казах данните. Казах. От мандирер отричаш? Отричаш? Забивам ти носа в доказателството, АКО има. Има да. Защото това е валидно в случай когато обявяви правителството им извънредно положение. Но не затова беше въпросът. Аз казах данни четени, че при шведите имало такова разоблечено вътрешна заповедр наредба?

Кога ще свикнеш, че аз се старая да пиша тук сигурни, проверени работи и не бабешки клюки, руски фейкове или измишлйотици на световните заговори....Ако слагам, слагам в отдела фън....

И тук и в България навярно има подобни, ако не по -брутални наредби, най -много да не са написани, ами устно дадени.....

Тук например наредиха, че всички, ВСИЧКИ болници трябва да освободят Х количество легла за болните от короната/навярно очакват пикът/ и затова няма прошка. Свалят от системи хора стоящи под рехабилитация, в процес на инфузия против рак, новородени нуждаещи са от физикотерапия, старци лежащи в хоспис....Няма значение....

Звънят ти по телефона, че /баща, майка, сестра, жена, и тнт/ след три дена трябва да си вземеш или ще занесът болният на последният му постоянен адрес.

Казва един, къде да сложи биполярният си бъща /в 2 стаен апартамент с 2 деца/, когато единият ден е добре, общува, даже сам пазарува, на другият лежи и се насира в кревата?

Толкова.

Уреждай се там от китното Суоми.....

На две болници директорите са ги уволнили заради противопоставяне на наредбата....

Преди 13 минути, Skubi said:

Няма АКО. АКО има когато си се насрал. Казах данните. Казах. От мандирер отричаш? Отричаш? Забивам ти носа в доказателството, АКО има. Има да. Защото това е валидно в случай когато обявяви правителството им извънредно положение. Но не затова беше въпросът. Аз казах данни четени, че при шведите имало такова разоблечено вътрешна заповедр наредба?

Кога ще свикнеш, че аз се старая да пиша тук сигурни, проверени работи и не бабешки клюки, руски фейкове или измишлйотици на световните заговори....Ако слагам, слагам в отдела фън....

...

Абе ти мислиш ли изобщо.............., същата заповед има и тук, но това е в положение << Ако.......>> се наложи. Нищо подобно в момента.Навсякъде избора е тези пациенти с по голям шанс да оздравеят или директно като опре до кокала, да оцелеят, така е и при мен, има случаи които ги отписваш и толкова........нещата са такива от много години.

• Харесва ми! 1

• Потребител

Skubi, финландският комунист в случая е прав.  Тези мерки не се прилагат в момента в Швеция, ще започнат изпълнението им "if intensive care units run out" (ако интензивните отделения се препълнят/превишат капацитета си).

Редактирано от Dobri_I
  • Харесва ми! 3

Преди 1 минута, Dobri_I said:

...финландският комунист....

Ти на кий викаш финладски комунист:D, не съм финландски , забрави ли, интернатионал......... нямаме нац., държавна принадлежност😷,  ...... като вируса.....😀

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 2

• Потребители

Интервю на Диана Янкулова с д-р Антония Първанова в предаването ''Нещо повече''

"Епидемиологията е изключително точна наука - тя е математиката на медицината, въобще на здравеопазването. Ще станат ясни абсолютно всички числа - както колко души са се заразили, как точно са се заразили, колко са преболедували, колко от тях са били асимптомни, колко са починали, защо са починали, с какви видове усложнения, какво се случва след това с вируса. Това ще се случи със сигурност. Както и ще започнат да се правят и изчисления какви средства са заделени - защо този път са толкова, а предишен път са били различни. И ще се търси отговорност". Това каза пред БНР д-р Антония Първанова - работила като експерт в европейски епидемиологични организации, бивш депутат и евродепутат, в коментар на позицията на Доналд Тръмп, който обвини СЗО в провал в тази пандемия.

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че спира вноските на страната към Световната здравна организация заради "многото допуснати грешки" по време на пандемията от коронавирус. Първанова коментира, че не е изненадваща позицията на президента на САЩ и уточни, че сме свикнали той да прави каквото си поиска, а аргументите му не винаги почиват на реални факти: "Тръмп просто използва тази ситуация, за да постигне своята икономическа, политическа и геостратегическа цел".

Антония Първанова изказа съмнение в прогнозите на математическите модели за развитието на епидемията от Covid-19 в България и каза, че нищо от това няма да се случи. Според нея е важно обаче да се носи отговорност. Тя коментира, че балансът между надценяването и неглижирането на една опасност се постига с базиране на науката и на опита: "Никой не може да ме убеди, че решенията са адекватни и че заради това, че всички сме затворени вкъщи, затова има толкова малко починали от коронавируса. Не, не е заради това!", категорично заяви тя.

В предаването "Нещо повече" д-р Първанова припомни, че СЗО не посмя да обяви пандемия през 2009-а година за епидемията от свински грип, която тръгна от Мексико: "Тогава се заразиха някъде около 1,5 милиарда души в цял свят, а починалите са над 575 хиляди души. В пъти е разликата със сегашното положение".

По думите ѝ тогава имаше сътресения в СЗО, защото не успя да представи убедителни аргументи, но беше направен опит за натиск върху страните от ЕС, а и в цял свят, правителствата да се запасят с ваксини и с Тамифлу. "Епидемията премина и тези, които се презапасиха, изтече срокът на годност на дозите Тамифлу и някои министри си отидоха, включително и българският. Също си отидоха и хора от ръководството на СЗО", коментира д-р Първанова. Според нея мерките на СЗО сега са като компенсация за неадекватната реакция през 2009-а година.

Цялото интервю на Диана Янкулова с д-р Антония Първанова в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

https://bnr.bg/play/post/101259664/antonia-parvanova-epidemiologiata-e-tochna-nauka-matematikata-na-zdraveopazvaneto

• Харесва ми! 2
  • Upvote 1

• Потребител
  • Потребител

Между другото,на някой може да му се стори несериозно,но носенето на маски създава един реален проблем. Като ни напече слънцето и направим тен,лицето ни ще заприлича на панда,когато свалим маската. За жените дали се пекат по монокини или не - няма значение,(освен за интимният им приятел/съпруг),но с лицето не стоят нещата така...

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

Добро утро, при нас разхлабват мерките, не че са били сериозни. Блокадата на столичния район е разпусната, могат да се движат навсякъде в страната.Е , и тука местните милиционери иззакват кълбете тъпомерочупячи😀, но остава за сега това.

Гледам майтапчийски и племенния съвет ще удължават извънредното положение и ще ви съсипят живота в името на комисионните от иконом. мерки, ами ..............да ви пожелая Весели празници ! 😷:D

• Харесва ми! 1

След цялата тая история, господин Борисов ще се опита да хвърли негатива, вината на проф. Мутафчийски , други от кризисния щаб, както и съветниците , колеги като примерно Мангъров и пр. С други думи ше се опита както обикновенно да избяга от отговорност в едно предполагам доста комично разиграване.Предполагам някъде към август месец.Та да видим.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!