Отиди на
Форум "Наука"

Информация относно КОВИД-19

Recommended Posts

• Потребител
On 15.04.2020 г. at 0:55, Skubi said:

Не сме ли ние на дъното? И сърбите ли? 🤪

За икономията не беше ли другия отдел? С две три теми по-долу?😷

Сърбите са един особен случай... :D

• Харесва ми! 1

• Потребител

От вчера започнаха бързите тестове за вируса и днес вече откритите заболели са двойно повече от вчера - 7%. Графиката и тренда се променят.

• Харесва ми! 1

• Потребител
Just now, makebulgar said:

От вчера започнаха бързите тестове за вируса и днес вече откритите заболели са двойно повече от вчера - 7%. Графиката и тренда се променят.

Kъде, кого тествът? Надявам се тези места където хората са затворени...Например болниците/ и не само болните ами и персонала/, старопиталищата, казармите, затворите....

• ХаХа 1

Преди 20 минути, makebulgar said:

Хахах, ръфам пуканки, балканска луканка и такова вино и гледам сеира:D, майтапчийски на практика казва, че вируса е по безопасен от т.н. измислена смес <свински грип> 2009.

<<<...............

"Под 1% е заболеваемостта и то в рискови групи. Ние не си правим илюзията, че хващаме абсолютно всички заразени. Досега математическите модели показват, че хващаме двама души на 11 заразени. В последно време тази цифра е занижена и хващаме двама на седем. Допустимият брой на заразените, които не са обхванати от здравната система е около 6-7 хил. души", посочи ген.-майор Мутафчийски.

Той заяви, че се надява хипотезата, че ваксината БЦЖ предотвратява заразяване с COVID-19 e вярна, но няма достатъчно доказателства. Ръководителят на щаба обясни, че у нас се наблюдава т.н. фамилно заразяване. Има и изключения, при които някои членове на семейството не се заразяват, въпреки че живеят с човек, който има коронавирус.  ...........>>

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 33 минути, laplandetza said:

Хахах, ръфам пуканки, балканска луканка и такова вино и гледам сеира:D, майтапчийски на практика казва, че вируса е по безопасен от т.н. измислена смес <свински грип> 2009.

<<<...............

"Под 1% е заболеваемостта и то в рискови групи. Ние не си правим илюзията, че хващаме абсолютно всички заразени. Досега математическите модели показват, че хващаме двама души на 11 заразени. В последно време тази цифра е занижена и хващаме двама на седем. Допустимият брой на заразените, които не са обхванати от здравната система е около 6-7 хил. души", посочи ген.-майор Мутафчийски.

Той заяви, че се надява хипотезата, че ваксината БЦЖ предотвратява заразяване с COVID-19 e вярна, но няма достатъчно доказателства. Ръководителят на щаба обясни, че у нас се наблюдава т.н. фамилно заразяване. Има и изключения, при които някои членове на семейството не се заразяват, въпреки че живеят с човек, който има коронавирус.  ...........>>

Уууууф. Този който луканката с пукънки ги яде......За всичко е способен.....и противоположното също......🤪😜😷

Хахах, става все поинтересно. Майтапчиите, генералпожарникари ви затвориха столицата, скоро и армията ще докарат.Всичко означава със сигурност удължаеане с още поне месец извънр. положение и начало на тотално обсебване на държавата от шайката на мъдрия вожд , най умния сред своите , гн.Борисов.😀

• ХаХа 1

• Потребител
Преди 52 минути, laplandetza said:

Хахах, става все поинтересно. Майтапчиите, генералпожарникари ви затвориха столицата, скоро и армията ще докарат.Всичко означава със сигурност удължаеане с още поне месец извънр. положение и начало на тотално обсебване на държавата от шайката на мъдрия вожд , най умния сред своите , гн.Борисов.😀

Бойко Борисов не дочака, включи се извънредно и обяви най-тежката мярка за Великден

На това ли се радваш?

http://zabulgaria.eu/бойко-борисов-не-дочака-включи-се-извъ?fbclid=IwAR0ixU98S7_LR_hvp9q4mobfU38cQdth06sEwZeeby9fukyLhbO9X7AuKBk#

Преди 14 минути, Skubi said:

Бойко Борисов не дочака, включи се извънредно и обяви най-тежката мярка за Великден

На това ли се радваш?

http://zabulgaria.eu/бойко-борисов-не-дочака-включи-се-извъ?fbclid=IwAR0ixU98S7_LR_hvp9q4mobfU38cQdth06sEwZeeby9fukyLhbO9X7AuKBk#

Хахах, тея вождови слова съм ги пропуснал 😀

<<........„Разпоредих на министъра да отпуснем и четвъртък. Другите три дни ще издържат. Ще изсъхне ли за нощ лукът? Всеки взел по една връзка и вика – изсъхна ми лукът“, възмути се Борисов. ,,,,>>>

Знаех си, знаех нещо тук не е у ред , нещо не е онова нещо , а е лукова глава! 😷:D

• ХаХа 1

• Потребител

Докато някой хора се шегуват със ситуацията, мерките и вируса, за изминалите 3,5 месеца от вируса са загинали вече над 145 000 души. За незаразилите се тези месеци са били най-обикновени, като всички останали скучни работни месеци преди това. А за загиналите и за близките им са най-голямата трагедия. 

• Харесва ми! 2

Преди 54 минути, makebulgar said:

Докато някой хора се шегуват със ситуацията, мерките и вируса, за изминалите 3,5 месеца от вируса са загинали вече над 145 000 души. За незаразилите се тези месеци са били най-обикновени, като всички останали скучни работни месеци преди това. А за загиналите и за близките им са най-голямата трагедия. 

Аз чакам, Вожда , най мъдрия от умните, обща купчини от трупове, детски площадки с трупове, Адът да слезе на земята ( не се шегувам, негови думи, Ей, Каскета/ къде спиш бе, милиционер! 😷).  Ръководителя, главатаря обеща Ад ей сега покрай велик ден. Чакаме сега стъкмистиката поне като увеличат тестовете да скочат <заразените>, ами труповете как да ги изпишем , някакви идеи ?

• Харесва ми! 1

• Потребител

За Albert-László Barabási  съм писал вече тук по повод на книгата му за предсказуемото бъдеще.  Известен своими исследованиями в области теории сетей.

Сега публикува според неговите проучвания в световен мащаб, списъкът на тези лекарства които имат влияние върху короната.

barabási albert lászló koronavírus gyógyszerek 86 лекарства има на списъкът му. 

Our list of network-medicine based drug repurposing candidates for COVID-19 is finally out: https://arxiv.org/abs/2004.07229

We will host a journal club to discuss the findings on Monday, April 20th at 11:00 AM EST, register here:
https://northeastern.zoom.us/…/tJwoc-ihqD4vE9ImDnLineJ2kOA8…

...Továbbiak
Nem érhető el leírás a fényképhez.

397
17
244

Предсказва, че повече хора ще умрат заради социалните и обществени промени ще умрат.....

Network Medicine Framework for Identifying Drug Repurposing Opportunities for COVID-19

https://arxiv.org/pdf/2004.07229.pdf

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200417/koronavirus-szenzacios-bejelentest-tett-a-vilaghiru-magyar-kutato-426564?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

• Потребител

Една група ръководена от Fekete Andrea от години работи върху пролемът на вътрешните белези. По от близо с szigma-1 receptor.

От по-близо проблемът с бъреците. Много пъти макар и оздравели, за образувалата се белезна тъкан бъбрекът не може да изпълни задачата си...Същото е и с тъканите на сърдечните мускули след един инфаркт.....

И тук иде пнеумонията получена в последствие ковит19. Мембраната на макар и оздравелите болни е пълна с белези и затова дадени участъци немогат да изпълнят задачата си...

Тук иде техният патент, с определена комбинация на съществуващи лекарства намаляват или напълно спирът образуването на белезна тъкан на повърхността на белодробните мехурчета....

За това най-подпомага лекарството  fluvoxamin. Това е чисто и просто антидепресант който е достъпен и в момента....

Чакат разрешение от компетентните власти да проведът експерименти с болни от Ковит19.

ПС. предгледах списъкът на господин Барабаш, над този коммент и намерих Fluvastatin, например.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200417/koronavirus-szenzacios-bejelentest-tett-a-vilaghiru-magyar-kutato-426564?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

• Потребители

Вчера д-р Фаучи каза следното:

Fauci, the director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, told Fox News that he doesn't believe China has handed over all of its data on the coronavirus. He also doubted that China, which has a population of more than 1.3 billion people, had only 3,346 coronavirus deaths.

https://www.washingtonexaminer.com/news/dont-feel-confident-at-all-fauci-doubts-coronavirus-data-from-china

И, о чудо!, на другия ден, тоест още днес Китай реагира:

2020-04-17_233514.thumb.jpg.1006a6991cbc0118b8e80154befcd9c5.jpg

https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR0hRFsypjysBjQ5ox-m9Vlzs86c7Y-nkTNdclWHVl_biUN9axOCil02Tls

• Харесва ми! 3

• Потребител

Брой направени тестове: 

България - 18 500

САЩ - 3 570 000

Германия - 1 730 000

Русия - 1 720 000

Италия - 1 245 000

Турция - 560 000

Франция - 464 000

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 6 часа, makebulgar said:

Брой направени тестове: 

България - 18 500

САЩ - 3 570 000

Германия - 1 730 000

Русия - 1 720 000

Италия - 1 245 000

Турция - 560 000

Франция - 464 000

Е, и? Като гледам другите статистически данни - заразени и починали - това изобилие от направени тестове едва ли е помогнало особено много.

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 1 час, Шпага said:

Е, и? Като гледам другите статистически данни - заразени и починали - това изобилие от направени тестове едва ли е помогнало особено много.

Където масовото тествате е правено овреме има резултати.

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 27 минути, ДеДо Либен said:

Където масовото тествате е правено овреме има резултати.

Не е сигурно и това...Защото това вирусче е много гадно нещо....При ефективни болни дава - тест, при здрави пък +....Имам позната след два - теста третият пак +.....За най сигурно /но и там незнаят колко % сигурно/ е да се прави от кръв....Но за всеки случай има смисъл, защото ако гледаме страните граничещи с китай, Виетнам, Тайланд, Ю. Кореа, Хонконг, Япония досега/сега стана там нещо/ сравнително малко умрели имат спрямо гъстотата в която живуркат. 

• Потребител
Преди 2 часа, Шпага said:

Американците са тествали 10% от населението. При нас това означава да са 700 000 теста, а не 18 500. 

• Харесва ми! 2

• Потребител

Ей тук можете да мерете кой, колко.....Например Виетнам, Колко милиона са? 0 умрели.

https://en.wikipedia.org/wiki/2019–20_coronavirus_pandemic

• Харесва ми! 1

• Потребител
Преди 3 часа, makebulgar said:

Американците са тествали 10% от населението. При нас това означава да са 700 000 теста, а не 18 500. 

Глупости...

При население около 331 000 000 души са тествали "само" 3 570 000, т.е. 1%.

Макеее, Маке...

• Харесва ми! 1
  • Тъжен 1

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!