Отиди на
Форум "Наука"

Какви филми не харесвате

Recommended Posts

• Мнения 148
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 21 часа, dora said:

Предубежденията към никого не са нещо добро. Също толкова, колкото инструментализирането на някого заради някакви негови (биологически) характеристки. Най-ужасният случай на инструментализиране на мъжа, да речем, е войната: използването на млади мъже за пушечно месо... за този, дето духа... Нещо, което днес също се опитваме да избегнем. С дипломатически средства, с "умни" оръжия, с какво ли не. И дано повече успяваме.

Знам, че с вас конкретно винаги можем да намерим начин да се разберем правилно.

Предубежденията са лоши но самозаблужденията също са лоши. 

Конкретно тези неща относно това как младите мъже не трябвало да ходят на война и в армията са такива заблуди. Ако не ходят със сигурно ще дойде случай да отидат. Тоест ако младите и мислещи мъже не ходят да служат в армията, полицията или друго нещо свързано със сигурността ще настане хаос и всяка маймуна ще иска да вземе банана на другата. И така ще пострадат семейството и близките. Онзи който си мисли, че сина му не трябва да се занимава със сигурността на семейството (и държавата си) обикновено плаща (с данъка си) на друг нечий млад син, за да се грижи за това и евентуално да загине за това. 

За някой войната е само пращане на хора за пушечно месо, а за други войната е желанието на една маймуна да вземе банана на другата (а също и жена му, къщата му, парите му)... и желанието на другата маймуна да не му ги даде...

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, makebulgar said:

Конкретно тези неща относно това как младите мъже не трябвало да ходят на война и в армията са такива заблуди. Ако не ходят със сигурно ще дойде случай да отидат. Тоест ако младите и мислещи мъже не ходят да служат в армията, полицията или друго нещо свързано със сигурността ще настане хаос и всяка маймуна ще иска да вземе банана на другата. И така ще пострадат семейството и близките. Онзи който си мисли, че сина му не трябва да се занимава със сигурността на семейството (и държавата си) обикновено плаща (с данъка си) на друг нечий млад син, за да се грижи за това и евентуално да загине за това. 

За някой войната е само пращане на хора за пушечно месо, а за други войната е желанието на една маймуна да вземе банана на другата (а също и жена му, къщата му, парите му)... и желанието на другата маймуна да не му ги даде...

Имах предвид няколко конкретни войни - окопната първа световна, с потресаващо количество жертви, безумната част на втората, където рекрутите отнякъде нататък стават тринадесетгодишни. Нелепите полукриминални/полуграждански войни с деца-войници. И опитът човешкият живот на цели поколения да се запази чрез нови технологии на войната, или чрез други средства, целящи нейното избягване. Нерядко доста успешни.

• Потребител
Публикува

За 30 години преход не мога да харесам ни един български филм. Може и да съм пропуснал някой "шедьовър", ако е така моля поправете ме. Сега се правят едни сериали... дано поне там да се ошлайфат, че да се отлепим от посредственоста.

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, dora said:

окопната първа световна, с потресаващо количество жертви,

За протокола,Първата световна война се е получила такава,заради новото оръжие - картечницата.

Преди 2 часа, dora said:

рекрутите отнякъде нататък стават тринадесетгодишни.

След като са умеели да воюват (доказано е - в отбраната на Берлин немските малолетни и непълнолетни деца унищожават към хиляда (!) танка),защо да не бранят семействата и родината си? Единственият довод срещу това е,че войната вече е била загубена. Обаче не така стои въпросът с блокадата на Ленинград. Хитлер предлага на града да се предаде,но Сталин не разрешава. В резултат умират от глад един милион жители,повечето от тях деца. Умират безсмислено. Защото предаването на Ленинград на немците,не би повлияло на хода на войната.

Преди 1 час, Conan said:

За 30 години преход не мога да харесам ни един български филм.

"Мисия Лондон" и "Под прикритие" са точни попадения.

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Conan said:

За 30 години преход не мога да харесам ни един български филм. Може и да съм пропуснал някой "шедьовър", ако е така моля поправете ме. Сега се правят едни сериали... дано поне там да се ошлайфат, че да се отлепим от посредственоста.

Aко дадете пример с филми, които ви харесват, можем и да открием нещо от българското кино, което да ви допадне?

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Conan said:

Този период май е крайно пестелив на "шедьоври" или и аз някак съм ги пропуснала.

Успях да се сетя само за един филм, който ме впечатли: "Изпепеляване".

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 2 часа, Conan said:

Пропуснал си шедьовъра Граница с уникални попадения от най-високо художествено ниво.

Редактирано от sir
  • Потребител
Публикува

Да, "Граница" не съм го пропуснал обаче го бях забравил коя година е. Пуснали го през американското лято.🙂 За другите примери имам резерви. Благодаря!

• Потребител
Публикува

Не мога да приема нестандартен прочит на историческа тематика, ако автора/ите имат претенции за някаква достоверност. Във някои случаи обаче ( комедии, пародии, завоалирани критики и осмивания на властта примерно ), противоположните и екстравагантни черти на образите (в сравнение с оригинала ) са всъщност един плюс.

• Потребител
Публикува
On 24.01.2021 г. at 11:21, laplandetza said:

Ти имаш ли страхове и предубеждения по раса, религия, етника и пр. Аз нямам. НО, ........ в Моя Свят Произхода, Миналото е Всичко , вероятно не би могла да разбереш , аз съм един колективен елемент, в мен живеят душите на предците по прастара традиция , в нас живее Същество по старо от твоят Свят.Без <миналото> , нямаше да имам достъп до работата която имам сега, подбран съм по препоръки на моята история, легенда и отделно качествата , нямаше да се оженя за тези жени с които бях и съм, нямаше да имам тези деца , нямаше да съм част от нещото което е и съществува впило се във вашето обюество , нянаше да имам това строго и  внимателно планувано и градено възпитание и образование , нямаше да има това знание, нямаше да има това мислене , нямаше................... да съществува  този малък ручей към Бъдещето носещ вода на УМ ( Демоните на Острието) , вода устремена към Недостижимия Край !

Това цялото може да се обобщи с думата карма. В санскрита думата означава "работа, професия" и е свързана с разделението по касти, където онзи който чисти, не може да стане търговец или раджа, а онзи който е войн не се занимава с работа за чистачи и готвачи. Никой от тях обичайно не излиза от кастата на родителите и унаследява професията. 

При нас кармата са родителите, средата, познатите, и т.н. При всеки са различни и съответно го водят по различен път и в професията и в живота. 

• Потребител
Публикува (edited)
On 23.01.2021 г. at 18:21, Евристей said:

Значий...критиката е не срещу художествените филми - нека всяка филмова компания/продуценти/ /екип/ да си преценява кои артисти са подходящи за съответните роли и как да бъдат изпълнявани, .....кофтито е че биографични/исторически/ филми имащи се за правно пресъздаващи ...личност , период и реалия се ....манипулират ! Точно - манипулират ! 

Моята слабост(интерес) е античността и средновековието.  Смея да заява - чернокож Ханибал какъвто е показван в някои от историческите канали напоследък  е ...нон сенс. По простата причина, че в този период V- III век пр. Хр.  Картаген (Карт-Хадаш) е строго олигархична Република и е недопустимо включването/ приемането/ на хора извън аристократичния елит на града. Нито либийци, нито нумидийци, нито пък чернокожи маври (уж) от вътрешността.  Нещо повече  нито себе-подобни финикийци от съседна Утика (също финикийска колония) !  Картаген е строго затворено олигархично общество и не толерира нито социално ниско-стоящи, нито чужди елементи...(Аристотел, Тит Ливий, Корнелий Непот) 

Така, че Ханибал, съответно баща му Хамилкар, зет му Хасдрубал ,... и братята му - Хасдрубал и Магон не са чернокожи ...по простата причина, че като такива (чернокожи) не могат да се класират в управата/елита на строго олигархичен Карт- Хадаш ....Не става ! Не може ! 

Да не говорим за Средновековна Европа, където в йерархията не може да се издигне не само цветнокож (то и какво ще дири там) но и местен, ако не е с благороден произход....А той не може да е чернокож...Щото няма поземлена собственост....Простичко е....

За Византия .....друга тема (имало е ...нещо ..подобно)

Евристей, не всичко е черно и бяло. Има и коректни филми(на 100% обаче никога), но какво ще кажеш за "300" и продължението му с Артемизия?

image.png.a559d2d2b7ac6c83e8dd828bac55fdee.png

Съвършенните бели мачовци попиляха тъмните(всякакви нюанси на тъмното) азиатски и африкански пълчища тръгнали да превземат Европа. Във втората част дори и уондър уомън "преклони" глава. Да не забравя и гърбушкото, единствения оцелял урод сред физически перфектните мъже.... презрян предател.

Между другото може би точно за това С. Македония я искат в Общноста, един еврочиновник като се разходи из Скопие, като види "величественото миналото"...

Така че белите арийци все още ги има в пространството.🙂

Редактирано от Conan
  • Потребител
Публикува
On 24.01.2021 г. at 12:33, makebulgar said:

Маке много лош пример си дал , защото има маймуни който доброволно си дават банана на други такива.

Обаче войната вече не е това което беше.

Изкарай пресни спомени от това което се случи в Нагорни Карабах.

Публикува
Преди 4 часа, makebulgar said:

Това цялото може да се обобщи с думата карма. В санскрита думата означава "работа, професия" и е свързана с разделението по касти, където онзи който чисти, не може да стане търговец или раджа, а онзи който е войн не се занимава с работа за чистачи и готвачи. Никой от тях обичайно не излиза от кастата на родителите и унаследява професията. 

При нас кармата са родителите, средата, познатите, и т.н. При всеки са различни и съответно го водят по различен път и в професията и в живота. 

Не е карма, но както и да е. 

• Потребител
Публикува
On 25.01.2021 г. at 20:37, Conan said:

Евристей, не всичко е черно и бяло. Има и коректни филми(на 100% обаче никога), но какво ще кажеш за "300" и продължението му с Артемизия?

Съвършенните бели мачовци попиляха тъмните(всякакви нюанси на тъмното) азиатски и африкански пълчища тръгнали да превземат Европа. Във втората част дори и уондър уомън "преклони" глава. Да не забравя и гърбушкото, единствения оцелял урод сред физически перфектните мъже.... презрян предател.

Между другото може би точно за това С. Македония я искат в Общноста, един еврочиновник като се разходи из Скопие, като види "величественото миналото"...

Така че белите арийци все още ги има в пространството.🙂

Трогателно,...но уви

Първо ...това което показваш като пример  е филм по комикс, а не с историческа или биографична претенция....

Второ... не е така, както го представяш....

Остава и Иран да предяви претенции...(добре, че е все още е от страната на ...лошите)  

И защо иранците (персийците) да са ....

Цитирай

....тъмните(всякакви нюанси на тъмното) азиатски и африкански пълчища тръгнали да превземат Европа.

От къде на къде ..."африкански пълчища" в персийските армии ?  Тук таме някой черен нубиец рикоширал в армиите на Великия цар - става, ама чак и пълчища ? 

И като си експерт по комиксовите филми, кажи защо във филма Спартак/Кръв и пясък/  1/3 от населението на Капуа бяха чернокожи ?  II -ри век, ..чакай пак да уточня - Втори век преди Христа ?  Защо нямаше германи , а ..От татък Рейн пийпъл.  А лидерът им беше педераст и то с авторитет ! 

Чакай малко - педерастията в Рим действително ще придобие нещо като права, но...много по късно. Юлий Цезар е обвиняван от политическите си врагове в педераслък с цар Диомед Витински, но.........всячески се е старал да прикрива и опровергава този слух хвърляйки се страстно в противоположния пол....

Тоест Педерастията в Късната Република не се е толерирала !  Дава повод за убийствени подигравки.  КАПИШ ? 

• Потребител
Публикува
Преди 16 минути, Евристей said:

Трогателно,...но уви

Първо ...това което показваш като пример  е филм по комикс, а не с историческа или биографична претенция....

Второ... не е така, както го представяш....

Остава и Иран да предяви претенции...(добре, че е все още е от страната на ...лошите)  

И защо иранците (персийците) да са ....

От къде на къде ..."африкански пълчища" в персийските армии ?  Тук таме някой черен нубиец рикоширал в армиите на Великия цар - става, ама чак и пълчища ? 

И като си експерт по комиксовите филми, кажи защо във филма Спартак/Кръв и пясък/  1/3 от населението на Капуа бяха чернокожи ?  II -ри век, ..чакай пак да уточня - Втори век преди Христа ?  Защо нямаше германи , а ..От татък Рейн пийпъл.  А лидерът им беше педераст и то с авторитет ! 

Чакай малко - педерастията в Рим действително ще придобие нещо като права, но...много по късно. Юлий Цезар е обвиняван от политическите си врагове в педераслък с цар Диомед Витински, но.........всячески се е старал да прикрива и опровергава този слух хвърляйки се страстно в противоположния пол....

Тоест Педерастията в Късната Република не се е толерирала !  Дава повод за убийствени подигравки.  КАПИШ ? 

Ами точно че е по комикс и можеше да го поукрасят но уви бели срещу мургави.🙂

От последните по стойностни исторически продукций където са вложени пари и съответно претенцийте са за мащаб зайграване с афроамериканец на всяка цена, йок: Александър. Троя. Агора. Апокалипто. И други.

• Потребител
Публикува
On 26.01.2021 г. at 21:23, Conan said:

Ами точно че е по комикс и можеше да го поукрасят но уви бели срещу мургави.🙂

От последните по стойностни исторически продукций където са вложени пари и съответно претенцийте са за мащаб зайграване с афроамериканец на всяка цена, йок: Александър. Троя. Агора. Апокалипто. И други.

Тук няма как да не призная - Резон имаш ! Съгласен съм 

За филма - Александър - все пак мое мнение, че попрекалиха с гей - визията на Александър. Не, че е безпочвена  - напротив - антична клюка е, че Александър е имал интимни отношения с най-доверения си приятел - Хефестион !  Но е факт, че последният е провеждал самостоятелни кампании в Бактрия , Индия , завръща се отделно към Екбатана и там уира. Тоест ...3-4 години е далеч от ..."любимия" си 

Но и все пак критиката е към Науката ...........

След изнесените ДНК проби на фараон Тутанкамон  R1b1a2. ...................Сиреч индо-европеец или по по коректно казано в наши дни - Кавказоид ! ..... Това обаче  доведе до ...Яростни протести  в Лос Анджелис   

От там насетне всякакви ДНК проби на фараони ..секнаха. Никой учен не би рискувал да му бъде лепнато клеймо -  расист ! 

Въпреки това в края на (70-те) години на XX век ,  когато мумията на Фараон Рамзес II е ...гостувала в Париж, французите са я разтакали от изследвания ....

А тя е....интересна....

• Потребител
Публикува
On 24.01.2021 г. at 15:33, deaf said:

"Мисия Лондон" и "Под прикритие" са точни попадения.

Започнах да гледам "Под прикритие". Сериалът наистина е много добър, а повечето от актьорите - изключително талантливи!

• 3 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува

Това лято стартират снимките на новата екранизация на класиката на Дюма " Тримата мускетари". Ще бъде в две части "Дартанян" и "Милейди".  Френска продукция, Венсан Касел и Ева Грийн са по известните в каста. От екипа обещават че историческата действителност ще бъде спазена... но като нещо ново са решили да има и нови герой. Анибал( все още не е избран актьора) чиито образ се базира на...

Принц Луис Аниаба: първи чернокож офицер във френската армия

image.png.2a5836718e515491adb1c09c3204d16b.png

• Потребител
Публикува

Е няма как мускетарите стават петима. Но като се замислим това може да е един реверанс към Дюма. 

image.png.00d35e763de8221ec2d03aae734ae10e.png

Той е бил обожаван( особенно от нежния пол) от французите но разбира се е сблъсквал и с расизма.

Балзак например казвал: „Само не ме сравнявайте с този негър.

Веднъж, когато в литературен салон един от недоброжелателите му го засегнал на тази тема, Дюма отвърнал:

„Баща ми бе мулат, баба ми чернокожа, а прадедите и прабабите ми са били маймуни. Моето родословие започва там, където завършва вашето.“

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!