Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Каква музика слушате  

159 потребители са гласували

1. 1. Каква музика слушате

• Класическа
      58
    • Народна
      27
    • Рок
      88
    • Метъл
      82
    • Рап
      18
    • Поп
      33
    • Електронна
      28
    • Чалга
      5
    • друга
      30
    • всякаква
      29
    • църковна
      14
    • предкласика
      17
    • world music
      16
    • Jazzzzzz
      35

Препръчано мнение

• Глобален Модератор
Публикувано

"Ария" чувал ли си ги? :)):

• Потребител
Публикувано

Аз мисля,че всеки има право да си слуша това , което му доставя удоволствие. :)): За това мразя изрази от сорта на "само...еди к'во си".Аз си слушам наистина всичко,зависи от това в какво настроение съм. :P

• Потребител
Публикувано

^хе,не всеки,които твърди,че слуша САМО определен вид музика,се изсилва или има предразсъдъци...аз съм чула много различна музиkа през живота си,намерила съм това,което ме удовлетворява най-много и затова слушам само него...кво?А иначе съм минала през периода,когато "слушам от всичко"...ми не винаги става :P

• Потребител
Публикувано

Heavy metal,power and speed metal;понякога и hard rock.Общо взето музиката която слушам е доста разнообразна,като се започне от неповторимите родопси ритми и се стигне до Sepultura.Зависи понякога се е случвало с часове да слушам стари диско хитове,всичко според настроението :)

• 1 месец по късно...
  • Потребители
Публикувано
:hmmm: Чудя се не е ли редно чалгата да се брои на едно с народната и класиката - все пак си е народно творчество и е неперходна от векове - още Алеко Константинов се оплаква от нея. :band: :banana: :band1::thundergod::yahoo::yahoo::yahoo:
  • Глобален Модератор
Публикувано

Чалгата е циганско-турска "музика", а не българска, още повече пък народна или класика.

• Потребители
Публикувано
Аз слушам много видове музика ,но най-много МЕТЪЛ . Класика не слушам , българска музика слушам , но не и чалга .

Чалгата е циганско-турска "музика", а не българска, още повече пък народна или класика.

Вярно,вярно .Даже думата е турска - превод "музика".

И каква стана тя - във всички кръчми чалга и фул народ, пък като опре до гласуване - само 1 глас. :doh:

То и за унгарския чардаш, испанското фламенго и руските романси братята роми имат не малка заслуга, ама минава за типична национална музика.

:thundergod::whistling:

:good::yahoo::yahoo::yahoo::yahoo:

:wavetowel2::groupwave2:

Ай засвирайте ми чалгии,

една песна мерак иска

да се сетам за младостта

да си врати сърце радостта.

Свирайте ми чалга ке е,

свирайте ми все от сърце

празник ми е на душата,

сега пеям за младостта.

:clap3::clap::clap3::clap::clap3::clap::clap3::clap::clap3::clap::drinks_cheers::drinks_drunk: :drunk: :drink::flowers::gossip::wavetowel2:

• Потребител
Публикувано

Харесвам неща от родът на линкин парк,рамщайн,гуано ейпс,годсмак,металика,димо боргер и т.н. от тоя род

Слушам обаче и друго включително чалга.

Сега се сещам за бай Ганьо който пееше чалгата,, На фустана ти тигеля изгори на мен джигеря,,. :good:

• Глобален Модератор
Публикувано

Фружине, чалгата ни е натресена в резултат на турското робство ;)

• Потребители
Публикувано

Пък според Ататюрк прословутите турски маанета си били византийска музика, а истинския турски фолклор можел да се чуе по селата в Анадола. :doh:

• Глобален Модератор
Публикувано

Същите маанета ще чуеш и по Анадола - не се съмнявай. А ако тръгнеш от Истанбул чак до австрийската граница няма да чуеш нищо по-различно от същите тези маанета. Още една причина да уважавам личността Кемал Ататюрк - освен всичко останало е съзнал, че чалгата е пумия и се е опитал да прехвърли вината за нея на друг (византийците) ;)

• Потребител
Публикувано

Щеше да е хубаво, ако можеше да се избира по повече жанрове. Примерно аз слушам метъл и електронна и трябваше да гласувам само за метъл :(

• Администратор
Публикувано
Щеше да е хубаво, ако можеше да се избира по повече жанрове. Примерно аз слушам метъл и електронна и трябваше да гласувам само за метъл :(

Що бе аз слушам предимно метал, но и класиката си е класика и за нея гласувах щото никой не я барнал...и така можеш да направиш и ти виж електронната никой не я е щракнал и така ти ще го направиш... :good:

• Потребител
Публикувано
Фружине, чалгата ни е натресена в резултат на турското робство ;)

Това е още една причина за омразата ми към турците в един исторически период/няма да казвам че ги мразя и сега щото ще ме обвинят в насаждане на расова омраза/. :v:Това че чалгата е византийска музика ме кара само да се заливам от смях.

• Потребители
Публикувано

Аз също слушам класика. И в този музикален жанр се опитаха да направят различни вариации. Предполагам, че си слушал произведения на Моцарт и Вивалди в изпълнение на ел. инструменти. Честно да ти кажа изпълнението на обикновените класически инструменти е много по-хубаво, отколкото това електрическите. По време на тази зимна олимпиада в Торино имаше един съвременен аражимент на Болеро на Равел. Чието звучене на мен никак не ми хареса. Предпочитам да слушам оригинала на Равел и слава богу че го имам. Оригиналното произведение трае 15.51мин.

Макар да гласувах като теб за класическата музика, аз слушам още и български фолклор ( предимно родопска, трънска и принска музика ), поп и рок. Българската естрада от 70 и 80-те год. на мин. век също заслужава внимание. Мисля, че Емил Димитров скоро няма да бъде надминат. Аз съм от хората, които слушат различна музика, но задължително тя трябва да е стойностна. Мисля, че " Моя страна, моя България"-изпълнена от Емил Димитров спокойно може да се смята за неофициален български химн. :whistling::band::band1:

• Потребители
Публикувано

Повечето класически инструменти като пияното, клависина ( чембалото ), органа и други са заимствани от Византия. Самата Византия пък ги пренася от Персия. :band1::band:

• 4 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикувано

абе каквото и да си говорим всичко е според настроението. В определен момент ти е сдухано и само нещо класическо те оправя. Друг път си на маса и си се черпиш с приятели....че какво по-подходящо от малко мазна чалгица! :smokeing:

• Глобален Модератор
Публикувано

Що бе, като ти е сдухано слушай Азис. Той пее тъжни песни освен това е много романтичен и ти пълни душата. Така ми казаха. А като ти е весело пак си пусни Азис (справка - радио Романтика и Мангал+) ама нещо по-така "Напипай го", "Айде почвай ме сега".

Кажи ми не е ли прекрасен света?

• Потребител
Публикувано
И каква стана тя - във всички кръчми чалга и фул народ, пък като опре до гласуване - само 1 глас. :doh:

Ами то общо взето много момичета слушат и момчета почват заради момичетата и те и така .

А иначе ако съм във кръчма и съм след 5-6 чашка ракия мога и на казачок да се влюча ;)

П.П. Момичета нищо лично има и много които не слушат чалгия , но повечето слушат.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.