Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребители
Публикува
Преди 33 минути, gmladenov said:

Щом хамериканците могат да правят неоправдани агресии, защо руснаците да не могат?

И какво  следва от това? Че украинците не трябва да се защитават ли, или що?

• Мнения 1,6k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 35 минути, БатеВаньо said:

Путлер разчита на бърза капитулация и дезертирали на укр армия, но все повече си мисля, че мъките му тепърва започват.

Ако украинците се покажат като костелив орех и окажат силна съпротива, тогава наистина
ще стане много лошо.

За Русия път назад няма, защото ако тя отстъпи, митът за мощната Русия пропада. Тогава
Путин ще трябва да си ходи от властта - а с него и цялата идея за световната роля на Русия.

Залогът е огромен, така че този вариант е практически невъзможен.

По-вероятният вариант е войната просто да стане много кървава ... след което Русия все пак
да спечели. Така жертвите ще са напълно излишни.

За да се избегнат тези излишни жертви, Зеленски трябва да капитулира. Но понеже той е
празноглав червей, който хал-хабер си няма какво да прави в тази ситуация, Украйна сигурно
ще тръгне по пътя на безсмислена съпротива.

Затова аз искрено се надявам руснаците да са много бързи и ефективни в завземането на
Киев ... защото иначе ни чакат абсолютно излишни кръвопролития.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 14 минути, nik1 said:

И какво  следва от това? Че украинците не трябва да се защитават ли, или що?

Да, няма никакъв смисъл да се съпротивляват. Никой не ги превзема, а просто им сменят
властта и политическата ориентация.

Ако са недоволни от това, да питат Ирак как се оправя след агресията на САЩ. Украинците
няма да се спрявят със съдед като Русия докато тя води сегашната си политика.

Редактирано от gmladenov
  • Потребители
Публикува
Преди 26 минути, Orbit said:

Като страничен наблюдател съм убеден че съм против всяка война. И тази в момента и всички до сега които са се случили през моя съзнателен живот. 

Украинците не са странични наблюдатели, нали така?

• Потребители
Публикува
Преди 1 минута, gmladenov said:

Да, няма никакъв смисъл да се съпротивляват. Никой не ги превзема, а просъто им сменят
властта и политическата ориентация.

Ако са недоволни от това, да питат Ирак. Украинците няма да се спрявят със съдед като
Русия докато тя води сегашната си политика.

Може  да няма смисъл  за теб,  но за тях има..  Какво не се разбира тук?

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, gmladenov said:

Ако украинците се покажат като костелив орех и окажат силна съпротива, тогава наистина
ще стане много лошо.

За Русия път назад няма, защото ако тя отстъпи, митът за мощната Русия пропада. Тогава
Путин ще трябва да си ходи от властта - а с него и цялата идея за световната роля на Русия.

Залогът е огромен, така че този вариант е практически невъзможен.

По-вероятният вариант е войната просто да стане много кървава ... след което Русия все пак

За да се избегнат тези излишни жертви, Зеленски трябва да капитулира. Но понеже той е
празноглав червей, който хал-хабер си няма какво да прави в тази ситуация, Украйна сигурно
ще тръгне по пътя на безсмислена съпротива.

Затова аз искрено се надявам руснаците да са много бързи и ефективни в завземането на
Киев ... защото иначе ни чакат абсолютно излишни кръвопролития.

Не съм съгласен с ето тази част: По-вероятният вариант е войната просто да стане много кървава ... след което Русия все пак

Ако се случи това Путин не би се спрял с Украйна. Ще се намеси много по-активно и в други държави от бившия СССР и източния блок като цяло, защото ще е уверен за липсата на съпротива или минимална такава. При липса на съпротива какво му пречи следващите му цели да са в Молдова, Грузия, балтийските държави? И други райони в които има компактно рускоезично население използвано като причина да се намеси във вътрешните работи на независими държави? 
При силна украинска съпротива и дълга война в крайна сметка дори и да спечели ( което е вероятно ), то самата Русия ще е прекалено изтощена за да продължи с тази своя завоевателна политика. 
Направи една аналогия с Хитлер и годините преди ВСВ. Ако Австрия не беше присъединена с лекота, ако Судетите не бяха взети лесно, а после и още територии от Чехословакия, после Мемелска област от Литва, ако Полша не беше разделена между него и Сталин...Мислиш ли, че щеше да започне войната? Че Хитлер би бил уверен да започне завладяване на Европа, ако беше срещнал силна съпротива още в началото? Примерно при анексията на Австрия или Судетите? Надали. 
Точно вялите действия на останалите европейски страни и техните опити само с дипломация да го спрат му дават увереност, че може да постигне всичко, което пожелае. Че е много по-силен и няма кой да го спре да изпълни своите планове.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 6 минути, nik1 said:

Може  да няма смисъл  за теб,  но за тях има..  Какво не се разбира тук?

И за тях няма смисъл.

Жалко, че украинските политици не го разбират. Именно затова говорим, че наблюдаваме
(на живо) една национална катастрофа.

Хайде на бас, че тази война ще бъде спечелена от Русия. Тогава за какво са жертвите?

• Потребител
Публикува
Преди 6 минути, Димитър Йорданов said:

Ако се случи това Путин не би се спрял с Украйна. Ще се намеси много по-активно и в други държави от бившия СССР и източния блок като цяло ...

Ти говориш така, сякаш Путин е Хитлер и иска да завземе целия свят. Това не е вярно.

Украйна е специална, защото е най-голямата бивша република, която се заиграва със Запада.
Именно заиграването е проблемът ... като се има предвид какви ги къдри добрият Запад.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, gmladenov said:

Ти говориш така, сякаш Путин е Хитлер и иска да завземе целия свят. Това не е вярно.

Украйна е специална, защото е най-голямата бивша република, която се заиграва със Запада.
Именно заиграването е проблемът ... като се има предвид какви ги къдри добрият Запад.

Виждам, че не си ме разбрал. ОК. И Хитлер не е искал да завземе целият свят. Нито Путин иска това. Започни да обмисляш малко по-внимателно думите си и какво точно пишеш, това не е фейсбук!

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 6 минути, Димитър Йорданов said:

Виждам, че не си ме разбрал.

Много добре съм те разбрал.

Ти казваш, че при липсата на украинска съпротива, Путин може да набележи и други държави
за агресия. На което аз възразявам, че това не е така, защото Украйна е специален случай.

Путин няма файда да завладява други страни ... особено членки на НАТО.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 4 часа, nik1 said:

Едно е една държава да "иска" нещо от други и да постига със средствата  на икономиката и политиката, друго е да го прави с брутална агресия, война и окупация. Вие какво, не  правите разлика между първото и второто? 

Еми, очевидно американците не са съгласни с теб. Щом са били във война в 229 от своите 246 год. съществуване към днешна дата. Заповядай, пълен списък. Чиста руска пропаганда, промиване, колонотерапия или каквото там си правиш. Да си опресниш паметта, че нещо май пак ти изневерява за това, което не ти отърва.

https://washingtonsblog.com/how-many-years-has-the-u-s-been-at-war/

Разбира се, САЩ, за разлика от Путин, са ги водели всички тия войни най-демократично, хуманно и ... (попълни си още хубави думички), при това с абсолютно НЕсуверенни държави, БЕЗ легитимно избрани правителства, президенти и т.н. Само и единствено, за да запазят световния мир, общочовешки ценности и ... (попълвай).

А че войната е отврат - спор няма. Пък евро-атлантическата любоФ - хептен. А ние го играеме лудо влюбени ...

Редактирано от boyko
  • Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Украинские военные обстреляли Горловку

Малко архаично, или не в час, неадекватно ми се струва това напрежение по линията Донбас-Луганск....
В момента Украйна е като разграден двор. Руснаците си се разхождат с танковете и БТР-ите.. Обаче тежко-въоръжената линия Донбас-Луганск по старата граница е все така строго охранявана и обстрелвана от 2-те страни.. В момента когато столицата и кой знае още колко градове и обекти са под обстрел - някой хора продължават да обслужват старата схема с Донбас- и украинските окопи...
Това е дето се казва единствената боеспособна част на Украинската армия..  Съвсем скоро обаче тези украински националистически батальони ще се окажат единствените защитници на Украйна... Щото зад гърба им ще се окажат руско-контролирани територии.  

• Потребители
Публикува
Преди 4 часа, gmladenov said:

И за тях няма смисъл.

Има смисъл  разбира се, обясних още в началото на дискусията  какъв е. Смисълът  е в национализма и отстояване на идентичността..Той не е рационален..

Liah Greenfeld, "the great historian of nationalism":

Понятието „национализъм“ в неговия неутрален, общ смисъл, касае онзи набор от идеи и чувства, които оформят концептуалната рамка на националната идентичност. Националната идентичност е само една сред много – понякога едновременно съществуващи и припокриващи се – идентичности: професионални, религиозни, племенни, езикови, териториални, класови, полови и други. Но в модерния свят националната идентичност съставлява онова, което може да бъде наречено „фундаменталната идентичност“; тоест идентичността, за която се смята, че дефинира самата същност на индивида. Останалите му идентичности може би също я модифицират, но само леко, а в резултат на това тези други идентичности се считат за вторични. Днешната световна общност е общност от „нации“; модерните общества са „нации“ по определение, а онези общества, които не виждат себе си като нации, се считат за (все още) не модерни. В много случаи лоялността към „нацията“ лежи в основата на социалната солидарност и представлява най-силния мотив, стоящ зад политическата мобилизация. Всички съвременни „нации“ са произлезли от общности, които преди това са притежавали съвсем други идентичности. 

• Потребител
Публикува

От тука нататъка часовете на Зелински като президент са преброени... Дето се вика знае се и кога ще падне Киев. Вероятно ЦРУ и американците са в час и по тоя въпрос, понеже всички компютри са пробити, а американците директно следят връзките от мобилните телефони и софтуера на руснаците.. Така че ЦРУ са наясно кога Зелински ще падне..  Обаче ЦРУ не може да се намеси, щото намесят ли се американците 3СВ ( ТСВ)  е гарантирана.
Затова Зелински има да се моли на боговете за всеки следващ час или минута , дето му остават.. Приятелите му американците няма да му помогнат, но все пак по християнска традиция ще го изкарат за великомъченик. 
Особено пък ако се намеси чечениеца и прати неговите аскери в Киевъ , то Зеленски съвсем е за никъде. 
Тая война в Украйна едва ли ще да е за повече от седмица.. Нещо много замлъкнаха западняците и дори вече не смеят да се обадят.   Путин като гледам им е пратил някакви запасняци, второкачествена и третокачествена армия, по-скоро запасняци, шофьорчета разни.. Реално това дори не са войници, отишли да се бият , а по-скоро случайни хора събрани от тука и там.. Такива са пленниците .. Но и това е човешкия материал.. Както казва бат-Бойко..  За демонстрация на сила не са нужни непременно Рамбовци, нужни са камиони и шофьорчета от тук и там. 

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребители
Публикува (edited)
Преди 2 часа, boyko said:

Еми, очевидно американците не са съгласни с теб. Щом са били във война в 229 от своите 246 год. съществуване към днешна дата. Заповядай, пълен списък. Чиста руска пропаганда, промиване, колонотерапия или каквото там си правиш. Да си опресниш паметта, че нещо май пак ти изневерява за това, което не ти отърва.

https://washingtonsblog.com/how-many-years-has-the-u-s-been-at-war/

Разбира се, САЩ, за разлика от Путин, са ги водели всички тия войни най-демократично, хуманно и ... (попълни си още хубави думички), при това с абсолютно НЕсуверенни държави, БЕЗ легитимно избрани правителства, президенти и т.н. Само и единствено, за да запазят световния мир, общочовешки ценности и ... (попълвай).

А че войната е отврат - спор няма. Пък евро-атлантическата любоФ - хептен. А ние го играеме лудо влюбени ...

Проевропеец съм, и  ако и когато САЩ е на моя страна, и преценя че ми помага (не ми  казвам че знаеш вместо мен кое, как е, защото си просто объркан путинофил) - САЩ е мой приятел..

Путин руши "моята"  Европа, и ако ЦРУ го убият като куче, ще съм длъжен на момчетата направили това..

Нямам нищо против да ви избият и вас така путинофилите в България, и не го крия - щеще да е лицемерно да го отричам.

Когато говорим възпитано по други теми - просто сме възпитани,не значи друго

И не, няма вечни приятели, има вечни интереси..

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 10 минути, nik1 said:

Проевропеец съм, и  ако и когато САЩ е на моя страна, и преценя че ми помага (не ми  казвам че знаеш вместо мен, защото си объркан путинофил) - САЩ е мой приятел..

Путин руши "моята"  Европо, ако гио убия

уважаеми Ник,
нещата не са чак толкова черно-бели.
Европата и Америката отдавна си имат своите търкания.. Погледни тоя газопровод  - Северното море.. Кой го финансира ? = германците. Кой не дава да го пуснат - американците..  
Сащ са приятел само и еднинствено на самите себе си и на еврейската общност, дето контролира корпорациите и борсите им. Всичките им приятелства са временни, зависещи, избирани от президента или пък от някакви си интереси от тука и от там.  Но ако проследите интересите на еврейската бизнес групировка - то това са реално и интересите на самите САЩ.. Така че когато вие уважаеми Ник се поставяте за супер приятел на САЩ имайте едно на ум.. САЩ на Клинтън, САЩ на Обама , САЩ на Тръмп и САЩ на Байдън никак не са едно и също САЩ.. Привидно това е все САЩ, но отвътре има различни бизнес групировки...
Това създава какви ли не други търкания.. Прекалената любов към американците досега на никого не е помогнала кой знае колко.. Щото смени се президента - старите приятели на САЩ от един миг се оказват в Опозицията...Това е американската демокрация в действие. 

Редактирано от tantin
  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Как мислите:

Ако сега Путин се "спомине" внезапно, кой ще го замести и как би продължил цялата тази лудост?

• Потребители
Публикува
Преди 2 минути, tantin said:

уважаеми Ник,
нещата не са чак толкова черно-бели.
Европата и Америката отдавна си имат своите търкания.. Погледни тоя газопровод  - Северното море.. Кой го финансира ? = германците. Кой не дава да го пуснат - американците..  
Сащ са приятел само и еднинствено на самите себе си и на еврейската общност, дето контролира корпорациите и борсите им. Всичките им приятелства са временни, зависещи, избирани от президента или пък от някакви си интереси от тука и от там.  Но ако проследите интересите на еврейската бизнес групировка - то това са реално и интересите на самите САЩ.. Така че котато вие уважаеми Ник се поставяте за супер приятел на САЩ имайте едно на ум.. САЩ на Клинтън, САЩ на Обама , САЩ на Тръмп и САЩ на Байдън никак не са едно и също САЩ.. Привидно това е все САЩ, но отвътре има различни бизнес групировки...
Това създава какви ли не други търкания.. Прекалената любов към американците досега на никого не е помогнала кой знае колко.. Щото смени се президента - старите приятели на САЩ от един миг се оказват в Опозицията...Това е американската демокрация в действие. 

Не казвам че нещата са черни бели- напротив:

"Проевропеец съм, и  ако и когато САЩ е на моя страна..

"И не, няма вечни приятели, има вечни интереси.."

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 9 минути, Шпага said:

Как мислите:

Ако сега Путин се "спомине" внезапно, кой ще го замести и как би продължил цялата тази лудост?

Аз си мисля че Путин доста се постара и в тази посока , относно наследниците му.. При това наследниците му не са дъщерите му от първия му брак, не са и незаконните му извънбрачни деца от тази или онази любовница.. Реалните наследници и последователи на Путин , това са: Медведев, Захарова, Песков, Лавров .. И разни генерали от специалните му служби.. Всеки един от тях може да застане на мястото на Путин и като гледам би отстоявал подобна политика  .. Дори можем да се обзалагаме кой от последните би бил най-заклет Путинист...  Все пак нека да благодарим на Навални и на Христо Грозев, щото без последните двама едва ли щяхме да сме наясно що за човек е Путин...  

Редактирано от tantin
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 5 часа, nik1 said:

Хубаво, но мисля че Вие не сте убеден за себе си как трябва да постъпите.

Разбира се знае,но го е срам,знае ,че това е предателство и го срам да каже,при всичките е така,като ги питаш и почват да мънкат. Не е лесно да си предател по душа.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Кой беше Путин,че да решава за другите? 

Преди 4 часа, Димитър Йорданов said:

Виждам, че не си ме разбрал. ОК. И Хитлер не е искал да завземе целият свят. Нито Путин иска това. Започни да обмисляш малко по-внимателно думите си и какво точно пишеш, това не е фейсбук!

Това с фейсбука ми хареса:ag: И да Хитлер не е искал целия свят. Това са глупости.

Много добре съм те разбрал.

Ти казваш, че при липсата на украинска съпротива, Путин може да набележи и други държави
за агресия. На което аз възразявам, че това не е така, защото Украйна е специален случай.

Путин няма файда да завладява други страни ... особено членки на НАТО.

Само Молдова,Прибалтика,Средна Азия,Кавказ,Източна Европа ...нищо повече. 

Преди 3 часа, boyko said:

Ами същия списък има и за Русия или ти не си чувал? От Иван Грозни досега нямат и 2 мирни години накуп.Непрекъснато са във война с някой. Ама както винаги руската история вие не я знаете четете кво пише у нето. Тая огромна територия да не мислиш ей така им е дошла,от въздуха.Непрекъснато са нападали на съседите си.

Преди 1 час, tantin said:

Украинские военные обстреляли Горловку

Малко архаично, или не в час, неадекватно ми се струва това напрежение по линията Донбас-Луганск....
В момента Украйна е като разграден двор. Руснаците си се разхождат с танковете и БТР-ите.. Обаче тежко-въоръжената линия Донбас-Луганск по старата граница е все така строго охранявана и обстрелвана от 2-те страни.. В момента когато столицата и кой знае още колко градове и обекти са под обстрел - някой хора продължават да обслужват старата схема с Донбас- и украинските окопи...
Това е дето се казва единствената боеспособна част на Украинската армия..  Съвсем скоро обаче тези украински националистически батальони ще се окажат единствените защитници на Украйна... Щото зад гърба им ще се окажат руско-контролирани територии.  

Да бе разхождат после няма кой да събира труповете по   улиците. А мани недей.

Преди 29 минути, Шпага said:

Как мислите:

Започва разпада на секундата.

• Потребител
Публикува
Преди 51 минути, nik1 said:

Има смисъл  разбира се, обясних още в началото на дискусията  какъв е. Смисълът  е в национализма и отстояване на идентичността..Той не е рационален..

Принципно си прав ... но в създалата се обстановка сегашната реакция на украинските
управляващи е пълна безотговорност към собствения им народ. И ме е яд до посиняване,
че те реагират по този неадекватен начин.

• ХаХа 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!