Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребители
Публикува
Преди 38 минути, Кухулин said:

:D  

Още защитници.

Не виждам нищо смешно, Кухулин

• Харесва ми! 2
  • Мнения 1,6k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

Публикува
Преди 4 минути, Шпага said:

За съжаление изглежда напълно здрав... физически здрав психопат:hypnosis:

Не е психопат, Путин е умен и властолюбив, без да съм му фен обаче.  Ще видим санкциите какъв ефект ще имат върху РФ, сигурен съм че Путин ги е предвидил. За разлика от предишните управници на СССР през времето на студената война, сега нещата са коренно различни, макар и да текат пак в руслото на авторитарното управление на Русия, че то Русия откакто е станала държава все авторитарна власт я управлява, иначе няма да я има. Но едно е сигурно, ако санкциите имат добър ефект и Руският народ почне да гладува масово, Путин ще бъде свален от власт, даже четох в конспиративни сайтове че до края на тази година срещу Путин ще бъде извършено покушение, може би той споделя съдбата на Ленин. Ще видим докато поживеем, казвали руснаците. 😀

• Потребител
Публикува
Just now, nik1 said:

Не виждам нищо смешно, Кухулин

Смея се на клипа, дето някакви носят торби. С времето и ти ще почнеш да му се смееш, ако се закучат нещата.

Публикува
Преди 4 минути, Кухулин said:

Смея се на клипа, дето някакви носят торби. С времето и ти ще почнеш да му се смееш, ако се закучат нещата.

Тая украйнка с тъжен поглед нарамила калашника си мисли че ще изведе войната в украйна. 😄

• Потребител
Публикува
Преди 20 минути, Sekynda_69 said:

Абе уили, какви са тези етикети дето ги лепиш по форумите на този или онзи, не знам. Определено съм Българофил, нито съм русофил, нито съм амераканофил, нито пък афганистанофил, просто пуснах това защото не бях чувал преди за тези репресии на Българи в Украйна.  И айде по полека с квалификациите, щото мога и аз да те нарека всякакъв, натовска подлога, байдънски деменцирант тип, или нещо подобно, но няма да го направя защото ми е под достойнството а и тук не е форум за избиване на комплекси и квалифициране на инкогнито личности, каквито сме всички участващи тук.

И?

Аз ли? Ти ги цитираш без коментар, безусловно, значи си съгласен с изброените работи. Нали?  "25.02 14:08 - Недялко Симонов, 25.02.2022 - " Само да напомня на аверите с украински знаменца по профилите" от https://hadzapi.blog.bg/lichni-dnevnici/2022/02/25/nedialko-simonov-25-02-2022-quot-samo-da-napomnia-na-averite.1805275 Това са сбирщина на събития от миналият век. И за това ако е нямало последици си е вина на правителсвата на засегнатите страни. И на пресата, че не са ги доставили в такъв вид, че обществата както украинското така и българското да принуди правителствата да вземат нужните мерки....Капиши. Или да го дъвча още?

Ексюз! Събитията в Румъния започват с малтретирането на един унгарски поп. После продължават и стигат до екзекуцията на Чаушеско. НО след това румънски националисти, и не само те, почват побоища по унгарската интелигенция. Един писател в Букурещ почти го пребиват, ослепява на едното си око. Редица участници в митингите после биват осъдени на затвор и тнт....Тогава и УНГАРИЯ ДА НАПАДНЕ РУМЪНИЯ? Micimackó - gondolj, gondolj, gondolj... - YouTube

Публикува
Преди 1 минута, Skubi said:

И?

Аз ли? Ти ги цитираш без коментар, безусловно, значи си съгласен с изброените работи. Нали?  "25.02 14:08 - Недялко Симонов, 25.02.2022 - " Само да напомня на аверите с украински знаменца по профилите" от https://hadzapi.blog.bg/lichni-dnevnici/2022/02/25/nedialko-simonov-25-02-2022-quot-samo-da-napomnia-na-averite.1805275 Това са сбирщина на събития от миналият век. И за това ако е нямало последици си е вина на правителсвата на засегнатите страни. И на пресата, че не са ги доставили в такъв вид, че обществата както украинското така и българското да принуди правителствата да вземат нужните мерки....Капиши. Или да го дъвча още?

Ексюз! Събитията в Румъния започват с малтретирането на един унгарски поп. После продължават и стигат до екзекуцията на Чаушеско. НО след това румънски националисти, и не само те, почват побоища по унгарската интелигенция. Един писател в Букурещ почти го пребиват, ослепява на едното си око. Редица участници в митингите после биват осъдени на затвор и тнт....Тогава и УНГАРИЯ ДА НАПАДНЕ РУМЪНИЯ? Micimackó - gondolj, gondolj, gondolj... - YouTube

Това че съм ги цитирал не означава че съм съгласен с тях, ти откъде си измисли че съм съгласен с тях, или само си изкарваш комплексите натрупани от жена ти, във форумите по политика. 😁

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, kirasirrav said:

Що се отнася до умиротворяването на Украйна и превръщането и в един вид руска ,,република" - не мисля че би било толкова трудно и продължително, защото това не са толкова различни културно, и етнически нации, както примерно давате за сравнение войните на американците във Виетнам, Ирак, и т.н.

Изобщо не съм сигурен в подобно нещо. Украйна сигурно може теоретично да се превърне в  "руска република", но не и при това руско управление.  Сега трябва да се превърне в "путинска република", а за да стане това трябва голям бой, репресии и една камара пари. Украинците успяха за 30 години да изградят демокрация. Вярно с всички възможни кусури на демокрациите, но демокрация. Пак повтарям - вижте колко президента на Украйна са повторили мандатите си. Украинците не са като беларусите или руснаците да търпят управляващи диктатори по Ν години.  

От друга страна Путин не понася демокрацията. Т.н. "вертикал власти" е несъвместим с нея.  Това е противоречие което не може да се разреши и по него не става въпрос за спор между украинци и руснаци.  Дори рускоезичното население на Одеса в този спор е на страната на украинците, а не на Путин. Главата на руската църква в Украйна също зае страната на украинците.   В момента по този въпрос има консолидация на украинсското население, независимо дали става въпрос за православни, католици или унияти или на руско и украиноезични. Почти всички гледат на Путин като на агресор.

При това положение аз не виждам как Украйна може да се превърне в "путинска република" без масирано руско силово присъствие.  

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 25 минути, Last roman said:

от по-горното ти /традиционно/ неадекватно включване човек остава с подобно впечатление.

Ако цитираш без коментар, означава, че си съгласен с това което цитираш. Нали? И ако прочетеш цитатът е от някой си блог на езотерия и други интересни работи, ще видиш, че блогера/може да е този същият който тук пише/ цитира редица събития от миналият век. Без да покаже последиците им, имало ли е присъди, хванати, единични или държавни и тнт. Законът за езиците например засяга и унгарските малцинства не само руснаците...И тнт. В даденият момент подобни изказвания само една цел имат, русофилите да оправдават чрез тях агресията на Путин.

Но!

На Теб ли да обяснявам. Много по-умно и образовано момче си от мен. ✌️

• Потребител
Публикува
Преди 15 минути, Sekynda_69 said:

Това че съм ги цитирал не означава че съм съгласен с тях, ти откъде си измисли че съм съгласен с тях, или само си изкарваш комплексите натрупани от жена ти, във форумите по политика. 😁

Ексюз. Посочи ми коментара Ти добавен към списъкът на цитираният езотеричен блогер?🤪

• Потребители
Публикува
Преди 37 минути, kirasirrav said:

Докато в Украйна, едно половината имат общо с руснаците или самите те са с такъв произход ( често смесен ), или най-малкото симпатизират на Русия. Така че Путин би могъл да се опре на тях в следвоенните моменти.

Украинците сами си избраха евреина Зеленски за техен президент. А той сега, като Соломон Паси, казва: «Майната му на православието!» И иска преговорите с Русия да се водят на неговия майчин език - с посредничеството на Израел. https://www.24chasa.bg/novini/article/10977741

Ще трябва да си припомним думите на Достоевски за славяните. https://kazanto.ru/bg/christianity/dostoevskii-o-slavyanah-neozhidannoe-dostoevskii-o-slavyanah.html Разбира се, в искането на Зеленски трябва да се отчете и влиянието на финикийските знаци. https://fakti.bg/world/656665-baidan-otpusna-600-mln-dolara-na-ukraina

• Тъжен 1
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, К.ГЕРБОВ said:

Ще трябва да си припомним думите на Достоевски за славяните.

А защо не цитираш думите на Достоевски за руснаците? 😀

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, deaf said:

А защо не цитираш думите на Достоевски за руснаците? 😀

Но много твърдят, че българите не са славяни а Българи....Така, че Достоевски ....😉

• Потребител
Публикува

Понеже в момента е актуален въпрос, да си кажа и аз мнението за ракетното попадение в киевския жилищен блок.

https://twitter.com/SobornaUkraina/status/1497469530335059969

Явно украинска зенитна ракета от някоя близка установка. Няма как да е РСЗО, понеже техните двигатели работят само в началния етап. Няма как да е крилата ракета, защото много дими. За НУРС от хеликоптер е прекалено мощна.

Публикува
Преди 13 минути, Skubi said:

Ексюз. Посочи ми коментара Ти добавен към списъкът на цитираният езотеричен блогер?🤪

Представка не се пише с главна буква бе. Научи се да пишеш първо правилно, преди да използваш умението си за форуми.😄

• ХаХа 1
Публикува
Преди 1 минута, Кухулин said:

Понеже в момента е актуален въпрос, да си кажа и аз мнението за ракетното попадение в киевския жилищен блок.

https://twitter.com/SobornaUkraina/status/1497469530335059969

Явно украинска зенитна ракета от някоя близка установка. Няма как да е РСЗО, понеже техните двигатели работят само в началния етап. Няма как да е крилата ракета, защото много дими. За НУРС от хеликоптер е прекалено мощна.

Така е то неграмотни по военно дело, тръгнали да водят война.

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Sekynda_69 said:

Представка не се пише с главна буква бе. Научи се да пишеш първо правилно, преди да използваш умението си за форуми.😄

ТУШЕ!

Най-сериозният Ти аргумент е правописните ми грешки. 🤣😂🤣

• Глобален Модератор
Публикува

Руските сили превзеха украинския град Мелитопол, съобщи руското министерство на отбраната, предаде Интерфакс. Говорителят на министерството Игор Конашенков заяви, че руските войници са взели всички мерки за гарантирането на сигурността на цивилното население във втория по големина град в Запорожка област.

Градът е разположен близо до малкото, но стратегически важно Азовско море, което е свързано с Черно море през Керченския проток.

Руското министерство на отбраната заяви, че руските войски са превзели Мелитопол без съпротива от страна на украинските сили. От вчера следобед имаше информации за сражения в покрайнините на града.

Украинското военно командване съобщи, че райони в близост до Суми, Полтава и Мариупол са засегнати от въздушни удари, а от Черно море са изстреляни крилати ракети. Тежки сражения има още до южните градове Херсон, Николаев и Одеса.

Военна продължава да бъде и обстановката в Киев. Тази сутрин кметът Виталий Кличко обяви, че са ранени 35 души, сред които деца. От думите му не става ясно дали има предвид само цивилни. Кличко твърди, че понастоящем няма сериозно руско военно присъствие в Киев, въпреки че в града действат саботьорски групи.

https://dnes.dir.bg/svyat/rusnatsite-prevzeha-bez-boy-vtoriya-po-golemina-grad-v-zaporozhieto

Публикува

Ами, като президент и върховния главнокомандващ Зеленски още първия ден не разбра, че неговата кауза е загубена? че няма смисъл да загиват млади момчета-войници? че няма смисъл сами да взривяват своите мостове през реките? ... и т.н.
А Янукович през 2014 година сложи президентски пълномощия и си замина!!! и реално избегна голямо кръвопролитие!!!
А оная "стотина небесна" и други загинали от грузински наемници-снайперисти! и тях не ги покани Янукович!
........ Да, шоумена-актьор си "играе" роля, без да мисли за народа и човешки живот!
....... Сравни с фашистски бомбардировки от 1941 година! Абе, малоумник, погледни в И-нета фотоснимки от хрониката!!!
Щом сравняваш - ей-да, със самоотбрана сам ще направиш красивия град Киев на руини!!!
Ето, това е коренни етнически украинец-евреин!
........ тъжно и жално за красив град Киев! столицата на Киевската Рус!

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Не е ясно доколко е вярна тази новина, но явно руснаците са се активизирали на юг:

Руските войски пресякоха река Днепър, обявиха местните власти

Сега те има достъп до стратегически важния град Херсон
Руските войски пресякоха река Днепър в Южна Украйна след ожесточени боеве. Сега те има достъп до стратегически важния град Херсон, обявиха местните власти, цитирани от ДПА, предаде БТА.

Врагът нападна със значителни сили и понесе тежки загуби, посочиха властите. В крайна сметка обаче защитниците на района загубиха контрола над него. Местните власти заявиха, че правят всичко възможно да поддържат реда и да спасят животи.

Херсон, с население от почти 300 000 души, играе важна роля за защитата на пристанищния град Одеса, отбелязва ДПА.

https://nova.bg/news/view/2022/02/25/358724/руските-войски-пресякоха-река-днепър-обявиха-местните-власти/

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 38 минути, К.ГЕРБОВ said:

Украинците сами си избраха евреина Зеленски за техен президент. А той сега, като Соломон Паси, казва: «Майната му на православието!» И иска преговорите с Русия да се водят на неговия майчин език - с посредничеството на Израел. https://www.24chasa.bg/novini/article/10977741

Ще трябва да си припомним думите на Достоевски за славяните. https://kazanto.ru/bg/christianity/dostoevskii-o-slavyanah-neozhidannoe-dostoevskii-o-slavyanah.html Разбира се, в искането на Зеленски трябва да се отчете и влиянието на финикийските знаци. https://fakti.bg/world/656665-baidan-otpusna-600-mln-dolara-na-ukraina

Гербов ти сериозно ли? 

• Глобален Модератор
Публикува

Руснаците превзеха Мелитопул / да не се бърка с Мариопул/  което им се явява най големия успех досега.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!