Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 1,6k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 21 минути, nik1 said:

Персоналистките автократични  режими са най-нетрайните форми  на управление (не визирам тоталитарни режими с техните диктатори) просто факт

ПС
Обяснението не е сложно - диктаторите  се изграждат, и техния цинизъм, безскруполност и твърдост, които са изградили,  не могат  да се "наследят"

В края на жизнения и политически път на Путин страната   ще е разделена на 30 милиона недоволни и репресирани елементи - етнически украинци, срещу 10 милиона (или по малко) по-успешно инкорпорирани в бившия режим рускоезични, колаборирали с него

В този случай няма  да има "балсами за корема" на и "балсами  за егото" на недоволните елементи (етнически украинци)..
Освен ако Путин не реши да присъедини Полша към Украйна като подарък на  етнически украинци

За икономиката на Украйна се очакват: изтичане на капитали , и загуба на най - богатия пазар.

Преориентирането към Китайския пазар не става ей така, и не ясно доколко ще се впише украинския бизнес там. Руският пазар от друга страна е със заети ниши и е малък.

-----------------------------------------------

Залага (за мен) се една "етническа" цъкаща  голяма бомба..

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Втори след княза said:

Знам ли. Като си помисля за две действия и ми е по-ясно защо не ни цени

• Без да е член на НАТО, България подкрепи ракетите срещу Белград (дето паднаха и в Горна Баня) и ограничи Русия.
  • Разграби с подкрепата на всички партии банка КТБ с капитали на ВТБ и не позволи обратното й изкупуване

Ама и сега, Румъния не затвори въздушно пространство за Русия, а България го затвори. По- скоро антирусизъм на българските управляващи.

Сърбите са ни врагове,правилно са направили.

Ограничаваха руското влияние,аз друго се чудя,един от основните акционери нил Иван Костов!

Румъния го затвори.

• Потребители
Публикува
Цитирай

Седем години безразборна стрелба по жилищни квартали на милионен град /Донецк/, което е нищо друго, освен, геноцид, минава покрай ушите на тези наши съфорумци.   И когато на Путин му писна да го отлъгват с разни ужким споразумения, той стана агресор.  Така е, но какъв избор имаше? Геноцид в Донбас, геноцид в Одеса, заплаха за геноцид в Крим...

И на Александър II му е писнало да го залъгват турците и европейските държави със споразумения. Предложенията на Цариградската конфереция от 1876 г. са били подобни на Минските: турската империя е трябвало да осигури автономия на областите, в които живеят българите. Но тогава Турция, подкрепена от Англия, веднага отказва да изпълни тези искания и руският император влиза с войската си в България, за да уреди сам въпроса. Английското правителство го укорява, че не е трябвало да прави това, можел е да изчака да видят дали турците все пак няма да направят някакви реформи в България.

Минските споразумения в т. 11 предвиждат: Провеждане на конституционна реформа в Украйна с влизане в сила на нова конституция, предполагаща в качеството на ключов елемент децентрализацията (с вземане предвид на особеностите на отделни райони на Донецка и Луганска области, съгласувани с представителите на тези райони), а също така и приемане на постоянно законодателство за специалния статут на отделни райони на Донецка и Луганска области...“ Украйна не изпълнява споразуменията вече седем години. Явно нервите на Путин не са издържали и историята се повтаря.

Сега на мода е „демокрацията“ в аспекта „всеки сам си решава“. И „евроатлантическите ценности“, според които границите в Европа не могат да се прекрояват. През 1877 г. е бил валиден Парижкият договор от 1856 г., подписан от всички велики сили, който има подобно изискване, с което се гарантира целостта на Османската империя. Русия обаче го нарушава и се появява Третата българска държава.

Появява се, защото политиците тогава са били явно по-мъдри и чрез взаимни отстъпки на Берлинския конгрес се споразумяват, как да изглеждат управлението и границите на страните, замесени в конфликта. Да направят същото и днешните политици. Няма да стане обаче, с презумпцията „всеки сам си решава“.

• Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Втори след княза said:

Разграби с подкрепата на всички партии банка КТБ с капитали на ВТБ и не позволи обратното й изкупуване

Отклоняваме се от темата,но с КТБ не стана така... Има специален фонд в който всички банки влагат пари именно за такива "случаи" като КТБ. И този фонд плати фалита на КТБ. Абе все едно да бутнете старта си кола в пропаст,а после да накарате застрахователното дружество да ви плати за нова кола...

• Тъжен 1
  • Потребител
Публикува
Преди 16 минути, nik1 said:

Залага (за мен) се една "етническа" цъкаща  голяма бомба..

Аз не искам да се меся в "гранд анализа", но все пак ще напомня, че времето е доста динамично и даже хаотично. Всички цели около този конфликт трябва да са краткосрочни. Нека да приключат бойните действия, пък после могат да се договорят всякакви неща в зависимост от ситуацията.

Още киевски загадки :) 

• Потребител
Публикува

Сетих се за Дорето,дето ми разправяше как сме живели в друг свят и сега не било като преди:ag: А, Доре видя ли колко се е променил света,сега пак се бият и убиват ама правят и клипове :ag: Гледам космополитите нещо изчезнаха там що така? Нещо пише ли в книгите по въпроса?:ag:

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)

https://fb.watch/bq9PXvtU0b/ Киев сега.  https://www.facebook.com/100064369764525/posts/319993090156347/ Арестувани диверсанти в Харков 

Редактирано от Сармат
Публикува
Преди 5 минути, gmladenov said:

А в ДНК-то на Запада, от друга страна, е дълбоко заложено да водят политика "разделяй и владей",
която облагоделества единствено тях ... за сметка на всички останали.

Къде са сега западните "приятели" на Украйна да се бият рамо до рамо с тях?

Аах, няма ги. Пак в ДНК-то на Запада е да подпали фитила и да гледат сеир отстрани какво става.

То че е така така е, но ако се намеси запъдът, има угроза за ядрена война.

• Потребител
Публикува
Преди 18 минути, Кухулин said:

В Киев се пуца юнашки. Руснаци няма...

Ти как разбра? Поне слушайте какво говорят ! Казват,че руснаците влизат на интервали стрелят 3-4 минути и се оттеглят назад. И това е са 20 мм минимум, от двете страни.

• Потребител
Публикува
Преди 18 минути, Last roman said:

като раздаваш безконтролно оръжие на населението, друго няма какво да очакваш...

20 мм кога раздаваха ? Пропуснал съм?

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

не знам, не съм бил там. Но явно се забавляват доста, като гледам.

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Sekynda_69 said:

То че е така така е, но ако се намеси запъдът, има угроза за ядрена война.

Не угроза ами заплаха ,тука нашите русофили руски не знаят,те се информират от Дума.

• Харесва ми! 2
  • Благодаря! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, bulgaroid said:

Ти как разбра? Поне слушайте какво говорят ! Казват,че руснаците влизат на интервали стрелят 3-4 минути и се оттеглят назад. И това е са 20 мм минимум, от двете страни.

Не им е за пръв път да говорят глупости.

• Потребител
Публикува
Just now, Кухулин said:

Не им е за пръв път да говорят глупости.

Като не ти изнася са глупости? :ag: Типично.

• Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува
Преди 2 часа, Orbit said:

Източник ?

https://www.euractiv.com/section/europe-s-east/news/russia-ban-from-swift-on-the-table-as-germany-drops-opposition/

Въпрос на дни. Германия, Италия, Австрия и Кипър са били против, но... "в зависимост от развитието на събитията" е постигнато съгласие. "Развитието на събитията", според мен, е падането на Киев.

• Харесва ми! 2
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!