Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 1 час, Sekynda_69 said:

След като президентът се консултира с генералите. Ако путю внезапно полудее, и ще натисне копчето ако е само в негово правомощие това действие. Излиза че един потенциално луд държи съдбата на цял свят, така ли.😄

Може да го е обсъдил вече с подчинените отговорни лица

Редактирано от nik1
  • Мнения 1,6k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува

За тези които действително искат мир на Украйна. Днес около 15.00 часа Украйна е дала съгласие за начало на мирни преговори в Гомель Беларусия. Там където проивзеждат комбайни и сеялки. Руснаците са дали гаранции за безпрепятствено и безопасно пътуване на делегацията. Руската делегация очаква...

Стана ясно завчера Зеленски позвънил на Путин и предложил преговори. Путин наредил да се спрът настъпателните действия... 

По късно стало ясно че Зелц, както обича да го нарича Татяна Монтян е блъфирал за да спечели време - оперативна пауза за прегрупиране на войските си и възможно унищожение на руския десасант дэржащ аеропорта на завод Антонов в 20 км северозападно от Киев...

Днес спиране няма да има обявили от руското МО. След подписване на примирие и "договорености" тогава да ...

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, nik1 said:

Може да го е обсъдил вече.

Пускането дори и на малка ядрена ракета над Украйна,ще разпростре голям радиационен облак над Европа,(много по-токсичен от чернобилският). Как ще реагира Европа на това?!

Дори Природата е против Путин. 🙂

А и въпросът е защо и какъв е смисълът да бомбардира Украйна с ядрени ракети,когато това би означавало абсолютно сигурно поражение за Путин,рано или късно?

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 33 минути, Б. Киров said:

Към хората, които разбират от военно дело, тук има такива - въпрос: прави ли ви впечатление, че руската армия използва малко поддръжка на авиация? От това, което виждам по клиповете - изгорени колони руски бронирани машини, съдя че тези колони са нямали покритие от руска авиация. На един от клиповете псуващ цветисто на руски украинец се разхождаше прав с Джевелин 10 минути, преди да го изстреля спокойно към руски бронетранспортьор.

От кадри на войната в Залива, а и по-късно в Сирия, винаги се вижда подавляваща вълна от приятелска авиация, която елиминира всичко пред настъпваща бронетехника. Така ли ми се струва, или се заблуждавам.

Къде е руската авиация, след толкова много поразени от ракети ПВО центрове на украинците?

Трудно е да се анализират видиоклипове в днешната ситуацията.

Може ли линк към човека с Джавелина ?

При движение на колкона има и изоставена техника която тактически се изоставя.

Редактирано от Orbit
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 24 минути, Б. Киров said:

Може и да не искат да я използват в населени места, където прави впечатление, че стават засади срещу колони от руски машини. Ако пуснеш авиация да работи там, няма да се размине без много цивилни жертви и изравняване на всичко със земята.

Друго хипотетично обяснение, някой го намекна тук, мисля че Втори след Княза, нещо по управлението на машините и командните пунктове да е хакнато от противник и да блокира активното използване на авиация.

Трети вариант, според мен, да се търси темпо и изненада с кинжални удари на малки части, разсичащи отбраната, които да не се осветяват от подкрепа от въздуха, а после тези пробиви да се разширяват.

Изгорените колони в голямата си част са фейкови, но аз вярвам да има такива. Елементарна засада със средства противотанкови и термобарични тип ръчен огнемет. Въздушното прикритие физически е невъзможно и много скъпо за всяка една колона по всяко едно направление. Направленията и колоните са много , ако не греша оценките са за около 200 000 участващи в операциите. Освен това ако си обърнал внимание показаните  колони са основно от камиони и горивозаправчици, тоест тилови части които не ползват въздушно прикритие непосредствено а само по екстрена заявка примерно. Партизанят  украинските патриоти. Освен това си знаем има си ги всякакви патриоти и аз ги оправдавам, готови са да мрат но да думнат поне един враг който гази нашата земля. Раздадоха им джевелини и стингери а РПО Шмел, а коктейл "Молотов" си го правят сами. Инъче са си на жива далавера, гледах как точат нафта от бетер 80. Така че...

Самите украинци казват че руските войници са много наивни и лесно влизат в капани. На мен това ми говори за разни капани, хитрости и уловки или блуждаещи групи с преносимо тежко въоръжение -  тактически действия на малки групи  от които никой не е застрахован.

Руснаците си плащат цената. 

Целта им е денацификация и демилитаризация на Украина. Те, ако помниш, когато става въпрос за сериозни неща "за ценой не постоим"!

Това го виждам както едно време имаше войскова групировка на СССР в ГДР. Мисля че ще осъмнем един ден с "група войск РФ на територии Украине" которая обеспечивает денацификации, демалитаризации а также осуществляет оборона суверенитета добровольного субекта РФ республика Украина...

Редактирано от Capitainofmarine
  • Харесва ми! 2
  • Upvote 1
  • Потребители
Публикува
Just now, Orbit said:

Може ли линк към човека с Джавелина ?

Ами не, тук е някъде между 1100+ отговора😄, мисля, че Романа го репликира със забележката, че го разсмяло заявлението на въпросния юнак, че тази война му била последната, в която щял да говори на руски, след нея спирал... Някъде през 10-на страници назад, може би.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребители
Публикува
Преди 7 минути, Capitainofmarine said:

Целта им е денацификация и демилитаризация на Украина. Те, ако помниш, когато става въпрос за сериозни неща "за ценой не постоим"!

Да, това е оповестената цел. Според мен има и други цели, на много по-високо ниво, които не могат да бъдат оповестени. Така например, не можеш да оповестиш, че цените на всички горива ще скочат двойно за няколко месеца и ще се задържат така с години, а това ще напомпа двуцифрена инфлация на суровини, производствени цени и цени на дребно, което... в крайна сметка ще доведе до голямо нулиране на световен дълг. Няма начин да кажеш на широките народни маси такова нещо, ще те изядат барабар със скъпите костюми на политик, заедно с вратовръзката и обувките.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Skubi said:

В Ljubimivka местните цигани откраднали един руски танк.....🤣 За чогун 2. употреба.....

https://karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/elloptak-egy-orosz-tankot-herszon-megyeben/

А бе приятелю ти нали си на гъсто с маджарите, я разкажи каква полиция и какви действия предприемат на руско-маджарската граница, пфу-у извинавам се на украинско-маджарската граница.

• Потребител
Публикува

Будапеща, 27. 02.2022.  "иди на хуй" прожектират на посолството им в улица Байза.

https://24.hu/kulfold/2022/02/27/a-ketfarkuak-kivetitettek-a-budapesti-orosz-nagykovetsegre-hogy-menjetek-a-faszba/?fbclid=IwAR21N8NJXxxjRD3tMFoUiC15ADTgSOYGltFcz8GJP-9NFlGGtPAaHEN9YWs

• Потребител
Публикува
Преди 4 минути, Skubi said:

В Ljubimivka местните цигани откраднали един руски танк.....🤣 За чогун 2. употреба.....

https://karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/elloptak-egy-orosz-tankot-herszon-megyeben/

Това БМП не изглежда да е от групата Z,V...., А е от миротворческа мисия (МС) със характерна маркировка.

• Потребител
Публикува
Преди 6 минути, Capitainofmarine said:

Това го виждам както едно време имаше войскова групировка на СССР в ГДР. Мисля че ще осъмнем един ден с "група войск РФ на територии Украине" которая обеспечивает денацификации, демалитаризации а также осуществляет оборона суверенитета добровольного субекта РФ республика Украина...

Тц. Това го коментирахме вече. Дългосрочната окупация не е опция и ще е края на РФ.  Най-вероятно Путин го е разбрал вчера или днес и затова е тази паника и ядрените заплахи.  Не знам как ще се излезе от тази ситуация.  

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Б. Киров said:

Да, това е оповестената цел. Според мен има и други цели, на много по-високо ниво, които не могат да бъдат оповестени. Така например, не можеш да оповестиш, че цените на всички горива ще скочат двойно за няколко месеца и ще се задържат така с години, а това ще напомпа двуцифрена инфлация на суровини, производствени цени и цени на дребно, което... в крайна сметка ще доведе до голямо нулиране на световен дълг. Няма начин да кажеш на широките народни маси такова нещо, ще те изядат барабар със скъпите костюми на политик, заедно с вратовръзката и обувките.

Е-е-е па ти сега! Кво искаш да те забележи  Путя и да ти покаже пръст к носа и да ти каже "ш-ш-ш болтун находка для шпиона". Ми помисли за какво им е. Стават скъпи енергоносителите и става икономически изгодно и възможно конкурентите от САЩ да превозват втечнен газ. 

Не знам как Китай ще се съгласи да нулира дълг, а Русия държавен нема такъв, техните са частни и фирмени. Нямат далавера. Определено германците ще ядат вратовръзки и ще молят Фрау да се връща в политиката. Санкциите само повдигат цената на газ и нефт, аз вчера се чудех защо джипа почна да пие много бензин все пак 2200 кубика е а после видях цената на блензин 1.52 евро за литър. Слон да му настъпи мазола на Путин.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Orbit said:

Това БМП не изглежда да е от групата Z,V...., А е от миротворческа мисия (МС) със характерна маркировка.

Ц ни позна БТР е ама от модификация дето руските не си правят.

• Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува
Преди 1 минута, deaf said:

А и въпросът е защо и какъв е смисълът да бомбардира Украйна с ядрени ракети,когато това би означавало абсолютно сигурно поражение за Путин,рано или късно?

Путин не е губил битка на горещия,  "студения" (скрития) и  политическия фронт за 20-те години на управлението си.
В момента смятам е способен на всичко за да види непокорната "красавица"  Украйна на колене, унизена и смачкана, а Зеленски (негов антипод)- пленен или мъртъв.

ДА - Аз изобщо не вярвам на желанието за преговори на Путин, убеден съм на 100 процента че се опитва да спечели време до падането на Киев, и за това се обзалагам на бутилка "скотиш" 

ПС

Знаете  ли откъде е фразата на Путин за Украйна "Нравится, не нравится — терпи, моя красавица"?

Ето от тук:

https://lyricsworld.ru/Krasnaya-Plesen/Spit-krasavica-v-grobuostorozgno-mat-208575.html

Припев:
Спит красавица в гробу
Я подкрался и ебу
Нравится не нравится
Спи моя красавица!

Спит красавица в гробу
Я подкрался и ебу
Нравится не нравится
Спи моя красавица!

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Atom said:

Тц. Това го коментирахме вече. Дългосрочната окупация не е опция и ще е края на РФ.  Най-вероятно Путин го е разбрал вчера или днес и затова е тази паника и ядрените заплахи.  Не знам как ще се излезе от тази ситуация.  

Ами тези коментарии не са достигнали до руските интернет кибици, грантополучатели, диванни експерти и прочие мелкие рибета на които се крепи режима на Путин.

Пък защитниците на Украйна в РФ сред руската интилигенция и артистични среди, чтот за някои от тях подозирам липса на интелект, ако знаеш какво започна. 

Бесогон ТВ Михалков започна да ги клейми и като се включиха научни, литературни и културни експерти, признавам си чак аз се изчервих, при това си нямам нищо общо с руската интиленция е-е-е освен сексуално-еротично... Погледни във "Вести недели" с главния путински попагандатор Киселев от тази вечер 

• Потребители
Публикува
Преди 11 минути, Capitainofmarine said:

Е-е-е па ти сега! Кво искаш да те забележи  Путя и да ти покаже пръст к носа и да ти каже "ш-ш-ш болтун находка для шпиона". Ми помисли за какво им е. Стават скъпи енергоносителите и става икономически изгодно и възможно конкурентите от САЩ да превозват втечнен газ. 

Е, не е точно тъй, сам знаеш - ще има за всекиго и от сърце. Първо - САЩ ще си изнасят изгодно вече добре развитата шистова продукция по цял свят, инвестициите в нея стават рентабилни. Второ - Русия ще прави същото със своите суровини, па макар и към Азия - Китай и Индия, пазар необятен, китайците плащат в юан, обезпечен със злато. Трето - германците, особено Зелените, сега вадят карт бланш да захвърлят изкопаемите горива и да хвърлят държавни субсидии във вятър и слънце, а това е механика и инженерство, те са царете на технологичните неща в тези две сфери, плюс електроавтомобили, като наблягам на думата автомобили, пак германското царство.

Ще падат големи пари и делавера от данъците върху вредни емисии. Хем ще се гори много нафта и газ, развиващите се страни не могат без тази енергия, хем ще се плащат солени такси, които ще влизат в цената. Аз го бях изчислил в друга тема при 100 долара на тон емисии, това са няколко трилиона долара годишно. Всичко това се търгува като дълг, тоест спекуланти като Сорос ще правят луди печалби на борсите с този дълг, а всъщност е и скрит данък върху овцете от средната класа надолу, тоест върху 90 процента от световния народ. Къде отива този данък - в държавите естествено, тоест в политиците, чиято роля на господари на живота става още по-важна.

Така че, както виждаш - за една част играта е уин-уин, за друга с нулева стойност, но нали това е Голямото Нулиране.

• Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, nik1 said:

Путин не е губил битка на горещия,  "студения" (скрития) и  политическия фронт за 20-те години на управлението си.
В момента смятам е способен на всичко за да види непокорната "красавица"  Украйна на колене, унизена и смачкана, а Зеленски (негов антипод)- пленен или мъртъв.

ДА - Аз изобщо не вярвам на желанието за преговори на Путин, убеден съм на 100 процента че се опитва да спечели време до падането на Киев, и за това се обзалагам на бутилка "скотиш" 

ПС

Знаете  ли откъде е фразата на Путин за Украйна "Нравится, не нравится — терпи, моя красавица"?

Ето от тук:

цензура

Всички го знаят!

Ники има неща които добрият вкус не приема да се говорят.

За Путин и рядко демонстрираната от него липса на бонтон го знаех отдавна но ти сега ме изненада- честно признавам. При това изненадата е крайно неприятна!

Жалко!

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Б. Киров said:

Е, не е точно тъй, сам знаеш - ще има за всекиго и от сърце. Първо - САЩ ще си изнасят изгодно вече добре развитата шистова продукция по цял свят, инвестициите в нея стават рентабилни. Второ - Русия ще прави същото със своите суровини, па макар и към Азия - Китай и Индия, пазар необятен, китайците плащат в юан, обезпечен със злато. Трето - германците, особено Зелените, сега вадят карт бланш да захвърлят изкопаемите горива и да хвърлят държавни субсидии във вятър и слънце, а това е механика и инженерство, те са царете на технологичните неща в тези две сфери, плюс електроавтомобили, като наблягам на думата автомобили, пак германското царство.

Ще падат големи пари и делавера от данъците върху вредни емисии. Хем ще се гори много нафта и газ, развиващите се страни не могат без тази енергия, хем ще се плащат солени такси, които ще влизат в цената. Аз го бях изчислил в друга тема при 100 долара на тон емисии, това са няколко трилиона долара годишно. Всичко това се търгува като дълг, тоест спекуланти като Сорос ще правят луди печалби на борсите с този дълг, а всъщност е и скрит данък върху овцете от средната класа надолу, тоест върху 90 процента от световния народ. Къде отива този данък - в държавите естествено, тоест в политиците, чиято роля на господари на живота става още по-важна.

Така че, както виждаш - за една част играта е уин-уин, за друга с нулева стойност, но нали това е Голямото Нулиране.

шапка свалям цар си!!!

Тънката ирония я умееш!!!

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
On 25.02.2022 г. at 0:56, tantin said:

Украинците се оказват в положение на смешна държава, псевдо-държава.

От една страна Руснаците окупираха половин Украйна и я опасаха с военни коридори и колони.

От друга страна Зелински си обявява пълна мобилизация и въоръжава бабите с автомати и ракетни комплекси . Малко ми заприличва на медийните постановки и комедии. И щеше да е смешно ако не бяха бомбардировките и човешките жертви.

На практика това си е война.  На руснаците им писна от номерата на украинците.. А пък украинците до настоящия момент изглежда не проявяваха здрав смисъл с кого си имат работа. Всичките "бандеровщини" дето ги сътвориха сега ще трябва да плащат с лихвите или с животи...  Да видим какво друго ще измисли президента-артист.  Докато мобилизацията се случи много вероятно ми изглежда руснаците вече да са овладели и западната им граница.

Добре, разбрахме ти путинисктки троле!ОПРАВДА СИ КОПЕЕЧКИТЕ СЕГОДНЯ! Сега би ли бил така добър, да се разкараш от форума?

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува
On 25.02.2022 г. at 9:22, Кухулин said:

Украински ракетен удар на руска територия, военно летище в Милерово. Най-вероятно Точка-У.

photo_2022-02-25_10-42-32.jpg

Още руски пленници:

https://t.me/filanthrop/13203

Почти никакви щети .....Поне не щети, които да доведат до това да се извади от строя летището...То от ТРК 9К79 "Точка-У", с конвенционална бойна глава, а не със специална такава /ядрена/, толкоз може да се очаква...Тази снимка дава относително добра представа, за "ефективността" върху чисто военната инфраструктура на ТРК, снаряден с конвенционална бойна глава... Тези оръжия /ТРК и ОТРК/, имат смисъл, когато са със спец. боеприпаси..

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 43 минути, Б. Киров said:

Да върна топката м една стара плоскост на наши разговори...

Ставаме свидетели на исторически момент за втори път в живота ни. Първо разрушението на системата за сигурност след ВСВ. Второ разрушаване системата за сигурност с наложена доминация на САЩ след края на Студената война. Страхувам се от новия световен ред който предстои да се изгради. 

Многополюстност!? Многовекторност?!

Това автоматически води до многи възможности за новите играчи новите "Велики Сили". Ще плачем за Тръмп, той успя да се договори с Китай но не му стигна един мандант за договености с Русия а подаваше сигнали че вече е готов. 

Струва ми се че стария двуполюсен вариант си имаше своите предимства и не позволяваше на силноамбициозната "шушера" от типа Алиев, Ердоган и прочия да си развяват байраците и си знаеха мястото...

Представи си многополюсния, многовекторен, световен ред се определя от Великите сили които си имат ядрена бухалка – ми там е даже другаря Чен Ън.

Ние къде сме?

Защото на атлантическата солидарност не искам вече да вярвам! Прекалено лоша реклама й направи Байдън с отказа да подкрепи реално Украйна. Путин тогава нямаше за посмее...

И още нещо искам да попитам помниш ли външният дълг преди да станем членове на НАТО и ЕС. Я го погледни към 31.12.2021.

Цената на бензина между нас разговаряна почти на шега ме кара да се превръщам от евроентусиаст и човек който много е работил за това в евроскептик. Не знам защо оставам с чувството че нас много ни излъгаха и ни оставиха с празни джобове и ужасно много дългове!

Нейсе запуши я! Помниш го кой го каза нали?! Ние вече своето го изядохме, изпихме и отчукахме, а децата, а внуците? Те как?! 

Помисли когато можеш, а сега Лека Нощ!

• Харесва ми! 2
  • Потребители
Публикува (edited)
Преди 23 минути, Capitainofmarine said:

За Путин и рядко демонстрираната от него липса на бонтон го знаех отдавна но ти сега ме изненада- честно признавам

За мен това нюансира случващото се в момента.  Виждам го не  просто като моментна или случайна "загуба" на  добър тон, а цялостни нагласи. 

Президент Украины Владимир Зеленский ответил на слова Владимира Путина "нравится, не нравится — терпи, моя красавица", заявив, что Украина действительно "красавица", но не согласился с местоимением "моя". Зеленский ответил на русском языке, чтобы "автор афоризма понял мой ответ". Высказывание Путина прозвучало после переговоров с президентом Франции Эммануэлем Макроном в контексте выполнения Украиной Минских соглашений.

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 10 минути, andreiS40 said:

Почти никакви щети .....Поне не щети, които да доведат до това да се извади от строя летището...То от ТРК 9К79 "Точка-У", с конвенционална бойна глава, а не със специална такава /ядрена/, толкоз може да се очаква...Тази снимка дава относително добра представа, за "ефективността" върху чисто военната инфраструктура на ТРК, снаряден с конвенционална бойна глава... Тези оръжия /ТРК и ОТРК/, имат смисъл, когато са със спец. боеприпаси..

Ми не си прав!

Виж за какво става дума

• 9Н123Ф — осколочно-фугасная ГЧ сосредоточенного действия, в составе ракет 9М79Ф (9М79-1Ф). Масса ГЧ 482 кг, масса взрывчатого вещества ТГ-20 — 162,5 кг, количество осколков — 14,5 тыс. Площадь поражения — 2—3 га. При подлёте к цели ракета совершает доворот (по углу тангажа), чтобы обеспечить угол встречи заряда с целью близкий к 90° для наиболее эффективного использования энергии взрыва БЧ. Для этого же ось заряда осколочно-фугасной ГЧ 9Н123Ф развёрнута относительно продольной оси ракеты на некоторый угол. Воздушный подрыв ГЧ 9Н123Ф производится на высоте 20 метров над поверхностью для достижения максимальной площади поражения;
  • 9Н123К — кассетная ГЧ в составе ракет 9М79К (9М79-1К), содержащая 50 осколочных боевых элементов 9Н24 (массой по 7,45 кг, масса ВВ типа А-IX-20 — 1,45 кг, 316 осколков). Масса ГЧ 482 кг, количество осколков — 15,8 тыс. Подрыв центрального заряда и вскрытие БЧ инициируется радиодатчиком типа 9Э326 на высоте в 2250 м. Площадь поражения — 3,5—7 га. Предназначена такая боевая часть для поражения живой силы и небронированной техники, расположенной на открытой местности;

Та прочие напълно достатъчно да извади за няколко дни от строя летище и самолетите които не са в укритие, което украинците и постигнаха не помня за колко самолети става дума. Миговете и Сушките на руснаците без равна бетонна писта не могат да излитат и кацат, минимум три дни да преасфалтират.ВСВ летяха самолетите и от поляни ама днес са си тухли с крила.  В случая 3 дни, това си е много. Я каква еврейска тактическа хитрост използа Зе, завчера преметна Путин че ще преговаря и тоя вчера  взе че спря за цял ден настъпателните действия.

Той Пу инъче не е злопаметен но дълго помни и по природа си е лош! Втори път няма да се върже, Песков официално го заяви.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!