Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, tantin said:

Юрий разглежда ефекта върху западна Европа, според него последствията за ЗЕ ще са много тежки..  Тук не се съгласям с него, Западна Европа бързо ще преодолее и ще се пренастрои към новата желязна завеса .

Този педераст се оплете в безкрайните си лъжи.

• Харесва ми! 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува

Военна сводка

• Потребител
Публикува
Преди 14 часа, andreiS40 said:

Кухулин, какъв далечен въздушен бой очакваш да видиш във въздушното пространство на Украйна, с употреба на изтребител за превъзходстнво във въздуха от тежък клас, какъвто е новият и авангарден руски изтребител Су-35 /апропо, невероятен и страхотен изтребител, с БРЛС "ИРбис" с голям обсех на прехват на въздушни цели, голям обхват на полета, много сензори за прехващане на цели и средства за РЕБ/. Та, какъв ДВБ очакваш, при условие, че най-съвременните изтребители на ВВС на Украйна бяха /да, именно бяХА, в минало свършено време/ Су-27, които са на технологично ниво - края на 80-те години на ХХ век..Су-27 НЯМА НИ НАЙ-МАЛЪК, АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ, ДОРИ И ТЕОРЕТИЧЕН ШАНС да оцелее във въздушен бой /особено далечен въздушен бой/, с изтребител като Су-35..Су-35 може да бъде сравняван с такъв авангарден изтребител от тежък, клас, какъвто е F-15QA

Все пак форумът е научен, свободното боравене с пропагандни изхвърляния е проява на лош тон. Су-35 има сериозно предимство в по-модерната авионика и съвременните ракети, но да се говори за абсолютна липса на шансове е прекалено. 

• Потребител
Публикува (edited)

Нова огромна хуманитарна катастрофа се заформя около Киев .

Проблема се задълбочава от Украинската пропаганда. Вижте какво разправя интервюирания украинец.

Според него Киев бил огромен и укрепен, невъзможно било руснаците да го превземат. Украинската армия отблъсквала атаките, а руските войници масово се предавали на украинците .

Украйна скоро щяла да контраатакува и сама да се освободи..

Тия хора съвсем игнорират действителността, снарядите избухват само на 7 км в съседния квартал, а украинеца с промития мозък спокойно си обяснява в духа на украинската пропаганда.

За сметка на това индийски репортер с каска и предпазни дрехи от улиците показва огромни колони от напускащи блокирани коли на магистралата .

Киев е пред огромна хуманитарна катастрофа.

Обкръжението почти е приключило.

П.П Alexander Khrebet е този украински журналист или промит мозък , дето твърди че Киев не можело да бъде обкръжен. Същия дори се обосновава с разузнавателните сведения предоставяни им от съюзниците.

Редактирано от tantin
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 14 часа, andreiS40 said:

Що бе? Кефат ме! Пичаги са! Проблем нещо?

Ако наистина нещо те кефят, значи си със счупена програма.

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 10 минути, Bruchpilot said:

Все пак форумът е научен, свободното боравене с пропагандни изхвърляния е проява на лош тон. Су-35 има сериозно предимство в по-модерната авионика и съвременните ракети, но да се говори за абсолютна липса на шансове е прекалено. 

Привет, радвам се да те видя в тази тема :) 

Шансове разбира се има, особено при явната липса на ДРЛО. Обаче дали тези шансове ще донесат някаква реална полза във войната - крайно съмнително. Плюс минус два-три самолета нищо не дават. Ще стъкмят пет засади, една ще е успешна и толкова. Американците си направиха добре сметките:

Pentagon and U.S. intelligence community assessed the warplanes wouldn’t materially improve Ukraine’s chances

https://www.politico.com/news/2022/03/10/poland-fighter-jet-deal-ukraine-russia-00016038

• Потребител
Публикува
Преди 17 минути, tantin said:

За сметка на това индийски репортер с каска и предпазни дрехи от улиците показва огромни колони от напускащи блокирани коли на магистралата .

Киев е пред огромна хуманитарна катастрофа.

Кличко разправя, че половината Киев се е изнесъл. Това дава някакви надежди, че катастрофата няма да е толкова голяма. Дано да им уври главата и да предадат града при затваряне на обкръжението, че иначе и там ще стане една...

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Кухулин said:

Кличко разправя, че половината Киев се е изнесъл. Това дава някакви надежди, че катастрофата няма да е толкова голяма. Дано да им уври главата и да предадат града при затваряне на обкръжението, че иначе и там ще стане една...

От 4 милиона да речем че са се изнесли 2. Но остават още 2 милиона.  А бомбардировки и зачистваме тепърва предстои.  Зелински отдавна се е изнесъл. Ясно че неговите пропагандни речи са от тихо и спокойно място. 

Зелински ще продължава да призовава за героична борба, но той е артист. Сценария му е подаден от Холивуд и идеологическите съветници. 

Премного украинци са с промити мозъци, като оня на 7 км от бомбите, дето разправя че всичко ни е наред.. При тия хора дори и инстинкта за самосъхранение вече не работи. Затова си мисля че жертвите ще са ужасяващи.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 42 минути, Кухулин said:

Привет, радвам се да те видя в тази тема :) 

Шансове разбира се има, особено при явната липса на ДРЛО. Обаче дали тези шансове ще донесат някаква реална полза във войната - крайно съмнително. Плюс минус два-три самолета нищо не дават. Ще стъкмят пет засади, една ще е успешна и толкова. Американците си направиха добре сметките:

Pentagon and U.S. intelligence community assessed the warplanes wouldn’t materially improve Ukraine’s chances

https://www.politico.com/news/2022/03/10/poland-fighter-jet-deal-ukraine-russia-00016038

Здрасти, добре заварил :)

Не бих казал, че липсата на ДРЛО е съвсем явна - и руски се мяркат, и НАТО-вските висят редовно. Но да, дупки се намират, възможности за изненада също. Не е проблемът в това два, три, пет или десет самолета ще свалят а в това, че наличието на противникови самолети трябва постоянно да се отчита в планирането и изпълнението. И възможността да постигнат така наречения mission kill, дори без реално да влизат в бой.

Колкото до въпроса, дали с не доставката на самолети американците са си направили добре сметката - скоро имаше интервю с ген. Уесли Кларк, според когото всичко ще се реши на земята. Допускам, че е възможно да има и някакъв скрит контекст на този отказ. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

За другите измерения на глобалната война !!!!!

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 13 минути, sir said:

Нямах намерение да се меся в тези безсмислени говорилни, но понеже напоследък във форума постоянно се говори за някакви нацисти, та може ли да ги видим изброени поименно кои точно са тези нацисти и в какво конкретно се изразява техният нацизъм.

Какво значи поименно. Те бяха батальон, после два, сега се говори, че се водят полк. 

Азов, например. Всички Бандеровци.

Лагера, който кръстиха концлагер, го обявиха за един техен лагер.

Те удариха и АЕЦ-ца. Пожара, който стана. Те се водят заселниците на АГ Болницата. Но естествено не съм свидетел.

Те са реално незаконни. Не се подчиняват и на президента, нито успя Порошенко, нито Зеленски. 

Сега за пръв път, понеже една група, се включи да отбранява Киев, тя получи статут, т.е. се легитимира.  Това го показаха и по нашата ТВ с българският участник.

Те участваха в размириците в Донецк, Луганск, а по-рано в Чечня. Та, чеченците за това дойдоха в Украйна, да си търсят възмездие.

Те са изключително добре подготвени и въоръжени. При среща с чеченците, ще стане най кървавото клане. По принцип и чеченците не вземат пленници.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 16 минути, Bruchpilot said:

Здрасти, добре заварил :)

Не бих казал, че липсата на ДРЛО е съвсем явна - и руски се мяркат, и НАТО-вските висят редовно. Но да, дупки се намират, възможности за изненада също. Не е проблемът в това два, три, пет или десет самолета ще свалят а в това, че наличието на противникови самолети трябва постоянно да се отчита в планирането и изпълнението. И възможността да постигнат така наречения mission kill, дори без реално да влизат в бой.

Колкото до въпроса, дали с не доставката на самолети американците са си направили добре сметката - скоро имаше интервю с ген. Уесли Кларк, според когото всичко ще се реши на земята. Допускам, че е възможно да има и някакъв скрит контекст на този отказ. 

Така е, няма спор. Но все пак трябва да име предвид, че ако самолетите седят просто така и въздействат пасивно, рано или късно ще ги сполети поредният калибър. В крайна сметка да, всичко ще се реши на земята.

• Потребител
Публикува
Преди 32 минути, sir said:

Нямах намерение да се меся в тези безсмислени говорилни, но понеже напоследък във форума постоянно се говори за някакви нацисти, та може ли да ги видим изброени поименно кои точно са тези нацисти и в какво конкретно се изразява техният нацизъм.

Не знам как се казва тази дама, но може да послужи за модел:

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 25 минути, resavsky said:

Аз не виждам вариант да предадат града без бой.Киев е свръхукрепен а политическото му значение е огромно.

Засега настроенията са такива, съгласен съм. Но има време. Киев едва ли ще бъде блокиран скоро. Поне две седмици, докато позагладят нещата на изток. А може би и повече. Дано този период да се използва разумно.

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Atom said:

Ние българите, също не се хора в очите на руския империализъм.  Все още не сме "нацисти"

Ами, аз съм си чиста проба нацист по дефинициите на някои хора в този форум. Кажеш нещо против мужиците - значи си нацист! :)

• Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 6 минути, Кухулин said:

Засега настроенията са такива, съгласен съм. Но има време. Киев едва ли ще бъде блокиран скоро. Поне две седмици, докато позагладят нещата на изток. А може би и повече. Дано този период да се използва разумно.

Две седмици са страшно много време за тази война.Предвид руските проблеми с логистиката техните войски губят от боеспособността си всеки ден.Почти без храна и гориво са а има сведения че в тила им вече действат диверсантски групи.

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, sir said:

Ей, сериозна работа, братко. Мани, мани, дано да успеят москалите да денацифицират Украйна от тази дама. Убеди ме!

Е, не е само тя. Можем да включим и симпатягата от предните страници, Сергей Коротких:

https://t.me/botsmanua/15360 (18+)

А ако говорим сериозно, тези лумпени и техните имена не са толкова важни. Ще ги разстрелят и толкова. Но кой ги е  подкрепял, защо ги е подкрепял... Например Зеленски - има ли вина, няма ли. Трябва да се проведат маса следствия и тогава ще се изясни работата.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 6 минути, Кухулин said:

Не знам как се казва тази дама, но може да послужи за модел:

Да видим сега какво ще ги сполети тия украински хуманисти, миролюбци и кандидат членове за ЕС...  Глупави са и тези укр.журналисти дето показват екстремистки изказвания по ТВ. Украинските екстремисти не са и не представляват цяла Украйна.   На практика виждаме гражданската война в украйна - в Украйна около 50% са си традиционно руско-говорящо..  Украинския е полски диалект. Цялата книжнина и историческо наследство на Украйна е базирана на старославянския.  Украинския е привнесен полски диалект.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Отново българската следа, сега минометна. Български стари миномети негодни за употребление във ВСУ. Добре че не им дадохме самолетите си спасихме десятки животи на украински пилоти.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, resavsky said:

Две седмици са страшно много време за тази война.Предвид руските проблеми с логистиката техните войски губят от боеспособността си всеки ден.Почти без храна и гориво са а има сведения че в тила им вече действат диверсантски групи.

Положението беше такова през първата седмица, докато съответните дебили в командната верига се усетиха за какво иде реч. Сега тези проблеми на практика изчезнаха. Руснаците се адаптират.

• Харесва ми! 2
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!