Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

Публикува
Преди 11 минути, nik1 said:

:) 

Ей, комунистическо и партизанско отроче и  лайно, не знам как изкласило медицина -стоматология..Анализите се правят и в индустрията - цял живот съм работил в индустрията. 
Ах, да, и като  ти слушах простотиите (и ги опровергах де) и ти гледах умствения ти багаж в една тема по биология, вече ме страх да отида при български заболекар.. 

Не ходи при зъболекар, а давай към Бункера на берберина със зеления бръснарски стол.
Не те знам кво и що, но си зависимо , подплатено и наредено форумно явление..........

• ХаХа 2
  • Неясен 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Глобален Модератор
Публикува

Вчерашно интервю с Арестович пред "Украйна-24", по отношение военната обстановка.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Комисарят по правата на човека Людмила Денисова каза, че в градовете, които са изцяло или частично превзети от руско-фашистката армия, започва принудителна мобилизация на въоръжените сили на агресора. Омбудсманът отбеляза, че окупаторите насилствено мобилизират мъже в покрайнините на Мариупол, който временно се контролира от руски бойци. Според жителите се планира мобилизираните да бъдат използвани като „пушечно месо“ в уличните битки в града за прикриване на вражеската армия и терористите от т. нар. „ДНР“. „Преди четири дни във Василовка, Запорожка област, окупаторите започнаха да задържат мъже на контролно-пропускателен пункт. Започна преброяването на мъжкото население. Призовката все още не им е връчена. Вероятно тези мъже също ще бъдат принудени да се бият за части на руската армия“, каза Денисова. Комисарят по правата на човека подчерта, че принудителната мобилизация в окупирани от Русия територии е в нарушение на член 51 от Женевската конвенция относно защитата на цивилните лица по време на война, която строго забранява на окупационната сила да принуждава лица под закрила, т.е. конфликт.окупационна държава, чиито граждани не са, да служат в нейните въоръжени или спомагателни сили. „Призовавам Комисията на ООН да разследва нарушенията на правата на човека по време на инвазията на Русия в Украйна и експертната мисия, създадена от държавите-членки на ОССЕ в рамките на Московския механизъм, да вземат предвид тези факти за военни престъпления и нарушения на правата на човека в Украйна“, каза Денисова. .

https://sprotyv.info/news/vorog-primusovo-mobilizuє-cholovikiv-v-okupovanih-mistah/

Редактирано от Пандора
  • Харесва ми! 2
  • Тъжен 1
  • Потребители
Публикува
Преди 6 минути, laplandetza said:

Не ходи при зъболекар, а давай към Бункера на берберина със зеления бръснарски стол.
Не те знам кво и що, но си зависимо , подплатено и наредено форумно явление..........

:) Не съм зависим, ами съм злопаметен: На друго място бих ти казал нещо такова: Трябваше да ви избесят навремето червените боклуци и путинопатите по стълбовете, или на стадиона - както го направи Пиночет. :)

• Upvote 1
Публикува
Преди 1 минута, nik1 said:

:) Не съм зависим, ами съм злопаметен: На друго място бих ти казал нещо такова: Трябваше да ви избесят навремето червените боклуци и путинопатите по стълбовете, или на стадиона - както го направи Пиночет. :)

Ааа, не.Има си правила , вече отново е наш ред да проскаме боклука по дървета,стълбове и мостове. Приготвяй си дебело съзалче и сапунче..........

• ХаХа 3
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, Пандора said:

Не разбирам каква е идеята. Какво общо има Калачевския военкомат с ДНР и защо трябва да организира погребение?

• Потребители
Публикува
Преди 13 минути, Пандора said:

Комисарят по правата на човека Людмила Денисова каза, че в градовете, които са изцяло или частично превзети от руско-фашистката армия, започва принудителна мобилизация на въоръжените сили на агресора. Омбудсманът отбеляза, че окупаторите насилствено мобилизират мъже в покрайнините на Мариупол, който временно се контролира от руски бойци. Според жителите се планира мобилизираните да бъдат използвани като „пушечно месо“ в уличните битки в града за прикриване на вражеската армия и терористите от т. нар. „ДНР“. „Преди четири дни във Василовка, Запорожка област, окупаторите започнаха да задържат мъже на контролно-пропускателен пункт. Започна преброяването на мъжкото население. Призовката все още не им е връчена. Вероятно тези мъже също ще бъдат принудени да се бият за части на расистката армия“, каза Денисова. Комисарят по правата на човека подчерта, че принудителната мобилизация в окупирани от Русия територии е в нарушение на член 51 от Женевската конвенция относно защитата на цивилните лица по време на война, която строго забранява на окупационната сила да принуждава лица под закрила, т.е. конфликт.окупационна държава, чиито граждани не са, да служат в нейните въоръжени или спомагателни сили. „Призовавам Комисията на ООН да разследва нарушенията на правата на човека по време на инвазията на Русия в Украйна и експертната мисия, създадена от държавите-членки на ОССЕ в рамките на Московския механизъм, да вземат предвид тези факти за военни престъпления и нарушения на правата на човека в Украйна“, каза Денисова. .

https://sprotyv.info/news/vorog-primusovo-mobilizuє-cholovikiv-v-okupovanih-mistah/

Член 51 Зачисляване във въоръжените сили. Труд[редактиране]

Държавата окупаторка не може да принуждава закриляни лица да служат в нейните или в помощни въоръжени сили. Всякакъв натиск или пропаганда, които целят доброволно постъпване във въоръжените сили са забранени.

Държавата окупаторка може да принуждава закриляните лица да работят, ако са навършили 18 години, и то само такава работа, която е необходима за нуждите на окупационната армия, за комуналните услуги, за прехраната, подслона, облеклото, транспорта и здравето на населението в окупационната страна. Закриляните лица не могат да бъдат принуждавани да извършват каквато и да е работа, която ги задължава да вземат участие във военните действия. Държавата окупаторка не може да принуждава закриляните лица за обезпечават със сила сигурността да съоръженията, където те работят принудително.

Работата ще бъде изпълнявана само в пределите на окупираната територия, където се намират въпросните лица. Всяко подходящо лице в рамките на възможното, ще бъде оставено на обичайното си работно място. Работещите ще получават справедливо възнаграждение и работата ще съответства на техните физически и умствени възможности. Законодателството, което е в сила в окупираната страна относно условията на труд и мерките за охрана на труда, главно що се отнася до заплащането, продължителността на работния ден, оборудването, предварителната подготовка и обезщетенията за трудови злополуки и професионални заболявания, ще се прилага спрямо закриляните лица, натоварени с работата, посочена в този член.

Привличането към принудителен труд не трябва в никакъв случай да води до мобилизиране на работниците в организация с военен и полувоенен характер.

• Харесва ми! 3
  • Потребители
Публикува
Преди 1 минута, laplandetza said:

Приготвяй си дебело съзалче и сапунче..........

Ха-ха-ха, надявай се.БСП (комунисти) скоро и в НС няма да ви има..

• Харесва ми! 1
Публикува
Член 51 Зачисляване във въоръжените сили. Труд[редактиране]

Държавата окупаторка не може да принуждава закриляни лица да служат в нейните или в помощни въоръжени сили. Всякакъв натиск или пропаганда, които целят доброволно постъпване във въоръжените сили са забранени.

Държавата окупаторка може да принуждава закриляните лица да работят, ако са навършили 18 години, и то само такава работа, която е необходима за нуждите на окупационната армия, за комуналните услуги, за прехраната, подслона, облеклото, транспорта и здравето на населението в окупационната страна. Закриляните лица не могат да бъдат принуждавани да извършват каквато и да е работа, която ги задължава да вземат участие във военните действия. Държавата окупаторка не може да принуждава закриляните лица за обезпечават със сила сигурността да съоръженията, където те работят принудително.

Работата ще бъде изпълнявана само в пределите на окупираната територия, където се намират въпросните лица. Всяко подходящо лице в рамките на възможното, ще бъде оставено на обичайното си работно място. Работещите ще получават справедливо възнаграждение и работата ще съответства на техните физически и умствени възможности. Законодателството, което е в сила в окупираната страна относно условията на труд и мерките за охрана на труда, главно що се отнася до заплащането, продължителността на работния ден, оборудването, предварителната подготовка и обезщетенията за трудови злополуки и професионални заболявания, ще се прилага спрямо закриляните лица, натоварени с работата, посочена в този член.

Привличането към принудителен труд не трябва в никакъв случай да води до мобилизиране на работниците в организация с военен и полувоенен характер.

Може, там се определят за руснаци и ще се бият като руснаци , а не срещу руснаци.

• ХаХа 1
  • Потребители
Публикува
Just now, laplandetza said:

Може, там се определят за руснаци и ще се бият като руснаци , а не срещу руснаци.

Няма значение как се определят, след като са граждани на окупираната страна. (Чети и мисли)

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

«Простите, я вас слушаю и понимаю, что я совсем не в теме. Что писать-то?» Куратор Саша вздыхает: «Ну… у меня были и люди, которые писали «Россия» с двумя ошибками. Ну смотри, вот там пишут, что в России никто не поддерживает действия властей, а ты наоборот пиши. Не надо говорить, что большинство. Вот я поддерживаю. Ты меня знаешь? Вот и пиши: «А у меня есть знакомые, которые поддерживают власть». Или там, где они говорят, что всем русским желают смерти, ты должен писать: «Я тату-мастер, при чем тут Украина и я? Я вам могу хоть свастику набить на локте». Ну ладно, про свастику можешь не писать. Но в целом посыл такой».

Уточняю у куратора, кто же всё-таки наш работодатель? «С Министерством обороны он никак не связан, это просто неравнодушные предприниматели», — отвечает Саша. В разговор в этот момент вступает Маша. Ей чуть за 20, она студентка, параллельно ещё подрабатывает в smm и на семинарах личностного роста. Она, похоже, сомневается, что пришла на правильную работу. Ещё до начала смены она спрашивала у Саши, можно ли ей не писать в комментариях, что Навальный предатель, если она таковым его не считает. Разговор был гипотетический. Саша запрещать не стал, но предложил подумать, не пропали ли деньги, которые оппозиционеру отправляли на донаты. Теперь Маша удивляется, почему повсюду размещены «флаги с буквами Z», добавляя, что военная тематика в целом нам насаждается с детства, если б мальчики не бегали с оружием по площадкам и не играли в танки, может, всё было бы иначе. «Ну… эта атрибутика для убеждённых людей. Мне от неё ни холодно, ни жарко. А в детстве… ну мне нравилось оружие, мне никто не диктовал, какие игрушки выбирать», — отвечает куратор, его поддерживает Лёха, и Маша больше не пытается спорить. 

https://sprotyv.info/rassledovaniya/vy-ved-ne-verite-chto-eto-nastoyashhie-otzyvy-peredovaya-informaczionnyh-frontov-z/

• Харесва ми! 2
Публикува

Ха-ха-ха, надявай се.БСП (комунисти) скоро и в НС няма да ви има..

Тея са вашите, що ги плюеш тея социалмилионери😀

Кво се чува, хремясалия напудрен Кирчо пак ви продал с Македония, що така бе, нали уж беше мъж на Зеленски, ... исках да кажа като Зеленски............. къде му е Бункера на Кирчо?

Публикува
Преди 2 минути, nik1 said:

Няма значение как се определят, след като са граждани на окупираната страна. (Чети и мисли)

Ти мисли................., я виж Косово, я Сирия .........и те бяха окупирани..........
бе кво да си губя времето, пафни едно драконче да ти мине! , нали ги хвалеше, че не били вредни като тютюна, пафни да ти приглади телезрението........🌈💉😈

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 10 часа, Кухулин said:

Не разбирам каква е идеята. Какво общо има Калачевския военкомат с ДНР и защо трябва да организира погребение?

Отвори линка и ще разбереш. За мен възникват много въпроси - например въпросният човек, руснак, е наемен войник и след смъртта му очевидно възниква дилема чий гражданин е всъщност. Като цяло дава представа за особена любов към населението - свое, чуждо и прочие.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 16 часа, Кухулин said:

Хората се изнасят от Краматорск. Мариупол учи.

Ракетен удар по гарата. 30+ убити и 100+ ранени. Засега не е ясно кой е ударил :) 

https://news.liga.net/politics/news/okkupanty-udarili-raketami-po-vokzalu-kramatorska-est-postradavshie

• Тъжен 2
  • Потребители
Публикува
Преди 5 минути, laplandetza said:

Тея са вашите, що ги плюеш тея социалмилионери😀

Никога не били от моите, бяха от твоите и вашите,Ти не успя пя да се вредиш, за разлика от тях (не те огря), и сега не ги харесваш.
Е не става така..

• ХаХа 1
  • Потребители
Публикува
Преди 5 минути, laplandetza said:

Ти мисли................., я виж Косово, я Сирия .........и те бяха окупирани..........
бе кво да си губя времето, пафни едно драконче да ти мине! , нали ги хвалеше, че не били вредни като тютюна, пафни да ти приглади телезрението........🌈💉😈

ха-ха-ха-ха. "Погледът" ми е перфектен, и нямам нужда от друго, освен от отровата която ползвам винаги - цигарите. Ти обаче имаш вид на спрял наскоро силните наркотици или хапчетата,...или алкохола..  Някаква абстиненция те мъчи, или що?

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, Atom said:

Няколко пъти ти я писах. Хайде още веднъж. Путин е в ступор и не знае какво да прави. Елитът е разделен. Едни искат бърз мир, едва ли не ако може утре. Това може да стане само с някаква измислена и "нарисувана" победа. Другите искат война до "истинска победа".  Проблемът е, че всеки разбира победата по свой си начин. Има такива които искат война до дупка. Т.е. до пълен разгром на Украйна, достигане до полската граница и т.н. Доказателство за това е статията която се появи в РИА-Новости. Там в момента нищо не може да се появи случайно. Други като Песков искат войната да се прекрати ако може утре. Има хора които застъпват някакви по-умерени позиции разположени между двете крайности.  Явно е също, че Путин все още не е обявил публично какво мисли лично той по този въпрос.

По това съм общо взето съгласен, така е. Не знам защо трябва да определяме евентуалния финал на операцията като "измислена победа", но в случая това не важно.

Преди 1 минута, Atom said:

Всички т.н. "странности" които виждаш са продиктувани от горното положение.

Това не го разбирам. Как са продиктувани?

• Глобален Модератор
Публикува

Разследването върви с пълна сила.

"В Буче установили личность 163 местных жителей, которых убили российские оккупанты, – мэр Федорук.

К настоящему времени по городу собрали около 320 тел убитых бучанцев."

https://t.me/truexanewsua/39789

• Харесва ми! 1
  • Тъжен 1
Публикува
Преди 21 минути, nik1 said:

Обясними са, да напълно. За хората с малко повече анализаторски способности.
Да, при теб тези способности май са рудиментални (хора разни), и затова ти трябва да се занимаваш   с изкуството (където ти е силата), а не с писане в такива сложни (за теб) теми. 

🙂Все пак ти благодаря за оценката в сферата на изкуството, ти си първия който ме оценява положително... Да ти кажа, почнах с фотографията, защото като свирех на гъдулка, жената и съседа, не можаха да ме оценят и искаха да ме изгонят от къщи...

Колкото до анализаторските ми способности, вероятно са рудиментарни, но това в никакъв случай не говори лошо за мен, а за теб... Смятай, дори аз с моите рудиментарни способности улавям лъжата в твоите думи... Уверявам те, за това ти предложих като алтернатива да опиташ и ти с фотография...

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 16 минути, Кухулин said:

Ракетен удар по гарата. 30+ убити и 100+ ранени. Засега не е ясно кой е ударил :) 

Почна се :D 

Зеленский о трагедии в Краматорске: оккупанты ударили "Точкой-У", это зло не имеет границ

https://tsn.ua/ru/ato/zelenskiy-o-tragedii-v-kramatorske-okkupanty-udarili-tochkoy-u-eto-zlo-ne-imeet-granic-2031913.html

Арестович зазначив, що обстріл було здійснено ракетою типу "Іскандер"

https://tsn.ua/ato/arestovich-pro-raketniy-obstril-vokzalu-u-kramatorsku-z-yakimi-bl-d-mi-nam-taki-dovoditsya-voyuvati-2031907.html

• Потребители
Публикува
Преди 4 минути, skiahtro said:

🙂Смятай, дори аз с моите рудиментарни способности улавям лъжата в твоите думи... Уверявам те, за това ти предложих като алтернатива да опиташ и ти с фотография...

Да видим..Кое е "лъжа" в моите думи?

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!