Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, miroki said:

Освен това, че може да прелети земята и да удари цел пожелание.

Е хайде първо да го направи.

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, Кухулин said:

В чисто военен план оръжията не трябва да се надценяват, но в никакъв случай не трябва и да се подценяват.

Въобще не го подценявам.Но около него се развива мит който трябва да скрие крайно неубедителното представяне на руската армия в тази война.Включително и на ниво високотехнологични оръжия.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 10 минути, kirasirrav said:

https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/redakcionni_komentari/2022/03/22/4327141_kakvo_se_sluchva_na_boinoto_pole_v_ukraina_i_kolko/

Интересно мнение - мисля че описва доста точно ситуацията от военна гледна точка.

Цитирай

През последните 20 години Русия участва в различни военни конфликти. С изключение на този в Сирия тя никъде не успя да демонстрира елементи от воденето на съвременна война, с прилагането на съвременни образци на въоръжение и с нови концепции за воденето на бойните действия.

Ако има компонент, който реално изненада по ефективност всички страни (а най-вероятно и самите руснаци), това е новото  ракетно въоръжение (Калибър и Кинжал). В Сирия имаха проблеми и военните фенове ги коментирахме малко саркастично :)Явно системите са доработени и вече на никой не му е до смях. Тази война ще се запомни с ракетните удари.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 12 минути, Кухулин said:

Тази война ще се запомни с ракетните удари.

Дроновете и джавелините бяха далеч по запомнящи се.И уникалната руска 60 километрова колона която май в един момент се дематериализира.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, Шпага said:

И особено с ракетните удари по цивилни обекти - театри, детски болници, молове, старчески домове, жилищни блокове...

В тази война всичко е легитимна цел, Шпага. Няма цивилни обекти. За жалост.

Гледам тука някакво клипче обикаля, с нашенец :D 

• ХаХа 1
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикува
Преди 46 минути, Кухулин said:

Кинжал се отличава от Искандер по това, че е с въздушен пуск. Както пише и в текста. А какво означава въздушен пуск? Означава добавянето на още една степен към ракетата (под формата на самолет). Вместо едностепенна става двустепенна. Какво означава още една степен? Означава по-висока скорост във всички части от траекторията. Оттам нататък всички глупости в статията, включително и в горния цитат, губят смисъл.

Това не са някакви секретни знания, а просто елементарна физика, с която Марк Солонин може да не е наясно по ред причини, обаче ние трябва да сме наясно, защото пишем в научен форум :) 

Не във всички части от траекторията може да се добави скорост. В частите с по-гъста атмосфера граничната скорост заради прегряване не може да се превишава. 

Практически на Русия не и трябва 'кинжал" за цели в Украйна. И употребата му е по-скоро заплаха за други, далечни цели. 

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, Doris said:

Не във всички части от траекторията може да се добави скорост. В частите с по-гъста атмосфера граничната скорост заради прегряване не може да се превишава. 

Първо, температурата не е толкова висока. Днес технологиите позволяват да се работи с много по-високи термични натоварвания, например в спускаемите космически апарати, в междуконтиненталните бойни глави и т. н.

Второ, участъкът от траекторията с плътен въздух се минава за няколко секунди, понеже ракетата се спуска вертикално, за разлика от гореизброените случаи.

Много често хората бъркат Кинжал с нормалните "дишащи" хиперзвукови ракети. Там действително горещият плътен въздух е  огромен проблем. Но Кинжал действа на чисто ракетен принцип, не "диша".

Преди 2 минути, Doris said:

Практически на Русия не и трябва 'кинжал" за цели в Украйна. И употребата му е по-скоро заплаха за други, далечни цели. 

С това съм съгласен. Кинжал е на първо място оръжие срещу морски цели. Това, което виждаме, е просто демонстрация.  Същото е положението и с комплекса Бастион, от който също имаше няколко пуска срещу елементарни цели.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)

https://www.facebook.com/100064919911320/posts/336495358524459/

Украйна 

https://www.facebook.com/100069092624537/posts/278823701097382/

Загубите на руснаците според украйнската страна

Редактирано от Сармат
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, laplandetza said:

Разбирам те, но направи разликата, отбележи това.
Интереса на Хората на дадена територия е Различен от Националния интерес и още по различен от Държавния интерес.
За мен са важни само и единственно Хората, нациите и държавите са консумативи.......а не съм известен като хуманист, но реалността показва ,че въпреки моят демоничен произход съм по-човечен от вас, дори и от вашите божи служители.😀

Няма как, националния интерес винаги при война е над интереса на хората.Това е аксиома,за теб или някой друг какво е важно, няма значение,то и избора в случая не е много,или си с държавата или не,с всички последствия.Има си член 5 от устава на НАТО, и както видяхме организацията потвърди ,че ще се изпълнява при най-малкия повод. А ако посрещате някой поробител с цветя се гответе да ви разнасят с тях насам натам. 

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува

Польский Генеральный штаб начал этап доукомплектования контрактниками подразделений 18-й механизированной дивизии до штатов военного времени, передаёт корреспондент «Донбасс Сегодня».

photo_2022-03-23_08-41-47-2.jpg

https://donbasstoday.ru/vojsko-polskoe-gotovitsya-vernut-svoj-lvov/

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Кухулин said:

НАшите промити мозъци не са малко,годините добре платена пропаганда си казват думата.Проблема е друг,тия хора са вярвали в някакво имагинерно величие,в непобедимост а се оказа,такова нещо няма. Имаме една изостанала,бедна и корумпирана страна,на която и остава не много време,тогава какво ще правят и как ще се лекуват просто не знам.:ag:

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

Това видео заслужава малко внимание:

1. Канала на Ю-Туб не е на Юрии Подоляка, а е негов двойник.  (Записан е с Юрий)

2. Човекът с канала двойник е от Франция.

3. Човекът на бензиностанцията е типичен българин, но нито отразява позицията на българската държава, нито може да се каже че е изразител на българския народ.

И все пак такива приказки като неговите са много типични и популярни. Тогава къде е проблема?

Проблема се нарича "конфликт на интереси".

Това е много типична и характерна ситуация, особено в бизнеса и в управлението.

Да речем че вие сте на ключова позиция и трябва да сключите сделка за милиони..  В отсрещната фирма работи брата или зетя..  Няма проблем със сделката , уреждате го по роднински... Е да, обаче по правилата на Големия Бизнес такава сделка между роднини е в конфликт на Интереси..  когато има конфликт на интереси големите корпорации изискват човека който е в позиция на конфликт на интереси да уведоми началника си и да се оттегли от такава сделка.

Така и българските граждани са в конфликт на интереси по отношение на Русия..

Конфликт на интереси е да накарате един полицай да отиде и да арестува брат си.

Конфликт на интереси е когато хора от едно семейство воюват помежду си.

Американските и европейските ни партньори би трябвало да са наясно с тези ни национални чувства по отношение на дядя Ваня. / Но все пак повече обичаме МасДоналдс от пирожките/.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Аз не мога да разбера как може да се преструваш на жена и да облечеш кафява кожена шуба върху светлосиня рокля. Това е някакво престъпление срещу естетиката. И кьоравия ще се усети.

https://t.me/nezhurka/1757

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Според Юрии Подоляка:  има вероятност Западна Украйна да мине под полски миро-опазващ контрол.

Изглежда че поляците работят по свой вариант извън структурите на НАТО. Но това не е в скорошен план.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Just now, tantin said:

Изглежда че поляците работят по свой вариант извън структурите на НАТО.

При това не е изключено в някакъв момент да взаимодействат с Русия. Има варианти, при които полски части в Западна Украйна ще са изгодни за всички страни. А има и варианти, които могат да доведат до височинни термоядрени взривове. Интересни времена...

А най-готино ще е, ако СС на ООН приеме мироопазваща резолюция и Русия гласува ЗА :D 

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

Същото е положението и с комплекса Бастион, от който също имаше няколко пуска срещу елементарни цели.

• Потребител
Публикува
Преди 15 часа, Кухулин said:

Залп калибри преди пет минути. Красива гледка. Чакаме попаденията.

https://t.me/anna_news/25663

«Вечером 22 марта высокоточным оружием большой дальности морского базирования нанесен удар по арсеналу в населенном пункте Оржев в 14 километрах северо-западнее города Ровно. В результате удара уничтожен крупный арсенал с вооружением и военной техникой украинских войск, в том числе поступившей из западных стран»

https://www.gazeta.ru/army/news/2022/03/23/17464921.shtml

Украинците потвърждават.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 11 минути, Кухулин said:

При това не е изключено в някакъв момент да взаимодействат с Русия. Има варианти, при които полски части в Западна Украйна ще са изгодни за всички страни. А има и варианти, които могат да доведат до височинни термоядрени взривове. Интересни времена...

А най-готино ще е, ако СС на ООН приеме мироопазваща резолюция и Русия гласува ЗА :D 

Песков назвал идею НАТО ввести миротворцев на Украину опрометчивой и крайне опасной

Идея НАТО ввести миротворческий контингент на территорию Украины было бы опрометчивым и крайне опасным решением. Об этом заявил официальный представитель Кремля Дмитрий Песков, его цитирует ТАСС.

За момента руснаците са против, но това може и да се измени. Възможно е да го вкарат в преговорната рамка.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

Аз не мога да разбера как може да се преструваш на жена и да облечеш кафява кожена шуба върху светлосиня рокля. Това е някакво престъпление срещу естетиката. И кьоравия ще се усети.

https://t.me/nezhurka/1757

Бях казал, че няма да пиша повече в темата, ама при шокиращата ти некомпетентност по въпросите на модата не мога да не взема отношение. Естетиката в случая е напълно в духа на новите натовски и евро-атлантически ценности. Демонстрира я например Сам Бринтън, заместник на помощник-секретаря по отработеното гориво и ядрените отпадъци в отдела по ядрена енергия към Министерство на енергетиката в САЩ. Да се готвят за новите модни и психологически тенденции и другите братски администрации и организации, НАТО и ... българската армия ...

Сам Бринтън

https://dariknews.bg/novini/sviat/sasht-naznachi-polovo-neutralen-chovek-na-rykovoden-post-vyv-federalnoto-pravitelstvo-2300780

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 33 минути, Сармат said:

https://www.facebook.com/110117094186197/posts/474762167721686/

Загинал руски полковник покрай Мариопул.

Че те останаха ли?

• ХаХа 2
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!