Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 21 часа, Кухулин said:

Чеченците се пребориха с радикалния ислям на своя територия, а това беше много сериозен противник. Дали мнението им е било по-различно от това на Кадиров... отделен въпрос. Много е дълбока темата.

Мнението на Кадиров през устата на трети ица:

Больше всего меня радует, что удалось вновь воссоздать истинный дух Джихада, который был искажён ИГИЛ и иными подобными группировками, созданными Великобританией для коверкания и осквернения Ислама. Благодарим вас, муджахиды… Клянусь Аллахом, все свободные народы гордятся вами…

https://t.me/RKadyrov_95/1586

• Потребител
Публикува
Преди 5 минути, Кухулин said:

Конкретно в случая, ако руснаците признаят украинско участие (диверсанти, водолази и др.), с 95% вероятност се опитват да прикрият собствената си престъпна небрежност. Някой направи беля на кораба и взриви боеприпасите в трюма. Вижда се  добре на клиповете.

Може да е бил някой от най-елитните военни спец части на Украйна, който да се е промъкнал, представяйки се за руски офицер или донбаски доброволец, или механик или за каквото е обучен да лъже, съответно той да е свършил мръсната работа. Такива тактически прийоми също са част от войната. Не казвам, че непременно е така, но ако някой наистина е направил белята отвътре, то този някой е по-вероятно да е елитен украински офицер, отколкото някой от самите руснаци да е саботирал отвътре или пък някой от немарливост да предизвика такава авария.

• Потребител
Публикува
Преди 10 минути, Last roman said:

Aми оказа се провал точно на 2-рия ден.

А вече от близо месец нещата са очевадни.

Логично е да се прави такова заключение, когато войната свърши, а не в нейното начало.

Публикува
Преди 4 минути, resavsky said:

Войната има два аспекта:политически и военен.

- В политически план и на децата в Москва е ясно че решението на Путин е погрешно.Русия не можа да наметне мантията си на освободител,изолирана е от почти целия свят и понася жестоки икономически санкции с крайно непредвидими последствия.

- Във военен план едва ли в следващите 50 години ще знаем със сигурност какво са планирали кремълските военни стратези.Но със сигурност дори да са предвиждали кампания от 30 и повече дни /аз лично се съмнявам/ и в най големия кошмар не са си представяли за първите 30 дни около 15 000 убити и 40 000 ранени плюс колосални загуби във военна техника.Без стратегически успех на нито едно от направленията и толкова ожесточена и добра организирани съпротива от украинска страна.

В политически план войната за Русия е неизбежна. Правилния ход е удар и силово изтласкване на Опонентите извън важните за руските стратези и кръгове територии и международни планове.
Украйна се превръщаше в клин посред евентуални добри отношения Европа-Русия.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Just now, skorpion1980 said:

Може да е бил някой от най-елитните военни спец части на Украйна, който да се е промъкнал, представяйки се за руски офицер или донбаски доброволец, или механик или за каквото е обучен да лъже, съответно той да е свършил мръсната работа. Такива тактически прийоми също са част от войната. Не казвам, че непременно е така, но ако някой наистина е направил белята отвътре, то този някой е по-вероятно да е елитен украински офицер, отколкото някой от самите руснаци да е саботирал отвътре или пък някой от немарливост да предизвика такава авария.

Абе по принцип може, но ми се струва, че твърде неточно оценяваш склонността на руските военнослужещи към немарливост. Хората, които са запознати с тези неща, я оценяват доста високо.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, skorpion1980 said:

Е за тях е по лесно да преглътнат тяхна немарливост /граничеща с откровена глупост/ отколкото да признаят успешна украинска акция.Но другите руски кораби на бърза  ръка от Бердянск са се изнесли в открито море което говори че украинците все пак имат нещо общо.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 9 минути, resavsky said:

Войната има два аспекта:политически и военен.

- В политически план и на децата в Москва е ясно че решението на Путин е погрешно.Русия не можа да наметне мантията си на освободител,изолирана е от почти целия свят и понася жестоки икономически санкции с крайно непредвидими последствия.

- Във военен план едва ли в следващите 50 години ще знаем със сигурност какво са планирали кремълските военни стратези.Но със сигурност дори да са предвиждали кампания от 30 и повече дни /аз лично се съмнявам/ и в най големия кошмар не са си представяли за първите 30 дни около 15 000 убити и 40 000 ранени плюс колосални загуби във военна техника.Без стратегически успех на нито едно от направленията и толкова ожесточена и добра организирани съпротива от украинска страна.

Когато чета украинските СМИ,  си мисля, че са избили цялата руска армия и още малко ще минат по червеният площад. А и да не забравяме, че интересите на САЩ и така наречените му съюзници не са "почти целият свят".

• ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Между другото проверих на кое място в света е украинската армия за 2021 година и се оказа на 25то! Нещо май доста са ги подценили тези, които правят класацията. Очевидно е, че са доста по-напред откъм военни умения. Японци и корейци са в топ 10, ама хич не съм сигурен, че са толкова подготвени, най-малкото са далеч от бойния опит на украинците, въпреки че от друга страна имат много качествена бойна техника.

• Потребител
Публикува
Преди 20 минути, Иван Стойчев said:

След като Русия е толкова слаба, защо Запада не подкрепя активно с военна сила любимата му Украйна?

Заради едни 300 мобилни комплекса с МБР. Иначе досега авиацията на нато да е дезинфекцирала всичко дето мърда, и украинските войски просто да минават и да доразчистват. 

• Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Иван Стойчев said:

Когато чета украинските СМИ,  си мисля, че са избили цялата руска армия и още малко ще минат по червеният площад. А и да не забравяме, че интересите на САЩ и така наречените му съюзници не са "почти целият свят".

Украинците и да направят офанзива, тя не би включвала и педя земя извън признатите им граници такива, каквито бяха и фактически до 2014 година. 

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 4 минути, Иван Стойчев said:

Ами руските загуби са си повече от сериозни.А кой подкрепя Русия в тази война?Беларус,Южна Осетия и Северна Корея-

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, resavsky said:

Ами руските загуби са си повече от сериозни.А кой подкрепя Русия в тази война?Беларус,Южна Осетия и Северна Корея-

По-важното е кой е неутрален.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 3 минути, Иван Стойчев said:

По-важното е кой е неутрален.

Не съм много съгласен но няма да споря.

• Потребител
Публикува
Преди 12 часа, gmladenov said:

Не може да си "нормален" и да подкрепяш Путин и войната, която той започна.

И това това не е въпрос на предпочитание (ЦСКА срещу Левски), а гледаш фактите: на територията
на украйна върлуват руски военни, които трепят мирни жители и бомбардират жилищни блокове и
болници.

Да подкрепяш Русия в този момент - тоест, да си русофил - е да подкрепяш тези зверства.
Съжалявам, но това не е "нормално".

А ако подкрепя бомбардировките над Донецк и Луганск, което се случва вече 8 години, какъв е човек!? ...фил, ...фоб или просто добросъвестен западен демократ.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Кажи и за Сърбия и за освобождението от фашистко и турско робство.

Самото започване на война е провал за цяла Европа.

Редактирано от Doris
  • Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 11 минути, Иван Стойчев said:

А ако подкрепя бомбардировките над Донецк и Луганск, което се случва вече 8 години, какъв е човек!? ...фил, ...фоб или просто добросъвестен западен демократ.

Тези бомбардировки си имат предистория.Едни руски войници "в отпуск" случайно озовали се в точния момент на точното място.Дългата ръка на Путин се беше очевадна.Само дето реши че номерата му ще минават до безкрай.

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 4 часа, resavsky said:

Това е последният път когато търся в сайта на този педераст.Обърни внимание на датата.

Това не е сайта му. В момента са му направили около 10-тина фалшиви канала. Част от информационната война.

Това е истинския му канал.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Потокът от колони напускащи Мариупол - в посока Донецк .

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, resavsky said:

За плановете на Кремъл не знам, но украинските вече са ясни.

• Потребител
Публикува

За пръв път виждам БМП да се ползва за превоз на хора,  от бронираната машина излизат баби и дядовци. (на 11-та минута)

• Глобален Модератор
Публикува (edited)

Пожарът на кораба в Бердянск е бил бая сериозен. Ето видео от наблюдателна камера:

Редактирано от scaner
  • Харесва ми! 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!