Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Just now, gmladenov said:

Прогнозирам, че по някое време цялата война ще се окаже грешка. 😎

Според тези 2 блогери, войната не грешка , а била закъсняла. Путин ги бил предал. Нацистката зараза вече е увредила голяма част, а другите ги е страх.

От тука нататък а борбата с нацизма щяла да е бавна и тежка. Руското командване не си давало сметка че врага им вече е добре въоръжен и подготвен. Въобще това си било вътрешна гражданска война в Украйна. Много от мъченията , престъпленията на националистите тепърва щели да бъдат разкривани. 

Имало някакви споразумения с "елит", но елита предал Русия и затова операцията се провалила.  Блогерите са си блогери.. Изказват си тяхна позиция подобно журналисти и коментатори.. Не може всичко казано от тях да го взимаш за 100%, но все пак те за запознати с обстановката на място.

• Благодаря! 1
  • ХаХа 2
  • Неясен 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 9 минути, tantin said:

Блогерите са си блогери.. Изказват си тяхна позиция подобно журналисти и коментатори.. Не може всичко казано от тях да го взимаш за 100%, но все пак те за запознати с обстановката на място.

Благодаря за обобщението. Но след като изгледах сума ти клипове на Ютюб ми стана ясно,
че никой няма вътрешна информация.

• Харесва ми! 2
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 11 минути, gmladenov said:

Благодаря за обобщението. Но след като изгледах сума ти клипове на Ютюб ми стана ясно,
че никой няма вътрешна информация.

А ти каква вътрешна информация очакваш? Сводка от ЦРУ или ФСБ? 

Ами че те също лъжат и са пристрастни. Дори докладите до Путин изглежда били тенденциозни и подвеждащи, та Путин вече уволни няколко генерала.

Едни и същи кадри ги гледаме и от ляво и от дясно, само коментарите и виновниците различни. А кадрите с разрушенията все същите. И едните стрелят и другите стрелят. Но винаги виновен е отсрещният.

Украинците си отстрелват територията от 2014 насам. Имат си окопи, складове. Подготвили са си запасняци и теробороната.

Путин и генералите му без съмнение подцениха противника си. 

Но сега когато украинците почнат да обстрелват руска територия кризата вече е на път да стане мащабна.  На руснаците им трябва бърза и мощна победа, но като гледаме напредъка в Мариупол се вижда че ще е бавно и мъчително за всички.

Руснаците се оказаха сами срещу света..  Те явно не си дават сметка че украинските джавелини и снайпери са направляване от спътници на НАТО и че имат насреща си тайната и огромна военна машина на НАТО. 

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 3
  • Потребител
Публикува

Това от което Путин и генералите му се опасяваха - а именно - приближаването на НАТО вече се оказа реалност. Цялата военна машина, разузнаване, спътници, координати - се предава на Украйна. Украинците следят и знаят къде са руснаците, щото от космоса всички се вижда.

На практика няма шанс за големи изненади. Изненаданите са все руснаците, щото попадат в непрекъснати клопки и засади.  А това е защото НАТО изпява всичко за украинците..

В момента Полша се е превърнала в команден център. Съмнително е дали изобщо някой нещо направлява от Киев. Като гледаме движението на генерали и политици - всички ходят до Варшава. Там е и ген.щаба.  Плямпалото Арестович беше в командировка за 2 дена, или е ходил на съвещание в Израел, или е бил до Варшава.

• ХаХа 3
  • Потребител
Публикува
Преди 27 минути, tantin said:

А ти каква вътрешна информация очакваш? Сводка от ЦРУ или ФСБ?

Просто констатирам, че блогърите не разполагат с повече информация от нас; тяхната оценка
на ситуацията не е по-информирана от нашата.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 22 минути, tantin said:

Това от което Путин и генералите му се опасяваха - а именно - приближаването на НАТО вече се оказа реалност.

Еми да са мислили като нападат. Техен проблем, че не са оценили ситуацията правилно.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, gmladenov said:

Просто констатирам, че блогърите не разполагат с повече информация от нас; тяхната оценка
на ситуацията не е по-информирана от нашата.

Лъжеш се. Те разполагат с информация от роднини и приятели и от двете страни на барикадата.  Те са си местни хора, имат приятели и от двете страни на фронта. Това там при тях не само пропагандата, а самата действителност.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 9 минути, tantin said:

Това там при тях не само пропагандата, а самата действителност.

Тяхната действителност е пропагандата. Те истински вярват, че Русия денацифицира.

Ако те бяха прави, обаче, цивилните в Украйна нямаше да са против инвазията, а щяха
да я подкрепят ... което очевидно не е така.

Значи ако някой твърди, че руската армия денацифицира в Украйна, той е просто
продукт на пропагандата. Сори.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 9 минути, gmladenov said:

Тяхната действителност е пропагандата. Те истински вярват, че Русия денацифицира.

Ако те бяха прави, обаче, цивилните в Украйна нямаше да са против инвазията, а щяха
да я подкрепят ... което очевидно не е така.

Значи ако някой твърди, че руската армия денацифицира в Украйна, той е просто
продукт на пропагандата. Сори.

В Украйна в момента има тотален диктат. Не виждаш ли какво се случва на инакомислещите: на стълбовете, с тиксото, камшици..

Разстрелват и измъчват пленници. Убиват от своите заподозрени за сътрудничество с врага. И това е от 2014 насам. Такава ненавист само задето Крим им го взеха . 

Ако изразиш про-руски настроения , по сегашните им закони директно в затвора.. Но по-вероятно е да те ликвидират. Изявиш ли се като "руснак" -трябва да бягаш от сегашните власти.

Разбираемо е защо източно украинците се страхуват да подкрепят "своите". 

Разцепени са семействата им..  Не забравяй че много хора с произход от Украйна живеят сега в Русия и са за Русия. Има и хора от Русия дето са за Украйна.

Държавната граница там е много условна.  Историческата и културната граница е по-скоро река Днепър. Но пак е условно. 

Сегашната война ще направи това разделение още по-сложно и необратимо..

Съмнявам се че руско-говорящите украинци ще продължат да се "полянизират". Чисто и просто езиково и културно те са част от руския свят. Западна Украйна е с  полския свят .

• Харесва ми! 1
  • Неясен 1
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 49 минути, Димитър Йорданов said:

ОТ: На 12 горе долу можеш да мислиш, започваш да изграждаш някакво критично мислен в себе си, да не приемаш за чиста монета всичко, което видиш и чуеш. На тази възраст може и да си много осъзнат за своята възраст с мислене почти като на голям (което в същото време е и малко тъжно ). Но онова, което коментирах преди беше съвсем малко и вече с втълпени "истини". 
Но и това е тъжно. Всякаква подобна индоктринация и нещо различно от опита да направиш самостоятелни и нормално мислещи децата е гадост. 
Сетете се само за "Децата на ИДИЛ" с които все още не могат да се оправят след като са им промивали мозъците от съвсем малки и са расли при една постоянна война и контрол. Бях чел, че според психилози работещи с тях една не малка част в бъдеще ще станат потенциални джихадисти и терористи въпреки опиите им да ги направят отново нормални деца, а в последствие и млади мъже и жени.  

Не знам доколко си в течение. В Русия от много време върви милитаризация в детското възпитание. Потърси "юнармия" в търсачката и особено в тубата (също добра информация ще получиш за "путинюгенд", "putinjugend"), потресаващо е... Например това, заслужава си да се изгледа (особено от 3:45):

000.jpg

1*RqLYpZ3Nwk3SL53jm8qGPw.jpeg

0*XVdvSdShsEG2Q2mh.jpeg

или тук:

https://medium.com/@hwagaucmc/putinjugend-children-for-russian-war-a4cfd1c240f

https://ok.ru/chestnyraz/topic/66657243297131

И не мога да си представя къде ще му излезе края на това всичкото...

• ХаХа 1
  • Тъжен 4
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 24 минути, tantin said:

В Украйна в момента има тотален диктат. Не виждаш ли какво се случва на инакомислещите: на стълбовете, с тиксото, камшици..

Това са заловени мародери, не са инакомислещи. Стара традиция да ги наказват така.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 9 минути, scaner said:

Това са заловени мародери, не са инакомислещи. Стара традиция да ги наказват така.

А Денис Киреев СБУ го уби за кво? Поповете от православната църква и забрана на опозиционните паритии и те ли са мародери? Ако си мислиш, че украйнците са по-различни от руснаците в мисленето си се лъжеш.

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 11 минути, Absurde said:

А Денис Киреев СБУ го уби за кво? Поповете от православната църква и забрана на опозиционните паритии и те ли са мародери? Ако си мислиш, че украйнците са по-различни от руснаците в мисленето си се лъжеш.

А Цезар кой уби? Ъ?

Чети внимателно. Става дума за вързаните за стълбовете с тиксо. Мародери.

А украинци познавам, и ги различавам от руснаците. Помня един (няма как да го забравя), 1987 г. се засякохме в общежитие в Ленинград беше си донесъл сало (сланинка) от прасе, преживяло Чернобил в тяхното село, там наблизо. Нямаше как да му откажа, макар че трудно намерихме и водка, ама на, жив съм :) Но това е съвсем друга история...

• ХаХа 1
  • Неясен 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, scaner said:

А Цезар кой уби? Ъ?

Чети внимателно. Става дума за вързаните за стълбовете с тиксо. Мародери.

А украинци познавам, и ги различавам от руснаците. Помня един (няма как да го забравя), 1987 г. се засякохме в общежитие в Ленинград беше си донесъл сало (сланинка) от прасе, преживяло Чернобил в тяхното село, там наблизо. Нямаше как да му откажа, макар че трудно намерихме и водка, ама на, жив съм :) Но това е съвсем друга история...

Изказването на колегата по-горе че ги връзват по стълбовете, е леко метафорично, едва ли е имал впредвид че точно тия по стълбовете са от "инакомислещите". И да не само ти ги познаваш, половината ми рода е от този край. Имам чичо който като бивш чернобилец се пенсионира в Алчевск и след събитията през 2014-2015 си отиде в Киев. И там са разделени на за и против Русия, макар че са белоруси и комунистите много ни е изклатил рода. После и немците и УПА. Тъй че да знам ги проблемите на тоя край и от руска и от украйнска и от белоруска та даже и от полска страна им знам проблемите. И не не съм за путинофилите и малумната му имперска война, но да стоя и да ми казваш че украйнците са некви уникални демократи и нямат проблеми с национализма пак няма как да стане... 

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 10 минути, Absurde said:

но да стоя и да ми казваш че украйнците са некви уникални демократи и нямат проблеми с национализма пак няма как да стане... 

А къде ти казвам това?

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, scaner said:

А къде ти казвам това?

Е значи се разбрахме :) Сега остава и ония да се разберат и да настане мир...

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

https://www.youtube.com/watch?v=meWM4lChqy4

https://youtu.be/meWM4lChqy4

Women and the Azov battalion in Kyiv, Ukraine | DW Documentary

10 Mar 2017

...

Възхода на национализма в Украйна - това е създаване на цяла идеология.  Това е почти научен подход , в който участват историци, психолози, педагози, военни специалисти.  В общи линии сегашната им идеология е създадена на доброволчески начала, на принципа на убежденията. Не можем да кажем че Запада ги е създал или мотивирал.  Без съмнение основния неоспорим лидер е Андрей Билецки.  (всички му го признават)..

(с едно изключение - Алексей Арестович го нарече убиец и клоун, но това бе по-скоро защитна реакция на последния)

За да се разбере проблема с украинския национализъм, трябва да се подходи обективно и да се изследва самото явление, възхода и прекалено бързото разрастване на тази идеология.. За да се разбере обаче че наистина има такъв проблем:  ами че най-добре е да се прегледат материалите на БиБиСи и на Дойче Веле.. Тези материали са все още достъпни по Ю-Туб.. Идеологическите цензори на Запада все още не са имали време да ги отсеят и да ги забранят, но и това ще стане.. Въпрос на време.. Неудобните материали рано или късно изчезват от Ютуб.. Това вече го виждаме ежедневно. 

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 2
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!