Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Just now, resavsky said:

Разберете че Путин просто не може да приключи войната без значим военен успех.Това би било катастрофа лично за него.Дали това ще е Мариупол или по на север е друг въпрос.

Съмнително е дали изобщо може да бъде приключена тази война..  Формално война дори няма.. Има някаква операция.  Но дори и да спрат военните действия, то Русия едва ли ще иска да се върне на старите граници. А да не говорим и за Крим..

Путин най-вероятно е вече пътник ..  Ако Путин утре се спомине, или ако му спретнат някакъв преврат?  Какво става? 

- Ами няма да е по-розово положението.. Дори и да се върнат руснаците на позициите от преди началото на тая операция, дори и да се махнат от Крим.. Нещата вече са се променили. Украинските военолюбци пак ще търсят отмъщение и реванш. Американците ще искат репарации. Руснаците ще търсят справедливост за загиналите им близки. И прочие..

От тука нататъка е все тая какво мисли и какво желае Путин.. От ден на ден волята и желанията на Путин стават все по-маловажни и едва ли някога ще се сбъднат.   Свърши се вече тая с властния и все-побеждаващ Путин. От тука нататъка виждаме Путин като дребен,пресметлив, отмъстителен, подозрителен, потаен. Путин няма да им се даде толкова лесно.  Той отдавна се е заобиколил с елит, който може да върши същата че дори и по-добра работа от самия него. Същия тоя путинов елит все още има нужда от самия Путин.. Подобно на това как Азовците имат нужда от Андрей Билецки,  или както Северна Корея има нужда от вожда си.

Подобно на СССР и Сталин. 

Вятъра на промените пак е задухал, но не се знае дали ще духне в посока Източна Европа,  Китай или Северна Корея.

• Потребител
Публикува
Преди 12 минути, resavsky said:

Разберете че Путин просто не може да приключи войната без значим военен успех.Това би било катастрофа лично за него.Дали това ще е Мариупол или по на север е друг въпрос.

Мариупол няма как да е военен успех за Путин, понеже ще е военен успех за ДНР. И след войната ще остане в ДНР. Ако говорим за територии, военни успехи за Путин могат да бъдат Николаев и Одеса, евентуално.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Е според 

Преди 5 минути, Кухулин said:

Мариупол няма как да е военен успех за Путин, понеже ще е военен успех за ДНР. И след войната ще остане в ДНР. Ако говорим за територии, военни успехи за Путин могат да бъдат Николаев и Одеса, евентуално.

Е според ДНР ли изнасят тежестта на битката за Мариупол.Там са чеченците ,цялата морска пехота на Черноморския флот,сума ти части редовна руска армия обаче евентуалната победа щяла да б де за опълченците...

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, resavsky said:

Е според 

Е според ДНР ли изнасят тежестта на битката за Мариупол.Там са чеченците ,цялата морска пехота на Черноморския флот,сума ти части редовна руска армия обаче евентуалната победа щяла да б де за опълченците...

Може би 60% от тежестта. Чеченците 20%, РФ 20%.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, Кухулин said:

Проблемът с националистическата символика не е в мълниите, а в това, че Азов използват германската нацистка символика - волфсангел, черни слънца и т. н. 

Забележи Химлер какъв символ има на ръката, и кой в тази война го ползва

200px-Himmler.jpg

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Пропагандата лесно може да направи от малкия успех голям и даже от неуспеха успех. Но ако се вслушаме в последните изяви на госпожа Митрофанова, задържането на Мариупол ще е голям успех, защото Азовско море става вътрешно за РФ. Тя вече смята ДНР за присъединена или пък счита, че новоокупираните територии са на РФ. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 14 минути, resavsky said:

Въобще не знам защо приемате ДНР и ЛНР за някакви самостоятелни субекти.Това са проксита на Путин които не ходят и да пикаят без разрешение от руските офицери. 

Надценяваш ролята на Путин в ДНР и подценяваш ДНР. Естествено  че  Русия подпомага ДНР, но без ентусиазма на местните хора ДНР отдавна щеше да се е сгромолясала. Аз им се учудвам на тия хора, там има много жени и деца - как въобще съумяват да живеят по тези места дето почти ежедневно падат бомби. Последните два три дена бомбите там са много повече. Украинците от другата страна на фронта усещат че скоро ще бъдат изтласкани и гледат да оползотворят от огромните запаси с оръжия.  Дори и милиони да ти дават като пари - ти би ли отишъл да живееш някъде където всеки ден падат бомби?

За учудване обаче - Донецк е таквова място и там продължават да живеят хора.   При това Донецк жиеве в тотален недостиг на пари.  Хората си поправят къщите след поредната бомбардировка с подръчни материали.  Водопроводи няма, повредени са.   А електричеството им непрекъснато спира заради повредени електропроводи (пак заради бомбите). 

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, tantin said:

Естествено  че  Русия подпомага ДНР

Ако чуеш мнението на местните за руската помощ, сигурно ще се разплачеш :D Или на Стрелков, което е почти същото. Гложди ги например черна завист към херсонци, които всеки ден получават хуманитарна манджа. В ДНР такова нещо не са виждали никога. Да не говорим за оръжие и т. н. Ходят като клошари по фронта.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 12 часа, Евристей said:

Българската войска не се бие с никакви ромеи, когато Святослав форсира Дунав...

Напротив .. посреща варягите в пълна бойна готовност 

Битката става на брега на Дунав, близо до Силистра и е от малкото, която може да определим като позор за българското оръжие. 

Щом преплувал Истър и вече се готвел да слезе на брега, мизите разбрали какво става, събрали войска от около 30 000 и се опълчили срещу него. Обаче таврите стремително се спуснали от лодките и с издадени напред щитове и с извадени мечове започнали от всички страни да избиват мизите. А мизите, като не могли да понесат дори и първия напор, се обърнали в бягство и безславно се затворили в Доростол. 

След като паднал и Доростол,  веста за това шокира цар Петър и е причина да получи удар.

Казват, че в това време архонта на мизите Петър, боголюбив и достопочтен мъж, опечален от неочакваното поражение, получил епилептичен/апоплектичен удар

Сведения на Лъв Дякон съвременник на събитията и участник във военните кампании

Това да. Аз за поражението на Преслав писах.

Пп. писах Плиска по грешка.

Но 1916-17 си ги бием, както са заедно с румънците.

Редактирано от miroki
  • Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Аз се считам за атеист. Но има хора в църковните среди, които силно уважавам. Един от тях е дяконът Андрей Кураев.

Ето една негова проповед против войната - изнесена на рок-концерт на групата ДДТ през далечната 2008 г в Одеса. Ако я повтори сега, ще го осъдят и може да получи затвор. Пускам го, защото звучи съвсем актуално:

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Потвърдено ли е, че е ударен българският кораб от Азовци?

• Потребител
Публикува (edited)

https://www.facebook.com/104351038827282/posts/134346332494419/

Свалени руски хеликоптери от английската пзрк starstreak 

https://fb.watch/c7QzwMbxsR/

Редактирано от Сармат
  • Потребители
Публикува
Преди 2 часа, Кухулин said:

Пълното интервю:

Не разбирам какво се опитва да докажат маймуните-криминали от ДНР (не визирам автора, който си провежда интервюто коректно)

Значи все пак е имало е авиоудар по болницата (отвън), а самото родилно са ги ударили два снаряда..

Да имало е украински защитници в района  на онкоотделението. Иначе , ясно беше още в началото, че там някъде е имало украински защитници, нали затова ДНР-арилерията е обстрелвала болницата, а ВВС на РФ са я бомбардирали.. 

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува (edited)

https://www.facebook.com/248414188545735/posts/5144828788904226/

Германия прехвърля на Украйна противовъздушната система "Оцелот" 

https://www.facebook.com/100069073844828/posts/287979936847799/

Сеодка от фронта 

https://www.facebook.com/193089614048827/posts/5433603043330765/

Нови 300 милиона от САЩ за Украйна 

https://www.facebook.com/193089614048827/posts/5433942676630135/

Чернигов 

https://www.facebook.com/100000446336854/posts/5372974439394047/

Украйна

Редактирано от Сармат
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 12 минути, vanevski said:

Деукранизацията и демилитаризацията на Украйна вървят успешно.😁😁

Рускоезичните украинци се срамуват да говорят на руски, заради зверствата на орките. Вместо демилитаризация западните държави се надпреварват, кой ще подари повече оръжие на защитаващите се от азиатските орди украинци.

Ако Сволочите не помнят, да прочетат речта на Бункерния Плъх, при обявяване на войната. Там той нарича украинската армия "братя и товарищи", като ги призовава да арестуват наркомана и нациста Зелински.

А сега Долбоёба се прави на утрепан и пизди, че нямал намерение да сменя правителството на Украйна. 😄

Той да внимава какво си пожелава.Да не го арестува собствената му армия. 

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 13 часа, tantin said:

Не виждаш ли какво се случва на инакомислещите: на стълбовете, с тиксото, камшици..

Ти гледаш четеш и не виждаш и после плещиш глупости. Тая глава или каквото имаш там ползвай я малко,недей само да я разнасяш. Предните глупости не ми се коментират,защото така или иначе няма да разбереш, ама тия по стълбовете са мародери, поне виж какво е,това. Отдавна трябваше да ги разстрелват.

Преди 12 часа, scaner said:

И не мога да си представя къде ще му излезе края на това всичкото...

Е, виждаш го сега. Ама се оказа никой не иска да воюва и имат проблем с мобилизацията, ама иначе са голееми патриоти. Ама кой ще иска да мре за яхтите на Милер и Сечин и за двореца на Путин, или за милиардите на Абрамович или Дерипаска?

Преди 12 часа, Absurde said:

А Денис Киреев СБУ го уби за кво? Поповете от православната църква и забрана на опозиционните паритии и те ли са мародери? Ако си мислиш, че украйнците са по-различни от руснаците в мисленето си се лъжеш.

Денис Киреев е убит по грешка, там са няколко служби и както се вижда не си контактуват нормално. Не ми разказвай приказки, при война няма компромиси, вие май изобщо не сте наясно с военни закони и войната изобщо , та се налага сега да ви четем разсъжденията, айде първо малко да прочетем и после да почнем с човеколюбието и апелите!? И на всеки поотделно да се обеснява,та белким вдене нещо,а болшинството изобщо не вдяват. Преди да пишеш чети, елементарно е,тантине.

Преди 8 часа, Кухулин said:

Мацката от родилния дом.

Ко стана ве? Нали беше постановка? Я ми го разкажи пак?

Преди 6 часа, tantin said:

Канада не участва в тая война, 

Както винаги ти последен научаваш, точно Канада заяви,че няма да препятства доброволци за Украйна. 

Преди 6 часа, Кухулин said:

Кадиров прилага ислямотерапия на Руслан Геремеев 

Идиоти сър.

Редактирано от bulgaroid
  • Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 6 часа, Кухулин said:

Проблемът с националистическата символика не е в мълниите, а в това, че Азов използват германската нацистка символика - волфсангел, черни слънца и т. н. 

И къде е точно проблема? Заради едни нарисувани мълнии избиха дотук 100 000? Ай сиктир.

Преди 5 часа, tantin said:

Главно-командващият на Украйна не може да отговори на въпроса дали той е заповядал удара по Белгород.

А защо да отговаря? 

Преди 5 часа, tantin said:

Формално война дори няма

Няма според Путкин, а според Украйна има и си действат според военните закони. Поредната Путинска тъпотия. 

Преди 4 часа, scaner said:

Забележи Химлер какъв символ има на ръката, и кой в тази война го ползва

Такова ползват доста армии, защо точно в Химлер се вторачихте?

• Харесва ми! 2
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 4 часа, Doris said:

Пропагандата лесно може да направи от малкия успех голям и даже от неуспеха успех. Но ако се вслушаме в последните изяви на госпожа Митрофанова, задържането на Мариупол ще е голям успех, защото Азовско море става вътрешно за РФ. Тя вече смята ДНР за присъединена или пък счита, че новоокупираните територии са на РФ. 

В случая не може, на Прутин му трябва нещо доста по-голямо. Никой няма да гладува за един Маруопол и скоро ще започнат да питат какво става,...всъщност вече почнаха.

Преди 4 часа, tantin said:

Надценяваш ролята на Путин в ДНР и подценяваш ДНР.

Сериозно? :ag:

Преди 1 час, nik1 said:

Не разбирам какво се опитва да докажат маймуните-криминали от ДНР (не визирам автора, който си провежда интервюто коректно)

Значи все пак е имало е авиоудар по болницата (отвън), а самото родилно са ги ударили два снаряда..

Да имало е украински защитници в района  на онкоотделението. Иначе , ясно беше още в началото, че там някъде е имало украински защитници, нали затова ДНР-арилерията е обстрелвала болницата, а ВВС на РФ са я бомбардирали.. 

Оправдават се за обстрела на род.дома това е. А това е военно престъпление, а трибунала в Хага вече работи.

Преди 1 час, Сармат said:

Германия прехвърля на Украйна противовъздушната система "Оцелот" 

Там пише Литва?

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 12 часа, Absurde said:

Ако си мислиш, че украйнците са по-различни от руснаците в мисленето си се лъжеш.

Е как да не са различни? Самата ситуация го предопределя това различно мислене -- сега, в настоящето, едните са агресори, убийци и разрушители, а другите защитават с цената на живота си своята държава, своите деца, жени, родители, домове...

Просто няма как да са с еднакво мислене - сега.

• Харесва ми! 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!