Отиди на
Форум "Наука"

Руско-украинската война 2022 година. - Продължение

Recommended Posts

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребители
Преди 16 минути, Кухулин said:

Без съмнение има организации, които са в състояние да проведат такова разследване и да установят обективната истина. Но в днешните условия те няма как да се определят като независими.

Визирам свободните медии, които са стотици, не "организации, занимваащи се с разследване". 

Цитирай

От юридическа гледна точка не може да се слага равенство, но на практика ситуациите имат много общо - загиват цивилни граждани. Дали някой е определил като "допустимо" да загиват такива хора, дали го е определил като "недопустимо", мен лично не ме вълнува кой знае колко. Мъртвите са си мъртви.

Украинците няма да се предадат, защото теб те интересува да няма мъртви цивилни..

• Харесва ми! 2

• Администратор

Запорожската АЕЦ е под руски контрол след сражения, продължили до рано сутринта. Украинските сили, охранявали съоръженията на централата, са претърпели загуби. 

Една от сградите гореше дълго, като няма данни какво е състоянието й сега. 

Запорожската АЕЦ е най-голямата в Европа и е считана за обект с изключително стратегическо значение за континента.

https://t.me/drmjournal/1452

• Тъжен 1

• Потребител
Преди 1 минута, nik1 said:

Украинците няма да се предадат, защото теб те интересува да няма мъртви цивилни..

Тях би следвало да ги интересува далеч повече, но уви.

• Потребител
Преди 3 минути, Р. Теодосиев said:

Запорожската АЕЦ е под руски контрол след сражения, продължили до рано сутринта. Украинските сили, охранявали съоръженията на централата, са претърпели загуби. 

ВЕНА, 2 марта. /ТАСС/. Россия уведомила в письменном виде Международное агентство по атомной энергии (МАГАТЭ), что ее вооруженные силы взяли под контроль на Украине территорию вокруг Запорожской АЭС, уровень радиации там остается в норме. Об этом сообщил в среду генеральный директор МАГАТЭ Рафаэль Гросси, чьи слова приводит пресс-служба организации.

"Россия проинформировала МАГАТЭ о том, что ее вооруженные силы взяли под контроль территорию вокруг Запорожской атомной электростанции Украины, - говорится в заявлении Гросси. - В официальном письме на имя генерального директора от 1 марта постоянное представительство Российской Федерации при международных организациях в Вене также сообщило, что персонал станции продолжает работу по обеспечению ядерной безопасности и радиационного контроля в штатном режиме эксплуатации. Уровень радиации остается в норме".

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13928713

Какво са правили там украинските сили е неясен въпрос.

• Администратор
Преди 12 минути, Кухулин said:

Тях би следвало да ги интересува далеч повече, но уви.

Аз не мога да разбера как продължава да има хора, които никога не биха си дали родината, но не разбират защо други народи така се бият за тая тяхна родина 0.о

• Харесва ми! 4

• Потребител
Преди 25 минути, nik1 said:

за мен със сигурност ВСУ са помислили за живота на украинските граждани, и са съобразили позициите си така че да има по-малко разрушения върху сградите и инфраструктурата (доколко е възможно)

Брей, какви хуманисти са се появили на просторите на бившия СССР! И розови еднорози припкат с крилца...

Цитирай

Защото са тяхни.

Ми, те и руснаците ги имат за техни... Но това не пречи и на едните и на другите да се трепят в гъстонаселени райони.

Цитирай

Голяма  част от българите са/сме неемпатични, празноглавии и лесно манипулириеми, Затова приемаме на доверие всичко което се предава от руската пропаягандна машина. (отворени усти на путинската пропаганда)

Това към мен ли е адресирано или към някого, когото съм сложил в игнор?

• ХаХа 1

• Потребител
Преди 14 минути, Р. Теодосиев said:

Аз не мога да разбера как продължава да има хора, които никога не биха си дали родината, но не разбират защо други народи така се бият за тая тяхна родина 0.о

Патриотизмът е чутовна сила, обаче гледай сега какви парадокси възникват понякога:

Вооруженные силы Украины (ВСУ) нанесли удар из тактического ракетного комплекса «Точка-У» по штабу отдельного отряда специального назначения «Азов» в Мариуполе. Об этом в своем Telegram-канале сообщает Народная милиция (НМ) Донецкой народной республики (ДНР).

Отмечается, что причиной атаки на штаб спецотряда стали противоречия между командованием украинских войск и националистических подразделений. В частности — полный отказ «Азова» подчиняться и согласовывать свои действия с руководством ВСУ.

В НМ ДНР уточнили, что в результате ракетного удара были уничтожены более 20 боевиков и 10 единиц техники.

https://lenta.ru/news/2022/03/04/udar_po_azovu/

Да се чуди човек...

• Upvote 1

• Потребител
Преди 4 минути, Кухулин said:

Патриотизмът е чутовна сила, обаче гледай сега какви парадокси възникват понякога:

Вооруженные силы Украины (ВСУ) нанесли удар из тактического ракетного комплекса «Точка-У» по штабу отдельного отряда специального назначения «Азов» в Мариуполе. Об этом в своем Telegram-канале сообщает Народная милиция (НМ) Донецкой народной республики (ДНР).

Отмечается, что причиной атаки на штаб спецотряда стали противоречия между командованием украинских войск и националистических подразделений. В частности — полный отказ «Азова» подчиняться и согласовывать свои действия с руководством ВСУ.

В НМ ДНР уточнили, что в результате ракетного удара были уничтожены более 20 боевиков и 10 единиц техники.

Да се чуди човек...

Това бие на пропаганда, та дрънчи.

• Харесва ми! 3

• Администратор
Преди 6 минути, Кухулин said:

Да се чуди човек...

Смятам, че не можеш да разграничиш нещата и се поддаваш на руската пропаганда.

В Турция има университети, в които по турска история се преподава как България е била и винаги ще бъде изконна турска територия. Това за много турци е вярно и не разбират защо ние тук сме толкова заблудени.

• Харесва ми! 1

• Потребители
Преди 8 минути, новорегистриран2 said:

Брей, какви хуманисти са се появили на просторите на бившия СССР! И розови еднорози припкат с крилца...

Не знам дали има хуманизъм, достатъчно е да чуеш в Киев как всички приканят с викове непознатите да залегнат и да стоят далече от прозорците, когато има обстрел, за да разбертеш какво пиша.

Цитирай

Ми, те и руснаците ги имат за техни... Но това не пречи и на едните и на другите да се трепят в гъстонаселени райони.

Да, и затова всеки гледа да избягва цивилните жертви (руснаците също)

Как иначе си предаставяш че цивилините жертви ще са по-малко от веонните, при боеве в градски условия?

Цитирай

Това към мен ли е адресирано или към някого, когото съм сложил в игнор?

Наполовина за теб (избери си полвината ти)

• Потребител
Преди 24 минути, Кухулин said:

Да се чуди човек...

Какво има да се чудиш?  Доколкото си спомням в  няколко различни теми и по различни поводи  предлагаше или прогнозираше, като може би единствена опция за сплотяване на нацията, средството "национален проект - война".  Сега има война, пък се чудиш. На война, като на война. Няма място за чудене. 

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 1

• Потребител
Преди 11 минути, Atom said:

Какво има да се чудиш?  Доколкото си спомням в  няколко различни теми и по различни поводи  предлагаше или прогнозираше, като може би единствена опция за сплотяване на нацията, средството "национален проект - война".  Сега има война, пък се чудиш. На война, като на война. Няма място за чудене. 

Не бе, чудих се дали някой форумец ще скочи за момчетата от Азов :) Няма само админа да троли, нека и аз да  се разпиша.

Още малко руска пропаганда. Засега непроверено, но ако се окаже автентично, представлява интерес:

С две думи: нулират всички битови  кредити, нулират всички комунални задължения и др. Подготвят Мелитопол за присъединяване я към републиките, я към Русия.

https://t.me/swodki/31361

• Потребители
Преди 23 минути, Atom said:

Вярно?:)

Кухулин, разкрит си ха-ха-ха-ха :)

https://www.dnes.bg/politika/2022/03/02/koi-sa-porednite-ruski-shpioni-u-nas.522208

Редактирано от nik1
  • ХаХа 1
  • Тъжен 1

• Потребител
Преди 5 минути, Kujiro said:

Ако това не беше фарс и фиаско, ето какво се случва - пример с Израел. Високоточни ракетни удари по украински ПВО, казарми, нефтохранилища и всякакви важни цели. Демилитаризация без един загинал руснак и без сринати сгради и разхвърляни умрели хора.

Не става много ясно каква ти е мисълта, но за всеки случай може да проучиш този линк:

https://en.wikipedia.org/wiki/2006_Lebanon_War

• Потребител
Преди 34 минути, Atom said:

Понеже виждам, че мнението ти предизвиква отзвук сред форумците, ще си позволя да го коментирам.

Както неведнъж съм писал, войната е полезно нещо. И в тази тема отбелязах, че съм изцяло "за" правото на украинците да си  защитават интересите по военен път. Не само право, но и задължение. Недоумявам обаче как някои от тук пишещите смята за  нормално да се жертват цивилни граждани в името на патриотизма. Патриотите би следвало да жертват геройски своя живот, а не чуждия :)  

Но едва ли става дума за някакви зли помисли и намерения. По-скоро за неизяснени ценности и липса на жизнен опит. В този  смисъл с изрази "на война, като на война" трябва да се внимава. Има войни и войни.

А пък подкрепата на нацисти като Азов е съвсем отделен въпрос.

• Харесва ми! 1

• Потребител

Те там, на тази територия никога няма да се умиротворят. Винаги ще има някакви конфликти, в крайна сметка това не е единен народ и нация. Всеки който се опитва да го наложи насила, ще получава отпор. Горе-долу при жестокия тоталитаризъм на съветската епоха успяваха да удържат нещата, но не успяха да заличат разликите м/у хората населяващи това място.

Сега всеки ще иска тази територия и нейните ресурси, за да ги ползва за своя изгода. Самите западно- европейци считат нас, молдовци, румънци и украинци,като най-изпадналите и низши племена в Европа (в този ред възходящо, все пак към идващите от Украйна имат най-голямо уважение.)

Самите украинци общо взето ни презират, или най-малкото имат пренебрежително отношение спрямо нас, а и спрямо другите аутсайдери, посочени по-горе. С още по-голяма сила това важи за руснаците.

Незнам докъде може да се стигне. Това няма да има край.

Редактирано от kirasirrav
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

• Потребител
Преди 22 минути, Кухулин said:

А пък подкрепата на нацисти като Азов е съвсем отделен въпрос.

Опомнете се,освестете се! Откъде-накъде Путин ще заповядва на украинците кого да подкрепят и кого - не?! Едно от условията към Украйна,което предяви Путин май беше "денафицикация". Да остави настрана,че под името "нацист" може кажи-речи всеки да бъде сложен,но що за наглост е да иска от чужда държава да отстранява "нацисти" от държавният апарат?! Преди няколко години Жириновски публично предложи на Полша да си "поделят Украйна". Въпрос,как ще реагира Путин ако Украйна поиска от него да уволни Жириновски от Думата и да го разкара от държавната хранилка?

• Глобален Модератор

Това понятия като "нацисти" взеха да се употребяват с твърде лека ръка и произволно.Пропагандата на Москва явно е в дълбока творческа криза щомсе връща към клишетата от 30 те и 40те години.Ама буквално копи пейст.

• Харесва ми! 3

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!