Отиди на
Форум "Наука"

Руско-украинската война 2022 година. - Продължение

Recommended Posts

• Потребител

Пореден нон сенс, ако е истина, това си е държане на стотици хиляди като заложници. https://www.24chasa.bg/novini/article/11039733

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Преди 2 часа, bulgaroid said:

Изведнъж разбирането изчезна, ало на български говорете:ag: Аз да попревеждам ли, кво ли? В текста пише,че сте българи само по име,прикривате се така да се каже.

А ти какъв се явяваш на ДеДо Либен? Говорител? Комсомолският му секретар? Или сутеньор? Откъде накъде се намесваш в нашия разговор? Никой не те е канил нито за преводач, нито да обясняваш какво искал да каже човека. Не сме се виждали лично, но предполагам, че си е нормален мъж, има си глава на раменете, собствено мнение и знае български не по-зле от теб. Какъв си ти, че да слагаш свои думи в неговата уста? Или смяташ, че всички тук говорим с теб, нищо че пишем на други форумци? А ти, като някой многорък Шива тряскаш отговори и въздаваш правосъдие с третото си око. Кой бог си днес? Какво видя сутринта докато се опитваше да не се издрайфаш, гледайки се в огледалото? Зевс?

• Благодаря! 1

• Потребител
Преди 6 минути, новорегистриран2 said:

Пореден нон сенс, ако е истина, това си е държане на стотици хиляди като заложници. https://www.24chasa.bg/novini/article/11039733

Усещам как ще сринат града със земята. Още двайсет страници назад го усещах, ама сега не ми се търси. Добре поне, че май републиканската войска ще работи, а не чеченците.

• Потребител
Преди 8 часа, nik1 said:

Америка има "определени икономически и геостратегически интереси в България (Румъния, Полша,Литва, Латвия).Русия, същите".
Какво принципно предлагате за България? 
"Терпи, моя красавица"?

Евакуация. В съответствие с геополитическите и геостратегическите интереси на САЩ в България, ние имаме нефункционираща армия. Ако някоя страна реши да ни нападне, трябва да разчитаме изцяло на американската армия да ни пази. Зависим изцяло от тяхното настроение.

Преди 6 часа, Atom said:

В такъв случай аз пак те питам. Трябва ли ни армия или да я закриваме? Не може ли простичко да отговориш - да/ не.  Така като те чета нямаме нужда от армия и би трябвало моментално да я закрием. 

Трябва ни естественно. Но функционираща и въоръжена адекватно. И напълно с отбранителна насоченост.

• Харесва ми! 1

• Потребител
Преди 5 часа, nik1 said:

Това е типично
Янков, въпросът тук е е дали използваш ботушите и хибридната война, или меката сила. За вас  няма това разлика, и тогава няма място и за дискусия..

.
Нямам нищо против САЩ да рита  с ботушите си диктаторите  в Ирак, Северна Корея, Либия,талибаните, Ал-Кайда, или Аятоласите- те не ми са никакви, и не съм им фен, но имам против Русия да използва ботушите, пушката и хибридната война срещу  Украйна или България.

Не говоря за диктаторите които ритат, а за диктаторите които поддържат. Вярвам че схващаш разликата.

• Потребител
Преди 9 минути, Янков said:

Трябва ни естественно. Но функционираща и въоръжена адекватно. И напълно с отбранителна насоченост.

А защо ще се отбраняваме след като пращаш Зеленски в Хага? Доктрината в този случай не трябва ли да е "ако те напада по-силен се предавай веднага"

• Харесва ми! 2
  • Тъжен 1

• Потребител
Преди 9 минути, Atom said:

А защо ще се отбраняваме след като пращаш Зеленски в Хага? Доктрината в този случай не трябва ли да е "ако те напада по-силен се предавай веднага"

Не казвам че Зеленски трябва да отиде в Хага заради отбраната на Украйна, а за действията му преди войната.

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 1 минута, Янков said:

Не казвам че Зеленски трябва да отиде в Хага заради отбраната на Украйна, а за действията му преди войната.

А какви са действията му преди войната?  Дай някакво по-конкретно инфо.

• Харесва ми! 2

• Потребител
Преди 5 минути, Atom said:

А какви са действията му преди войната?  Дай някакво по-конкретно инфо.

Дадох ти го. Явно не си го погледнал. И други ти дадоха преди да закрият първата тема. Явно и тях не си погладнал.

• Потребител
Преди 3 минути, Янков said:

Дадох ти го. Явно не си го погледнал. И други ти дадоха преди да закрият първата тема. Явно и тях не си погладнал.

Не мога да помня всички, а и първата тема е много голяма. Какво ще ти стане ако го постнеш отново и ми припомниш. Знаеш ли колко неща съм повтарял, че и потретял и не се обиждам или сърдя, че хората не ги помнят.  Нормално е, това все пак е платформа за свободно време.

• Потребител
Преди 10 минути, Atom said:

Не мога да помня всички, а и първата тема е много голяма. Какво ще ти стане ако го постнеш отново и ми припомниш. Знаеш ли колко неща съм повтарял, че и потретял и не се обиждам или сърдя, че хората не ги помнят.  Нормално е, това все пак е платформа за свободно време.

https://www.youtube.com/results?search_query=алеята+на+авгелите

Ето ти нещо за начало. Надявам се че няма да ме караш да търся данните за убитите българи. Не съм ги качвал аз.

• Потребител
Преди 3 минути, Atom said:

ОК, разбирам. Не знам обаче ти дали разбираш, че съдът в Хага разглежда персонална вина. Т.е.  за да влезе едно обвинение там, трябва да е насочено точно срещу Зеленски.  Например г-н Зеленски издал такава и такава заповед - оръдеен обстрел на населено място, избиване на пленници, избиване на други  хора и т.н., а не общи картини от бойни действия.  Досегашните дела показват, че много от решенията се вземат на място от полеви командири, други инциденти са чиста случайност, трети нарочна провокация, четвърти са елементарни грешки, пети друго и т.н.  За всяко едно от тези дела трябва да се намери персоналния виновник. 

Вината на г-н Путин е очевидна и пряка.  и тя се състои в заповед за агресия на чужда територия без официално обявяване на война. Това си е военно престъпление от където и да го погледнеш.

Поставянето на Зеленски, без да се представят доказателства за неговата конкретна вина, заедно с Путин в един кюп е нещо като индиректно оправдание на втория. Видиш ли всички са едни и същи. Не, не са едни и същи и всеки трябва да отговаря за собствената си вина. 

Съгласен.Но кой ще разследва Зеленски? Американците ли? Европа ли?

Преди 33 минути, deaf said:

Това четохте ли го?

https://www.24chasa.bg/novini/article/11036694

А земетресението в Хасково помниш ли го? Помниш ли как всеки ден медиите ни облъчваха с информация за това земетресение. Накрая много хора излезнаха да спят на Кенана и по паркингите на големите вериги магазини.

Сега е същото. Важното е да ти промият мозъка и да те е страх. Дай реални данни че Путин готви ядрен конфликт. Или спрете да пускате дезинформация.

• Потребител
Преди 9 минути, Atom said:

Вината на г-н Путин е очевидна и пряка  и тя се състои в заповед за агресия на чужда територия без официално обявяване на война

Последното не е престъпление. Последният път,когато САЩ са обявявали война е на Румъния през...Втората световна война.

• Харесва ми! 1

• Потребител
Преди 2 часа, Янков said:

Няма такова животно, като “армия с отбранителна насоченост”. Целта на армията е да решава задачи, които много рядко са свързани само с отбрана. Иначе имаме онзи албанският малоумник и хилядите му бункери.

• Харесва ми! 3

• Потребители
Преди 1 час, Atom said:

ОК, разбирам. Не знам обаче ти дали разбираш, че съдът в Хага разглежда персонална вина. Т.е.  за да влезе едно обвинение там, трябва да е насочено точно срещу Зеленски.  Например г-н Зеленски издал такава и такава заповед - оръдеен обстрел на населено място, избиване на пленници, избиване на други  хора и т.н., а не общи картини от бойни действия.  Досегашните дела показват, че много от решенията се вземат на място от полеви командири, други инциденти са чиста случайност, трети нарочна провокация, четвърти са елементарни грешки, пети друго и т.н.  За всяко едно от тези дела трябва да се намери персоналния виновник. 

Вината на г-н Путин е очевидна и пряка  и тя се състои в заповед за агресия на чужда територия без официално обявяване на война. Това си е военно престъпление от където и да го погледнеш.

Поставянето на Зеленски, без да се представят доказателства за неговата конкретна вина, заедно с Путин в един кюп е нещо като индиректно оправдание на втория и своеобразно легитимиране на самата война. Видиш ли всички са едни и същи. Не, не са едни и същи и всеки трябва да отговаря за собствената си вина. 

Путин няма  мандат да води тази война.
Мандатът , гласуван в Съвета на Федерацията  е миротворчески, ограничен  в територията на ДНР и ЛНР. 

• Харесва ми! 3

• Потребител
Преди 5 минути, nik1 said:

Путин няма  мандат да води тази война.
Мандатът , гласуван в Съвета на Федерацията  е миротворчески, ограничен  в територията на ДНР и ЛНР. 

Значи е престъпление и според руските закони...

• Харесва ми! 1

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!