Отиди на
Форум "Наука"

Руско-украинската война 2022 година. - Продължение

Recommended Posts

• Потребител
Преди 8 минути, Tomata said:

Това какво вярваме аз и ти няма никакво значение.

Страшна 200000 молдовска армия, изцяло съставена от изключителни професионалисти, 20000 от които са от кошмарната група "Дракула" - най-добрите части в света, всички тренирани от натовски офицери са на границата с Приднестровието. В плановете им влиза да превземат самото Приднестровие и с мощен и бърз блицкриг да заемат цялото черноморско крайбрежие на Украйна, а може би и да превземат и окупират Крим - изконно руска земя.  Мирните граждани в Приднестровието молят Путин да им помогне, защото това им е единствената надежда. 

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Неясен 1

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Преди 6 минути, Димитър Йорданов said:

една шепа фашисти държащи в робство 40 милионна Украйна

В началото бяха една шепа , а днес може да са 2 милиона, може и 20.

Украинската демокрация е малко с автоматите. Ако не си с тях или те разстрелват, или ти разбиват главата с тухла или ти палят къщата. Правият сектор от много години свирепства и вместо да ги съдят им раздават медали за храброст.

Затова я има и тая отчаяна съпротива  на Донбасци. За Крим пък няма какво да говорим. Оня ден украинците си разстреляха главния преговарящ. Представяте ли си що за демокрация и правосъдие имат в Украйна.

Ако Зелински малко отстъпи и влезе в преговори с руснаците, то вероятно Правия Сектор директно ще му дръпнат спусъка и ще го приключат. Не му е лесно на Зелински между 2 автомата.

• Харесва ми! 3
  • Upvote 1

• Потребител
Преди 18 минути, Димитър Йорданов said:

А защо точно там са съсредоточили толкова армия?

Мога да коментирам факти, иначе е несериозно. Не бива да се спираме на всеки фейк качен в мрежата. Това страшно напомня грузинският сценарий. Надъхани подобаващо и въоръжени националисти  с празни обещания за помощ от запада и "автоматично приемане" в НАТО след като си "решат" териториалните спорове със съседите(Русия). Това е война с чужди ръце против Русия. Освен това отлична възможност за икономическа блокада.
Пс. За Путин не е проблем да прехвърли огромни войски на хиляди километри. Това със сигурност беше знак, да не вършат глупости. Казват му Zugzwang, стратегически ход по принуждаване за предприемане на действие. Просто Путин нямаше никакъв избор. Представи си нахлуване на войски в Крим..

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2

• Потребител
Преди 11 минути, Tomata said:

Просто Путин нямаше никакъв избор

Путин направи своя избор и той е да остане в руската история като човекът който ликвидира РФ.  След време ще се възприема като военно-престъпник. И не, няма да го съдят в Хага, а присъдите ще се издадат в Москва или там където ще е столицата на наследника на РФ, по руските закони. 

УК РФ Статья 353. Планирование, подготовка, развязывание или ведение агрессивной войны

1. Планирование, подготовка или развязывание агрессивной войны -
наказываются лишением свободы на срок от семи до пятнадцати лет.

2. Ведение агрессивной войны -
наказывается лишением свободы на срок от десяти до двадцати лет.

Доста народ ще търка наровете, поне по минималните присъди.  

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1

• Потребител
Преди 11 минути, Atom said:

Путин направи своя избор и той е да остане в руската история като човекът който ликвидира РФ.  След време ще се възприема като военно-престъпник. И не, няма да го съдят в Хага, а присъдите ще се издадат в Москва или там където ще е столицата на наследника на РФ, по руските закони. 

УК РФ Статья 353. Планирование, подготовка, развязывание или ведение агрессивной войны

1. Планирование, подготовка или развязывание агрессивной войны -
наказываются лишением свободы на срок от семи до пятнадцати лет.

2. Ведение агрессивной войны -
наказывается лишением свободы на срок от десяти до двадцати лет.

Доста народ ще търка наровете, поне по минималните присъди.  

Не мога да се начудя..от една страна поддържаме и възпяваме "героите" на национализма, а по някое време се сещаме за хартата на ООН.. Не мисля, че ми е работа да обсъждам съдбата на Путин. Историята има тежката дума, след като се разсее пушекът на пропагандата.
Пс. Нали не се опитваш да ме направиш съпричастен с действията на РФ?   :)

• ХаХа 1

• Потребител
Преди 21 минути, Tomata said:

Не мога да се начудя..от една страна поддържаме и възпяваме "героите" на национализма, а по някое време се сещаме за хартата на ООН.. Не мисля, че ми е работа да обсъждам съдбата на Путин. Историята има тежката дума, след като се разсее пушекът на пропагандата.
Пс. Нали не се опитваш да ме направиш съпричастен с действията на РФ?

Изобщо не става въпрос за хартата на ООН, а за чисто руски, вътрешни неща. Писах как ще се възприема Путин в руската история, а не в световната. Това което цитирах е от "Уголовный кодекс Российской Федерации", а не от някакви международни документи.  

Към момента нямам  представа какъв ще е образа на Путин в световната история и не мога да направя никакво предположение. Може да е на злодей, но може и на смахнат неудачник, може нещо друго. Кой знае.

Преди 14 минути, Tomata said:

Горният коментар за какво се отнася?

За това в какво вярваме и в какво не.

Редактирано от Atom
  • ХаХа 1

• Потребител

200 000 за Молдова (3,5 милиона) Е горе долу цялото пълнолетно боеспособно мъжко население. 

А за Украйна от 40 милиона вероятно сега са резервирали поне 2.

• Потребител
Преди 10 минути, Atom said:

Изобщо не става въпрос за хартата на ООН, а за чисто руски, вътрешни неща. Писах как ще се възприема Путин в руската история, а не в световната. Това което цитирах е от "Уголовный кодекс Российской Федерации", а не от някакви международни документи.  

Към момента нямам  представа какъв ще е образа на Путин в световната история и не мога да направя никакво предположение. Може да е на злодей, но може и на смахнат неудачник, може нещо друго. Кой знае.

За това в какво вярваме и в какво не. В момента не съм силно вярващ и имам известни съмнения, но може пък Приднестровието наистина да е заплашено от 200000 молдовска армия. Знае ли човек. 

Въпросът беше риторичен, иначе съм напълно съгласен, че който върши престъпление трябва да се накаже според закона.
За Преднестровието си прав, но те са си самостоятелен субект. Ще решат да се присъединят най-вероятно. Вчера се намекна на официално ниво, че ако преговорите с Украйна се провалят, би се поставило под съмнение държавността и. Сега актуалното предложение е федерация и признаване на Крим за руска територия+неутрален статут.

• Потребител
Преди 9 минути, Tomata said:

Въпросът беше риторичен, иначе съм напълно съгласен, че който върши престъпление трябва да се накаже според закона.
За Преднестровието си прав, но те са си самостоятелен субект. Ще решат да се присъединят най-вероятно. Вчера се намекна на официално ниво, че ако преговорите с Украйна се провалят, би се поставило под съмнение държавността и. Сега актуалното предложение е федерация и признаване на Крим за руска територия+неутрален статут.

Приднестровието ще се присъедини към кого? Но по важният въпрос защо да го правят?  Достатъчно е Русия да ги признае и да сключи същия договор както с ДНР и ЛНР. 

Редактирано от Orbit

• Потребител
Преди 8 минути, Tomata said:

Сега актуалното предложение е федерация и признаване на Крим за руска територия+неутрален статут.

Ставаше въпрос за избора на Путин. Как ще свърши тази война - бързо, бавно, с договор, без договор и т.н. вече няма никакво значение.  Мястото на Путин в историята на Русия от сега е ясно - човекът който ликвидира РФ.  Най-вероятно след неговото управление руснаците ще прехвърлят цялата вина и отговорност за разпада на федерацията, за икономическото състояние, за корупцията, за абсолютно ирационалната война и за всичко друго което се сетиш върху личността на Путин.   

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1

• Потребител
Преди 5 минути, Orbit said:

Приднестровието ще се присъедини към кого? Но по важният въпрос защо да го правят?  Достатъчно е Русия да ги признае и да сключи същия договор както с ДНР и ЛНР. 

Към Новорусия. Мисля че е възможно към Беларус да се "пришият" някакви територии. Остатъкът ще отиде в Полша и Унгария ако са послушни    :)

• ХаХа 1

• Потребител
Преди 7 минути, Atom said:

Ставаше въпрос за избора на Путин. Как ще свърши тази война - бързо, бавно, с договор, без договор и т.н. вече няма никакво значение.  Мястото на Путин в историята на Русия от сега е ясно - човекът който ликвидира РФ.  Най-вероятно след неговото управление руснаците ще прехвърлят цялата вина и отговорност за разпада на федерацията, за икономическото състояние, за корупцията, за абсолютно ирационалната война и за всичко друго което се сетиш върху личността на Путин.   

Може би. Като свидетел на 90 сигурно е решил да не свърши като Горбачов в малко тихо немско градче сам с угризенията си. Днешната РФ съществува единствено заради заслугите на Путин. До колкото ги познавам, по вероятно паметник да му вдигнат, отколкото да го линчуват. Ако има преврат сигурно ще последва гражданска война.

• Потребител
Преди 10 минути, Tomata said:

Към Новорусия. Мисля че е възможно към Беларус да се "пришият" някакви територии. Остатъкът ще отиде в Полша и Унгария ако са послушни    :)

Не мисля. За сега Путин стриктно спазва буквата на закона. И както каза : това е военна операция по демилитаризация и денацификация. Дори украинските флагове извън ДНР и ЛНР не се свалят. За сега това е заявено и това се наблюдава. Как ще се развият действията по нататък ще видим...

Редактирано от Orbit
  • ХаХа 2

• Потребител
Преди 5 минути, Tomata said:

Днешната РФ съществува единствено заради заслугите на Путин.

Да, така е. И пак благодарение на него ще се разпадне.  Вече няма значение колко дълго ще управлява и дали ще бъде свален с преврат или ще напусне поста по някакъв друг начин.  

Преди 7 минути, Tomata said:

До колкото ги познавам, по вероятно паметник да му вдигнат, отколкото да го линчуват.

Не мисля. Просто няма да искат да приемат, че те самите също носят вина за разпада на РФ и ще търсят виновник който да обере пешкира.  

• Харесва ми! 1

• Потребител
Преди 11 минути, Orbit said:

Не мисля. За сега Путин стриктно спазва буквата на закона. И както каза : това е военна операция по демилитаризация и денацификация. Дори украинските флагове извън ДНР и ЛНР не се свалят. За сега това е заявено. Как ще се развият действията по нататък ще видим...

Така е, мисълта ми е в дългосрочен план. Ако Украйна като федерация успее да създаде държавност, добре. Но това силно ме съмнява. Народите и силно се ненавиждат един друг и няма какво да ги държи заедно.

• Харесва ми! 3

• Потребител
Преди 3 часа, Димитър Йорданов said:

Тъй като във фейса си имам доста приятели руснаци и украинци - десетки от едните и другите днес попаднах на поредната изключително смешна пропаганда. Повече бие на теория на конспирацията, жалкото е че повечето руснаци сред приятелите ми го вярват. Ето и как им замазват очите и ги надъхват и оправдават войната срещу Украйна. И това не е единтвеното подобно, но е от най-фрапантните. За щастие доста от другите руснаци коментирали публикацията са написа да не се вярва в такива глупости, но има и много подкрепящи тези думи и мислейки ги за абсолютна истина.

А ВОТ И ПРАВДА⭐
С декабря Россия получала данные о планах НАТО разместить на территории Украины 4 бригады военных (2 сухопутные, 1 морская, 1 воздушная). Причем воздушная бригада с возможностью несения ядерных боеголовок. Согласовать данный ввод войск НАТО хотело летом 2022 на заседании Совбеза ООН. Далее, скорее всего к концу года, они бы спровоцировали конфликт и начали бы против нас полномасштабные военные действия с применением ядерного оружия.😡🤬
Т.е. НАТО планировал развязать 3-ю мировую войну с применением ядерного оружия против России. Ключевая роль в этом отводилась нынешней подконтрольной Америке правящей верхушке в Украине и националистам.
Чтобы не допустить 3-й мировой войны и нападения на Россию с использованием ядерного оружия правительство приняло решение эту ситуацию купировать и навести там порядок.
Запад давит информационно через соцсети и прочее, что Россия напала. Им обидно, что их планы разрушили и теперь Россию не уничтожить ядерным оружием, которое есть на Украине и за счёт Украины. Кстати, то, о чём сказал Путин: время подлёта боеголовок из Харькова до Москвы-3 минуты,времени на ответный удар нет.Из США-30 минут,есть время ответить.
⚡Только сегодня появилась возможность обнародовать развед. данные по подготовке провокации с последующим нанесением вероломного удара с уничтожением населения на территории ЛНР и ДНР.
Путин опередил Украину и НАТО и фактически спас сотни тысяч жизней республик. ❤
За сутки до начала войны на уничтожение русскоязычного населения в Донбассе были приняты судьбоносные решения.✊🇷🇺
Украинская армия (ВСУ), под руководством нац.батов готовилась начать военную операцию в Донбассе 25.02.22.
Владимир Путин буквально на сутки опередил планы Киева и Запада, что позволило завладеть стратегической инициативой.🇷🇺✊❤
Примерно за неделю до начала спецоперации России Эдуард Басурин докладывал о перехваченной у ВСУ карте наступления на Донбасс.
Там было чётко разложено, когда будут наноситься удары дальнобойной артиллерией, когда РСЗО, когда авиацией, потом удары оперативной тактической группой (ОТГ), соответственно «Север», «Юг» и «Восток».
ОТГ «Восток» должна была действовать на рассечение Донецка и Луганска.
Три дня у них отводилось на выход к границе, причем ОТГ «ЮГ» действовали бы вместе с «айдаровцами», которые по замыслу должны были выполняли роль заградотряда.
На севере, где Луганск, ВСУ должны были действовать под прикрытием «Правого сектора», они должны были встретиться в районе Комсомольска к югу от Донецка и отсечь ЛДНР от границы с Россией.
В течение двух дней планировалось начать "полную зачистку".
Причем Донецк, Луганск и ещё несколько городов не планировали захватывать на этом этапе, а просто окружали и блокировали, то есть предусматривалась полная блокада населённых пунктов, перед "полной зачисткой".
Есть убеждение, что этот план был разработан совместно с НАТОвскими кураторами, т.к. американцы предварительно перебросили в Польшу около 5 тысяч своих солдат, плюс была ещё и польская армия — по замыслу они должны были блокировать нашу калининградскую группировку, чтобы в случае чего она не смогла выдвинуться к атакованной территории юго - востока Украины.
Вторая группировка – это тысяча солдат бригады «Страйкер» (бронетехника) в Румынии. Эта группировка блокировала Приднестровье, чтобы миротворцы, находящиеся там, через Юг не смогли продвинуться к Одессе.
Это всё был единый комплекс действий, которые должны были начаться в ночь с 24 на 25 февраля.
Фактически, действия Вооружённых сил а Украины опередили всего на один день. ⚡
Почему у них такая истерика? Потому что всё было готово к захвату территории и тут вдруг внезапно на один день раньше начали активно действовать подразделения ЛНР и ДНР при поддержке ВС РФ.
Были в первую очередь нанесены удары по аэродромам и взлётно-посадочным полосам, чтобы нельзя было посадить транспортные самолёты с оружием из США и других стран, выведены из строя пункты управления, системы ПВО, радиолокационные станции, зенитно-ракетные дивизионы и т.д.
"Народная милиция ЛДНР при поддержке нашей артиллерии и высокоточного оружия начала наступление против группировки «Восток».
.

Ти пък от къде знаеш, че е неправда?  

Колко точно е правда, знаят само щабовете. Ние само можем да гадаем.

Аз мога да изляза със следната логика:

1. Украинците  от доста време имат риторика за "окончателно решение".

2. Те от доста време нарастват военния поренциал около републиките.

3. Руснаците почти превзеха Киев, но още не са се справили с тая групировка, която е почти под носа им. - значи че наистина е струпан сериозен потенциал за нападение.

Редактирано от Exhemus
  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 2

• Потребител
99

Вводная картинка

Президент Ирана назвал украинцев жертвами вероломной политики США

21:08, 6 марта 2022Мир

Фото: Reuters

Президент Ирана Раиси заявил, что украинцы стали жертвами вероломной политики США

Президент Ирана Эбрахим Раиси назвал жителей Украины жертвами подлой американской политики. Об этом сообщает ТАСС со ссылкой на агентство ISNA.

«Жители Украины стали жертвами вероломной политики США», — заявил иранский лидер.

• ХаХа 1

• Потребител
Преди 11 минути, tantin said:
99

Вводная картинка

Президент Ирана назвал украинцев жертвами вероломной политики США

21:08, 6 марта 2022Мир

Фото: Reuters

Президент Ирана Раиси заявил, что украинцы стали жертвами вероломной политики США

Президент Ирана Эбрахим Раиси назвал жителей Украины жертвами подлой американской политики. Об этом сообщает ТАСС со ссылкой на агентство ISNA.

«Жители Украины стали жертвами вероломной политики США», — заявил иранский лидер.

ТАСС дали има интервю с Rocket boy и ако да, какво е неговото мнение по въпроса?

В смисъл, освен някакви талибани, муджахидини, наркотрафиканти и разбира се родни путинофили има ли Путин някаква международна подкрепа от коя да е страна от цивилизованият свят? :)

Редактирано от БатеВаньо
  • Харесва ми! 3
  • Благодаря! 1

• Потребител
Преди 11 минути, БатеВаньо said:

В смисъл, освен някакви талибани, муджахидини, наркотрафиканти и разбира се родни путинофили има ли Путин някаква международна подкрепа от коя да е страна от цивилизованият свят?

Той реално и в Русия я няма подкрепата Путин. Като гледам руснаците не са се впуснали за доброволци за фронта, болшинството ще иде да протестира срещу войната.

Но това е продължението на икономическата война и санкциите .  Световния капитал (евреите) и другите. Ха познайте защо точно Нетаняху тръгна да прави совалките.

• ХаХа 1

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!