Отиди на
Форум "Наука"

Руско-украинската война 2022 година. - Продължение

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Преди 4 минути, К.ГЕРБОВ said:

Да бе да. Те и за мръсна бомба тръгнаха да раздуват, ама явно не успяха да постигнат убедителност и изфабрикуват каквото им трябва.

• Харесва ми! 3

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Глобален Модератор
Преди 55 минути, К.ГЕРБОВ said:

Гербов ти си интелигентен човек.Наистина ли вярваш на тази най елементарна дезинформация.Това е все едно да приемеш че в 1939 година Финландия напада СССР.Така си пишеше във всички съветски учебници до 1939 година.Но днес всички знаем истината.

Редактирано от resavsky
  • Харесва ми! 2

• Потребител

Всъщност това е повторение на сутрешното видео на Юри. В момента тези блогъри се опасяват че ще бъдат блокирани в ЮТуб. Знае се че това ще стане, въпрос на време. Затова блогърите слагат материалите си и на други платформи и правят резервни канали.

• ХаХа 1

• Потребител
Преди 2 часа, tantin said:

Защо Американците така здраво захапаха Украйна и защо с такива яростни темпове се проведе де-русификацията на Източна Украйна? 

Както се оказва, в Украйна е имало силни анти-руски настроения още от времето на Сталин,
когато сталинистите са правили разни поразии там. След разпада на Съветския съюз тези
настроения явно са получили рамо от Запад, но те вече са съществували.

В Русия войната се представя като военна операция за "денацификация", за да се "натиснат
бутоните" на руснаците. Всеки мрази нацисти и така войната излиза оправдана.

Ама щяха ли руснаците да подкрепят войната ако им кажат, че руската армия прави "братски"
бомбардировки на жилищни блокове.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 3

• Потребител

Великобритания планира да изпрати противовъздушни ракети на Украйна

Той посочи, че в отговор на украинските искания правителството е решило да проучи възможността за предоставяне на високоскоростни преносими противовъздушни ракети "Старстрик".  https://news.bg/world/velikobritaniya-planira-da-izprati-protivovazdushni-raketi-na-ukrayna.html

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=268602815452804&id=100069092624537

Ударен е родилният дом в Мариопул.

Редактирано от Сармат

• Потребител
Преди 5 часа, scaner said:

Ама ти сериозно ли? Има ли някой здравомислещ, който да вярва на тази официална пропаганда?

Само на това, което писах на предната страница.

Около 150 000 армия е била позиционирана за атака към Логанс и Донецк.  И за нея знаем от денят на атаката, понеже началото на атаката я завари там.

Поради тази причина, армията се намира и сега основно там и я затварят в т.н. Котел.

...

Някой от Вас има ли разумно обяснение, защо основната сила е събрана там преди войната и защо има намалени сили към границата с Русия. Въпреки предупреждението, че Русия ще ги нападне, а не Донецк?

В останалите региони се води тип партизанска, война, забавяща. Почти, като в "На всеки километър". И поради тази причина не пускат мирното население да излезе от градовете.

Последната изцепка беше, като казаха: Няма да пускаме да заминават в Русия, понеже там ще кажат, че сме ги задържали (че не са ги пускали) 

Това беше, кофти издънка. 

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Upvote 1

• Потребител
Преди 3 минути, miroki said:

Последната изцепка беше, като казаха: Няма да пускаме да заминават в Русия, понеже там ще кажат, че сме ги задържали (че не са ги пускали) 

Това беше, кофти издънка. 

Това вярно ли не разбираш каква тъпотия е - да евакуираш мирното си население в държавата , която те е нападнала.

• Харесва ми! 3
  • Благодаря! 1

• Потребител
Преди 1 минута, ДеДо Либен said:

Това вярно ли не разбираш каква тъпотия е - да евакуираш мирното си население в държавата , която те е нападнала.

Това пределно ясно го знам. Дори днес коментирах с колега. Аз също съм против, да ходят в нападналата страна, стига да не е пожелание на самите хора. Само, че от зоната на евакуация, на 30 км от Руската граница има предимно руснаци. 

Иначе за останалата част е ясно, само 10% отиват в Русия.

Проблемът беше, какво казаха украинците.

Те си признаха, че ги държат умишлено.

Дори евакуираните казаха, че отначало пак имало някаква стрелба, но излезли няколко руски машини да ги конвоират и повече проблеми не е имало.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1

• Потребител

В Одеса вземат мерки по защита на историческите ценности. Културни хора, с традиции.

87202.jpg

Само че някоя гад им е отвлякла спасителното корабче от пристанището и го е завлякла в Севастопол. Ръцете да му изсъхнат...

https://gur.gov.ua/content/piratske-zakhoplennia-sudna-okupanty-prymusovo-vedut-riatuvalne-sudno-sapfir-v-sevastopol.html

• Глобален Модератор
Преди 8 минути, miroki said:

Около 150 000 армия е била позиционирана за атака към Логанс и Донецк.  И за нея знаем от денят на атаката, понеже началото на атаката я завари там.

За това не споря. Луганск и Донецк са изначално украински територии, и все по някое време проблемът там трябваше да бъде решен. Пропагандата, че 8 години украинците избивали руско население е смешна, стига само да се помисли как преди 8 години възникна там проблема и кой го поддържаше тези 8 години. Но пропагандистите така си вадят хляба...

Преди 11 минути, miroki said:

Някой от Вас има ли разумно обяснение, защо основната сила е събрана там преди войната и защо има намалени сили към границата с Русия. Въпреки предупреждението, че Русия ще ги нападне, а не Донецк?

Разумното обяснение го споменах по-горе. Иначе, границата с Русия е достатъчно голяма, а и може би наистина не са разчитали на такова подло нападение - до последно Путин и Лавров се кълняха, че няма да има нападение.

Преди 16 минути, miroki said:

Тук се появиха няколко информации, които за съжаление не са проверени. Едната беше, че част от евакуираните от Донецк и Луганск (от преди 24 февруари) са изпратени чак в Магаданска област. Друга, че на стъпилите на руска земя им се връчват под една или друга форма руски паспорти, след което попадат под руските закони... Така че вероятно от тук идват ред съображения да се иска евакуация на украински граждани към украинска територия. Всъщност е съвсем логично.

Ако погледнем поведението на украинците в Херсон и Мелитопол, под руска власт, едва ли ще се намерят много да твърдят че са насилствено задържани. Хората просто не искат руснаците. Изненада...

• Харесва ми! 2
  • Благодаря! 1

• Потребител
Преди 5 часа, scaner said:

По-полека, разсъждавай на фактите, а не на твоите предположения за тях.

Аз гледам да не влизам в спорове по настоящата тема, но тук, прощавай, не мога да се сдържа. Много ми е интересно как иначе интелигентни хора претърпяват шоков спад на айкюто с поне 50 пункта, стане ли дума за руската инвазия. Тоест от примерно 120-125 на 70-75, което е горната граница на клиничния дебилизъм.

Аз от теб в тая тема един факт не съм видял, само истерики. Хората карат манджа в  Херсон - пропаганда било. Говорителят на ГЩ публикува пленени документи - бил лъжлива глава. Американците коментират лабораториите - предположения. Кво беше още, вече забравих.

А спрете се малко. Направиха ви на зеленчуци с тия фейкове, телевизии и всякакви "експертни мнения".

Мариупол. Цивилни се взривяват по минираните изходи.

https://lifedon.com.ua/accidents/59568-v-mariupolskom-gorsovete-podtverdili-podryv-mashiny-s-grazhdanskimi.html

Руски дронове фиксират бойни постове в жилищни сгради.

https://t.me/anna_news/24036

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2

• Потребител
Преди 22 минути, miroki said:

Преди войната никой не очакваше, че Путин ще нападне цяла Украйна. Смяташе се, че само
Луганск и Донецк ще бъдат нападнати. Това е показвало разузнаването.

Начинът, по който протича инвазията от север, показва пълна липса на подготовка и моята
теория е, че Путин е изненадал ... и извозил ... собствените си генерали с това нападение.

Казано накратко, никой ... включително и руските генерали ... не е очаквал пълна инвазия.
Затова украинските части са съсредоточени само при Донецк и Лугаск.

• Глобален Модератор
Преди 3 минути, Кухулин said:

Аз гледам да не влизам в спорове по настоящата тема, но тук, прощавай, не мога да се сдържа. Много ми е интересно как иначе интелигентни хора претърпяват шоков спад на айкюто с поне 50 пункта, стане ли дума за руската инвазия. Тоест от примерно 120-125 на 70-75, което е горната граница на клиничния дебилизъм.

Споко, при мене тая сметка пак остава над 100 :)

Преди 4 минути, Кухулин said:

Аз от теб в тая тема един факт не съм видял, само истерики. Хората карат манджа в  Херсон - пропаганда било. Говорителят на ГЩ публикува пленени документи - бил лъжлива глава. Американците коментират лабораториите - предположения. Кво беше още, вече забравих.

Ами слушай самите хора в Херсон защо се дърпат. И ти следиш канали много, трябва да си попаднал и на тая информация. Не искат хората да ги снимат специални руски ТВ екипи когато им раздават руска помощ. На мен също ми прилича на пропаганден ход. Колкото до пленените документи - божа работа. И аз мога да печатам такива. А и да са истина, какво? Донецк и Луганск са вътрешен проблем на Украйна, Русия сама се набърква в мърсотията която самата тя създаде. Пречупи информацията през тази призма, и виж как грозно лъсва пропагандната машина.

Направи малко статистика от първите дни, за казаното от говорящата глава от генералният щаб, съпоставено с това което се случи. И ще разбереш защо не трябва да се слуша.

• Харесва ми! 3

• Потребители
Преди 23 минути, Кухулин said:

Хората карат манджа в  Херсон - пропаганда било. Говорителят на ГЩ публикува пленени документи - бил лъжлива глава.

Клинично състояние е да се вярва на режим, основан на лъжата, и още повече днес. 

https://www.nytimes.com/2022/03/04/world/europe/russia-censorship-media-crackdown.html

апропо: Испанските и отделно германски магистрати са започнали процесуални  действия  по престъпления срещу мира и човечеството..

Редактирано от nik1
  • Upvote 1

• Потребител
Преди 4 минути, scaner said:

Споко, при мене тая сметка пак остава над 100 :)

Еее, нали го знаеш вица - посмали малко, че изтепах децата :D 

Както и да е. В МАГАТЕ са притеснени от някои работи, включително в Мариупол.

In addition, the regulator said there continued to be no communication with enterprises and institutions using Category 1-3 radiation sources in the eastern port city of Mariupol, including its Oncological Centre. Therefore, their safety and security could not be confirmed. Such radioactive material can cause serious harm to people if not secured and managed properly.

https://www.iaea.org/newscenter/pressreleases/update-14-iaea-director-general-statement-on-situation-in-ukraine

• Глобален Модератор
Преди 2 минути, Кухулин said:

Както и да е. В МАГАТЕ са притеснени от някои работи, включително в Мариупол.

In addition, the regulator said there continued to be no communication with enterprises and institutions using Category 1-3 radiation sources in the eastern port city of Mariupol, including its Oncological Centre. Therefore, their safety and security could not be confirmed. Such radioactive material can cause serious harm to people if not secured and managed properly.

Ами как няма да са притеснени? Руснаците са като слон в стъкларски магазин, в момента малко ги интересуват притесненията на МАГАТЕ. Ще си бомбардират, пък там радиоактините източнници да му мислят... Пък за руснаците даже кяр - нов повод за обвиненията в мръсни бомби :)

Това е войната.

• Харесва ми! 3

• Потребител
Преди 6 минути, nik1 said:

Клинично състояние е да се вярва на режим, основан на лъжата, и още повече днес. 

Да де, обаче като се публикуват официално документи, по тях може да се проведе експертиза, да се засекат по маса архиви и прочее. Нещата са проверими, вкл на международно ниво. А когато просто отричаш ей така заради отричането, дето викаш, само клинична експертиза може да се проведе.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!