Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, scaner said:

в момента малко ги интересуват притесненията на МАГАТЕ

Това кораба-майка ли ти го говори? Нещо чел ли си по въпроса?

• ХаХа 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 14 минути, Кухулин said:

Да де, обаче като се публикуват официално документи, по тях може да се проведе експертиза, да се засекат по маса архиви и прочее. Нещата са проверими, вкл на международно ниво. 

Помисли  малко:  Ти вярваш преди да е направена експертизата.

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, Кухулин said:

Това кораба-майка ли ти го говори? Нещо чел ли си по въпроса?

Гледам какво се случва. Да са се стреснали някак руснаците от това, че бомбардират и обекти в които официално има радиоактивен материал? Аз не съм видял такова нещо. Ти ако знаеш, светни ме. Или ще кажеш, високоточните им оръжия бъркат само при жилищните сгради...

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува (edited)

https://www.facebook.com/EuroMaydan/photos/a.523449831084692/4875076192588679

Паднала ракета някъде в Украйна 

https://www.facebook.com/EuroMaydan/videos/350031790359163

Обстрел на жилищни сгради Миколаев

https://www.facebook.com/watch?v=2194681167345791

Около Киев .. не е за всеки

Редактирано от Сармат
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 3 минути, Кухулин said:

Не гледай, а отивай да четеш, вместо да спамиш темата.

Какво повече да го чета? Директно се казва, че руският ракетен обстрел компрометира ядрената безопасност. Нещо неясно?

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Кухулин said:

Нещата са проверими, вкл на международно ниво.

Колега, снимикте на разрушени жилищни блокове и горящи къщи не са фейк.

Колкото и да се самозалъгва човек, в едим момент трябва да приеме, че няма кауза, която
оправдава бомбардировките на жилищни сгради и избиването на цивилни граждани.

Анализаторите в момента се опасяват, че Путин от нямане накъде ще го удари на тотално
разрушение. Ако то наистина се случи, пак ли ще твърдиш, че Русия не е имала друг избор
освен да срине Украйна до основи. Пак ли Западът ще е виновен ако се случи такова зверство.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, scaner said:

Какво повече да го чета? Директно се казва, че руският ракетен обстрел компрометира ядрената безопасност. Нещо неясно?

Дай цитат.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, Кухулин said:

Дай цитат.

"Ukraine told the International Atomic Energy Agency (IAEA) today that a new nuclear research facility producing radioisotopes for medical and industrial applications had been damaged by shelling in the city of Kharkiv, Director General Rafael Mariano Grossi said. The national nuclear regulator said the incident did not cause any increase in radiation levels at the site."

"Nevertheless, Sunday’s incident highlighted once again the risks facing Ukraine’s nuclear installations during the armed conflict, adding urgency to an IAEA initiative aimed at ensuring nuclear safety and security in the country.

“We have already had several episodes compromising safety at Ukraine’s nuclear sites,” Director General Grossi said."

"On 27 February, Ukraine said missiles hit the site of a radioactive waste disposal facility in the capital Kyiv but there was no radioactive release. That came a day after an electrical transformer at a similar disposal facility near Kharkiv was damaged."

Ти не си ли чел статията която ми даваш да чета?

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, scaner said:

"Ukraine told the International Atomic Energy Agency (IAEA) today that a new nuclear research facility producing radioisotopes for medical and industrial applications had been damaged by shelling in the city of Kharkiv, Director General Rafael Mariano Grossi said. The national nuclear regulator said the incident did not cause any increase in radiation levels at the site."

"Nevertheless, Sunday’s incident highlighted once again the risks facing Ukraine’s nuclear installations during the armed conflict, adding urgency to an IAEA initiative aimed at ensuring nuclear safety and security in the country.

“We have already had several episodes compromising safety at Ukraine’s nuclear sites,” Director General Grossi said."

"On 27 February, Ukraine said missiles hit the site of a radioactive waste disposal facility in the capital Kyiv but there was no radioactive release. That came a day after an electrical transformer at a similar disposal facility near Kharkiv was damaged."

Ти не си ли чел статията която ми даваш да чета?

И къде в тоя текст пише, че "руският ракетен обстрел компрометира ядрената безопасност"? Че и директно се казвало. Иначе  150 айкю. Хайде да спрем с тоя селски пазар и пак да си постваме интересните неща.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, Кухулин said:

И къде в тоя текст пише, че "руският ракетен обстрел компрометира ядрената безопасност"? Че и директно се казвало. Иначе  150 айкю. Хайде да спрем с тоя селски пазар и пак да си постваме интересните неща.

Повтарям се:

Преведено с Гугъл:

"Въпреки това инцидентът в неделя подчерта още веднъж рисковете, пред които са изправени ядрените инсталации на Украйна по време на въоръжения конфликт, добавяйки спешност към инициативата на МААЕ, насочена към гарантиране на ядрена безопасност и сигурност в страната.

„Вече имахме няколко епизода, компрометиращи безопасността на ядрените обекти на Украйна“, каза генералният директор Гроси. "

Какъв проблем имаш с този текст? Инцидентът е поради ракетният обстрел, малкко преди това се дискутира.

Колкото до айкюто, гледам да не плаша хората :)

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)

Тука гледам просторията е налазила яко! 

Днес ВС РФ обстреляха родилния дом в Мариопол https://t.me/voynareal/13912

https://t.me/voynareal/13906

https://t.me/voynareal/13903

Труповете на деца и жени няма да ви показвам. Сега ми разкажете какви документи са намерили?

https://ru.slovoidilo.ua/2022/03/09/novost/bezopasnost/rossiya-sovershila-aviaudary-detskoj-bolnice-i-roddomu-mariupole

Редактирано от bulgaroid
  • Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 10 минути, scaner said:

Какъв проблем имаш с този текст? Инцидентът е поради ракетният обстрел, малкко преди това се дискутира.

scaner, в текста не пише, че инцидентът е поради ракетен обстрел. Пише, че Украйна казва така.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Миша вече стана интернет знаменитост, затова мисля, че и тук трябва да му пуснем клипчето. Тръгват хората на спецоперация да го заловят, оня се напил като табуретка и не могат да го изкарат от дупката. Увил се в женска кожена шуба да му е топличко  :D 

https://www.youtube.com/watch?v=l_GTtUd9ZZ8

• Upvote 1
  • Потребител
  • Потребител
Публикува

Российский военачальник, генерал-майор, начальник штаба и первый заместитель командующего 41 армией Центрального военного округа России

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 6 минути, Кухулин said:

scaner, в текста не пише, че инцидентът е поради ракетен обстрел. Пише, че Украйна казва така.

Това което цитирам го казва Рафаел Мариано Гроси, генерален директор на International Atomic Energy Agency (IAEA).  Колкото до обстрела, почваш да четеш статията от началото:

Преведено:

"Украйна съобщи днес на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), че ново ядрено изследователско съоръжение, произвеждащо радиоизотопи за медицински и промишлени приложения, е било повредено от обстрел в град Харков, каза генералният директор Рафаел Мариано Гроси. Националният ядрен регулатор заяви, че инцидентът не е причинил повишаване на нивата на радиация в обекта."

В статията става дума за руски обстрел. Това е и инцидентът за който става дума в предният коментар. Не за друг начин на повреждане на съоръженията. Цялата статия е заострена около това.

Да, Украйна съобщава, тя е собственик и отговорник за тези съоръжения пред IAEA. Но ако считаш, че Украйа лъже (?), и тези ядрени съоръжения не са обстрелвани и заплашени, за какво изобщо коментираме тая статия???

• Харесва ми! 3
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!